Saturday, 12 March 2016

Nukketalon kirjaston alku

Nukketaloni edistyy hitaasti mutta varmasti. Kirjasto tulee ylimpään kerrokseen, ja siitä tulee gootti-tudor-skotti-jugendhenkinen. Kuningatar Viktorian kipsipääkin minulla on valmiina, samoin pääkallo, tosin luultavasti ei Viktorian kumminkaan.
Yhteen päätyyn tulee takka, muita seiniä en olekaan vielä edes aloittanut. Tämä on väliseinä, joten pystyn työstämään tätä irrallaan talosta. Katto- ja lattialistat kiinnitetään vasta seinän pystyttämisen jälkeen.
Tässä on vasta ensimmäinen kynsilakkakerros ovessa, olen sutinut sitä myös takkaan sisälle, jotta saan siitä tummanpuhuvan. Sinne pitänee töhriä hiilellä tai jollain muulla tökötillä aika paljon mustaa.
Tudor-seinäpaneeleja saa tilattua Dolls House Emporiumista Englannista. Käsittelin nämä guassiväreillä ja ne saavat jäädä kauhtuneen näköisiksi.

Library fireplace
My dolls' house library building works have started. Or, I started with the fireplace a year ago but finally there is some wall panelling and paint too!

Rakennustyömaata hieman laajemmin: kynsilakkoja, guassia, jäätelötikkuja, mattoveitsi, liimaa... pätkä lattialistaakin löytyy, tosin se on törkeän kiiltävä ja liian punertava, mahonginvärinen. Nämä valmiiksi käsitellyt materiaalit tuottavat päänvaivaa, ne ovat aina "liian" jotakin. Ehkä tuostakin saa vähän mustaamalla paremman, tai sitten hienolla hiekkapaperilla kuluttamalla.

Takan hyllyn alla on paperisia kirjaimia sekä keskellä – hmm – jouluaiheinen paperiliitin, josta poistin metallipiikit takaa. Hyllyn yllä on Hvitträskistä ostettuja jugend-aiheisia pikku magneettilaattoja.

Nyt tilasin takkaan tulipesän, oikean sähköllä toimivan punaisena hehkuvan mallin! Ja kun Dolls House Emporiumiin oli tullut mini-ristipistotöitä, niin eihän niitä voinut vastustaa. Tudor-aiheinen ristipistotyö kehikossa, kyllähän sellainen täytyy olla! Ja samantapainen kellonsoittonaru kuin Downton Abbeyn kirjastossa, tietty.
Suureksi ilokseni Tassulinnan Tuija on ollut tasan samalla aaltopituudella ja lähettänyt paketin minijuttuja: lankakerän, kirjoja ja siemenpusseja! Kiitos Tuija!


Tuija oli myös tehnyt minikirjat omasta Kukkia sipuleista -kirjastani :-)

Loppuun vielä kuva ihanasta minikissasta, jonka voitin Autuas olo -blogin arvonnasta. Blogin pitäjällä Cherillä on näitä myynnissä Pienessä kissakaupassaan, käy hakemassa omasi!

28 comments :

 1. Hieno kirjasto on tulossa! Kiva että minikirjat miellyttivät :D Pitäähän sinulla nyt olla kirjastossa myös oma kirjasi luettavana ;) - Tuija

  ReplyDelete
 2. On siinä näpertämistä, mutta hieno tulee. Yhteen aikaan ajattelin ryhtyä nukkekodin rakentajaksi ja hankin muutamia kirjojakin sitä varten. Suunnittelin rakentavani monikerroksisen talon ullakoineen ja kellareineen lasiovelliseen kaappiin. Aikomukseksi on jäänyt. Aina pitää kuitenkin olla ovi avoinna uusille hankkeille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ainahan tuon voi aloittaa, ainoa este on varmaan sormien toimiminen. Monikerroksinen asumus olisi aivan ihana!

   Delete
 3. Sinulla on aika monta taloa työn alla :)
  Ihana projekti tämäkin, voi tehdä juuri sellaisen kuin haluaa eikä tarvitse tinkiä mistään. Minäkin ehdin leikkimään tänään ja Elsan lempituolista hankkimassani verkkokaapissa on nyt pesintä käynnissä. Laitan kuvan jossain vaiheessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on niin ihana taloprojekti, kun ei tarvitse miettiä missä savupiiput on tai hormit menee, takan voi pistää siihen kun siltä tuntuu :-D
   Leikkiminen on kivaa, hauska nähdä mitä olet keksinyt!

   Delete
 4. Jestas. Ei voi muuta kuin huokailla ihastuksesta. Puuha vie varmaan mennessään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joskus on pitkiäkin taukoja, mutta kyllähän tuo mielessä on aina vähän päästä.

   Delete
 5. Ristipistotöille on myös tuollaiset telineet! Vautsi. Suloiset Kukkia sipuleista - kirjat...Minimini -sellaiset :)
  Kyllä hänellä on monta rautaa tulessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole ikinä nähnyt livenä tuollaista ristipistokehikkoa, ellei jossain museossa... mutta kyllähän tuollainen täytyy olla!

   Delete
 6. Aivan upeaa työtä. Olet löytänyt ihanan harrastuksen. Toden totta, vie varmasti mennessään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On tämä kivaa, ja ainakin toistaiseksi siitä on riittänyt iloa monelle vuodelle, kun hitaasti tekee.

   Delete
 7. Varmasti mukavan rentouttavaa puuhaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On ihan kivaa, vaikka myös hiuksianostattavaa välillä, kun pelkää tuhoavansa hentoisia minitavaroita. Kädet ovat valtavat tuolla, täyttävät koko huoneen. Kieli keskellä suuta pitää tehdä.

   Delete
 8. Voi Saila. Mä vaan niin kovasti ihailen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kyl sääkin tähän ihan hyvin voisit ryhtyä!

   Delete
 9. Voi että on mukava projekti! Miss Marple (muistinko oikein) pääsee nauttimaan teehetkeään kohta uusiin mielenkiintoisiin tiloihin, aika jännittävä tuo gootti-tudor-skotti-jugendhenkinen -tyyli! Söpöset minikirjat :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo! Miss Marple on toistaiseksi juomassa teetä ja syömässä vihreitä kuulia alakerran ruokasalissa.
   Tyylisuunta hieman laajeni, alun perin piti olla vain gootti, kun on katedraalityyppinen katto... mutta sitten aloin haaveilla skottiruudullisista nojatuoleista ja viskilaseista takan ääressä, ja sitten olen aina rakastanut keskiaikaisia juttuja, no, jugendissa onkin paljon keskiaikaista... mutta tällainen sekoitus sitten!

   Delete
 10. Upeat värit olet tavoittanut! Ja tuo pieni naishahmo takan päällä on jumalainen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Seinästä tuli hyvä vasta sitten, kun sekoitin sinne tänne punertavaakin guassia. Nuo jugendhahmot (ja kasvikuviot!) ovat upeita. Oikeastaan tyylisuunnasta tuli ehkä eniten Arts & Crafts, mutta sehän sopii vallan hyvinkin.

   Delete
 11. Wow, wow ja vielä kerran wow. Tosi upea! Mua kiehtoisi kanssa nukkekotiharrastus, mutta alemmuuskompleksi vaivaa kun osaatte askarrella vaikka mitä käsittämättömiä ihanuuksia. Tuo kirjakopiosi on piste iin päälle :) Minäkin ostin sen nyt ja se odottaa yöpöydälläni, niin kaunis kirja, saat kyllä röyhistellä rintaasi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei, ei pidä alemmuuskompleksoitua! AINA löytyy joku, joka tekee paremmin kuin itse. Mutta ei tämä ole mikään arvostelulaji, vaan puuhailulaji! Ainakin se minipuutarhasi vadissa on huippuihana.
   Kiitos, röyhistelen täällä :-D

   Delete
 12. Hauskaa minirakentamista. Oi ja voih, ristipistotöitä, kellonsoittonaru ja minikirjoja minikirjahyllyyn.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minirakentaminen on vapauttavaa, kun voi tehdä mitä vain! Pitäähän kirjastossa kellonsoittonaru - varmaan tulee takan viereen niin kuin Downtonissakin.

   Delete
 13. Jestas! Ja vielä oikea hehkuva takkakin. Minulla ei ollut pienenä nukkekotia, kun olin vähän sellainen poikatyttö, mutta nyt saan ihailla muiden tuotoksia. Tämä on ensimmäinen goottihenkinen, jota aion seurata. Ja vielä nuo minikannet sun kirjasta:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla oli, mutta ei sellainen hieno Lundby kuin kavereilla, vaan itse tehty.
   Nyt en ole enää ihan varma tuosta goottilaisuudesta, alun perin se oli ajatus, kun on korkea katedraalikatto, halusin pääkallon ja minilepakoita, hämähäkinseittejä ja kaikkea romanttis-kamalaa. Mutta sitten kuvioihin tulivat myös skottiruudullisen nojatuolit ja viski (ei vielä hankittu) ja arts & crafts, tummanpuhuva sekamelska siis.
   Todella upea gootti-nukkekoti löytyy täältä: http://kalmankuja.blogspot.fi

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!