Thursday, 5 July 2012

Järkyttävän nopeasti kuluva aika

Ihan justiin kuvasin nämä unikot. Niiden takana ovat kohta avautuvat pionin nuput.
Mutta tämän kuvan ottamisesta on kulunut viikko. Siinä ajassa on tapahtunut hurjasti.

Time flies soooo fast, when you're having fun but also when you're renovating or admiring flowers.
Oriental poppies are over in the next instant they started.

Seuraavassa hetkessä pionin kukat poksahtavat auki. Alppipiikkiputken kukat alkavat jo sinertää.

'Bowl of Beauty' -pioni ja alppipiikkiputki ovat minusta täydellinen pari. Pehmeä ja piikikäs.

I love this combination of fluffy 'Bowl of Beauty' -peony and spiky sea holly.

Talolta päin tultaessa muotopuutarhan kukkaloisto pilkottaa omenapuun takaa.

My little English Garden is starting to look a little English, innit? Only I should mow the lawn a bit more often to keep it tidy.

Sitten koko tämä kukkarypäs on kukassa samanaikaisesti, taustalla violettia jalopähkämöä. Tässä väriyhdistelmässä on jokin, mikä mättää. Ystävän kanssa sitä katsoessamme tulimme siihen tulokseen, että idänunikot saavat siirtyä toiseen penkkiin pitämään seuraa aprikoosinvärisille sormustinkukille. Ei ole hyvä muutenkaan, että yhden kukkapenkin yksi kohta on täysin kukassa samalla, kun vieressä ei kuki vielä tai enää mikään. Samanaikaista kukintaa pitäisi saada levitettyä tasaisemmin pitkin kukkapenkkejä.
Ilman unikoita tämän penkin värimaailma menee sinisemmäksi. Sitä korostaa lisää juuri nyt ensimmäisiä kukkiaan avaava neilikkaruusu 'Pink Grootendorst', sen kukat ovat aivan saman väriset kuin pionilla.

'Cedar Hill' on upea unikko, mutta violetti ei ole paras mahdollinen tausta tälle kaunottarelle.
Juuri tästä syystä rakastan puutarhan laittoa. Koskaan ei voi olla sataprosenttisen varma yhtään mistään, kasvit järjestävät yllätyksiä ja haasteita jatkuvasti!

I want to move the apricot poppies next to apricot foxgloves in another border. This border would then become predominantly cool in its colour scheme (at this time) and also I would get some colour in the next border.

Järisyttävällä vauhdilla on tapahtunut myös talon sisällä. Otin tämän kuvan kaksi päivää sitten, kun miehet olivat olleet yhden iltapäivän töissä. Kyllä kannatti huhkia maankaivuun ja tyhjentämisen kanssa, niin miehet pääsivät heti töihin! Nyt työ on edistynyt niin paljon, että toinen kamareista – tuleva työhuoneeni – on valmis ekovillakerrosta varten! Kuvia on kamerassa, mutta olen niin poikki, että taidan mennä suoraan nukkumaan.

The renovation project is also proceeding at an astonishing speed. I took this picture when the men had worked only one half-day with the floor structures. It was worthwhile to spend the last days emptying and digging.

Makoisia unia ja toiveikasta torstaita kaikille!

Alppipiikkiputki – Sea holly – Eryngium alpinum
Idänunikko, kuvien lajike – Oriental poppy – Papaver Orientale-Ryhmä 'Cedar Hill'
Jalopähkämö – Stachys macrantha
Kiinanpioni, kuvien lajike – Paeonia lactiflora 'Bowl of Beauty'

21 comments :

 1. Niin se on, aika menee ja tahti vaan tuntuu kiiihtyvän. Ihana unikko tuo iso Cedar Hill, melkein kuin kellohame olisi heilahtanut !

  ReplyDelete
 2. Kukat ovat aivan mahtavan upeita. Ymmärrän että kova työ saada kaikki sopimaan väreiltään omille paikoille.
  Talosi edistyy, lattian kun saat se on jo iso askel eteenpäin.
  Mukavaa ja lämmintä Heinäkuuta!

  ReplyDelete
 3. Aika kuluu ihan liian nopsaan :D Minulla kukkii tuo unikko yrttipenkissä!? Enkä muista sitä sinne laittaneeni, mutta saattaahan muisti pätkiä jo tässä iässä. Siirretään pois paremmalla ajalla.

  Lattia näyttää hyvältä!

  ReplyDelete
 4. Upeaa väriloistoa. Minullakin on pioni nupullaan, toisilla ne jo kukkivat. Ihan kohta täälläkin...
  Sinulla on osaavia ja nopeita remonttimiehiä hommissa. Keep up with the good work!

  ReplyDelete
 5. Auli; Tuo pionin kukka on todella ihan kuin silkkisen kellohameen heilahdus!

  Maiju; Lattioiden rakentaminen on uskomatonta. Talo on ollut ilman lattioita kolme vuotta, jo pelkkien alusrakenteiden kanssa huoneet näyttävät taas huoneilta!

  Katja; Eikös yrttipenkki ole ihan hyvä paikka idänunikolle :-D Jos kaikki ovat monivuotisia.

  Myrsky; Nämä remonttimiehet remontoivat ainoastaan vanhoja taloja, niinpä heillä on tekniikat ja kommervenkit hallussa, siinä ei kauaa nokka tuhise. Uudisrakentajalla saattaisi tuhista aika pitkään.

  ReplyDelete
 6. Lienee siis yleismaailmallista silmäillä tuota kotipihan väriloistoa alati siirtomielelllä.
  Teen taas kaikenkirjavuuden keskellä mielessäni siirtoja. Nyt vain ei voi tarttua lapioon, kun kukinta on hulppeimmillaan.
  Hienoa aikaa!

  ReplyDelete
 7. Kerassaan upea tuo unikko. Minullakin akaa tuo sama pioni aukoman kukkiaan.

  ReplyDelete
 8. Mietin tässä yks päivä ihan samaa..aika menee kauheella vauhdilla eteenpäin, kukka toisensa jälkeen kukkii-lakastuu...apua, mihin tämä alkukesä hupeni. No minä tiedän ainakin omalta kohdaltani vastauksen...MUUTTO..hitsi se oli stressaavaa ja olinkin ihan poikki viikon sen jälkeen. Nyt on alkanut jo pikkuhiljaa ajatukset suuntautua kukkapenkkiin ja sen kasveihin, sanohan Saila mulle yks kasvi, jota voisin ihan piruuttani kokeilla.....mä olen täällä nyt sydän avoinna kaikelle.:)
  Aurinkoista kesän jatkoa sulle ja Mustille ja Ransulle.

  ReplyDelete
 9. Onpa tuo Bowl of beauty aika söpö!

  Osallistuuko pojat remonttiin ?
  Kypärät päässä ( oliko se nyt työnjohtajan kypärä keltainen...)ja
  vatupassit tassuissa, voin kuvitella :)
  Kesää on vielä jäljellä!

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 10. Kesä mennä viuhtoo eteenpäin hirmuisela vauhdilla!

  Minäkin ehkä siirtäisin nuo aprikoosinväriset unikot jonnekin missä niiden herkkä väri pääsisi oikeuksiinsa. Samalla penkkiin jäävät kukat syttyisivät uuteen hehkuun..

  Värit on kyllä mielenkiintoinen ilmiö. Miten ne voivatkin joko sytyttää tai sammuttaa toisia, lähellään olevia värejä ja jopa muuttaa ne ihan toisensävyisiksi...

  Toivotan kaunista heinäkuun jatkoa <3

  ReplyDelete
 11. Ihana tuo persikkainen väri ja muutenkin mahtavat värikombinaatiot! Mitäs nuo kauniit kasvihuoneenpalaset ovat, jotka näkyivät tuossa yhdessä kuvassa, utelen...

  ReplyDelete
 12. Kyllä on kaunis unikko ja mikä pioni!

  ReplyDelete
 13. Sanos muuta, varsinkin nyt heinäkuussa kaikki tapahtuu niin vauhdilla, paljon upeaa kukintaa ja nopeasti tapahtuvaa kellastumista ja tuleentumista, oi voi! Mutta upeita ovat nuo sinun unikot ja alppipiikkiputki ja Bowl of Beauty ovat tosiaan ovat tosiaan käsittämättömän hienot yhdessä! Ja vau, miehet ovat melkoisen aikaansaavia, odotan innolla uusia kuvia. Sinulla on siellä nyt hurjasti touhua!

  ReplyDelete
 14. Ilman remonttiakin siellä olisi kiireitä kun pitäisi ihastella pihan kukkaloistoa!

  ReplyDelete
 15. Meillä punaisen pionin kukinta meni tosi nopeasti ohi... hyvä kun ehdin ottaa niistä kuvat ; )
  Sinullahan on sitä murattisyklaamia, jos muistan oikein.... lakastuttaako se kaikki lehdet näin kesällä, tai ylipäätään ? Ihmettelen tässä, kun toinen taimistani kellastutti kaikki lehtensä, mutta mukula on edelleen ihan kovan oloinen...
  Mukavaa viikon jatkoa sinullekin !

  ReplyDelete
 16. Rva Pioni; Se on varmaankin yleismaailmallista!

  Amalia; Nämä keskikesän suuret kukat ovat todella loistokkaita.

  Tuija; Kiitos! Hyvä että elämä asettui jo uomiinsa muuttorumban jälkeen. Mitähän tässä suosittelisin? Pionit ovatkin sinulle jo enemmän kuin tuttuja. Niiden väleihin voisi kokeilla erilaisia kurjenpolvia.

  Leena ja Pojat; Kesää on todellakin vielä jäljellä ja uimavedetkin alkavat vasta lämmetä, merivesi ei paljon 15 astetta lämpimämpää kai vielä ole - hrrr!
  Juuri työmiesten kanssa katsottiin, kuinka Ransu meni tutkimaan työmaan edistymistä sillä aikaa, kun miehet pitivät makkaratauon. Ransu on tähän mennessä tutkinut talon joka päivä, mutta vain silloin kun siellä on rauhallista ja hiljaista. Ransu myös tarkasti heti teltan, jota miehet olivat pystyttämässä itselleen nukkumapaikaksi.

  Kati; Kiitos! Todella hyvin kuvailit juuri tämän väriyhdistelmän ongelmat, jotenkin noin sen itsekin koen. Hieman hennomman aprikoosien sormustinkukkien kanssa tuo unikko olisi paljon kauniimpi.

  Hortensia; Ne kasvihuoneenpalaset ovat minikasvihuoneita, joista on katot pois paikoiltaan jotta taimet ei läkähdy. Kasvatan niissä siementaimia uusia kukkapenkkiprojekteja varten ;-)

  Santra; 'Bowl of Beauty' on minusta ehkä kaikkien aikojen kaunein pioni... tai siitä asemasta kilpailee vahvasti myös kohta avautuva 'Nippon Beauty'!

  Maria; Tämä on tällaista viuh-aikaa :-D Touhua riittää, olen aivan romuna! En tajua, miten työvoiman palkkaaminen voikin olla näin paljon työtä aiheuttavaa ;-)

  Naukulan Mamma; Nyt on tosiaan kukat jääneet vähemmälle huomiolle. Pitänee mennä heti kiertämään piha kameran kanssa!

  Sariw; Voi ei, jos ei edes kuvia ehdi! :-D Olen yrittänyt etsiä murattisyklaamien lehtiä koko alkukesän, tosin nyt pari viikkoa on mennyt että en ole ehtinyt. En nimittäin muista, mihin aikaan vuodesta ne oikein nousevat. Kyllä ne jonkun kauden aina ovat lakastuneinakin. Menen tutkimaan ja raportoin sitten...

  ReplyDelete
 17. Siitä ekovillasta voisit vinkata vähän lisätietoa.

  ReplyDelete
 18. Hienon värinen unikko ja onhan nuo muutkin...niin kaunista ..tuo 'Bowl of'kin, minun omani ei vielä kuki, josko ensikesänä sitten..on niin pieni vielä..mutta siit se..hyvää viikonloppua!

  ReplyDelete
 19. Sirkku; Ekovilla on sellusta valmistettua, siis puupohjaista purueristettä lattian alle ja välipohjiin. Sitä valmistetaan nykyään myös levynä seinä varten. Erinomainen eriste puutaloon siksi, että sen ominaisuudet ovat samat kuin puulla; talon seinien ja lattian ilmanvaihto ja kosteuden kulku säilyy kuten vanhoissa puutaloissa eikä hankalia kosteita pisteitä tai "hengittämättömiä pintoja" synny.

  Ansa; Toivottavasti ensi kesänä sitten!

  ReplyDelete
 20. Hauska kuulla, että muutkin siirtelevät kasvejaan, kun värit eivät käy yksiin.
  Mieheni ihmettelee moista puuhaa.
  Siirtoa ei olisi tarvinnut tehdä ellei jalopähkämöä olisi ollut. Tuossa ylimmässä kuvassa ei ole vielä mitään riitasointua.

  ReplyDelete
 21. Kasvien siirtely on ihan välttämätöntä kun ne aina pääsevät yllättämään esim. kukkimalla samaan aikaan, tai eri aikaan, tai olemaan viihtymättä, tai viihtymään liian hyvin, tai... :-D
  Olen samaa mieltä ja pitkään pohdin jalopähkämön siirtämistä, mutta sitten ystävän sanoessa mielipiteensä näin, että unikko onkin se, mikä pitää siirtää ja nimenomaan juuri aprikoosisten sormustinkukkien kaveriksi.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!