Saturday, 28 July 2012

Edistystä myös ulkopuolella

Vuosi sitten talo sai uudet seinälaudat. Tuoreen puun kanssahan on niin, että sitä ei saa maalata samana vuonna kuin se on kaadettu. Moni kannusti edelliseen kirjoitukseeni sanomalla, että hiljaa hyvä tulee. Se on ihan totta ja tällaisia taukoja tulee pakostakin, kun pitää odottaa puun kuivumista. Pakolliset tauot tekevät henkisesti niin hyvää! On mahtavaa, kerta kaikkiaan, että on jotakin jota ei saa vielä tehdä!

The new cladding, a year ago.

Sellaisia asioita kyllä riittää, mitä olisi hyvä saada tehtyä niin pian kuin mahdollista. Kuten ikkunat. Taloni vintin tästä päädystä puuttui kunnollinen ikkuna kokonaan. Nyt ensimmäinen vintti-ikkunoista on valmis ja sain sen asennettua viikko sitten. Sain jopa ikkuna-aukon sisäpuolelle naulatut ikkunankorvikkeet (vanhat ikkunat vaakasuunnassa) ehjinä laseineen pois! Se on tuuletuksen paikka, sillä vanhat kokonaiset ikkunaruudut vedettyä lasia ovat arvokkaita. Yksi lasi oli kylläkin rikki ja ne loputkin helisivät, mutta eivät onneksi pudonneet irrotettaessa. Tarvitsen laseja kunnostaessani alakerran ikkunoita.

There are so many windows to repair. I finally got a new attic window in place!

Koska ikkuna puuttui ja toisenkin päädyn ikkuna oli rikki, tilasin uudet puusepältä ja otin niihin mallin erään vanhan talon mukaan Kuusistossa. Se on koristeluista päätellen samaa ikäluokkaa kuin oma taloni (esim. kuvassa näkyvät hieman veistämällä koristellut kattopalkit, leveät räystäät ja sahareunainen seinän yläosan panelointi).
Paneelia pitää vielä uusia, räystäslaudoista nyt puhumattakaan, mutta on silti mukavaa, että rikkinäisestä ikkunasta ei enää sada sisään. Tämä myös istuu tiiviimmin seinää vasten kuin ne aiemmat korvikkeikkunat, jolloin puu niiden alla olisi vähitellen lahonnut. Laitoin ikkunan alle myös tippapellin.

Nyt on seinät (alaosassa) maalattu ja viimeisenä työnään pojat nostivat pari ikkunankarmia paikoilleen. Toisen niistä alakulmat korjasin itse eikä karmi edes hajonnut nostettaessa ja paikoilleen laitettaessa, vaikka olin siihen henkisesti täysin varustautunut.
Enää kaksi karmia korjattavana sekä lukemattomia ikkunoita...

Makuuhuoneenkin ikkunankarmi saatiin paikoilleen, kuvassa vasemmanpuoleinen kamari. Pojat kantoivat myös sisäovet navetasta ja laittoivat paikoilleen. Työ hyvin suoritettu!

The workmen carried the inner doors back and fixed them in their places.

Ovien rapsuttaminen ja uudelleen maalaaminen ei todellakaan ole työlistalla kärkipäässä. Tulee aikanaan olemaan mielenkiintoista nähdä niiden eri värikerrostumia. Valkoisen alla on nähtävissä ruskean sävyjä, tummempaa reunoilla ja vaaleampaa paneeleissa.

Lopuksi tiedotus Ransun katoamisesta eristekerrokseen huolestuneille: poika voi hyvin eikä hävinnyt ekovillaan! Tässä kuvasarja sahapukin tappamisesta toissapäivältä.

And finally Ransu, who did not disappear forever in the isolation layer under the floors. Here he is, killing a sawhorse!

33 comments :

 1. Kyllä on tosi kaunis tuo vintti-ikkuna. Muutenkin jo niin paljon valmiimmalta näyttää.
  Tauko tekee hyvää sinulle vaikka toisen työn puitteissa.
  Meidän on pakko painaa nyt syksy ahkerasti töitä, yrittäjän elämää, näin se vain on, ei ne sienet täysin elätä ja mahaa täytä:)
  Ransulle haleja ja Mustille myös!

  ReplyDelete
 2. Se on hyvä näyttää sahapukillekin kuka on pihan kingi!
  Me haimme eilen pinon oviamme pois ammattikoululta koska ovia tehnyt koulutus loppuu. Yksi ovi oli valmis, muut kesken. Mutta että olin onnellinen, kaikista ovista oli raaputettu maalit pois!! Siis suurin työ on tehty. Ehkä saan ovet joskus paikoilleen kunhan joku tekisi niille karmit.

  ReplyDelete
 3. Maiju; Niin se on, oikeita töitäkin on pakko tehdä kun sienestyksellä tai talon korjaamisella ei valitettavasti elä... Nyt on pakko alkaa rehkiä työprojektien kimpussa kuin viimeistä päivää, niin se menee. Yrittäjän elämää todellakin!

  Katja; Voi ei, karmit puuttuu. Kaipa joku sellaisiakin osaa tehdä. Mahtava juttu kumminkin, että maalit on rapsutettu!! Mullakin on vanha ovi tulevaan kylppäriin, mihin ei ole karmia. No se on sitten sen ajan murhe.

  ReplyDelete
 4. Aplodien paikka. Niin sinulle kuin tappaja-Ransullekin! Ja tietysti remonttimiehille. Eikös olekin kiva kun homma hoituu nopeasti ja ammattitaitoisesti?

  ReplyDelete
 5. Kauniit no yläkerran ikkunat. Kyllä onkin kaamea peto toi Ransu :D

  ReplyDelete
 6. Kuolema sahapukille !!!!
  Voi että on upea tuo teettämäsi ikkuna nyt paikoillaan ja muutenkin paljon kaikkea edistystä on tapahtunut talossasi. Hienoa, aah niin hienoa :)

  ReplyDelete
 7. Näyttää tosi hyvältä! Upeaa työtä olette saaneet aikaan :)

  ReplyDelete
 8. Amalia; Ransu on todella pelottava ;-)

  Pirkko; Sahapukki suorastaan jähmettyi kauhusta. Joo, niin on!

  AnnaW; Kiitos, juu :-)

  ReplyDelete
 9. Huisin hieno kakluuni! Hyvältä näyttää talossa, melkein kuin olisi valmis muuttoasi varten, kun on lattiat ja sisäovet paikoillaan :)

  ReplyDelete
 10. Joo! kakluuni oli ratkaisevassa osassa päättäessäni haluta juuri tämän paikan ♥
  Hieman vetoisaa saattaisi olla jos tuonne sängyn kantaisi, kun suurin osa ikkunoista vielä puuttuu... mutta lattioista ei vetäisi yhtään!

  ReplyDelete
 11. Ihana seurata edistystä :) Hienosti edistyy! Ja Ransulle tsemppiä... Kickeroi se sahapukki päiviltä!! :D

  ReplyDelete
 12. Juu, on tosi kivaa kun edistyy! Ransu tekee parhaansa jotta sahapukki heittäisi veivinsä ;-)

  ReplyDelete
 13. Hienolta näyttää!! Tuo uusi ikkuna on kuin karkki :) Sisäovethan ovat aika hienot rapsuttamattominakin!

  Hassu Ransu :)) Muuten, tahtoisin lähettää Ransulle Kickeroon, joka ei meidän Elliä kiinnosta. Huolisikohan Ransu sen (tyttötuoksuilla höystetyn...)?

  ReplyDelete
 14. Upea, uljas, kaunis ja vaaaarallinen metsästäjä tappaa ihan mitä vaan! Siitä saat, sahapukki, ja tosta kans!

  ReplyDelete
 15. Inka; Kiitos! Hilseilevä maali on todella kaunistakin, mutta kun sitä todellakin hilseilee siitä koko ajan. Ei ole lateksia, ei lähde liuskoina vaan öljymaalityyppisesti pieninä murusina...
  Ransulle saa lähettää Kickeroon Ellituoksuilla höystettynä! Sen voi laittaa tulemaan osoitteella Ransu, Ahvensaari, 21750 Norrskata ;-D Siis ihan oikeasti!

  Zepa; Niin, Ransun tielle astumista kannattaa varoa! Suurempi todennäköisyys on kyllä, että on flirttailevien katseiden kohteena. "Huomasitko?" "Nääksä tänkin otteen?"

  ReplyDelete
 16. Kauhea peto :D Ransu siis :D Talo näyttää hyvältä niin sisältä kuin ulkoakin tässä vaiheessa ja ikkuna on kruununa korkeimmalla!

  ReplyDelete
 17. Oi kun olette saaneet jo paljon tehtyä.
  Olette kyllä taitaviaja ahkeria. Teette arvokasta työtä kun säilytätte entisellään, uusittuna.
  Voimia teille ja rapsutukset kisulle!

  ReplyDelete
 18. Ransu <3 Oot niin hurja ja vahva! Ite en yhtään rupeis itteeni isommille, mut sää voitat painissa ison sahapukinkin! Sininen ritari vastaan lohikäärme! *puss*

  Terkuin Unna Tuutikki

  ReplyDelete
 19. Hurmuri työssään, ei mitään armoa sahapukille ♥

  ReplyDelete
 20. Désirée; Juu, tuohon kun saa pikku hiljaa laitettua valmistuvia ikkunoita paikoilleen niin ulkonäkö koko ajan kohenee.

  Sylvi; Kiitos! Vanhassa talossa on niin erityinen henki, että ei niitä materiaaleja sovi mennä vaihtamaan ellei ole pakko.

  Ella; Oh... ♥ punaistuisin, mutta kun oon sininen ritari. Hienoa että huomasit mun asiantuntevat otteet isoa saalista vastaan. Ei se kyl mahtanut mulle mitään.
  RANSU

  Naukulan Mamma; Voi sahapukki-parkaa, ei voi muuta sanoa.

  ReplyDelete
 21. Maailman kauneimmat yläkerran ikkunat ja kakluuni. Olet Onnen tyttö!

  ReplyDelete
 22. Jee, laitetaan potkupötkelö piakkoin tulemaan :)

  ReplyDelete
 23. Hyvä Ransu! Kunnolla köniin vaan sille sahapukille!

  Sinun urakkasi näyttää todella lupaavalta ja ihailen (edelleen) kärsivällisyyttäsi ja pitkäjännitteisyyttäsi, mutta ethän lman niitä tuollaiseen urakkaan olis lähtenytkään!

  ReplyDelete
 24. Siinä on sahapukki saanut kunnon kyytiä :D

  Uusi ikkunasi on kyllä todella kaunis!

  ReplyDelete
 25. Vau mitä edistystä! Tulee ihana!

  Täällä meillä ei ole tapahtunut edistystä. Loma meni reissuten hujahduksessa. :/

  ReplyDelete
 26. Voi höpsöä Ransua! Toinen on ihan pää alaspäin! :D Kelpaako pojille myös Wubbat? Meillä on yksi, jota Anni "ei tajuu". ;D

  ReplyDelete
 27. Inka; Jee :-)

  Auli; No jaa, kai tällainen projekti kasvattaa kärsivällisyyttä. Tämä on niin suuri projekti, ettei tätä saisikaan tehtyä nopeasti eikä asioihin ehtisi perehtyä ellei olisi välillä kuukausien tuumaustaukoja.

  Katja; Niin on, kiitos!

  Tuire; Niinhän se on, jos menee lomailemaan muualle, ei kotona edisty mikään, mutta jos on kotona, tuleeko sitten lomailtua. Ikuinen dilemma...

  Sea; Eikö Wubba ole sama kuin Kickeroo? Nyt mulla on kai aukko sivistyksessä...

  ReplyDelete
 28. Herranjestas. Minulle tuli melkein itku tuosta ylemmästä sisätilojen kuvasta. Kyllä sulle tulee ihana koti sinne. Aivan valtavasti olette päässeet yhden kuukauden aikana eteenpäin.

  Tuo teettämäsi ikkuna sopii kyllä taloon tosi kauniisti. Olitpa tarkkasilmäinen löytäessäsi sen malli-ikkunan.

  Vai töitä ajattelit ruveta tekemään? No säät eivät valitettavasti taida suosia puuhaa. Harmi.

  Työn iloa kuitenkin!

  ReplyDelete
 29. Kiitos! Ihan hyvät säät on, mitäs vikaa tässä on. Ei tarvi kerrankin palella ;-)
  Minustakin tuo tuvan kuva on niin ihana, että ei voi olla tottakaan. Siinä se nyt on, lattian alla kaikki kunnossa ja seinien alimmat hirret pääosin upouusia. Hellakin muurattu kuntoon. Voihan jee!

  ReplyDelete
 30. Wubba on semmonen mustakalamainen monijalkanen, kun Kickeroo on tyynymäinen. Annille molemmat lelut on liian isoja, pienet aivot ei käsitä. ;)

  ReplyDelete
 31. Ai niin joo! Sellaista ei olla kokeiltukaan. Kyllä sellaisenkin saa lähettää, varsinkin tyttötuoksuilla varustettuna ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!