Sunday, 13 March 2011

Kelkkakauden päättäjäiset

Posti pitää nyt hakea hieman kauempaa, kun yhteysalus ei kulje. Postille on laatikko jäätien päässä saaren etelä-rannalla. Niinpä lähdin kokeile-maan, josko potkukelkalla vielä pääsisi. Aurinkoisella kylä-tiellä ei luistanut, mutta ajattelin, että kun päästään metsän suojiin, olisi tiellä vielä jonkin verran luistoa.
Olihan sitä jonkin verran, sanoisinko minimaalisesti.

Kylätiellä, Pellen talon kohdalla, alkaa jo sorapinta olla näkyvissä.
Kelkka liiteriin ja öljyä pintaan!

I went to collect mail by sleigh, hoping that it would still slide. Well, it didn't. Snow is turning into slush.

Lumi katon etelälaippeella alkaa olla historiaa. Tämä kuva on muutaman viikon takaa, tällä hetkellä lunta ei ole tässä yhtään.

Pohjoispuolen lumi sulaa vielä. Tip tip!

26 comments :

 1. No jopas jopas! Täällä vielä luistoa riittää, tiellä ja katolla ;)

  ReplyDelete
 2. Selvästi huomaa, että siellä etelän saaristossa kevät on edellä.
  Eikös olekin kuitenkin riemastuttava tunne, kun kelkka tökkää siihen soraan. KEVÄT!
  Meillä, vaikka lounaisrannikolla ollaankin, on vielä paksut lumikerrokset katoilla, sekä etelän, että pohjoisen puolella!
  Perjantaina oli kaupungilla loskaa ja vettä puoleen sääreen ;))

  Rapsutuksia Mustille ja Ransulle ♥ ♥ ♥

  Meillä on juuri nyt talon etelänpuoleiset ikkunoiden takana olevat kukkalaatikot miehitetty auringonpalvojakissoilla :)

  ReplyDelete
 3. Ai, vai niin! Olisiko sitten saariston kirkkaan sinisellä taivaalla osuutta asiaan. Ajattelin, että mantereella on lämpimämpää, niin se yleensä keväällä menee - tai menee sitten, kun jää on sulamassa ja meri vielä hyytävän kylmä pitkään.
  Riemastuttava tunne :-D No joo, lähinnä tunsin itseni tyhmäksi, kun olin lähtenyt edes yrittämään kelkan kanssa!
  Risusydän, te voisitte ihan varustaa ne kukkalaatikot tyynyillä varmaankin, turha kai niihin mitän kukkia on tunkea jos ovat kerran niin hyvät paikat ;-) Minullakin on ikkunan takana seisovan tikapuun ylimmällä orrella eräs karvainen lintulaudan stalkkaaja.

  ReplyDelete
 4. Kevät :) Aah. Ihanaa. Vaikka täälläkin vielä on lunta joka puolella, niin taas oli äsken pakko vähän heitellä sitä kauemmas takapihalla. Pieni kevään apuri täällä :)

  ReplyDelete
 5. Tip tip ihanaa! Mokomat alkoivat täällä hiekottaa heti kun lumen auraukselta ehtivät, mur. Kelkkailu on aivan parasta! Kaunis kelkka ja kevättalviset tiet!

  ReplyDelete
 6. Hieno kelkka, olisihan tuolla vielä luistellut. Mutta kyllä se lumen alta paljastuva maa on niin mainio juttu, että kelkkakin joutaa ylisille. Meilläkin justiinsa minuutti sitten rysähti lumet talon itäpuolelta maahan.

  ReplyDelete
 7. No ei sillä kyllä luistele, kun lumi on ihan märkää sohjoa! :-D En valita!

  ReplyDelete
 8. No johan on KEVÄT :O

  Meillä oli hurja lumimyräkkä perjantaina ja lumitöitä olen tehnyt joka päivä vähintään tunnin, jotta saataisiin talon vierustalta lumet pois.

  Uskon silti, että iskee se vielä tännekin!

  ReplyDelete
 9. Kevät on nyt kovassa iskussa, varokaa! :-D

  ReplyDelete
 10. Ihanan keväisiä kuvia! :) Perjantaina olisi pitänyt olla töistä tullessa kumisaappaat - sukat ja kengät kastuivat.

  ReplyDelete
 11. Eilen menin tietä pitkin talvisaappaissa, mutta pihalla polkuja kahlatessa pitää olla kumisaappaat - tuo on ihan vetistä nyt tuo lumi.

  ReplyDelete
 12. Onko Ransu-herra potkurin kyydissä vai mikä mytty siinä näkyy?

  Täällä on kevät silleen "kivasti", että kun kadut sulaa päivällä vähän ja jäätyy illaksi, saa kävellä henkensä kaupalla vaik ois mummojarrutkin päällä. Ihan pääkallokeli...

  ReplyDelete
 13. Ou, siinä mielessä plussa-päivät on pahoja, kun se sula jäätyy yöllä.
  Ransu-herra pysyi sisällä tuon reissun ajan, niin kuin Mustikin. Kävin hakemassa kelkan ja taloni ohi tietä kulkiessani näin, kuinka molemmat kuikuilivat minua keittiön pöydän päältä; siitä näkee hyvin kuka tiellä liikkuu! Tuo oli kassi postia varten ja lakki, kun kelkkaa sohjossa työntäessä tuli hiki ;-)

  ReplyDelete
 14. Niin se kevät etenee eri vauhtia, meillä on vielä ihan hyvät kelkkakelit. Vaikka jos aurinko paistaa, voipa se puhkaista tuohon lumeen/jäähän nopeastikin aukkoja.

  ReplyDelete
 15. Nyt tuli pilvimassa täällä auringon eteen, niin tippuminen loppui. Auringolla on valtavat voimat ja kun päiväkin on jo pitkä, ehtii se sulattaa lunta vauhdikkaasti.

  ReplyDelete
 16. Jee! Kevät! Jee! Harmi toki ettet päässyt karauttamaan kelkalla kunnon "Jaffat tulloo!" -mainostyyliin :)

  ReplyDelete
 17. :-D No ei! Se meni töks, töks. Niinku "Ja..., noh, jaf..., äh, ja..., perkl!"

  ReplyDelete
 18. Täällä Rumarissa nostaa kukkapenkissä jo ensimmäiset krookukset päätään. Joko sinun puutarhassasi on joku herännyt? Itse en ollut edes hoksannut odottaa tällaista ihmettä:)

  ReplyDelete
 19. Ai, Rumarissa olette? No mutta tehän olette sitten kaukana etelässä ;-) Huomasin pionin pienen versonpään, krookukset ovat vielä syvän hangen alla.

  ReplyDelete
 20. Maaliskuu maata näyttää!

  ReplyDelete
 21. Minäkin meinasin kysyä, että onko Ransu tai Musti päässyt potkurin kyytiin, mutta ei näköjään. :)

  ReplyDelete
 22. Kyllä se vissiin paikkansa pitää, että siellä lounaiskulmalla maata kevätkin tulee aikaisemmin. Meillä on pihalla vielä ainakin kahden sentin jääkerros, pahimmoillaan kahdenTOISTA sentin (sen alta me tänään kuitenkin rautakangella jäätä hakaten löysimme neljä kuukautta kadoksissa olleen viemäriaukon). Ja kaikkien kukkapenkkien päällä on vähintään puoli metriä lunta. Siis Keski-Uudellamaalla. Älytöntä!

  ReplyDelete
 23. Kyllä ne jäät ja lumet äkkiä sulavat, kun aurinko vähän näyttää niille naamaansa. Jäätä ei minun pihallani paljoa ole, kun en ole kolannut, tuossa tiellä on jonnin verran, ja poluilla, mutta kyllä se siitä!

  ReplyDelete
 24. Kevään kunniaksi olette haastettuja, koko Saaripalstan joukkue! :D

  ReplyDelete
 25. Tein muuten just insertin lumesta ennenkuin tulin tänne. Hauska yhteen sattuma. Vaan, kiva jos sulaa pois, vaikka mekin, kuten sinä kelkalla, ollaaan talvisissa merkeissä lumen äärellä oltu. Tykkään aina katsella noita sun blogin sivussakin olevia kuvia. Kodikas kuva on tuo uusi kuva rintamamiestalosta!

  ReplyDelete
 26. OMG! Haaste! Tässä kommentteja alaspäin skrollatessa katsoinkin Ellan blogipostauksen otsikkoa: "OMG! WTF???!" :-D

  Nyt on varmaan käsillä ihan viimeiset kelkkailusäät, niistä pitää nauttia niin kauan kuin voi!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!