Friday, 3 December 2010

Kirjasto ja vintin katto

Kun vintin ikkunasta kurkistaa sisään, näkyy tähtiä. Sain idean lahjapaperin käyttöön tapetiksi Jennin blogista Koko lailla kodikkaasti. Onneksi varastosta löytyi näin ihanaa lahjapaperia, jota jäi yli viime joululta. Se on Englannista ja mallina on Carlislen katedraalin katto sellaisena, joksi se restauroitiin 1856.
Loistoidis Jenni!

Vintin katto kohoaa kurkihirteen saakka, joten se on varsin goottihenkinen ja kirkkomainen taivasta kohti kurottavine keskustoineen. Siitäpä sain idean... goottikirjasto! Inspaannuin valtavasti Lindan goottihenkisestä kirjastosta hänen Romppala-blogissaan.
Olen aina haaveillut tähtikatosta, mieluiten kirjastoon, joten tässä se nyt toteutuu. Kirjasto tulee saamaan vaikutteita myös Talvipalatsin tummaksi petsatusta kirjastosta:

Nyt on siis alakerran kulman keittiön lattia valmis, ja vintillä katto. Nopeaksi ei kai kukaan voi minua syyttää. Mutta mihinkä valmiissa maailmassa kiire olisi.

21 comments :

 1. Ole hyvä ideasta! :) Kiehtova tähtitaivaskatto. Ja kirjastosta tulee varmasti hieno. Minäkin olen joskus haaveillut miniatyyrikirjastosta, sitä olisi kiehtova suunnitella...

  Lahja- ja silkkipaperit sekä kartongit (=minipinkopahvit)sopivat hyvin nukkekodin tapeteiksi, ja niitä on suuremmat valikoimatkin kuin varsinaisia nukkistapetteja (vaikka löytyyhän niitäkin, liikaakin, kun oikein uppoutuu nettiin). Minusta ne olivat hyvä idea siinäkin mielessö, että sain vihdoin käyttöön vuosikausia varastossa olleet paperit, jotka oli vain pitänyt hankkia niiden ihanuuden takia. ;)

  ReplyDelete
 2. Ai sinäkin olet paperijemmari! No pitihän se arvata, kun olet kirjatoukkakin. Kai siinä paperissa on jotain huumaavaa. Otan usein vanhan kirjan käteeni, avaan ja nuuskutan sen tuoksua. Aahhhh.
  Voisihan tapettia painaa itsekin, tekisi minisabluunan...

  ReplyDelete
 3. Ihania kuvia, tuosta tulee todella hieno! Aika hyvin että noin sopiva paperi löytyi, vautsi! Oikeassa päädyssä taitaa olla katolla savupiippu? Meinaatkos laittaa kirjastoon päätyseinälle kivistä tehtyn avotakan ja eteen pienet nahkatuolit joissa herrasväki voi sitten istua ja siemailla konjakkia lukuhetkien lomassa? ;)

  ReplyDelete
 4. Ikkunankurkistuskuvasta ei ollenkaan vielä saa käsitystä siitä, miltä katto oikeasti näyttää. Herranen aika, kun on upea! Kirjastosta tulee jumalainen, jos vielä tummasta / tummaksi petsatusta puusta teet kirjahyllyt... Ai että.

  Oma kirjastounelmani on peribrittiläinen, niinikään tummaa puuta, ja miksei tosiaan tähtikattokin. Skottiruutuja, tumman punaiset tai tumman vihreät seinät (mikäli niitä kirjahyllyiltä näkyy), takka, konjakkilasi... no, nyt mentiin ehkä jo liian pitkälle ;-)

  Sehän on hienoa, että teet hissukseen, nautiskellen! Silloin pääsee oikein hehkuttamaan itsekseen sitä tekemisen riemua ja onnistumisen autuutta. Jos kaikki olisi heti valmista, olisiko se sitten enää niin hauskaa...?

  ReplyDelete
 5. Ihan juuri tuota stressasin Intopii, eilen! Mietin, etten saa saada tätä valmiiksi liian nopeasti! (Ihan kuin siitä olisi jotain pelkoa). Juuri tämä tekeminen ja sopivien materiaalien löytäminen ja oivaltaminen on hauskaa.

  Siis JUURI tuollainen kirjasto kuin kuvailette, ehkä skottiruudullinen suuri matto tummaksi petsatuilla lankkulattialla (olen nähnyt jossain linnassa Skotlannissa, kai Eilean Donanissa, vastaavaa). Ja nimenomaan nahkanojatuolit takan eteen! Ja konjakkilasit! Eikun TIETYSTI viskit siis!!!! Siksikin, että olen viskityttöjä, konjakki ei oikein maistu.
  Ja siis se haarniska.
  Linda, tuo minkä näet ylhäällä katolla on ullakon erkkeri-ikkuna. Katolla on kaksi savupiippua mutta ne on irralliset jotta katon saa avattua (harjalla on saranat). Niin että ne voi laittaa mihin vain, talon päädyt on varmaan hyvät, niinpä voin laittaa keittiöönkin puuhellan päätyseinää vasten...

  ReplyDelete
 6. Katto on huikea ja että esikuvana vielä ihka oikea katedraali Englannissa, vautsi! Alan ymmärtää, miksi nukkekotiharrastus vie mennessään; siellä voi tosiaan panna toteen villeimmätkin haaveensa pienoiskoossa.

  ReplyDelete
 7. Jeh, Maria, juuri niin! Ai että!!! Ja vielä sekin on niin koukuttavaa että kaikki on minikoossa ja voi itse keksiä materiaaleja ja tekotapoja. Sopii näprääjille. Niinku että jos satut tuntemaan jonkun semmosen ;-)

  ReplyDelete
 8. Onpas oivaltava idea ja hieno toteutus, kerrassaan, tuo taivaskatto nimittäin!
  Musta ei olisi noin näpräämään, haluaisin nopsaan valmista vaikka käsityöihminen olenkin.
  Mun oikeassa unelmakirjastossa olisi myös tummaa puuta ja ja .... takorautaa!

  Raitakisulipostaus oli myös kiva!

  ReplyDelete
 9. Raitakisulit on aina kivoja ;-)
  Mutta kyllähän Pike tuosta nopsaan tuli valmista, ei kun leikkaamaan sopivan kokoisia arkkeja paperista ja liimaamaan!

  ReplyDelete
 10. Ai ai, kyllä tulee mahtava. Mun nukkekoti on tosiaan tyhjänä tuolla vitriinin päällä mutta sen sisältä loistaa valot. Nukkekotia on mahtava sisustella. Iloa puuhasteluihin! Sun omasta tulee ihanan persoonallinen muun lisäksi! =)

  ReplyDelete
 11. Toivottavasti tulee, Dahlia! Pitää yrittää malttaa tehdä itse. Aika paljon on tarjolla valmista ratkaisua, joita olenkin jonkin verran jo ostellut: paneelia ja ovenkarmilistaa ynnä muuta. Yhtä valmista nukkekotitapettiakin ostin, en tiedä vielä mihin huoneeseen sitä tulee.
  Vitriinin päällä oleva valaistu nukkekoti on varmasti myös todella ihana, vaikka siellä ei muuta olisi kuin valot :-)

  ReplyDelete
 12. Hiljaa hyvä tulee. Vaikuttaa lupaavalta :)

  ReplyDelete
 13. Kiva projekti. Kaikenlaisia rakenteluja on hienoa seurata :-)

  ReplyDelete
 14. Hehe, rakenteluprojekteja on aina paljonkin, sekä isossa että minikoossa.

  ReplyDelete
 15. Tähtikatto on upea! Mieletön idea!

  ReplyDelete
 16. Hih!
  Mie luulin, et sun oikeessa huoneessa on tuollainen katto. Olin hieman yllättynyt ensin...

  ReplyDelete
 17. Hyvä hämäys Sanni, se toimi siis ;-) Olisipa hulppea katto, mutta ei varmaan mitenkään mahdoton - jos kerta katedraalissakin on.
  Kiitti Naukulan täti!

  ReplyDelete
 18. Ahhhhh, miten mahtava kirjaston katto! Ahvoih! Ja kuka puhuikaan Kiurujen yöstä!!! Se on minun unelmatapetti (mustana) ja olen nähnyt ihan livenä yhden makuuhuoneen, jossa oli tätä tapettia. Se oli IHANA! Mielenkiinnolla seuraan tätä nukkekotiprojektiasi. Alkaa ihan omatkin sormet syyhytä.

  ReplyDelete
 19. Ehkä tähän pitäis laittaa varotus: Saattaa aiheuttaa syyhyä ja tauti on tarttuva, leviää kuin rutto.
  Joo älä muuta sano, ah ja voih. Ihanaa että omat hurjat ideat voi toteuttaa minikoossa. Kiurujen yö taisi olla Jennin idea, tuolla ylempänä, jos sitä saisi minikoossa siitä saisi tunnelmallisen huoneen.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!