Sunday, 5 December 2010

Nukketalon fasadi

Julkisivuremontti on valmistunut. Kävi todella mäihä. Maalausurakoitsijalla sattui olemaan hetki aikaa ja sopivia maalejakin, jotka olivat jääneet toisesta kohteesta yli. Julkisivuhan oli aivan valkoinen, sellainen hieman kiiltävä mdf-valkoinen, joka ei todellakaan näyttänyt aidolta talon seinältä. Sitäpaitsi vaaleus sai koko talon näyttämään entistäkin suuremmalta möhkäleeltä.

Siispä julkisivulautakunta päätti, että talon tulee olla tumma. Ensimmäisessä versiossa maalattiin kaikki ikkunoiden ja ovien otsikko-kolmiotkin tummiksi, mutta se ei miellyttänyt viranomaisia.

Ovi tuli eri väriseksi, sehän on selvää. Brittein saarilla nähdyt korkeakiiltoisella maalilla maalatut kirkkaan siniset ja punaiset ovet kävivät mielessä, mutta sellaista maalia ei ollut. Niinpä ovesta tuli matta.
Maaleina upean mattapintaiset, hyvin paljon pigmenttiä sisältävät Farrow & Ball -sisustusmaalit, sävyinä London Clay (seinä), Green Ground (otsikkokolmiot) ja Vert de Terre (ovi). Näissä ns. Estate Emulsion -tyypin maaleissa on lähes kalkkimaalimaisen matta pinta, siis oivallinen saamaan talon näyttämään rapatulta.

Vaalean vihreät otsikkokolmiot kaipaavat vielä kolmatta maalikerrosta peittämään ensin maalatun tumman saven värin, mutta muuten homma alkaa olla kasassa eikä urakoitsijan tarvitse enää tulla korjailemaan vaaleiksi jääneitä kohtia.
Farrow & Ballin maaleissa on se ihana puoli, että ne elävät valon mukaan. Julkisivu näyttää harmaalta tai ruskealta rippuen valon määrästä, suunnasta ja laadusta. Siksi nämä maalit ovat niin rakastettuja Briteissä.
✄ Mainoskatko ✄ Farrow & Ball -maaleja myy ainakin sisustusliike Kuisti Helsingin Tehtaankadulla ✄

Pisteenä iin päällä Nukke- ja nallemyyjäisistä ostamani kranssi ja oven edustan rappukivi, sopivasti makuuhuoneen laatoituksesta jäänyt jämäpala.

The facade's been painted. For once, the crew was fast and efficient and they could do the job near immediately.

13 comments :

 1. Aaaah, ihana!!! Todella kauniit sävyt ja tosiaan, mikä kaunis mattapinta. Voi että, miten hieno talo ja tuollainen söpö kranssikin ovessa.

  ReplyDelete
 2. Tosi hienolta näyttää, ja aivan ihanat värit !
  Aivan liikuttava tuo ovikranssi, niin pieni ja soma....

  ReplyDelete
 3. Mä luulen, että haluaisin muuttaa tuohon taloon.... :)

  ReplyDelete
 4. Naukulan Mamma; mäkin haluaisin! Haluaisin kutistua miniksi ja mennä minikiikkustuoliin keittiöön kiikkumaan. ja haluaisin sen kirjaston tähtikattoineen...
  Kiitos kannustavista kommenteista kaikki armaat ystävät! Ihanaa että seinä miellyttää teitäkin. Itse olen onnesta soikeana tuon julkisivun kanssa, se onnistui yli odotusten. Ja minikranssikin on niin nätti, koostaan huolimatta jotenkin pörheä ja runsas.

  ReplyDelete
 5. Voi mahdoton. Minä pelkäsinkin, että tästä talosta tulisi sellainen sydämenmenetysihana. Tää pyörtys täällä *kops* (Unelmieni talo on tietysti harmaa valkoisin yksityiskohdin...) Vihreät ikkunoiden otsikkokolmiot ovat kyllä aivan piste I(kkuna):n päällä.

  ReplyDelete
 6. Voi kiitos Intopii! Vaikka maalasin tästä itselleni mieluisen ja olen itse tyytyväinen, olen silti toooosi iloinen että tämä miellyttää sinuakin! Siis ihan aikuisten oikeesti, jos toi toooosi ei vakuuttanut ;-)

  ReplyDelete
 7. Hui, olenko minä antanut itsestäni jotenkin "ankaran kriitikon" kuvan ;-) Juu-u, kyllä miellyttää. Vielä tarvitaan pellepeloton, jolla on sellainen kutistusase. Sitten minä otan miehet mukaan ja me muutetaan sun alivuokralaisiksi!

  Paitsi luuleekohan kisut meitä saaliiksi...?

  ReplyDelete
 8. En mä sitä tarkottannu vaan sitä, että on todella antoisaa tehdä jotain itselle ihanaa johon te lukijatkin ihastutte. Siitä iloa ja ihanuutta saa sillä tavalla jaettua, ja sehän on kivointa mitä on!
  Minipieni perhe minitalossa saattaisi kyllä joutua väijyn kohteeksi. Voisi olla stressaava asuinpaikka ;-)

  ReplyDelete
 9. Tyylikästä! Alan kaivata oman nukkekotini remontoimista...

  ReplyDelete
 10. Sinulla on aika paljon omaakin remppaa ;-) Mutta nukkiksen remppaaminen on kivasti erilaista, silti yhtä hauskaa sommittelua ja värien miettimistä.

  ReplyDelete
 11. Oi tästä tulee ihana! Ja sininen tai punainen brittihenkinen ovi olisi kyllä myös oikeassa elämässä ihana.

  ReplyDelete
 12. Olisihan se, mutta ne on varmaan kaavassa kielletty meillä ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!