Sunday, 15 July 2012

Huussin punainen penkki

Huussini on punainen, ja sen vieressä on tietenkin punaisten kukkien penkki. No ei mitenkään tietysti, näin on vain päässyt käymään. Pidän punaisesta ja kun sitä on sekaisin kaikissa eri sävyissä, on lopputulos huuuumaava (jos sattuu pitämään punaisesta).
Huussi on niin hieno ja tärkeä sekä hyvää multaa tuottava laitos, että se ilman muuta ansaitsee oman kukkapenkin! On siinä sekin puoli, että joka kerta kun huussissa tulee käytyä eli usein, voi samalla ihailla kukkasia. On minulla sisävessakin, mutta kuka nyt sellaista haluaisi käyttää.

My privy has its own border that at this time of year is bright, flaming RED!

Kukkapenkki on tarkalleen ottaen huussin ja vanhan talon välissä. Nyt kun talokin on punainen, on tunnelma varsin voimakas.

Tämän kukkapenkin tunnelma on aina vähän villi. Tämä on se sama, jossa juhannuspioni kukki joitakin viikkoja sitten heinänkorsien seassa. Nyt niiden seassa kukkivat korallikeijunkukka, tuntemattomat punaiset liljat, ojakärsämöt ja 'Nippon Beauty' -kiinanpionit.
Värikästä uutta viikkoa!

17 comments :

 1. Ihanat palavat punaiset ja villi penkki! Mä tykkään, ihan täpöillä ;)

  ReplyDelete
 2. Minulle tuli otsikosta mieleen, että olet tehnyt huussiin sisälle punaisen penkin. :)

  ReplyDelete
 3. Minäkin odotin istumista varten olevaa penkkiä, mutta kaunis on tämäkin!

  Alimmainen kuva on upea.

  ReplyDelete
 4. Minäkin odotin penkkiä millä istutaan, mutta olisihan se pitänyt arvata kun sinusta on kysymys että kukkapenkistä on kysymys!
  Ei mikään juttu että "näin on vain päässyt käymään."

  ReplyDelete
 5. Pirkko; Täpöillä :-D Muistankin, että et pidä sinisestä. Punaisessa on vahvuutta ja voimaa ja niiiiin monia eri sävyjä.

  Raakki; Onneksi huussi on hyvässä kunnossa, siellä ei tarvitse kunnostaa mitään! Paitsi maalata voisi ulkoa, kunhan ehtisi.

  Susanna; Tämä liljojen viimeisten pionien ja ruusujen kukinta-aika on todella rehevää aikaa.

  Myrsky; Niin, penkki tämäkin!

  ReplyDelete
 6. Mää olen alkanut tykätä voimakkaan punaisisista kukista ( pioneista tykkään ihan minkä punaisena vaan).
  Jostain syystä punaiset eivät ole olleet suosikkejani, palavan rakkauden punaisesta en oikein vieläkään pidä.
  Tuo punainen kokonaisuus on kyllä mahtava.

  Nipponitko kukkii vasta nyt ?
  Mikä on kaikkein myöhään kukkivin pioni ( tietty joo riippuu paikasta ja vyöhykkeestä)?
  Ja hei, enhän loukannut perfektionisti kommentillani...., minussa itsessäni on sitä ominaisuutta joka suhteessa... harjoittelen hölläämistä.

  Tuo Splish-Splash on herkän näköinen ja onpa osuva nimi kaunokaisella.

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 7. Upean räiskyvät värit,ei lainkaan liian räikeää!

  ReplyDelete
 8. Olen jo jonkin aikaa seuraillut blogiasi,ja tykkää kovasti.
  Puutarhassasi on ihania kaunita kukkia, kurjenpolvia,pioneita, liljoja ym.
  Mukavaa kesää sinne saareen.

  ReplyDelete
 9. Punamulta ja kukkien puna sointuvatkin hyvin yhteen. Onhan tuo yhden sortin ylellisyyttä perin arkisessa toiminnassa: kukkien ihailu huussireissulla ;)

  ReplyDelete
 10. Hienot punaiset ja kuten muutama muukin, kuvittelin että kirjoitat istuttavasta penkistä. Tuo on ollut istutettava penkki.

  ReplyDelete
 11. Kauniin voimakkaan punaista, kuvissa ihan samaa sävyä seinien kanssa. Oikea ilo silmälle!

  ReplyDelete
 12. Minäkin olen huussi-ihminen. Kävisin paljon mieluummin ulkokäymälässä kuin sisävessassa suurimman osan vuotta. Ja punainen on upea väri missä tahansa!

  ReplyDelete
 13. Hianoo vahvaa huussinpunaista!
  Mun huussini on nykyään varasto,
  huussinpunainen kylläkin.

  ReplyDelete
 14. Mulla on mennyt puutarhan yritys ihan hunningolle, kun koko ajan sataa :( Kiva katsella kauniita kukkia!

  ReplyDelete
 15. Kiva varmaan istua huussissa ovi auki ja kuunnella sateen ropinaa (kuten ehkä tänään) ja ihailla punaisia kukkia. Hienot tummanpunaiset liljat ja kiinanpionit.

  ReplyDelete
 16. Kyllä sun on pakko tämän jälkeen maalata huussin istuinkin punaiseksi (siis jos se ei vielä ole). Sen verran vakuuttavasti hämäsit lukijoita :-D

  Ja hei, sullahan on liljoja!

  ReplyDelete
 17. Leena ja Pojat; Et missään nimessä loukannut, en ottanut pohdintojasi lainkaan itseeni :-D Hyvähän se on näitä pohtia, monelle asialle vaan ei löydy selitystä, kuten kasvien siirtovimmalle!
  Minäkään en välitä pinkinpunaisesta, mutta kyllä sekin puutarhassa menee. Nytkin kukkii ihana apteekkarinruusu juuri sellaisena voimakkaan pinkkinä (tuossa huussipenkin etummaisena). On se ihana, ei voi muuta sanoa.
  Ainakin nyt tänä kesänä 'Nippon Beautyt' kukkivat juuri nyt, tosin aivan lopuillaan. Kylmäähän on ollut, se ainakin pidentä kukinta-aikaa ja varmaan myös viivästyttää sen alkua.

  Katja; Ei minustakaan räikeää vaan mukavan tunnelmallista!

  Kosotäti; Kiitos kommentistasi ja kiitos!

  Päivi; Minustakin, kuvittelin ensin, että nyt menee kaikki pieleen kun maalaan seinän punaiseksi, mutta eipäs mennytkään, vaan ihan nappiin. Arjen ylellisyys se vasta hienoa ylellisyyttä ohnkin :-)

  Naukulan Mamma; Nin olikin :-)

  Katja (Päivänpesästä); Nin on! Punamullatun seinänkin sävy vaihtelee sen mukaan, onko satanut tai paistaako aurinko siihen tms, kukista löytyy paljon sitä komppaavia sävyjä.

  Désirée; Huussi on ihana paikka! Tai voi olla sellainen, kaikki eivät ole.

  Rva Pioni; Kiva että huussi kuitenkin löytyy, eihän sitä tiedä jos sitä vaikak vielä joskus tarvitsisi ;-)

  Sesse; Voi ei! Toisaalta kasvit kyllä pitävät sateesta.

  Paula; Voi, olisi, mutta kun asun keskellä kylää niin hussissa istuminen ovi auki ei käy päinsä. Mutta sinne mennessä, käsiä pestessä ym. kukkien ihailu käy onneksi näppärästi.

  Intopii; Nämä ovatkin ainokaiset tarhasarjaliljat mitä löytyy! ja nääkin tuli lahjana jostakin. En pidä tosiaankaan ylöspäin katsovista liljoista, joten kaikki muut lajit ovat ns. turbaanimallia tai muuten vain nuokkuvaa, lähinnä luonnonlajeja. Ja onhan mulla pantterililja ja valkoinen tiikerililja, Mustin ja Ransun nimikkokasvit!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!