Friday 5 April 2024

Huhtikuun kalenteripoika

 Voi hitto!

Tämmöistä tänään. Kuvista ei näy, mutta tuulee kovasti juuri tuolta idästä. Kuvan kissaeläin suhtautuu tilanteeseen tyynesti.
Kuukauden kalenteripoika sen sijaan...

... no, menee sekin urheasti vessalle ulos, vaikka olisi sisä-hiekkavatikin tarjolla.

Täällä on sopiva paikka...

Musti miettii tilannetta ja ottaa sitten pienen hepulipinkaisun eteenpäin oven läpi kasvimaalle. 

Ransun häntä menee tuulessa ihan vinoon.

Ihan tyhmä sää.

Sitten äkkiä sisään!

Äkkiä, äkkiä.

Petiin! Meillä on uusi untuvapeite. LÄMMIN untuvapeite.

Jonkin aikaa myöhemmin: peittoon on ilmestynyt muhkura tyynyjen luo. Siellä on Musti. Meillä on myös uusi villainen petauspatja, mainio kotimainen Lennolin tuote, jota kehun oikein antaumuksella. Sen ja untuvapeiton välissä kyllä viihtyy!

Ulkona lunta tuiskuttaa entistä sakeammin. Maasta ja kevätkukista ei taida näkyä kohta enää mitään.

Untuvapeitto käy myös yhteispäikkäreihin.

Kalenteripoika suosittelee lämpimästi kotimaisia villa- ja untuvatuotteita ja toivottaa pikaisesti paranevaa kevättilannetta!


32 comments :

  1. Voi jestas mitä kisu kuvia . Teillä sinun kertomuksen perusteella on melko viileää että nämä villa ja untuvat on tarpeen . Vaikka sinulla on molemmin puolin patterit hyrräämässä 😀 .
    Kiinnostaa mikä punakattoinen rakennus tuolla näkyy keltaisen auton luona .Samoin mikä ihana seinä juttu näkyy oikealla huoneessa ??
    Huomaatteko heti uteliaisuus heräsi kun tuli sisäkuvia myös mukaan .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jonakin päivänä oli niin aurinkoista ja lämmitä, että talo lämpeni ihan itsekseen, päätin, että pattereiden aika on ohi (paitsi makuuhuoneessa, kun siellä ei ole tulisijaa). Keittiö on talon itäpäässä ja tällä kovalla itätuulella oli keittiössä aamulla vain 10 astetta.
      Kohta on jo 15 astetta, kun tuli on ollut hellassa muutaman tunnin, se riittää, kun on kunnolla vaatetta päällä. Hyrinäpatterit ovat yöllä tarpeen :-)
      Punakattoinen on uusi vaja, viime kesänä siitä kirjoitin ja syksyllä sain sisätiloja valmiiksi. Se on tehty peräkärryn päälle, en sentään itse tehnyt muuta kuin sisäkalustusta.
      Mikähän olisi oikealla oleva asia, johon kiinnitit huomiota? Eniten oikealla on oviverho, nimittäin oven takana on lämmittämätön eteinen. Verhona on vanha vihreäkuvioinen villahuopa.

      Delete
    2. Tuo vaja juttu on tainnut minulta jäädä jotenkin väliin?
      Viileää sinulla on minulle ehkä vähän liiankin 😃 .
      Se taitaa juurikin olla sitten se villahuopa ...kaunis on . Anoppilassa on oven edessä Finnfoam pala mikä on leikattu juuri sopivan kokoiseksi .

      Delete
    3. Finnfoam on vähän vähemmän esteettinen vaihtoehto, mutta varmaan pitää viileän paremmin poissa. Ja toimii vain, jos ovea ei avata. Avaan tuota ovea öisin, kun Musti haluaa ulos ja taas takaisin sisään (pääsee eteisestä kissanluukusta ulos), niin ovi täytyy saada helposti unenpöpperössä auki.

      Delete
  2. Ei mahoton! Ja vielä lähdet ulos vessaan! Oot aika hurja kamu, minä en ole nenääni pistänyt ulos taas koko kuussa - max

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pojat ovat sinnikkäitä. Vain silloin, kun pakkasta oli lähes tai yli 20 astetta, ylittyi sietokyky ja käytettiin sisävessaa pääasiassa.

      Delete
  3. Ihana kalenteripoika uhmaa ,vielä talvisia kelejä. Meillä on kyllä todella talviset oltavat ,lunta paljon ja hyvät hankikelit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kohta täälläkin on hyvät hankikelit tätä menoa, kun koko päivän on tullut lunta taivaalta :-D

      Delete
  4. Kun Ransu arvokkaasti astelee kohti hienoa muotopuutarhaa, syntyy väkisinkin mielikuva 1600-luvun ranskalaisesta "polvihousuherrasta" korkosaappaissaan. :)
    Oi, untuvapeitto on ihana. Siihen tai villapeittoihin kerran tutustuttuaan ei keinokuituisiin ole paluuta. Ihan must sinun vähän viileissä tiloissasi. Untuva hengittää, on talvella lämmin ja ihan hellesäitä.lukuunottamatta kesälläkin hiostamaton. Varmaan ihana on myös villapetari. Kiitos valmistajavinkistä.
    -Mummopuutarhuri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ransu polvihousuissaan :-D
      Kesäksi vaihdan kyllä ohuemman peiton. Minulla on iänikuinen vanha untuvapeitto, josta on puolet täytteistä hävinnyt vuosikymmenten saatossa, se on ihan hyvä kesällä. Jos tulee tosi kuumaa – mitä harvoin tulee – voi olla ihan huovalla. Mutta keinokuituun en enää palaa, ja selän alla on myös mukavampi olla villaa kuin keinokuituinen petari.

      Delete
  5. Villa ja untuvat ovat olleet tarpeen. Olin tänään töissä ulkona tunnin verran. Alimmaisena merinovillainen ohut neulepusero. Sen päällä paksu fleecetakki, sen päällä kevytuntuvatakki. Ja kaiken tuon päällä tuulenkestävä kevättakki ja palelin ihan huolella. Tuuli oli hirveä vaikka pakkasta oli alle 10 astetta. Olin tottakai vienyt paksun untuvatakin jo kotiin pesuun pääsiäiseksi.
    Kotona käy nukkumaan kahden untuvapeiton alle, silloin on hyvä. Villainen petari kuulostaa hyvältä, sitä voisin harkita jotta pysyy lämpimänä altapäin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi ei, toivottavasti et kylmettynyt pahasti! Kukapa olisi arvannut, että tällainen keli vielä tulee.
      Villaisia petareita myy muutamakin paikka, tämä Lennolin sisältää 90 % villaa, mutta on mukavan paksu ja ja siinä on luomupuuvillapäällinen. Ei sänky silti lämpimältä tunnu, kun sinne menee (ellei ole laittanut kuumavesipulloja sinne etukäteen), mutta toisin kuin ennen, tuntuu patja selän alla lämpöiseltä jo kahden minuutin päästä. Entisellä keinokuitupetauspatjalla tuntui pahimmillaan koko yön sellainen kosteankalsea kylmyys, kun makkarini lattia on jääkylmä. Olen kokeillut laittaa kaikenlaista retkialustaa patjojen alle yms.

      Delete
  6. Ihana kuvakimara - tuulessa hulmuava häntä on komeampi "höyhen" kuin riikinkukolla... ja nuo ilmeet...
    Kissoihin ei päde sama kuin meihin ihmisiin; "Ei ole huonoja säitä, on vaan huonoja varusteita!" Samoilla varusteilla nämä rohkeat uhmaavat keliä kuin keliä... mitä se kertookaan luonteesta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. On ne kyllä sinnikkäitä. Itse olen talvella kateellinen niiden monikerroksisista turkeista ja Ransun varpaanvälikarvoistakin. Niin ja siitä, että niiden ei tarvitse lämmittää saunaa, kun haluavat pesulle! Kissa on jotenkin evoluutiossa pidemmällä...

      Delete
  7. Kyllähän itsekin niin tyynesti suhtauduit, kovin vähän sadattelit, ainakin tekstissäsi. Itse olin kaikissa mahdollisissa kielteisissä täpinöissä, kun tuommoisella kelillä oli pakko olla vähän ulkona ja matkustella busseillakin. No joo, mutta nimenomaan lämmin kotimainen untuvapeitto on peittorintamalla ihaninta mitä tiedän. Se on kuin lämpimässä poutapilvessä loikoilisi! Hurmaavia kyllä noi kissasi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meidän eilisissä päivissä oli se ratkaiseva ero, että minun ei tarvinnut lähteä mihinkään. Lämmitin vain sisällä tulisijoja. Olin ajatellut laittaa saunan, että saan tukan pestyä, mutta ei yhtään huvittanut ryhtyä kantamaan vettä tai muutenkaan edes mennä saunalle asti! Jos olisi ollut pakko, niin varmana olisin sadatellut huomattavat määrät :-D
      Mutta tänään onkin paljon parempi päivä. Säätietojen mukaan meillä pitäisi vielä sataa vähän lunta ja olla vain +1, mutta lumentulo lakkasi jo vartti sitten, aurinko tuli esiin ja mittarissa on +3,6!

      Delete
  8. Nyn on sängyssä pehmeää ja lämmintä niin yllä kuin alla. Aivan ihana yhteispäikkärikuva. Ransu tuulettaa ulkovessakäynnillä samalla kaikki karvansa. Puuhkahäntäkin sojottaa mainiosti kohti taivaita.
    Huhtikuisena lauantaiaamuna tekisi paljon mieluummin jotain muuta, kuin kolaisi lunta pihamaalla. Saisi olla tämän kevään viimeiset lumet, ehdottomasti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sängyssä on nykyisin niin ihanaa, että ennestäänkin aamu-unisena en tahdo nousta senkään vertaa kuin aiemmin :-D No, varsinkaan tällaisina lumisina aamuina. Hitto vie, tosiaan.

      Delete
  9. Voi ihanuus noita sinun kisu kullanmuruja. Suloisuus tuo kuva, kun nukkuvat vierekkäin ja tassu toisen päällä halaten. Ihanat!
    OHO! Sielläkin tuli lunta. Ja arvaten saattaa sitä tuli tännekin lisää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne ovat kyllä ihanat muruset.
      Voi hitsi, kevään kunnollinen alku vain viivästyy ja viivästyy.

      Delete
  10. Kivipellon Saila6 April 2024 at 17:01

    Ransu ja Musti tietävät mikä on parasta - kainaloisena mamman vieressä/paikalla lämpimän peiton alla! Tuo Ransun häntä ja villahousut ovat ihanat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänään Musti meni aamupalan jälkeen suoraan sänkyyn siihen lämpimään kohtaan peiton alle, josta olin vähän aikaisemmin noussut :-D Toki se oli jo tehnyt aamulenkin aiemmin, reipas isäntä kun on.

      Delete
  11. reillä voi jo sanoa takatalven tuntua olevan, meillä vielä ihan normaalia talvea. Ei satanut nyt meillä lunta näistä etelä-Suomen sateista ollenkaan mutta entistä on ihan tarpeeksi vielä. Mutta nyt kun luvataan reipasta vesisadetta ja sitten lämmintä aurinkoa, kyllä siinä lumet sulaa.
    Kissoilla uhmettele,istä kun välillä on kaunis kevät ja taas välillä valkoinen maa. Seikkailut pihassa jatkuu. Koko teidän koplalle hyvää kevättä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meiltä oli jo kaikki lumet pois, mutta ei nämäkään kauaa maassa pysyneet. Säät kyllä vaihtelevat, nyt on +3 ja kova tuuli, sateet näyttävät menevän pohjoisempaa ohi. Toivottavasti teidän lumet sulaa ja pääset puutarhaan ihmettelemään kaikkea maasta nousevaa Himmun kanssa.
      Kiitos meiltä kaikilta, kissoilta kehräykset ja terveiset teille!

      Delete
  12. Samaa mieltä Ransun kanssa, tuollainen on niin tyhmä sää!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin on. Tästä tulikin harmaa ja tuulinen päivä, pojat ovat tiiviisti sängyssä tänäänkin :-D

      Delete
  13. Voi pojat ♥ mitä ihania poseerauksia!

    ReplyDelete
  14. Kevättilanne vaikutti toivottomalta välillä, mutta nyt näyttää paljon paremmalta. Untuvat ja villat kyllä houkuttelisi, jos ei muuten niin vastaisuuden varalle. Talvi kun tuppaa tulemaan aina takaisin ennen pitkää.

    Mutta kyllä mahtaisi olla vaikeaa olla jalkeilla ja varsinkin nousta aamulla, jos Ransu olisi tuolla tavalla pedissä. Viekkuun!

    Pusi pusi Ransu ja Musti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mukava kuulla, että sielläkin näkyy valoa tunnelin päässä!
      Voin kyllä lämpimästi suositella villaa alle ja untuvaa päälle, mikäli rahatilanne antaa myöten. Minulle tuli Mustinmetsänsuojeluraha, niin päätin investoida hyvinvointiin :-D
      Voin paljastaa, että Ransu kyllä auttaisi nousemisessa, se nimittäin tekee kaikkensa päästäkseen puremaan nenääni, jotta saa aamupalaa. Tämä ihan joka aamu. Ja joskus silloinkin, kun kipoissa on vielä ruokaa, mutta huomiota täytyy saada.
      Pojat kiittävät pusuista ja lähettävät puskut sinne!

      Delete
  15. Voi tuota Ransun ilmettä vikassa kuvassa! <3 Siinä on kyllä sellainen nautiskelijan katse! :D Olen ihan samaa mietlä, että tuollainen on ihan tyhmä sää tässä vaiheessa vuotta. Tammikuuussa ihan ookoo. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ransun ilmeet ovat kyllä hellyttäviä, riemastuttavia, milloin mitäkin. Se voisi hyvin toimia untuvapeittomallina :-D
      Tämä talvi oli niin pitkä ja hitsi, vieläkin on kylmää ja saattaa tulla lunta, että toivon ensi talvesta täysin lumetonta. Sitä lajia on nyt saatu kahden talven edestä, samoin kuin kylmyyttäkin.

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!