Sunday, 21 October 2018

Pihakierros Ransun kanssa

Vastikään kymmenen vuoden ikään päässyt Ransu on hyvin seurallinen, kuten kai norjalaiset metsäkissat yleensä ovat. Se ei tykkää olla yksin ulkona, tai yhtään missään, mutta kun minä menen ulos, tulee se kaveriksi.

October Fun
My little 10-year-old Franz Sanchez is usually always where I am. Norwegian forest cats are very very sociable! But not with anybody, it has to be his own Mom.

Teemme pienen pyrähdyksen kissamintun tienoille.

Samassa penkissä kukkii ihanasti viime (vaiko jo toissa?) vuonna siemenestä kylvetty krysanteemi, jonka Elämää luonnossa -blogin Sylvi tunnisti lajiksi Chrysanthemum zawadskii. Tänä vuonna pehkon kyljessä on myös yksi hailean oranssinpunainen kukka, liekö viereinen taimi, vai onko tämä kasvi onnistunut tekemään senkin värisen kukkavarren.

Mennään muotopuutarhaan.

Kukinnan jälkeen leikattu mirrinminttu 'Six Hills Giant' kukkii uudestaan. Se on loistava syyskukkija, kunhan ohikukkineet varret leikataan loppukesällä pois.
Komealuppion kuihtuneita kukkia en ole poistanut, mutta se on muuten vain kukkinut yhtäjaksoisesti yli kaksi kuukautta. Sen kuivuneiden lehtien poistaminen siistisi istutusta ja toisi kukat vielä paremmin esiin.

Pudonneita vaahteranlehtiä ei parane vielä silputa, sillä ne ovat mainiota leikkimateriaalia.

Leikimme "Mamma, heitä lehteä" -leikkiä. Kuvaaminen samaan aikaan on hieman haastavaa. Täytyy tarkentaa valmiiksi ja toivoa, että Ransu osuu tarkennusalueelle.

Me Ransun kanssa toivotamme iloista lokakuun jatkoa!


Komealuppio – Sanguisorba hakusanensis
Mirrinminttu – Nepeta × faassenii

37 comments :

 1. Lentävät lehdet on parhaita leikkejä ulkona! *tassut Ransu! - Max

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo niin on! Toivottavasti suakin viedään usein ulos leikkimään! t. RANSU

   Delete
 2. Voi miten ihanan syksyisiä kuvia ja suloinen Ransu❤ Leppoisaa syyspäivää sinne teille 😍🍁🍃

  ReplyDelete
 3. Hauska lehtileikki Ransulla menossa. Jännä tuo monivuotinen krysanteemi. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole ihan varma, kuinka talvenkestävä tämä krysanteemi on - istutin taimia toiseenkin paikkaan ja siitä ne ovat jotenkin hävinneet. Tämä taitaa olla suojaisampi ja vähän ylempänä rinteessä, ehkä se vaikuttaa. Tai sitten ne muut vei joku muu, kuten minä kitkien vahingossa tai muuta vastaavaa :-D Mutta on ihanaa, että on monivuotisiakin krysanteemeja!

   Delete
 4. Onnittelut Ransulle vuosikymmenen saavuttamisesta! Leikki pitää virkeänä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu kiittää ja on kanssasi täysin samaa mieltä. Päivittäinen mamman pussailu kans kollipojan kunnossa pitää.

   Delete
 5. Replies
  1. Pusut annettu! Ransu yritti näyttää närkästyneeltä, kun häiritsin hänen pesuhetkeään, mutta oikeasti oli kumminkin todella tyytyväinen.

   Delete
 6. Leikkisyys vuodesta toiseen taitaa myös olla norjalaisten tavaramerkki. Iines saa joskus sisälläkin ihan hillittömiä leikkikohtauksia jonkun pölypalleron kanssa.
  Ransu on komea kymmenvuotias, ei ikä paina vielä yhtään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Iinestä :-D Olenpa kuullut muuten aiemminkin pitkäkarvakissojen leikkisyydestä. Toki monilla muillakin kissoilla tuntuu olevan huumorintajua.

   Delete
 7. Hauskat syysleikit siellä. Vaahteranlehdistä on moneen! :)

  ReplyDelete
 8. No teillä taitaakin olla hauskaa Ransun kanssa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä taitaa olla hauskaa joka päivä, kun tarkemmin ajattelee :-D

   Delete
 9. Tuo sun krysanteemi voi olla samaa kuin minun eräältä vanhalta puutarhatädiltä saamani. Hänellä oli sellainen puutarha, että kaikki lajit maatiaiskantaa ja hirveän rehevää. Joskus tuo asteri kukkii vasta lumilla. Nyt se kukkii täysillä eli jos sataa lunta, se vain jatkaa. Kutsun sitä lumiasteriksi:)

  Onnea Ransulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa siltä, että kasvisi on jokin syysasteri tai sen risteymä. Tämä krysanteemi on tosiaan krysanteemi, mutta en tiedä, riittääkö sen talvenkestävyys niin, että siitä tulee pysyvä ilo. Toivotaan niin.

   Delete
  2. Niin ja Ransu kiittää onnitteluista!

   Delete
 10. Eikös herra Ransu välitä ollenkaan kissanmintusta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Herra Ransu välittää kyllä, mutta tuossa yhdessä kuvassa se seuraa Mustia nääs, tärkeämpää tekemistä ;-) Mirrinminttuakin, eli kissanmintun serkkua, Ransu käy päivittäin tarkastamassa.

   Delete
 11. Komea kollipoika! Vaahteranlehdillä leikkiminen ei yhtään vähennä herran arvokkuutta, osoittaa vain, että hiirten kannattaa olla varuillaan ;) Krysanteemissa on kaunis väri. Enpä ole muuten ennen kuullut, että se voisi olla monivuotinen. Iloista lokakuun jatkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, hiiret varpaillaan! En minäkään, tai oikeastaan en tiennyt krysanteemeista juuri mitään, kun en hanki kausikukkia kuin aniharvoin. Kylvin sekoitusta, kaikenlaisia perennoja, ja tuotakin siitä sekoituksesta tuli.
   Kiitos samoin!

   Delete
 12. Nuo muotopuutarhan säntilliset puksipuuaidat ovat suloiset. Kunniakuja muodostuu Ransulle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On ne kivat, toivottavasti loputkin pistokkaat juurtuvat ja kasvavat nopeasti, niin saa aidat jokaisen penkin ympärille!

   Delete
 13. Voi mun sydäntäni, lehdillä leikkivä manuli ♥
  Nuo vaahteranlehdet ja syksyn värit kyllä on erittäin kaunis tausta Ransulle. Ja Mustille, vaikka se nyt ei kuvissa ollutkaan tällä kerralla. Kaunista on muutenkin, mutta kissaeläimet parantavat näkymiä entisestään ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Manulit tykkäävät leikkiä :-)
   Musti oli yhdessä kuvassa tavallaan mukana, Ransu juoksi Mustin perässä ;-) Kyllä kissaeläimet parantavat näkymiä, se on niin totta!

   Delete
 14. Kiitos Ransu, kun taas esittelit pihaa...niin ja Sailallekin kiitos..:D

  ReplyDelete
 15. Vitsi, miten hienolta, pehmoiselta ja tietenkin myös fiksulta harmaaturkkinen Ransu näyttää oranssien vaahteranlehtien keskellä. Ransu tekee sen, mitä moni aikuinen salaa ajattelee eli peuhaa syyslehdissä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, fiksusta nyt niin tiedä! Kissat eivät mitään pidättele, jos jokin asia kiinnostaa, ottakaamme mallia ja oppia.

   Delete
 16. Iloisen värikästä lokakuuta ja paljon mukavia ulkoleikkejä, Ransu ja Saila.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja mukavia peuhaushetkiä teillekin liitokoirat mukaanlukien!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!