Tuesday 13 February 2024

Toivoa on

 vaikka saimmekin presidentiksi paskanpuhujan koulukiusaajan.

Plääh.

Mutta kevät lähestyy! Pakkanen on hellittänyt, mittarissa on enää –2.

Luin vastikään Tuovi Mutasen viime vuonna ilmestyneen kirjan Talven perennojen kauneus. Nimi hämää, sillä kirjassa on kasvien ulkoasun lisäksi erittäin paljon tietoa niiden lisääntymisestä. Moni kasvi karistaa siemenet hangelle tarkoituksella, se on niiden kylväytymisstrategia.
Kuvassa tädykkeen siemenkotia.

Kaksivuotinen alpi Lysimachia atropurpurea 'Beaujolais' tuottaa toivottavasti taas siementaimia, se on pysynyt puutarhassani mukavasti, vaikka taimia ei kerralla olekaan enempää kuin yksi tai kaksi. Sekin määrä riittää kannan ylläpitoon. Ensimmäisenä vuonna tulee lehtiruusuke, toisena vuonna nousee kukkavarsi. Kriittinen piste on lehtiruusukken talvehtiminen: taimien päällä oli viime talvena vanha villapaita.

Punahevoskastanja 'Briotii' pullistelee nuppujaan.

Eiköhän tästä selvitä, vaikka tekeekin mieli muuttaa johonkin toiseen maahan seuraaviksi kuudeksi vuodeksi!
Luultavasti kevään tullen mieli kääntyy yhä enemmän kohti puutarhasta nousevia versoja ja maailman murheet väistyvät taka-alalle.
Toivotaan niin.


Punahevoskastanja Aesculus × carnea
Tädyke Veronica

26 comments :

  1. Olen myös erittäin surullinen tuosta presidentinvaalituloksesta ja niistä syistä mitä on kuulunut, miksi ihmiset eivät äänestäneet tai äänestivät epäolennaisen asian takia - olisihan voinut sanoa, että en voi äänestää, jos ehdokkaalla ei ole suomenkielinen sukunimi tai siniset silmät.

    Mutta kyllä me selvitään, vaikka tuo muutto on ollut mielessä, mutta eurojackpotissa tuli voittoa vain 8.90 euroa, sillä ei kovin kauas pääse. Mutta toivomme parasta, että tässä maailman ajassa pysytään rauhan ajassa, eikä meistä tulisi edes pikkuamerikkalaisia ja ettei tälle maaperälle tulisi ydinaseita.

    Kevät tulee kohta, esikasvatuksen aloitan ensi kuun lopulla ja toivon kaunista ja lämmintä kesää sekä lempeitä yösateita! Tuo Tuovin kirja on varmasti mielenkiintoinen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sanopa muuta. Surullista on, ja haastavaakin. Tulevalla presidentillä on puolen kansan vihat tai ainakin epäluulot niskassaan. Toivottavasti hän kasvaa rooliinsa ja vähän nopeasti.
      Äitini miettii, että Suomesta saattaa tulla lähestulkoon Yhdysvaltojen vasallivaltio tämän myötä. Olen samaa mieltä, tämä pressa on aivan liikaa Yhdysvaltoihin kallellaan ja mieliksi. Huolestuttavaa.
      Kyllä naurattaa tuo 8,90 euroa matkabudjettina! Eihän sillä pääsisi edes Riihimäelle.
      Joitakin sateita on jo lähipäiville luvassa, ehkä osa niistä tulee jäätä sulattavana vetenä. Joka tapauksessa positiiviselta näyttää etenkin se, että viiden päivän ennusteen kylmin lukema on tämän päivän jälkeen vain -2. Se vaikuttaa lupaavalta!

      Delete
  2. Minua naurattaa vähän nuo maastapoistumisjutut, ihan vaan kuvaannollisesti. Naapurikin lähti reissuun ja laittoi kuvan lentokentältä heti maanantaina ja kuvan alla luki, että nyt nopea poistuminen maasta ;D
    Toivotaan kuitenkin, että homma tasaantuu ja pysyy kotimaisena toimintana, eikä kukaan päättäjä lähde eräiden muiden maiden viitoittamalle tielle. Olihan meillä kuitenkin ihan tasainen vaalikampanjointi kaikin puolin, eikä kukaan tainnut käydä toistaan riveleihin kiinni ;) Sitähän taidettiin jopa maailmalla ihmetellä.
    Suomi, luvattujen viilipyttyjen maa.
    Minä en vielä mitenkään pysty kuvittelemaan mitään silmuja tms. kun ei ole tapana kasvatella juuri mitään vielä sisätiloissa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vähän arvelutti laittaa mielipidettäni tänne, mutta oli pakko päästellä höyryjä. Onneksi täällä on todella asiallista ja kiinnostavaa keskustelua.
      Hehheh, nopea poistuminen maasta :-D
      Juu, onneksi olemme viilipyttyjä ainakin suurimmaksi osaksi. Kampanjointi oli pääosin ihan asiallista, vaikka tietyt asiat otettiinkin aivan syyttä esille turhan usein. Sellaiset epäoleelliset. Meillä ei sentään lokaa heitetä.

      Delete
  3. Politiikasta en ymmärrä muuta kuin hyvät vaihtoehdot tippuivat liian aikaisin. "Sinisillä silmillä" ymmärrän olevan merkitystä kun ajettelee että presidentti edustaa Suomea KOKO maailmassa ja jos jossakin maassa ei hyväksytä sinisiä silmiä ei edustuskielto ole Suomelle eduksi. Ja näitä on. Aina pitää etsiä hyviä puolia; pääsee sentään kissat maan ykköspallille! - yksinkertainen emäntä

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minun näkökulmastani tuo on älytön kriteeri, jolla ei ole mitään tekemistä ammattimaisuuden kanssa tehtävän hoitamiseen.

      Delete
  4. Pakko toivoa, että pojanjolppi aikuistuu ja lupaustensa mukaisesti ryhtyy koko kansaa yhdistäväksi presidentiksi. Tässä maailman tilanteessa tarvitsemme rauhan rakentajaa, neuvottelevaa, kansalaisia kuuntelevaa ja kaikkia tasapuolisesti huomioivaa ihmistä.
    Siirryin Eurojackpotista lottoon toivossa, että voitto olisi enemmän kuin Saila-kaimasi mainitsema 8,90 €. Tosin päävoittokaan ei takaa turvallista paikkaa siinä tapauksessa, että joku näistä nykyisistä diktaattoreista tai sellaisiksi pyrkivistä painaa sitä isoa punaista nappia (vai minkä värinen laukaisunappula sitten lieneekin). Lottovoittoa odotellessa voisin muuttaa saarelle, jossa viiden päivän ennusteen kylmin lukema on -2, eikä luntakaan ole 45 senttiä, kuten täällä.
    Oi vitsi, miten virkistävää päästää ilmoille näitä vähemmän maltillisia höpötyksiä. Jatkuva hillittynä esiintyminen käy voimille sekin ja patoaa liikaa agressioita sieluun.
    Ihana kuva Ransusta. Tekisi mieli painaa kasvot sen pehmoista turkkia vasten ja aistia rauhallinen hengitys.
    Briotiin nuppukin on mainio. Siinä se huutaa kädet ojossa ja "naama punaisena" TULKOON KEVÄT!
    Nyt on varmaan riittävästi ryvetty vaali-lumi-pakkas-jäätikkö-tunnelmissa, joten koittakaamme suunnata ajatuksemme ja katseemme iloisempiin asioihin. Kun täällä ei vielä paljaasta maasta ole tietoakaan, menen kellariin ja upotan kädet kyynärpäitä myöten multasäkkiin. Saattaa tapahtua ihme ja alan versoa hyviä ideoita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täytyy toivoa. Suuri oli lupaus, jonka lunastamiskykyä häneltä epäilen.
      Tervetuloa vain tänne lauhempien säiden saarelle! Tänään ei vielä ole lauhalta tuntunut, kun kova itätuuli on jatkunut edelleen. Huomenna pitäisi tuulen suunnan olla etelässä, se on parempi, ei tule kovia pakkasia.
      Kyllä tekee hyvää päästellä höyryä. Viivyttelin tämän postauksen joidenkin asioiden kirjoittamista, mietin, että ei ole yhtään viisasta, mutta olen tyytyväinen, olo helpotti, vaikka ongelma ei olekaan poistunut :-D
      Aurinko osui niin ihanasti Ransun turkkiin. Mammaa alati tarkkaileva manulihai myös kohotti heti katseensa, kun tulin sisään kuvaamasta noita silmuja ja siemenkotia. Hehhee, Briotii naama punaisena ja kädet ojossa, tosiaan - mainio!
      Mukavaa multakosketusta sinulle!

      Delete
  5. Samoilla mielillä. Stubb on hölmö pikkukundi, jonka liikkeitä ja sanoja on syytä varoa. Ei synny valtiomiestä hänestä.
    Päässyt liian helpolla koko elämänsä.
    Musta oli hauska tajuta, kuinka monet sanoivat tuloksen jälkeen, että samahan se nyt on, kuka kisan voitti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä – tuntuu, että hänet pitää survoa nyt presidentin muottiin, johon ei luonnostaan sovi. Ei voi kuin toivoa, että hän menisi jonnekin komeroon suurimmaksi osaksi aikaa (ilman puhelinta), jotta vältyttäisiin ongelmilta :-D
      On kyllä outo tuo kommentti, kyllä näillä ehdokkailla oli järisyttävän isoja eroja, jos alkoi tutkia heidän menneitä tekojaan.

      Delete
  6. Olen pahoillani että teillä on mieli nyt pahana kun ei ollut uusi presidentti mieleen! Voi sentään , Voi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-D Vastaan nyt tähän, vaikka kommenttisi lieneekin vain retorista sarkasmia.
      Lähinnä olen erittäin huolestunut siitä, mitä tästä seuraa.

      Delete
  7. Suru tuli puseroon, kun sitä harvinaisen viisasta, pätevää, ihailtavan harkintakykyistä, aidosti Suomen parasta haluavaa toista vaihtoehtoa ei valittu. Jopa maailman luontokin olisi saattanut kiittää. Niin sääli.
    Merja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä on täysin yhtenevät ajatukset.

      Delete
  8. Kumpikaan kakkoskierrokselle päässeistä ehdokkaista ei minun mielestäni ollut paras valinta presidentiksi; molemmilla on omat puutteensa ja menneisyydestä löytyy yhtä sun toista mokailua. Olisipa mukana ollut ehdokas, jossa olisi yhdistynyt näiden kahden paremmat puolet. Jospa Suomi pysyy ns. pystyssä seuraavat kuusi vuotta, jotta päästään valitsemaan seuraavaa uhria alttarille. Onhan presidentillä neuvonantajia ym. ja loppujen lopuksi aika vähän sananvaltaa tärkeissä asioissa, joten ehkäpä ne pahimmat sammakot saadaan pidettyä vaikka väkisin siellä suussa. Muutaman matematiikan tuntikaan ei tekisi pahaa, vaikka korkeasti koulutettu pressa nyt tulikin...
    Mutta Ransu on aina söpöin <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekalla kierroksella olikin usea hyvä ehdokas mukana.
      Heh, matematiikantunnit olisivat tosiaan tarpeen! :-D
      Ransu söpöilee eikä aio asettua ehdolle vaaleihin, mutta Musti muistaa aina kysyä: Missä on maatiaispuolueen ehdokas?

      Delete
  9. Puoli Suomea pettyi. Saa nyt nähdä mitä tapahtuu tulevaisuudessa. Kaunistuttaa.

    Ihanaa Ystävänpäivää Sinulle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vähän tuntuu, että meilläkin on aika jakautunut maa, mutta onneksi meillä ei sentään ole pelkkää kahden puolueen järjestelmää. Eiköhän tästäkin selvitä. Toivotaan, että huolemme on aiheeton.
      Kiitos ja hyvää ystävänpäivää sinullekin!

      Delete
  10. Varmaankin toivotte myös kansan väärin äänestäneen enemmistön pysyttelevän hiljaa komeroissaan, ettekä halua olla missään tekemisessä moisten hölmöjen kanssa? Kilpailevat presidenttiehdokkaat olivat onneksi herrasmiehiä ja ladyja, jotka pystyivät keskustelemaan sivistyneesti ja rakentavasti erilaisista arvoistaan ja näkemyksistään huolimatta. Mutta ainahan täältä voi tosiaankin muuttaa pois - vaikkapa jenkkeihin; siellähän tuo kommentointityyli on ihan normaalia käytöstä, ja sinne saadaan seuraavissa vaaleissa hurjan paljon parempi presidenttikin kuin meille.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tässä tarvitaan nimenomaan laaja-alaista ja avarakatseista yhteistyötä; toivon, että uusi presidenttimme siihen kykenee.
      Mielipiteen ilmaisu ei ole kiellettyä.
      Itse muuttaisin johonkin avarakatseisempaan maahan kuin Suomi, enkä suinkaan vieläkin ahdasmielisempään, kuten ehdotat :-D

      Delete
  11. No on se kamalaa, kun kansa ei ymmärrä omaa parastaan. Pitäisi voida vaihtaa tuo tyhmä kansa parempaan..... tai muuttaa juurikin pois :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvähän se on, että puolelle äänestäjistä tuli mieleinen presidentti. Hänen huonoja puoliaan ja vajavaisuuksiaan ei vain otettu vaalien alla ollenkaan kriittiseen tarkasteluun.

      Delete
  12. Myöskään minun ehdokkaani ei tullut valituksi, mutta en kuitenkaan vaivu epätoivoon. Voisi olla huonomminkin, ehdokkaana oli pahempiakin. He eivät päässeet toiselle kierrokselle.

    Se kyllä harmitti, mistä asiasta toisella kierroksella pääosin puhuttiin. Ja sekin, että kyseinen asia olisi muka edustuksellinen ongelma. Maailmassa on myös maita, joissa naisten on kiellettyä tehdä juuri mitään muuta kuin synnyttää, mutta Halosella ei tiettävästi ollut ongelmia edustaa Suomea 12 vuoden ajan. Miten tämä nyt olisi ollut jotenkin pahempi asia? Varsinkaan, kun on olemassa ennakkotapauksia, joiden perusteella se ei nimenomaan ole ongelma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aivan samaa mieltä, toissijainen asia nostettiin tikun nokkaan sen kustannuksella, että oltaisiin puhuttu kokemuksesta ja diplomaattisista taidoista. Toisaalta oltaisiin voitu puhua esim. valitun henkilön koulukiusaamistaustasta, sillä toisin kuin se toinen asia, se kertoo paljon luonteesta. En vieläkään voi uskoa, että elän näin takapajuisessa ja ahdasmielisessä maassa. Onneksi tässä kumminkin kevät tuo toivoa.

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!