Sunday, 15 August 2010

Päiväperhosia

Näitä vain on niin paljon, koettakaa kestää...

Neitoperho ja sitruunaperhonen vanhan talon edustalle kasatun entisen multapenkkamullan ohdakkeilla

Ohdakeperhonen

Neito- ja nokkosperhonen

Herukkaperhonen uusien seinälautojen taapelin vieressä

Ja nämä pirulaiset, kaaliperhoset sun muut, tässä lanttuperhoset, vain parittelevat ja lisääntyvät syödäkseen yhä enemmän retiisejäni, rucolaani ja pensasmerikaaliani! Silti, ihanaa lepatusperformanssia nämäkin esittävät.

More and more butterflies and weedy bits.

6 comments :

 1. Koitetaan kestää ;) Perhoset ovat ihania ja kohta niitä ei taas saada kuvattua. Kaaliperhoset kylläkin ovat viheliäisyyden huipentuma. Muistan kun viimevuonna toukat nakersivat jok ikisen kaalin ja lopuksi kruunasivat kesän kiipeämällä tuhatpäisenä armeijana vastapestyjä ikkunoita pitkin. Suorastaan tuplaharmi

  ReplyDelete
 2. Perhoset on ihania!
  Yhtenä vuonna meillä oli paljon kaalia ja kaaliperhosen toukkia elokuussa niissä, sitten jonain aamuna katselin kun nuori käki istui kaalimaassa ja napsi kaaliperhosen toukkia suuhunsa, sillä oli tosi hyvä ruoka-apajat silloin:)
  Ja saatiin mekin kaalia kaikesta huolimatta.

  ReplyDelete
 3. Jeee, Sailallakin on täällä perhosia ja tipuja! Täytyypi sanoa, että tuossa perjantain jutussasi oleva Ransun kuva ikkunasta tulevassa luonnonvalossa on upea. Siitähän voisi tehdä vaikkapa kissamainoskuvan.

  ReplyDelete
 4. Hahaa Jori, anteeksi vain mutta nauroin ääneen tuolle toukkien armeijalle. Viheliäisyyden huipentuma, tosiaan! Tuota eivät ole vielä minun luona keksineet (mutta en olekaan kova pesemään ikkunoita).
  Käkiä pitäisi siis houkutella pihaan enemmän! Tänä aamuna oli kissan tappama rastas ulko-oven edustalla. Hyvin ovat totelleet, kun naapuri pyysi kissojani nimenomaan pyydystämään rastaita näin marja-aikaan.
  Minun kaaleista ja niiden sukulaisista ei ole toistaiseksi riittänyt itselle melkein mitään syötävää, niin tehokkaasti nuo toukat tekevät työtään :-(
  Kiitos vain Anonyymi, Ransu (ja kuvaaja) kiittää. Ransu onkin aika kuvauksellinen linssilude.

  ReplyDelete
 5. Huhuu Saila, henki pihisee, vaikkei minusta ole hetkeen mitään kuulunutkaan! Luova blogitauko tai jotain. Elokuun lämpö ja perhosten suuri määrä ovat kyllä antaneet loppukesään lisähohtoa. Autolla huristellessa tekee mieli melkein hidastaa, kun perhoset lentelevät jatkuvasti eteen.

  ReplyDelete
 6. Huhuu Maria! Olenkin vähän miettinyt, pitäisikö soittaa tai jotain... Ajattelin, että toivottavasti mitään ikävää ei ole tapahtunut. Arvaan kyllä, että aika menee muutenkin kuin tietokoneen ääressä, teillä kun on uusi perheenjäsenkin ja kaikkea!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!