Thursday, 25 March 2010

Kaupunkimakkari

Mikä tämä on?

Sydänpäikkärit tietty! Lisäksi Ransu tunkee päätään Mustin pestäväksi. Me ollaan kavereita! Ja tää on mun ihana isoveli!


Tavoistani poiketen laitan yhden kuvan kaupunkiasunnosta, kun olen tyytyväinen, että makkarin pikku remppa on vihdoin valmis. Makkarissa oli a) rumat ja rumasti laitetut tapetit, b) rumat peililiukuovikaapit muovisine valkoisine karmeineen ja c) ruma muovimatto (itse asiassa erilaisia rumia muovimattoja oli 3 kerrosta). Kaksi seinää oli ok maalissa, kivaa harmaan sävyä.

Maalasin katon, tapetoin yhden seinän vanhempieni entisen olohuoneen ylijääneellä tapetilla, maalasin eteisen kaappien takaseinän mustaksi (siis sen jälkeen kun olin purkanut ne peiliovikaapit samasta paikasta), hankin kaksi korkeaa Ikean ruskeanmustaa vaatekaappia ja jätin niiden väliin tilan 140 cm sängylle.

Lattialle halusin ehkä mattoa, mutta kokolattiamatto olisi ollut hirrveän kallis. Niinpä ostin kaksi villamattoa Ikeasta, 2x3 metriä kukin, siis yhteensä 3x4 metrin pinta-alalle. Se ei ihan riitä kattamaan koko huoneen lattiaa, vaan seiniä pitkin tarvittiin 10 cm leveä tummanharmaa laatoitus, jonka keskelle matoille jää ikään kuin oma syvennys. Siinä pysyvät, liukuestematto tietysti alla. Vähänkö olin tyytyväinen tämän lattiaratkaisun keksittyäni.

Koska halusin sängyn tuollaiseen pesämäiseen soppeen, tarvitsin sen ylle myös pari hyllyä. Ratkaisu löytyi, kun venevajani verkkovaraston vanhat lattialaudat – vain 5 kappaletta oli jäljellä – olivat juuri oikean pituisia ja paksuja, 4 cm. Ja sopivan ahavoituneita, vaikka minusta tuntuu, että niistä varmaan putoilee nukkujan niskaan näkinkengän murusia ynnä muuta mukavaa. No ehkä siihen ei kuole, vahvistuu vain. Myydäänhän terveyskaupoissakin kaikenmaailman simpukkauutteita purkeissa.

Ihan valmis ei ole vielä, mutta onko mikään koskaan. Paremman klipsi-mallisen lampun hyllynreunaan hankin jo, lisäksi haluan laittaa jotain pitkää valaisinta tuonne kaapin päälle antamaan epäsuoraa valoa. Sitä ennen pitää katto tasoittaa eteisen puolella, sillä poistin tyhmän kaappien päälle rakennetun lastulevyisen seinärakennelman. Hirveä vaiva jotta eteiskäytävästä oli saatu pilkkopimeä!

Katossa roikkuva katiskaverkko-kristallopallovalaisin on omaa designia. Tilauksia otetaan vastaan. Siinä on myös kaksi tähtivalosarjaa tunnelmavaloa varten ja kuparisia ristejä, muinoin tekemiäni gootin joulukoristeita.

4 comments :

 1. VAU! Hieno ja vaikuttavan näköinen kokonaisuus! Kontrastia väreissä muodoissa, valkoinen prinsessasänky vastaan hyllykaappikokonaisuuden tumma väri ja suorat linjat. Ja tuo valaisin on omaa luokkaansa. Kekseliäs ja hauska! Hyvä Saila! Sydänpäikkärit tahtoisin minäkin nyt ottaa Mustin ja Ransun tyyliin; takana rasittava kehittämispäivä työmaalla. Onneksi on viikon paras päivä!

  ReplyDelete
 2. Voi kiitos Maria! Kyllä tämä remontti kestikin, melkein vuoden...
  Kaikenlaista materiaalia on kertynyt, kun olen hamsteri, ja ajan kanssa ideoita tulee. Remontit kandeekin tehdä hitaasti ;-)

  No joo, lattian tein ensin (katon ja seinien jälkeen), niin että sängyssä pystyi nukkumaan oikeassa huoneessa - eipä se muualle olisikaan mahtunut. Nyt on hienoa kun on valmista ja viihdyn! Ihana nukkua omassa pesässä. Ja Musti on eri tyytyväinen noihin korkeisiin kaappeihin, sillä ne on ihan sen väriset. Kun olin saanut kaapit paikoilleen, asettui Musti sängylle niitä arvioimaan ja sen katseessa pystyi kuvittelemaan hiljaisen hyväksymisen.—

  Hmm, mystistä. Ransu tuli koneen päälle ja kirjoitti tuon ajatusviivan lauseen loppuun.

  ReplyDelete
 3. Ransu ja Musti, annatte Kallelle vaikutteita! Se on muutenkin jo tosi hellyydenkipeä - mun pitää toisinaan työntää pää nukkuessani piiloon sängyn alle, että saan olla rauhassa.

  ReplyDelete
 4. Hyvä. Karvasen kundin paras kamu on toinen yhtä karvanen kaveri.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!