Monday, 8 October 2018

Palohälyttimet

Hankin – ööööööööö – ehkä kymmenen vuotta sitten pari Jalo Helsingin palohälytintä, kun ensimmäistä kertaa elämässäni näin kauniita hälyttimiä. Olisin halunnut vihreän, mutta siinä kaupassa, jossa kävin, oli vain vaaleanpunaisia ja harmaita. Otin sitten yhden kumpaakin.
Vaaleanpunainen pääsi heti olohuoneeseen entisen ruman valkoisen muovihälyttimen tilalle, mutta eteisen hälytin jäi odottamaan katon maalausta.

Smoke Detectors
When I saw pretty smoke detectors – for the first time in my life – some ten years ago, I had to get them. The living room pink one found its place straight away, I was so glad to remove the old ugly white plastic box.
But the entrance detector had to wait until last week. It took that long to paint the ceiling and that had to be done first, naturally.

Maalasin eteisen katon joskus vuosia sitten, mutta maali oli mennyt kokkareiseksi ja homma meni plörinäksi. Katto odotti tasaisempaa maalipintaa tähän syksyyn saakka.

Ja nyt – tadaa, töttörööt, tytytytyyyy, päripäri! – eteisenkin hälytin on paikoillaan. Jopa patterit toimivat edelleen (vaikka ei sitä ollut vielä päälle laitettukaan).

Ransu esittelee.

SE remonttiasia, joka tässä talossa muuten tehtiin heti ensimmäiseksi, oli kissanluukku. Olin varmaan vasta ruuvaamassa viimeistä ruuvia paikoilleen, kun Viljo tuli katsomaan mitä teen ja tuumasi, että tuo on sopivalla korkeudella, se on varmaan meille, ja meni luukusta läpi. Musti ei olisi luultavasti ikinä hoksannut käyttää luukkua, mutta seurasi sitten Viljoa. Sellainen oli Viljo ♥

22 comments :

 1. Kivasti sopii palohälyttimet ja varsinkin tuo luukku tuohon oveen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luukku on paras sisustuselementti - tai olisiko sittenkin siitä läpi kulkevat tyypit ;-)

   Delete
 2. On kiva, kun palohälyttimiä löytyy myös nätteinä versioina. Kurjaa olisi, jos turvallisuuden tarvitsisi aina olla rumaa, khih! Voi Viljoa, utelias ja rohkea kisuli <3 Kiva muisto <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sanos muuta, kun palohälytin on koko ajan näkyvillä, miksi hitossa ne on niin rumia? Käväisin nyt tsekkaamassa tuon Jalo Helsingin sivut, että onkohan puljua enää olemassakaan, kun hälyttimien ostosta oli niin pitkä aika. Siellä onkin tosi nättejä sammutuspeitteitä! Ai hitsi, mulla on vain ne tavalliset punaiset :-D

   Delete
 3. Hyvä että hälyt on nyt paikoillaan! Hirveää olisi jos tuhoa tulisi! onko sulla palopeite? Jos ei oo, hanki tarpeeksi iso; postimerkki ei auta mitään.

  Kissanluukulle sydän <3 !!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkistä, täytyykin tsekata, minkä kokoiset palopeitteet on, ettei vaan olisi postimerkkimallia!

   Delete
 4. Onneksi sait palohälyttimen kiinnitettyä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tai tähän asti eteisessä oli ollut se susiruma valkoinen muovikiekko... onneksi enää ei!

   Delete
 5. En edes tiennyt, että palohälyttimiä on muissakin väreissä. Vanhat valkoiset ovat toimineet kiitettävästi ikuisuuden ja vasta hiljan yksi niistä uusittiin. Patterien kunto tarkastetaan aina 112-päivänä eli 11.2.

  Yhdyn tuohon Anan kommenttiin eli hommaa myös sammutuspeite. Sinulla on palokunta kaukana, joten alkusammutusvälineet on tärkeitä. Sammutuspeitteitä löytyy onneksi myös kauniilla kankailla päällystettynä ja niihin saa halutessaan oman valokuvan (vaikka Ransun tai Mustin).

  Tuttu kampaaja kertoi, kuinka heidän kissanluukustaan ryömi sisään myös naapurin kissa. Aamuisin saattaa törmätä yhden kissan sijasta kahteen ja kumpikin vieraita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se Paola Suhosen ötökän mallinen palohälytin on suosittu, mutta omaan makuhermooni se ei iske. Onneksi on näitä muita hyvännäköisiä malleja.
   Palopeitettä löytyy kaksinkin kappalein, mutta niissä ei ole kauniita päällisiä, esimerkiksi Ransun ja Mustin kuvia :-D Toisaalta, peitteen kanssa voi ollakin parempi, että kuka tahansa vieraskin hoksaa sen heti, jos sitä tarvitaan. Ehkä siksi se peruspunainen pussi on sille paras.
   Heh, siinä yhdessä brittidokumentissa, jossa kissoille laitettiin gps-paikantimia, selvisi myös aika monta naapurissa salaa syömässä kävijää :-D Tänne tuli kerran naapurin kissa, mutta kun omat kissani olivat sängyssä, menin hämmästyneenä eteiseen katsomaan, kun kissanluukku oli kolahtanut. Kissa-rassu oli ällistyneen näköinen ja kun avasin ulko-oven, se puikki äkkiä takaisin ulos.

   Delete
 6. Onko teillä kissa Ransu, meillä on koira Ransu, joka on silkkiterrieri, täyttää kohta 1v.
  Minä kun sytytin tulitikun kun ajattelin laittaa kynttilän palamaan, niin palohälytin alkoi soimaan, no hyvä kun ovat herkkiä soimaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla on viime viikolla kymmenen vuotta täyttänyt Ransu-kissa, harmaa, kuten kaimansa Pikku Kakkosessa :-)
   Onpas herkkä hälytin! No parempi niin päin tietysti.

   Delete
 7. Palohälyttimet ja sammutuspeitteet on tosi tarpeeseen niin sinulla siellä etelämeren rannalla kuin täällä mantereellakin. Minäkään en tykkää niistä ötökkähälyttimistä, meillä on vain ne tyhmät valkoiset, toisaalta valkoisessa katossa ne juuri ja juuri menettelevätkin. Ihana tuo timanttivarjostin sinulla, valo siivilöityy hienosti siitä läpi!

  Rapsutukset pojille! Meilläkin on nyt miestenhuoneeseen kissanluukku, tarpeeksi iso, että pojat mahtuvat kulkemaan siitä talvellakin :D.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, että huomasit tuon kattolampun (timantit, hihii!) tekemän valoefektin. Putsasin valaisimen samalla, kun maalasin katon, niin ehkä valokeila nyt erottuukin paremmin kuin ennen ;-)
   Pojat kiittävät! Onkin muuten metkaa, miten pieneltä tuo kissanluukku näyttää Ransulle ja myös edeltäjälleen Viljolle. Etenkin sadesäällä Viljo pörhistyi kuin pallokala, eikä olisi uskonut, että semmoinen pyöreys mahtuu tuosta luukusta, mutta niin vain se mahtui, ja mahtuu Ransukin vyötäröineen ;-)

   Delete
 8. Palohälyttimet ovat tarpeen ja kaunis ulkonäkö on bonusta. Minulla on ihan tavallinen, ei se niin ruma ole jos ei kauniskaan, harvoin tulee edes vilkaistua. Kissanluukku on mainio vapauden tuoja, sekä kissalle, että henkilökunnalle. Nerolta kului kaksi viikkoa oppia sen funktio. Aluksi kissa maukui luukun edessä tai takana piikaa avaamaan luukun. Onneksi sieltä ei ole koskaan tullut vieraita eläimiä sisälle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei kai niitä muovisia oikein huomaa, kuten Kivipellon kaimakin yllä toteaa, mutta kun jotenkin haluan päästä kaikesta muovihärpäkkeestä eroon. Onhan näissä tekstiilipäällysteisissäkin tietysti muovinen kotelo alla...
   Kissanluukku on mainio. On jännää, miten jotkut kissat menevät heti kaikista lävistä ja availevat ovia, Ransu on ihan samanlainen kuin Viljo. Mutta jos Mustin edessä on raollaankin oleva ovi, ei se tajua tai viitsi työntää sitä auki, vaan odottaa, että joku avaa sen. Siksi mietin, että sitä olisi joutunut kouluttamaan kissanluukun käyttöön pitkään, ellei Viljoa olisi ollut näyttämässä.

   Delete
 9. Meillä alkoi kerran hälytin huutaa kun vähän savustin leivarin kanssa. En saanut sitä sammumaan ja R. oli Kiinassa. Koira ja minä meinattiin tulla hulluiksi. Otin vasaran ja... :)

  Ihana tuo sun tapetti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, vai vasaran kanssa :-D Palohälyttimessä on todellakin järkyttävä ääni, minulla olohuoneen Porinmatti savuttaa aina, jos hormi on kymänä ja silloin täytyy palohälytin kiikuttaa äkkiä eteiseen.

   Delete
 10. Meillä pörrää ne ötököt katossa ja sitten kamala Verisuren härveli joka oli lätätty keskelle kattoa kun en ollut kotona. Mur.

  Nätti valaisin eteisessä.
  Ja Franz �� Pusipusi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi ei! Otan osaa. Miehiä ei saisi ikinä päästää keskenään huseeraamaan (tai yksinäänkään :-D )
   Franzille pusut, kunhan kotiutuu myyräjahdista.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!