Wednesday, 25 July 2012

Unikon pamahdus

Ystävän lähettämät unikonsiemenet olivat peräisin vanhalta rouvalta. Viskelin niitä keväällä ensin tähän ruukkuun ja vasta myöhemmin suoraan kukkapenkkiin mullan pinnalle. Unikonsiemenet ovat niin pieniä, että niitä ei tarvitse peitellä mullalla.

Olen joka päivä käynyt kurkkaamassa suurimman unikon kukkanuppua. Eilen se oli jo noussut kohti taivasta ja alkoi paljastaa sisältöään. Terälehtiä näyttäisi olevan hurjan paljon, ihan kuin joku olisi tunkenut kukkanuppuun kokonaisen laskuvarjon!

Tänään se sitten aukesi! PAM!

I just love this poppy that a friend of mine sent seeds for. She got them from a little old lady.

Unikkoruukku on talon kulmalla muotopuutarhan reunalla. Sainpa hyvän tekosyyn laittaa taas uuden kuvan muotopuutarhasta!
Kaunista illanjatkoa!

29 comments :

 1. Mahtava pamaus! Ja uusia pamauksia näkyy olevan odotettavissa :)

  Ikäänkuin kuvissasi paistaisi aurinko... täälläkin piti olla hellepäivä, mutta koko päivän oli pilvistä ja lämpötila alle parissakympissä. Ja nyt sataa!!!
  Lähetä se aurinko tänne. Edes yhdeksi päiväksi. Lainaksi vain. Pliiiis...
  Muotopuutarhasi on hurmaava ♥

  ReplyDelete
 2. Oih, onhan kaunis. Jos joskus jakelet siemeniä, ostan heti!

  ReplyDelete
 3. Onpa kaunis Pamaus ja siellähän todella on aurinkoisen näköistä. Espoossakin paistoi aurinko ja oikea helle kiusasi työntekijää;)
  Muuten tuo Muotopuutarhasi edessä oleva talo on sitten kaunis. Onko talo vanha?

  ReplyDelete
 4. Pam ja vau!
  Se on tosi merkillistä, miten noin paljon terälehtiä mahtuu niin pieneen suojaan:)

  ReplyDelete
 5. Ihana roosa pamahdus! Aivan kuin neilikka tai kerrannainen pioniunikko :) Loistavaa! ♥

  ReplyDelete
 6. Kirsikka; Niin on! Ja ihana yllätys ystävältä, lisäksi mukava miettiä sitä vanhaa rouvaa kuka alun perin antoi nämä siemenet ystävälle.

  Suvikummun Marja; Voi hitsi, täällä oli helle tänään! Tai tosi outo sää oikeastaan. Vaikka niin lähellä ollaan oli näköjään eri keli. Tuossa illansuussa tuli yllättävä viiden minuutin rankkasade, siihen asti oli hiki tippunut nenänvartta pitkin. Jos aurinko vielä näkyy, pistän sen tulemaan sinne päin.

  Katja; Mun pitää muistaa kerätä tän unikon ja sen aprikoosin sormustinkukan siemeniä blogiystäville.

  Maiju; Tuo naapurin talo tien (Ahvensaaren suuri päätie!) toisella puolella on tosiaan kaunis. Se on varmaan ainakin satavuotias, mutta ikää en tiedä.Voi olla huomattavasti vanhempikin. Tilan historia ulottuu 1600-luvulle.

  Pioni; Niin on, mutta ne olivatkin ihan rypyssä ♥

  ReplyDelete
 7. Linda; Juu, niin onkin! Aika tajuton määrä "kangasta" pienessä nupussa.

  ReplyDelete
 8. Yhdellä sanalla: Mahtisuperihania!!!

  ReplyDelete
 9. Vautsi vau,miten hieno!todellakin se pistää ihmettelemään,miten kaikki nuo röyhelöt sopii sinne nupun sisälle.Väri on tosi kaunis,tuommoset passais minunkin pihaan.Mulla vaan tupsahtelee niitä toinen toistaan räikeämmän oranssinpunaisia,joita en muista itse kylväneeni.Tekeekö joku mulle jäynää ja käy kylvämässä väärän värisiä kukkia;)?
  Meillä on ollut tosi kuivaa,mutta tänään tuli vettä ihan kunnolla.Sitä jo kaivattiinkin.Mä vaan odotin sitä hellettä,jota radio ja telkkari lupaili tulevaksi:)No ei vaiskaan,kyllä mä arvasin,että se ennuste koskee vain etelä-Suomea.

  ReplyDelete
 10. Inka; No niin on ♥

  Tiina; Voi hitsi, mikä ajatus: joku salaa ripottelemassa mahdollisimman räikeitä oransseja unikoita pihallesi ;-D
  Täällä tuli hiki tänään, mutta illalla satoi ja äskenkin ropisi. Nämä on vain outoja muutaman minuutin sateita nämä!

  ReplyDelete
 11. Jo on kaunis valmu. Jos mahdollista niin minäkin huolisin noita ja niitä sormustinkukan simeniä ja vielä sen lohenpunaisen unikon siemeniä.

  ReplyDelete
 12. Big Bang! Komea, kaunis, huikean hieno. Unikot ovat kyllä siitä mukavia, että aina ei voi tietää, minkäväristä sieltä tulee, ja siitä hankalia, että yleensä sieltä tulee niitä vinkuvanoransseja, vaikka mitä koittaisi kylvää. Onkohan meillä Tiinan kanssa sama hiippari kylvöpuuhissa...?

  Minä pääsen n. 48 tunnin päästä pelastamaan omat unikkokasvustoni rikkaruohohyökkäykseltä. Kylvin siemeniä paikkaan, mistä kitkimme - tai olimme kitkevinämme - pitkään paikalla olleen rikkaruohokasvuston. Hah, sanoivat rikkaruohot, ja alkoivat kasvaa uudestaan.

  ReplyDelete
 13. Amalia; Nyt täytyy alkaa kerätä nimiä ylös, en kohta enää muista ketkä kaikki toivoivat siemeniä!
  Ja toinen haaste on muistaa sitten kerätä ne siemenet... en ole siiinä kovinkaan lahjakas, vaan useimpina vuosina unohdan.

  Intopii; Jaa, teillä käy varmaan sama unikkovandaali Tiinan kanssa. Noo, jos unikot eivät sieltä tänä vuonna pääse esiin niin ensi vuonna uusi yritys, eikö niin. Laitan sullekin sitten paketin näitä "Big Bang" -unikonsiemeniä.

  ReplyDelete
 14. Onpa komeita unikkoja. Täällä Porissa aurinko aloittelee vasta nyt, yöllä satoi. Kovin on kostea ilma muttei helteisen kuuma lainkaan. Ihanaa, jos saisi vielä nauttia lomasta auringossa, pari viikkoa! Nyt pistän matot ulos tuulettumaan ja uhmaan noita muutamaa synkkää pilveä ja luotan auringon voimaan...

  ReplyDelete
 15. Jippii, pääsit jo nauttimaan noista! Omani ovat vasta melko matalia alkuja eikä kukista ole tietoakaan, mutta toivon että minäkin saan kokea tuon pamauksen! Onneksi siemeniä on vielä jäljellä.

  ReplyDelete
 16. Auli; Toivotaan että pilvistä ei kerry sadetta!

  Maria; Kiitos suuresti - muiskis - siemenistä! Ihan tajuton yllätys ja maailman helpoin kasvatettava. Taisin jopa unohtaa että olin tuohon ruukkuun mitään kylvänyt enkä edes kastellut sitä, ja ulkona se on ollut koko ajan ilman mitään suojaa. En kyllä nyt yhtään muista, koska ne siihen kylvin, joskus toukokuussa varmaan. Noita on lisäksi kukkapenkissä ja pienissä esikasvatuspoteissa alkukasvatettuja myös kohopenkissä tomaatin ympärillä :-) Tulee syyskesäisiä pamauksia sitten, nekin ovat huomattavasti pienempiä.

  ReplyDelete
 17. Mulla ei kauheesti oo mitään, mitä laittaisin sulle, mut jos haluut keltaisia sormustinkukkia, niin sitä piisaa.

  ReplyDelete
 18. Kiitos, keltasormustinkukkaa sainkin tänä vuonna ystäviltä. Enpä mitään erityistä kaipaa, kaikenlaista ihanaa on jo (paitsi että syksyn taimialeista kumminkin taas tulee hankittua vaikka mitä ;-))

  ReplyDelete
 19. Kiitos! Tiesin, että sinuun voi luottaa kun lupasit lähettää sitä auringonpaistetta!
  Täällä on aamusta alkaen paistanut ja lämmintäkin on jo yli 20 astetta :)

  ReplyDelete
 20. Hihii! Hyvä että tuli viimein lämmin!

  ReplyDelete
 21. Komeaa! Yksittäisräjähdyksen taustalla näkyykin sellainen tykistö, että teillä taitaa olla tiedossa melkoinen unikkojen ilotulitus :)

  ReplyDelete
 22. Huh :-D Tänä aamuna sieltä kuului pum, pum, pu-pum! Pum! Nyt niitä on lähes kymmenen!

  ReplyDelete
 23. Niin on, siis ihan uskomattoman ihana!

  ReplyDelete
 24. Oi kuin kaunis kerrottu unikko, ja niin ihanan värinen.
  Meillä ei tuon väristä ole.

  Kaunista on sinulla.

  ReplyDelete
 25. Yritän saada siemeniä kerättyä sitten kun kypsyvät ja voisin sitten laittaa sinullekin. Laitan kyselyn tästä blogiini vähän myöhemmin!

  ReplyDelete
 26. Nythän on niin, että mulla onkin itsellä tuo punainen unikko, eli en tarviikkaa sitä, mutta sormustinkukkaa ja sitä lohenpunaista unikkoa kyllä. Mulla on myös lilaa unikkoa. Jos haluut niin laitan siitä sulle siemeniä. Kuva on nyt sivuilla.

  ReplyDelete
 27. Hyvä että unikot löytyivät ;-D

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!