Monday, 28 March 2016

Kyläniityllä nähtyä

Yhtenä iltana huomasin keittiön ikkunasta kuuden valkohäntäpeuran lauman kyläniityllä. Hiivin kuvaamaan niitä. Hämärässä tuli hämäriä kuvia.

Ilokseni huomasin, että nämä eivät ainakaan vielä ole kesyyntyneet. Saaremme peurakanta on yleensä harmillisen kesyä, niitä ei tahdo saada pelotettua puutarhastaan, vaikka menisi sinne paukuttamaan käsiä ja huutamaan. Nämä puikkivat äkkiä pakoon, vaikka olin kaukana.


Tai olisiko pelästyksen syy kuitenkin ollut se, että mukanani oli aito valkohäntätiikeri? Hurja peto, tämä. Villahousut ja kaikki.

Kun aloin kävellä takaisin kotiin, tuli hurjalle pedolle pian hurja kiire. Mammaaa, älä jätä!!!

Kurkia on kuulunut, mutta en ole nähnyt. Tänään näin, taas keittiön ikkunasta, ja menin kuvaamaan. Merihanhia on ollut jo pidempään, niitä on kuvassa oikealla.

Pian seuraan lyöttäytyi kaksi kurkea lisää. On mukavaa, kun tällaisia luonnon tapahtumia voi tarkkailla keittiön ikkunasta käsin. Kuvat hiivin toki ottamaan lähempää, ei niistä olisi mitään tullut ikkunan läpi.

Sitten parvi kottaraisia lehahti sirkuttaen paikalle. Voi, miten ihanaa! Tervetuloa!

Tällä kertaa pikku tiikeri ei ollut kanssani bongausretkellä, vaan tuli kotipihalla vastaan ja sillä oli hurja pussausvajaus.
Iloisia muuttolintubongauksia kaikille muillekin!

Welcome!
The birds have started to arrive – cranes, geese and starlings. This time of year is such a joy, albeit a noisy one.

36 comments :

 1. Ihana villahousutiikeri!
  Nyt sitten lintujen kevätmuutto on käynnistynyt. Meillä näkyi yksi kurki, mutta kuului kyllä kuoro. Kurkien huuto on vahva kevään merkki.
  Hauska kuva kottaraisparvesta. Niitä meillä ei juurikaan näy - enempi rastaita.
  Peurat juoksevat pihamme läpi varmaan joka päivä. Mutta ne ovat noita pelkääväisiä. Jos ihmisen näkevät, niin kohta näkyy vaan valkea takapeili.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, lintuja tulee koko ajan! Hanhia on muuttanut jo pari viikkoa (minun havaintojeni mukaan, mitkä ei ole mitään varsinaisen lintuharrastajan havaintoja). Toivottavasti peurat eivät ala viihtymään puutarhassanne.

   Delete
 2. Ihania kevätbongauksia siellä. Meidänkin puutarhassa tänään kolme pikkutipua, mutta enhän ketään tunne. Paitsi sun villahoususankarin, se on ihan tuttu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Villahoususankari on sama vanha tuttu :-)

   Delete
 3. Oi mitä kuvia! Hieno tunnelma on tässä vaiheessa kevättä (no meille tuo on vasta tulossa, kun lunta näkyy vielä harmillisen paljon, mutta ei kauaa tällä menolla!) ja voi mikä tiikeri sieltä juoksee perään. Ihana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kevät on ihanaa aikaa, kun elämä saapuu takaisin.

   Delete
 4. Aivan ihanat bongauskuvat. Meillä vielä lumi peittää maan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti ei kauaa enää, ja sinnekin päin niitä lintuja täältä jatkaa matkaa!

   Delete
 5. Olikos teillä meri jääs, nii että peurat pääsi muuttamahan saarelta toiselle. Jos nua ei oo viälä oppinu uusille tavoolle. Kiva lintuparvikuva ja aina nii valokuvaukselline tiikeri :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meri oli jonkin verran jäässä jossain kohtaa, kaipa se kantoi peuraa ainakin lähimmiltä saarilta. Oli sellainen talvi, ettei jäälle ollut ihmisen menemistä muuta kuin suojaisimpiin lahtiin.

   Delete
 6. Valkohäntätiikerissä on jotain tosi eksoottista ja komeaa - Pepsi

  Joutsenia bongattu lentämässä. Muutoin en ole kohdannut muuttajia. Ihana kun niitä on jo siellä! - Emäntä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pepsi, sulla on silmää!
   RANSU

   Delete
 7. Tiikeri on erinomainen apulainen peuranpelottelussa :) Täälläkin on bongattu jo kurkia ja joutsenia. Korpeilla ja naakoilla näyttää olevan kinaa pesimäreviireistä, mahtavien risukuormien kanssa varislinnut lentelevät remonttipuuhissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lintujen touhuja on niin mukava seurata, yhtäkkiä ympäristö on taas täynnä tarmoa ja ääniä.

   Delete
 8. Kottaraisia, ihanaa! Niitä näkee nykyisin tosi harvoin. Joutsenia näimme paljon pelloilla lepäilemässä, kun sunnuntaina kasitietä pitkin autoilimme.
  Toivottavasti peurat pysyvät säikkyinä eivätkä puutarhariesaksi ala!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kottaraisia muuttaa aina tätä kautta, niin muuttoaikana niitä näkee, vähintään. Jokunen joskus täällä pesiikin. Muuttolintujen bongailu on kivaa näin keväisin, mutta syksyllä se on surullisen raastavaa: Älkää jättäkö!

   Delete
 9. Hyvä, hyvä, pelkääviä peuroja. Saariston karut maisemat on kauniit tähänkin aikaan vuodesta. Kalliota ja havuja, kyllä silmä lepää. Kuten myös valkohäntätiikerissä :)
  Meillä saapui pääsiäisenä ekat joutsenet, kurkien huutoa en ole vielä kuullut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luonto on kaunista tosiaan, mutta minusta täällä on niin vehreää! Verrattuna ulkosaariin :-D
   Kurjen kuuluvat kauas, näkyvät vähän harvemmin.

   Delete
 10. Valkohäntätiikeri se varmasti peurat pelotti! Niin sen täytyy olla. Hurja otus.

  Mullekin kelpaisi kovasti tuollaiset näkymät keittiön ikkunasta. Nykyisellään siitä näkyy enintään harakoita, varpusia ja tinttejä. Onhan sekin tietysti jotain. Jaa no eilen kyllä näkyi (ja kuului!) joutsenten ylilento. Se oli ensimmäinen tänä keväänä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Valkohäntätiikeri pelottelee nyt kaikkia ohikulkijoita (ei ketään viimeiseen tuntiin eikä luultavasti enää ketään koko illan aikana) keittiön pöydältä käsin, tuijottaa tikkana ikkunasta.
   Jee ekat joutsenet!

   Delete
 11. Villi luonto aivan ikkunan takana ♥.
  Tänään näin pitkästä aikaa peuroja työmatkan varrella, raukat olivat vielä talviajassa ;) Olen tyytyväinen mitä harvemmin niitä kohtaan. Syyspimeillä ne tekevät suorastaan kunniakujan, kun ajelen töihin, saa olla todella tarkkana..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei, kohtaaminen peuran kanssa tiellä on hermostuttavaa. Toivottavasti pysyvät poissa tieltä!

   Delete
 12. Kylläpäs on eläimiä siellä. Toivotaan, että nuo peurat pysyvätkin pelokkaina ja eivät uskaltaituisi pihaasi aterialle. Täällä ei vielä sen kummemmin muuttolintuja ole näkynyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivotaan kovasti, joku oli syönyt virvaliljani yön aikana. Toivottavasti muuttajat ehtivät pian sinne!

   Delete
 13. Hyvä että sinulla on tuollainen hurja tiikeri puolustamassa metsän petoja vastaan ;)
  Täälläkin on näkynyt jo joutsenia ihan isoja auroja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa kun joutsenet saapuvat. Tiikeri on tosi hurja ja hyvä kodin turva.

   Delete
 14. Jospa se valkohäntätiikeri metsästäisi sulle joku päivä peurapaistin. Vaikka olisi niin pelottava, että se peura saisi sydärin.
  Meilläkin on bongattu tänään leppäkerttu, naapurin mehiläispönttöjen mehiläiset valtasivat kasvarin narskut, lähimetsikössä huhuilivat sepelkyyhkyt ja pellolla tepastelivat joutsenet ja kurjet. On se niin kevät!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisipa peurapaisti tervetullut. Tiikeri juuri tassuttelikin ulos, ehkäpä juuri tämä mielessä...
   Ihanat kevätasiat!

   Delete
 15. Keittiön ikkuna on mitä parhain bongauspaikka, ja kuvauspaikka myös! Saa vaania rauhassa ja metelöinti ei eläimiä säikytä! Onpa sinne tullut monenlaista muuttajaa, meillä on vasta yksi joutsen, viherpeippopariskunta...niin siinä ne taisi ollakin, ai niin ja se yksi mustarastas vielä! Tänään meillä oli lämmin tuuli!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuvaukseen keittiön ikkuna on vähän liian kaukana kohteista, mutta tarkkailuun ihan sopiva. Monta muuttajaa käy täällä, kun pysähtyvät lepäämään ohikulkumatkallaan.

   Delete
 16. Aaah, kevät... Sulla oli mainioita bongauksia, paras kuitenkin Valkohäntätiikeri. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on siitäkin hyvä, että sitä pääsee tarkkailemaan oikein läheltä ;-)

   Delete
 17. Ihanaiset kurjet ovat tännekkin tulleet mutta vasta muutaman olen nähnyt. Upea kallio noissa kuvissa!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luonto on kyllä kaunista. Nuo ovat vanhat rantakalliot, kylän niitty on ollut aikoinaan matala merenlahti, silloin varmaan, kun tähän kylään on ensimmäiset asukkaat asettuneet.

   Delete
 18. Sulla on 'Avara luonto' suoraan keittiön ikkunasta, aika ihana juttu! Peura-jaksot eivät ilmeisesti ole kuitenkaan toivottavia...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Peurajaksot aiheuttavat verenpaineen nousua :-D

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!