Wednesday, 24 October 2018

Kukkia sisällä ja ulkona

Pelargonit muuttivat sisään. Pelargonium sidoides on kasvanut kookkaammaksi kuin koskaan ennen, tälle täytyy rakentaa amppeli. Tai siis kiinnittää joku koukkusysteemi tukevasti kattoon, amppeleita on kyllä.
Valitettavasti terälehtiä alkoi varista heti, kun siirryttiin viileänkosteasta ulkoilmasta sisälle. Onneksi nuppuja on kuitenkin paljon.

Amppeli tulee olohuoneen ikkunakulmaan; tässä ei ole vaaraa, että siihen löisi päätään. Paitsi joka kerta, kun kastelee kukkia. Hmm...

Ulkonakin kukkii vielä muutama sinnikäs luonnonkukka. Kurjenkello pitää seuraa japaninvaahteralle.

Samoin tekee puna-ailakki.

Japaninvaahtera 'Osakazuki' on itsekin kaunis kuin kukka.

Vielä kerran suloiset murattisyklaamit ruukussaan.
Nyt on sama tilanne kuin aikaisin keväällä: tulee kuvattua samoja kasveja koko ajan, kun kukkia on vähän. Mutta ei kai näihin kyllästy?


Japaninvaahtera – Acer palmatum
Kurjenkello – Campanula persicifolia
Murattisyklaami – Cyclamen hederifolium
Puna-ailakki – Silene dioica

40 comments :

 1. Ihana japaninvaahtera <3 Salainen heikko kohtani.

  ReplyDelete
 2. Täällä oli pari pakkasyötä taannoin ja pelakuut ottivat vähän siipeensä, mutta hienosti ne ovat toipuneet päästyään talvisijalleen saliin. Kukat osaavat ottaa syksystä kaiken irti ja viimeiset sinnittelevät pitkään.
  Teit muuten hienon portin ja viirit sen päällä näyttävät iloisilta.
  Ransu on mainio puutarhaesittelijä, paitsi, että puutarha jää helposti sen varjoon :) Hellät rapsut hurmurille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi pelargonit ovat yllättävän sitkeitä.
   Voi, Ransuhan on paljon tärkeämpi kuin puutarha, viis siitä. Hän kiittää huomionosoituksesta.

   Delete
 3. Minulla kukkivat pelargonit makkarin ikkunalla, se on viilein huone.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne ovat ihania, kun jatkavat kukkimista sisällä. Tulee syksyyn paljon iloa.

   Delete
 4. Niin kaunis ja viihtyisä olohuone ♥.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On se tunnelmallinen, hyvin pieni tosin. Ei paljon muuta kuin tuo nurkka.

   Delete
 5. Ei kukkiin kyllä voi kyllästyä <3 Minusta on rikkaus se, että löytää ne yksittäiset pienet kukkaset näin syksylläkin <3 Mukavaa keskiviikko iltaa Sinulle <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niitä pieniä ei kesällä niin huomaakaan, silloin on kukkatykitystä joka suunnalla. Aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä erottuvat kaikkein pikkuruisimmatkin ♥
   Kiitos, hyvää loppuviikkoa sinne teille!

   Delete
 6. Ei kyllästy, ei. Japaninvaahterassa on täydellinen punaisen sävy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Osakazuki taitaa olla yksi parhaimman syysvärin saavista japaninvaahteroista.

   Delete
 7. Kukkiin ei kyllästy koskaan!

  ReplyDelete
 8. Syksyllä tosiaan kukkarunsaus ulkona on harvinaista näillä leveyksillä. Minunkin pelakuut tiputtelevat sisällä lehtiä ihan eri tavoin kuin ulkona. Menkööt taas pari kuukautta enemmän tai vähemmän lepotilassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kukkarunsaudesta ei ihan voi puhua, mutta pihalta löytyvät yhteensä ehkä viisi kukkaa ilostuttavat ihmeesti :-D Onneksi pelakuut ovat ahkeria kukkijoita, jotkut kukkivat talvellakin.

   Delete
 9. Kukat on niin ihania! Ei niihin kyllästy. Just sain ensi kevättä varten kukkasipulit maahan ja arvaas kenen kirjan avustuksella;) kyllä vain Kukkia Sipuleista by Saila Rautio tästä myös blogissa

  ReplyDelete
 10. Replies
  1. Se on hauskan hämähäkkimäinen, pitkät luikerot kukkavarret ja lepakkomaisen tummanpuhuvat kukat - sopiikin hyvin Halloweeniin :-D

   Delete
 11. Täällä pelargoniat ovat vielä ulkoverannalla ja koko ajan pelkään, että pakkanen kiristyy yöllä liikaa. Mutta jos siirrän kukkaset sisälle, alkaa variseminen välittömästi. Syksyn viime kukkijoista ei vaan haluaisi luopua. Nuo pikkuruiset murattisyklaamit ovat ihania!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti yöt pysyisivät lämpiminä, koko ajan varoittelevat pakkasen/lumen tulolla, mutta onneksi se ei ihan tänne etelään ole yltänyt.
   Pienet luonnonsyklaamit on niin nättejä, että mun on vaikea tykätä niistä isommista kausikukista, kun niistä puuttuu tuo söpöisyys.

   Delete
 12. pelargonit kukkii mulla kans, eivätkä ole pakkasta säikähtäneet, niinku turussa on kaikkein lämpimintä koko suomessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on mukavaa. Varmuuden vuoksi siirsin omani jo sisään, kun olen keräillyt niitä monta vuotta.

   Delete
 13. Ei kyllästy, ei. Ihana japaninvaahtera.
  Nostin kans pari pelargoonia keittiöhö, jos sais pirettyä ne paremmi hengis, ku ovat silimien alla kaiken aikaa. No, eihän se mitää takaa kuitenkaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Älä vaan sitten lorauttele niille vettä vähän väliä :-D Luulen, että omien pelakuideni salaisuus on se, että ne joutuvat välillä kuivumaan melko pahastikin.

   Delete
 14. Kaunis ruska japaninvaahterassa. Talavehtiiko se siulla ulukona. Mie vien omani muatilan kellariin. Pelargoniat raivasin jo aiemmin varastoon. Söpöjä ovat nuo murattisyklaamit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan avomaalla ovat, kaksi kappaletta japaninvaahteroita. Yritin löytää niille tuulensuojaiset paikat ja hyvin ovat pärjänneet. Peurat vain napsivat oksankärkiä, niin että muoto ei kehity kovin hyvin, tai ainakaan ei näytä kivalta, kun oksien kärjistä puuttuvat lehdet.

   Delete
 15. Laitoinkin jo facebookkiin kommentin tuosta nojatuolistasi. On se niin kaunis. Minulla on miltei samanlainen tuoli (ja sohva), mutta sammalenvihreänä. Upeita värejä molemmat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näitä on selvästi tehty kauniissa väreissä :-)

   Delete
 16. Ihana tuo kurjenkello: "minä en luovuta!! EN!" Puna-ailakilla on sentään oman lajinsa seuraa kapinassaan :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, hyvä mielikuvitus sinulla! Kello tosiaan näyttää sinnikkäältä, sehän on ihan puolituisen kokoinenkin ;-)

   Delete
 17. Oi, olen ehkä vähän vihreä kateudesta tuon P. sidoideksen takia. Mahtavan kokoinen, pakko on taas hankkia keväällä uusi alku.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saat minulta keväällä alun, ollaan silloin yhteyksissä! On se ihana, onneksi se on tarjoamissani olosuhteissa viihtynyt.

   Delete
  2. Oooo, oispa mahtavaa! Ollaan yhteyksissä.

   Delete
 18. Tuo valoisa olkkarin nurkkaus on kyllä hurmaava. Oikein sieluni silmillä näen, kun kehräät siinä ja juot GT:tä, ja rokki soi :D Ihana paikka sille amppelille, kaunis pelaq! Murattisyklaamit on myös tosi söpöt ja niiden ruukku ♥♥ Jipii kun siellä vielä kukkii!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!