Sunday, 22 July 2012

Puoli kahdelta yöllä

Tätä blogia pidempään seuranneille on ehkä jo paljastunut, että olen yökyöpeli. Jopa siinä määrin, että kissani menevät nukkumaan ennen minua. Tai no, Ransu ainakin. Musti on yönmusta saalistaja ja luuhaa yöt usein ulkona.
Ransu asettuu nukkumaan sängyn keskelle odottamaan mamman saapumista, pää vasten tyynyäni tietenkin.

I go to sleep late. Very late. So late that usually my cat is in the bed waiting for me.

Masukarvat ojossa. Saa nuuhkia ja pussailla. Mutta miten pääsen peiton alle häiritsemättä nukkuvaa manuliprinssiä?

Ransu kääntyykin toiselle kyljelleen. Ehkä voisin yrittää kömpiä sänkyyn sen selkäpuolelta.

Nyt se taisi havahtua! Ehkä se vähän väistää.

(Sikeää tuhinaa).
Taidan siis yrittää mahtua sängyn reunalle ja vetää peiton kulmaa vähän päälleni.
(Kuten tavallista).

Kauniita unia!

35 comments :

 1. Voi suloisuus! <3 Ihan hyvä, että kesällä tarkenee peiton kulmallakin.

  ReplyDelete
 2. Voi Manuliprinssiä... <3

  ReplyDelete
 3. Kissa vieressä on onnellista unta. Meillä Otto-herra nukkuisi vieressä mutta miehen allergia ei sitä siedä. Kesäaikaan Otto on yöt pihalla ja nyt Iinesten pentujen tultua myös päivät, reppana pelkää pentuja ihan tosissaan.
  Manuli-prinssi on suloinen nukkuessaankin <3

  ReplyDelete
 4. Mindy; Nojaa, tänä kesänä ei niinkään. Villasukat jalassa nukutaan untuvapeiton alla (jos sinne pääsee). Onneksi untuva-Ransun voi napata kainaloon ja peiton alle kylkeen lämmittämään!

  Elina; ♥

  Katja; Kissojen kanssa nukkuminen on suloista, tulee orpo olo jos joutuu menemään nukkumaan ilman niitä.
  Voi Ottoa, pelkää pentuja!

  ReplyDelete
 5. Voi sitä Ransua, on hän simahtanut päivän touhuista. Meilläkin nukutaan villasukat jalassa. On jo niin kylmät yötkin, syksy on tulossa.

  ReplyDelete
 6. Voi suloista unista Ransua. Kissojen kanssa nukkuminen on kuin taidetta, pitää osata kääntää kylkeäkin juuri oikealla tavalla, ettei ketään putoa sängystä. Ja välillä joutuu tyytymään tyynyn tai peiton pieneen kulmaan.

  ReplyDelete
 7. On sun kissassa kyllä luonnetta, kun voi yölläkin nukkua, eikä tarvitse välittää kissan velvollisuuksista. Makoisan näköiset unet.

  ReplyDelete
 8. Tulee rento olo kun vain katsookin nukkuvaa Ransua. Tuttu tunne, miten kissa voikin viedä niin paljon tilaa sängyssä. Tosin meillä ollaan yökyöpeleitä sekä kissa, että emäntä.

  ReplyDelete
 9. Ransu osaa nukkua myös päiväunia. Mitens sinä?

  ReplyDelete
 10. Maiju; Ransulla on niin rankat päivät, kun kaikki pitää tarkastaa ja myyrätkin metsästää ;-)

  Pirkko; Teillä riittääkin porukkaa sängyssä :-D

  Désirée; Nukkuvaa kissaa katsoessa tulee mieleen, että voisi oikeastaan mennä nukkumaan. Se näyttää niin mukavalta.

  Cheri; Tekin olette yökyöpeleitä! Ehkä kissa tekee kaltaisekseen? Kissa on pieni, mutta vie kymmenkertaisen tilan sängyssä kokoonsa nähden.

  Irene; Kyllä tässä taloudessa kaikki osaavat nukkua päiväunia :-)

  ReplyDelete
 11. Ihana unikaveri! (Arvaa vain tuliko ikävä omaa unikaveria kun näitä Ransun kuvia yöllä kotimatkalla katseli.)
  Kissa vie kyllä ihan älyttömän paljon tilaa sängyssä. Ja suuren palan se on sydämestäkin itselleen lohkaissut. Taitolaji se on kissan kanssa samassa sängyssä nukkuminen. Mitä se sitten onkaan jos sängystä löytyy kaksi tai useampia kissoja:D

  ReplyDelete
 12. Totta kai tuli kauhea ikävä omaa unikaveria, sillä oma on ihan paras ♥ Toivottavasti sen sitten saitkin viereen.
  Minusta kaksi kissaa sängyssä menee melkein siinä kuin yksikin, joskus on ihanaa kun ne ovat molemmin puolin, mutta silloin täytyy kääntyminen suorittaa erityisen varovaisesti. Kolmesta ei sitten olekaan kokemusta, se on ehkä ahdasta!

  ReplyDelete
 13. On sinulla tosi ihana unikaveri, ja pehmoinen lämpöpatteri kaupanpäällisiksi tänä viileänä suvena. Minulla on joskus ollut viisikin kissaa sängyssä, niin että olin kissojen ympäröimä, joskus hiukan päällysmämäkin. Onneksi oli aika leveä sänky. Ei muistaakseni ollut muuten ahdasta tai tukalaa, paitsi silloin, kun Keiju tunki makaamaan päälleni. Silloin tuli liian kuuma, vaikka Keiju oli nimensä mukaisesti kevyt kissa.

  ReplyDelete
 14. Kissat on ihania unikavereita, kivempia kuin koirat, joskin nekin välillä sänkyynkin änkeävat. Kissat tuoksuvat ihanilta, kehräävät ja kylmällä lämmittävät :)

  ReplyDelete
 15. Voi,kun toinen nukkuu niin onnellisen ja tyytyväisen näköisenä,eihän noin makoisia unia saa mennä häiritsemään :)

  ReplyDelete
 16. Paula; Viileästä suvesta on se hyöty, että Ransu haluaa tulla peiton alle kulkeeni nukkumaan jopa keskellä kesää. Yleensä se nukkuu kesällä sängyn alla viileällä lattialla, mutta ei tänä vuonna.
  Vai nukkui Keiju päällä ja neljä muuta samassa sängyssä. Päällä nukkuva kissa on kyllä ihana, minulla ne vain ovat yli 6-kiloinen Musti ja aiemmin 6,5-kiloinen Viljo. Kyllä siinäkin saa nukuttua ja on se aika suloistakin.

  Sesse; Kissa on pehmeä ja puhdas (no, melkein ainakin).

  Katja; Ei tosiaan kehtaa häiritä!

  ReplyDelete
 17. Voi jee! Meidän mutsi aina TOIVOO että me nukuttais sängyssä, mutta minä en tykkää (liian kuuma, läheisyys ahdistaa) ja nuoriso ei vaan ole tottunut siihen, vaikka mutsi kuinka houkuttelisi. Ransu näyttää viihtyvän!

  ReplyDelete
 18. Ransu viihtyy sängyssä, Musti myös silloin kun partiointiretkiltään ehtii.

  ReplyDelete
 19. Tiedän tapauksen: minulla ei ole kissoja, mutta koira on. Samat kuviot.

  PS Ilahduin kovin kommentistasi (kivipaasi) omaan blogiini. Kiitos!

  ReplyDelete
 20. Rupes ihan väsyttämään kun katseli kuvia. :D Ja mukavahan se on huomata ettei ole ainoa joka päivittää blogia keskellä yötä. ;)

  Aina kun Anni nukkuu tuollain masu kattoa kohden, on minun mentävä painamaan pää masua vasten. Jos ei heti moottori käynnisty niin hieman rapsua niin jo alkaa hurina. Kisuenergiaa!

  ReplyDelete
 21. Vilma; Eläimet osaavat ottaa oman tilansa ja paikkansa :-)

  Sea; Jaa sielläkin kukutaan keskellä yötä ;-) Kissa on sellainen huriseva pieni generaattori, joka valmistaa virtaa ympärilleen!

  ReplyDelete
 22. Ransu ♥ Minusta tulisi heti entistäkin iltaunisempi jos siellä tuommoinen hurmuri odottelisi!

  ReplyDelete
 23. Hurmurin vetovoima on kieltämättä aika suuri.

  ReplyDelete
 24. Voi miten ihana kuvasarja! Ransu <3

  ReplyDelete
 25. On se sellainen mussukka ♥

  ReplyDelete
 26. Meillä on vähän sama meininki (sillä erotuksella tosin, että emäntä menee nukkumaan ennen kissoja), mutta kun herään yöllä käydäkseni vessassa, on peiton alta pois keplottelu oma taidelajinsa sinänsä. Sit pitäis vielä päästä takaisin ja saada vähän peiton reunaa hartioiden suojaksi ilman, että neljä makeasti hymy huulilla tuhisevaa kissaa häiriintyy. Neljä, koska leijonat metsästävät yöllä, juu nou.

  ReplyDelete
 27. Ai nou, leijonat ja mustat pantterit metsästävät yöllä :-) Neljä pientä (tai kolme ja yksi suurempi) kissaa sängyssä kyllä kuulostaa niin ihanalta, että en tiedä, tohtisinko nousta sängystä pois laisinkaan!

  ReplyDelete
 28. Peace, Ransu-kamu. Sellast se on, ihmiset välillä häiritsee unia. Onneks niistä on iloa ja hyötyäkin, ei pelkästään häiriöö. Sun ja Mustipojan ihminen on kyllä superi. Peitonkulmaa, hihi! Meijän ihminen ois tyynesti ottanut kissan ja SIIRTÄNYT tuoliin tai johki. Ihan erilaista. Mut teillä on superi elämä muutenkin!

  ReplyDelete
 29. Eiku te ette ny tajunnu. Ei mamma häiritse muuta ku että se ei tuu sänkyyn tarpeeksi ajoissa jotta olisin hereillä! Haluisin PUSSAILLA!
  RANSU

  ReplyDelete
 30. Ransu = ihana unikaveri :) Kissan kanssa nukkuminen on ihan parhautta!

  ReplyDelete
 31. Täysin samaa mieltä ♥

  ReplyDelete
 32. Hurmaava manuliprinssi! Ei parempaa unikaveria olekaan <3 Kuten Myrsky jo tuumasikin, kissat pitävät kyllä huolen siitä, että niillä on arvoisensa paikka niin sängyssä kuin sydämessäkin :)

  ReplyDelete
 33. Ei olekaan parempaa unikaveria kuin pörröinen tuhiseva Ransu :-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!