Friday, 12 March 2010

Meitä on jo monta


Meidän syntyminen alkoi jo viikkoja sitten. Isoimmat on jo Isoja ja lisää syntyy koko ajan. Me asutaan Wattkastissa Korppoossa Johanssonien tilalla, ja meillä on täällä Jukankin lampaita kaverina ja yksi Sailan lammas, tosin mää en just nyt muista ketkä on sen karitsat, mää. Ja mulla on ylioppilaslakki! Ja jäätelöä nenässä.

Lampuri Jukan tunnistaa näinä kuukausina sitä, että hän liikkuu kylilläkin sinappikakkaisissa haalareissa ja tuttipullo taskussa. Tällä ruskeallakin tytöllä on ylioppilaslakki, joka kyllä muistuttaa enemmän tupeeta, kun se on pidempää karvaa kuin tytön muu turkki.

Porokoira Vanni rakastaa karitsoja ja hoivaa niitä mielellään, nuolee ja ruokkisikin jos osaisi.

Vanni saa toteuttaa äidillisiä vaistojaan näiden pikkuisten kanssa, ja tykkääminen on molemminpuolista.

9 comments :

 1. Voi että, miten suloisia karitsoja. Muistan, kun sinulla oli joskus kuva pikkuisesta, joka pötkötteli äitilampaan pehmeällä turkilla. Ja tuossa, miten eri eläinlajit voivat hoivata toisiaan, on jotain erityisen hellyttävää ja sydäntä lämmittävää.

  ReplyDelete
 2. On se kiva tarkkailla, kun eläimet tulevat toimeen, vaikka mikään Disney-paratiisi, jossa kaikki olisi vaaleanpunaisen ihanaa ja sopuisaa ei voikaan olla totta, eikä niin kuulukaan olla.
  Vanni on paimenkoira ja tykkää kaikista, paitsi jotkut on vähän pelottavia (kuten isot aikuiset uuhet ja pässit). Erityisesti minua hellyyttää Vannin ja Mustin ystävyys aina kun he tapaavat. Musti ihan rakastaa Vannia ja puskee, ja Vanni vinkuu, hypähtelee ja häntä heiluu!

  ReplyDelete
 3. Tulee niin elävästi omat lampuriajat mieleen. Jospa vielä joskus olisi lampaita. Vannin serkku Pipari valmistautuu synnytykseen. Tänään kannoin pentulaatikon makuuhuoneen nurkkaan. Luulisin, että parin päivän sisällä alkaa tapahtua.

  ReplyDelete
 4. Joo, Jukka kertoi että H-hetki on kohta käsillä! Onnea synnytykseen, pikkupiparien uunista tuloa jännitetään jo kovasti!

  ReplyDelete
 5. Ihania pieniä! Mulle tuli välitön uijjui-reaktio! :)

  ReplyDelete
 6. SöPöjä!!! LaMmas on varmaan väHän kuin koiRa? TuliSin moiKKaamaan, joS jaKsaisin kanTaa eväsreppuu sinne AsTi.

  ReplyDelete
 7. Onpa suloinen jätskinenä ; ) Aivan kerrassaan hellyyttävät kuvat....

  ReplyDelete
 8. Oooh. Oih & voih. Pentusia....

  ReplyDelete
 9. Joo, pentusia!!!
  Mulla on varmaan kromosomihäiriö, kun eläinpennut on niiiin ihania, mutta ihmispentuja en ole koskaan halunnut. Vaikka ne on kyllä kans kivoja, kun ne on muiden ;-)
  Kallelle sellaiset terkut, että tulisit varmaan lampaiden kanssa hyvin toimeen. Jos ne tarjois sulle eväitänsä niin sä et niistä ehkä kovin paljoa ilahtuis - heinänkorsia, kaurajauhoa ja emon maitoa. Tosin, joku emo saattais luulla sua mustaksi karitsaksi ja päästää imemään lämmintä tehojuomaa!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!