Friday, 5 October 2018

Väripilkkuja

Silmä osuu kaikkiin hauskoihin väripilkkuihin, kun kukkia ei juuri ole viemässä huomiota. Naapurin pyykkinaruun, esimerkiksi.

Little Specks of Colour
Absence of flowers makes one notice other small details, little specks here and there. Such as the neighbours' washing line.

Pihassa on oikeastaan ihan nättiä. Ruohokin on pysynyt mukavan siistinä parin viikon takaisen leikkuun jäljiltä.

Peurat ovat syöneet kaikenlaista, kuten suurimman osan kärhöjen versoista. Katajan sisällä avautuneita Princess Kate -tarhalyhtykärhön ('Zoprika') kukkia ne eivät ole kuitenkaan äkänneet.

Närkästyksekseni joudun toteamaan, että myrkkyliljatkin kuuluvat nykyään syötävien listalle. En väitä, että peurojen, on täällä metsäkauriita ja jäniksiäkin. Joku niitä kuitenkin syö, kukat (tätä lukuun ottamatta) ovat hävinneet. Osa myrkkyliljoista ei ole vielä noussutkaan, täytyypä laitella niille suojakupuja.

Ransu kiittää kaikista onnitteluista. Juhlimme eilen saapumalla kotiin.

Illalla tihkui, minisateenkaarikin näkyi.

Tästä tuli harmaan alun jälkeen upea päivä. Saarnissa alkaa olla kohta kananpojankeltainen syysväri.

Mamma, täällä on ihan hirveästi hommia.

Voisit siirtää pelargonit sisään, esimerkiksi.
Yön alin on tähän mennessä ollut 1,1 astetta plussalla. Ehkä niitä voisi tosiaan vähitellen ottaa sisään.


Myrkkylilja – Colchicum
Saarni – Fraxinus excelsior
Tarhalyhtykärhö – Clematis Texensis-Ryhmä

26 comments :

 1. Onpa siellä meren vieressä vielä kesäisen näköistä. Verkot on onni ja pelastus vaikka eivät kauniita olekaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meri joka puolella muutaman sadan metrin tai noin kilometrin päässä pitää pakkaset loitolla. Mantereella on enemmän syysvärejä, mutta täälläkin alkaa ihan kivasti niitä jo olla.
   Onneksi on suojakeinoja, vaikka häkkyröitä täynnä oleva piha ei mikään silmänilo tosiaan ole.

   Delete
 2. Harmi että peurat tykkää kukista.
  Teillä on todella onni ettei vielä ole pakkanen vienyt kukkia.
  me asumme korkealla mäellä ja meilläkin on kukat jäljellä vaikka puolen kilometrin päässä alavalla on jo paleltuneet. mukavaa syksyn jatkoa teille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäellä sijainti on todella hyvä, lämpimämmät olot kasveja ajatellen! Kesä oli niin pitkä ja lämmin, että koin todellisia vaikeuksia asennoitua syksyyn. Nyt se alaa vähitellen upota kaaliin. Kasvit sisään, heti huomenna :-D

   Delete
 3. Minä nostin melkein kaikki pelargonit kaupungissa autotalliin eilen. Saaressa ne ovat vielä ulkona ja saavat vielä viikon ollakin, ennenkuin pääsen sinne. Toivotaan siis lämpimiä öitä. Välillä on ruukut olleet maahan jäätyneitä, kun olen havahtunut niitä sisään siirtämään. Se on sitä syksyn kieltämistä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei saaressa vielä pakkaselle mene, ensi viikolle on luvassa kymmenen asteen tienoilla keikkuvaa lämpötilaa niin päivin kuin öinkin. Syksy tulee jotenkin niin aikaisin :-D

   Delete
 4. Syksyinenkin piha on kaunis!
  Ja kuistilla keinutuoli♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. On se juu, vaikka kukkia on yhä vähemmän ja peuratuhoja yhä enemmän.

   Delete
 5. Teillä on siellä huomattavasti kesäisemmän näköistä, kuin täällä. Pienetkin väripilkut erottuvat nyt paremmin ja ilahduttavat ehkä enemmän.
  Ilmeisesti saaren eläimistön keskuudessa kulkee tieto, että sinulla on laaja kattaus herkkuja tarjolla. Toivottavasti saavat kunnon vatsanväänteet myrkkyliljasta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä ei kovin varhain pakkanen puraise, vihreys jatkuu mukavan pitkään, mitä nyt tuuli irrottaa lehtiä ja oksia.
   Toivottavasti vatsanväänteitä tulee, ja vielä pahempiakin seurauksia! Tänä syksynä ovat aidat toistaiseksi pystyssä, parista paikasta sitä on väännetty, kun on menty ali ja parissa kohdassa on aita ihan lommolla, kun on juostu päin, mutta tolpat ovat kestäneet. Tiheään niitä joutuu kyllä laittamaan. Täytyy jatkaa loppureunojen aitaamista, kunhan ehdin.

   Delete
 6. Replies
  1. Niin tykkää! Musti onkin tällä hetkellä sisällä, hyrisee ja narisee tyytyväisyyttään keittiön pöydällä auringossa, siitäkin käsin voi tarkkailla tiluksiaan. Ai, nyt sillä onkin silmät kiinni >^^<

   Delete
 7. Kauniita kuvia! Onneksi osa kasveista säästyy.
  Minä jouduin jo nostamaan pelakuita sisään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teillä taisi jo käydä pakkasella, mutta ensi viikolle on luvassa lähes kymmenasteisia öitä!

   Delete
 8. Onneksi ensiviikolle on luvattu päivisin jopa 16-17 astetta ja öisinkin varmaan 9-12 alimmillaan. Vielä kesäkukatkin varmaan ainakin ensiviikolla pärjäisivät ulkona.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Melkoisen lämmin ennuste! Saa nähdä, toteutuuko noin lämmin sää, mutta ihanaa olisi kumminkin, että syyshommilla ei olisi (jatkossakaan) kiirettä.

   Delete
 9. Syksyllä siton piänemmistäki färipilikuusta onnelline. Jokos sun syysmyrkkylilijapostauksesta o kulunu kaks viikkua? Mullei näy viäläkää mitää. Uusia vaan ostelen, siitäki hualimata. Mullon pelargooniat jo sisällä. Pakkaasellon käyty nii monena yänä. Verililijapuut o viälä pihalla, ku totesit, Irlannin -postausten yhteyres, niiren kestävän pakkaasta. Ransulle myähästynehet onnittelut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai ei vieläkään? No ei minullakaan vielä kaikki ole tulleet maan pinnalle. Silti niitä kannattaa ehdottomasti hankkia lisää :-D
   Verililjat kannattaa ottaa sitten vasta sisään, kun aletaan olla säännöllisesti -5 asteessa. Ilmankosteus ja viileys siihen asti tekee niille varmasti hyvää, parempi kuin virua pitkä talvi varastossa.

   Delete
 10. Myöhästyneet onnittelut Ransulle! Siellä on vielä lähes kesäistä. Kaunista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kiitos! Ihanan lauhaa on, nyt on taas yötkin lämmenneet.

   Delete
 11. Täällä on syksy jo pidemmällä. Vähän masentaa, mutta onneksi ensi viikolle on luvassa tilapäinen melkein-kesä. Yritän saada viimeisetkin sipulit maahan ja puutarhaa siivottua lämmön voimalla. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voihan masennus. Syksy tosiaan masentaa, mikä harmittaa, sillä ihan syyttä joutuu syksy kärsimään. Syksy on ihanaa, värit ovat mahtavia, on vielä leutoa ja aurinkoista. Ja toivottavasti se alkavan viikon lämpöaalto toteutuu! Syksy-paran kontolla on joutua talven kanssa samaan nippuun. Ilman talvea syksy olisi tosi ihana. Jos ei olisi kuristavaa ajatusta lähestyvästä talvesta ja näitä koko ajan lyheneviä päiviä, hemmettiin pimeät illat.
   Voimia siis! Ollaan me selvitty siitä hengissä tähänkin asti, just ja just :-D

   Delete
 12. Täältäkin myöhästyneet onnittelut Ransulle. Teillä näyttää vielä niin kesäiseltä. Nuo peuravierailut eivät varmaan ole niin tervetulleita. - Ihanat pyykkipojat narulla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu kiittää!
   Ihan vihreää on edelleen, mutta nyt kova tuuli puhaltaa lehtiä puista, ja viime yönä kävi viimein nollassa. Ja ne pelakuut edelleen ulkona :-D
   Ihanan näköiset nuo naapurin punaiset pyykkipojat, oikein hehkuvat matalassa vastavalossa.

   Delete
 13. Lähdin aamulla ajelemaan Posiolta kotiin. Alkumatkasta tiet olivat lumipolanteiset, sitten sulat, mutta huurteiset, lopulta kuivat. Monenlaista mahtui parinsadan kilometrin matkalle kohti Perämeren rantoja.Ihana syksy teillä siellä, meillä jo paljaat puut, muttei vielä sitä lunta, kun suli jo pois sen, mitä tuli...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ohhoh, melkoinen ero noinkin lyhyellä matkalla! Mutta kun merta kohti mennään, aina tuntuu sää muuttuvan johonkin suuntaan.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!