Monday, 27 October 2014

Kuukauden puutarhakuva

Karolinan puutarhablogista alkanut puutarhakuvahaaste on edennyt lokakuuhun. Haasteessa kuvataan jokin paikka tai kaunis kasvi puutarhasta kunkin kuukauden lopulla, se saa olla aina eri kohta, mitä milloinkin tekee mieli näyttää.
Mukaan voi haastaa uusia bloggaajia, jos siltä tuntuu. Tällä kertaa haastan Pirkon Elämää ja elämyksiä -blogista.

Japaninlehtikuusen väritys on alkanut muuttua ihan vähän keltaiseksi. Ensin väriään muuttavat vanhojen oksien neulaset ja vasta viimeiseksi oksien kärjet. Ruoho on smaragdinvihreää, kiitos sateiden. Se pitäisi kyllä vielä leikata.
Tässä ajassa on hyvää se, että hyttyset ovat vihdoin viimein luovuttaneet. Muutama viikko sitten niitä vielä oli runsain mitoin. Näin syksyisin on niiden sijaan jotain ihmeen mäkäräisiä, jotka hyökkäävät paljaisiin kohtiin, joita ei onneksi paljoa ole. Täytyy pitää huoli siitä, että housujen ja takin välistä ei pääse kukaan pistämään kun kyykkii sipuleita istuttamassa, muuten tulee kutisevia paukamia alaselkään. Punkkeja vielä on, mutta niitäkin onneksi vähemmän kuin kesällä.

Pihlajien ja ruusujen marjat ja kiulukat koristavat maisemaa. Havukasvit alkavat nousta arvoonsa.

Japaninlehtikuusi – Larix kaempferi

14 comments :

 1. Lehtikuuset ovat kauniita. Sinunkin pihassasi tuo lehtikuusi kasvaa joka vuosi ja on kohta paljon korkeampi.

  ReplyDelete
 2. Lehtikuuset ovat minunkin mielestäni hyvin kauniita joka vuodenaikana. Meillä ne ovat kasvattaneet vartta ja pitkiä oksia vaikka ovat vasta n. 10 v. vanhoja, kävyt asettuvat kauniisti oksille. Vai on siellä punkkejakin...? Kivipellossa tänä kesänä ei ollut kauheasti itikoita, upeita perhosia oli toki enemmän kuin pitkään aikaan.

  Terveisin

  Saila

  ReplyDelete
 3. Lehtikuusia ihailen miekin, ja sellaisesta haaveilen. Naapurimme on istuttanut paljon lhtikuusia metsään, että ne on kauniita.

  ReplyDelete
 4. Lehtikuusi on toki kaunis kesälläkin, mutta mun mielestä sen paljaat, kauniit oksat ja kävyt ovat parasta. Ja myös mahtavaa kranssi- ja koristeainesta.

  ReplyDelete
 5. Lehtikuuset ovat aina kauniita, keväällä nätin vehreitä ja talvellakin paljas oksisto näyttää niin hienolta. Muutama Japaninlehtikuusi meilläkin kasvelee hissuksiin :)

  ReplyDelete
 6. Kiitos kaikille kommenteista!
  Lehtikuuset ovat tosiaan kauneimpia puita, joita pihalleen voi istuttaa. On vaikea uskoa, että tuo jo saunan katon ylle kohoava puu oli keväällä 2007 sitä istuttaessani vasta polvenkorkuinen piiska.

  ReplyDelete
 7. Kauniita syksyn värejä ♥

  ReplyDelete
 8. Onneksi on värejä vielä! Valoa saisi kyllä olla, ahdistaa, kun tuntuu, että päivä ei ala ollenkaan. Jo nyt! Kun tässä mennään pimeämpään vielä parin kuukauden ajan!

  ReplyDelete
 9. Kiitos Saila <3
  Miten osasitkaan aavistaa, että juuri tämän haasteen toivon itselleni tupsahtavan ;)
  Tyhmän ja pimeän päivän pelastus!

  ReplyDelete
 10. Hei, nyt minäkin yritän otaa haasteen vastaan, kun viime kuu meni ohi vahingossa! Harmi kun on jo hämärää töistä tullessa, viimeistään viikonloppuna täytyy kiertää ulkona kameran kanssa. Kyllä nämä leudot syysilmat ovat hienoja, ruohokin on mehevää kuin Englannissa ja puutarhassa ehtii tehdä vielä kaikenlaista. Kitkin viikonloppuna uutta perenna-aluetta omenapuiden alta, joka oli kesän jälkeen voikukkien vallassa. Oli ilo kitkeä kun lähtivät niin hyvin. Nyt voi sitten istutella vielä sen valko-purppuraisen setin tulppaaneja puiden alle.

  ReplyDelete
 11. Lehtikuusi on kaunis. Keväällä varsinkin neulaset ovat ihanan vihreät.

  ReplyDelete
 12. Pirkko; Joku pikkulintu, ei kun vanha varis, sen minulle liversi ;-)

  Maria; Kuvaus asettaa tosiaan haasteita! Mutta kun ei tarvitse olla tiettynä päivänä kuvattu, se tuo jo vähän helpotusta.
  On onnea, kun voikukat nousevat helposti :-) Ja keväinen sipulikukkaloisto omenapuun alla <3

  Maarit; Tuntuu siltä, että lehtikuusi on kaunis kaikkina aikoina vuodesta!

  ReplyDelete
 13. Joo, nyt alkaa havujen vuodenaika:)

  ReplyDelete
 14. Niinpä, toivon, että omat havuni kasvavat nopeasti. Onneksi on pari mäntyä ja yksi hirmusuuri kataja entuudestaan!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!