Monday, 19 October 2015

Sisäkukat

Kerroin jo näistä kämppäkavereista, jotka viettävät talven pienissä huoneissani. Olo ei käy yksinäiseksi, on suorastaan tungosta!
Pasuunan alla on mukava lukea kirjaa nojatuolissa. Pelargoneista kukkivat vielä ainakin 'Raspberry Ripple', 'Brightstone' ja 'Catalina'.

Roommates
There is no space to feel lonely at winter – with my pelargonium collection and the angel's trumpet the house is filled with flatmates!


Olohuoneen tunnelmaa.


Seinällä on kasvitieteellistä taidetta, kuinkas muuten. Eihän talvea muuten kestä!

Osa kasveista on makuuhuoneessa talon pohjoisikkunoilla, etenkin riippaorvokki ja verenpisara, jotka eivät siedä kuivumista.

Lopuksi kuva vanhoista neulatyynyistäni Rynttyliisalle, joka kaipasi niiden esittelyä. Talooni vuonna 1912 tullut emäntä oli ompelijatar, ja olen onnekas, kun hänen tarvikkeitaan ja ompelukonettaan ei ollut hävitetty. En tiedä, miltä vuosikymmeneltä nämä tyynyt ovat, mutta hyvin toimivat edelleen.

Pikku posliinikarhu näyttää esimerkkiä. Illat pimenevät, kaivetaan kirjat esiin ja opitaan uutta. Hän opiskelee hunajantuotantoa.


Pasuuna – Agnel's trumpet – Brugmansia
Riippaorvokki – Viola hederacea
Verenpisara – Fuchsia

22 comments :

 1. Kirjat, mitä elämä olisikaan ilman niitä. Olohuoneessa näkyy olevan vanha vyyhdinpuukin käytössä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi on kirjoja, kirjoja puutarhoista etenkin ;-)
   Vyyhdinpuut on niin hyvät - kun saan langat kehräämöstä vyyhteinä, niin noilla vyyhdit saa kerille käden käänteessä, kirjaimellisesti.

   Delete
 2. Replies
  1. Kyllä. Kirjassa on kuvia mehiläisistä ja mm. hunajapurkeista!

   Delete
 3. Kiva viidakko sinulla!
  Mitäpä se nallukka muuta lukisikaan......

  ReplyDelete
 4. Kodissasi on kuin kesä, kukkia, nallu, väriä, kirjoja, tyynyjä, tapettiruusut ja karvapehva ja mustapehmo :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä viihtyy, kissat tekevät kodin :-)

   Delete
 5. Minulla pelakuita makuuhuoneessa...yritän nyt saada talvehtimaan täälläkin kodissa, vaikka ei mitään kunnon paikkaa niille olekkaan..:)

  ReplyDelete
 6. Kivalta näyttää, on paljon kivaa tavaraa. Sinulla on paljon sisäkukkia..

  ReplyDelete
 7. Oletko leikannut tuota pasuunaa? Mulla on vaan kasvattanut vartta ja latvaan tekee uusia lehtiä. En ole uskaltanut leikata. Pakko olisi että lähtisi haaromaan ja ehkä kukkisikin jonain päivänä. Mitä teen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole leikannut, sillä sen oksankärjet ovat kuivuneet kesäisin ja puu on haaroittunut ihan itsekseen. Jos näin ei käy, niin ilman muuta leikkaisin. Pasuunaa saa käsittääkseni leikata ihan miten vain, se kestää voimakastakin leikkuuta.

   Delete
 8. Syksyllä se on niin kotoista kun istuu lukemaan kirjaa, joka on jo kauan lukijaansa odottellut.

  ReplyDelete
 9. vanhoissa taloissa kukatkin viihtyy. On tarpeeksi viileää ja valosaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä. Ilmankosteus ja viileys on just kohdillaan.

   Delete
 10. Kyllä talvetus talosasi, joka hengittää, onnistuu varmaan erittäin hyvin. Nykyään talot rakennetaan melkeinpä pulloiksi! Ihana tunnelma kodissasi, upeat nuo ... mitkä ne on ... joissa lankavyyhti on, siis kerinpuut vain mikä niiden nimi on? Söpönen nalle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olosuhteet ovat hyvät, mutta hoito epäsäännöllistä. Pelargonien talvetus onnistuu hyvin, sillä niitä ei haittaa, vaikka kuivuisivatkin välillä. Yhtenä talvena olin kuukauden putkeen poissa, kun autoni korjaus kesti ja kesti. Verenpisara, pasuuna ja riippaorvokki kaipaavat sen verran vettä, että eivät välttämättä siitä selviäisi.

   Delete
 11. Mulla ei kyllä pelakuut menneet sisällä, mutta ehkäpä saan ne talvehtimaan viileässä "peliluolassa (poikien)/viherhuoneessa", vein ne jo pakkasia suojaan, mutta meillä ei ole siellä vielä sähköjä joten jännitän miten tässä käy?

  IHania kämppäkavereita sinulla... Upean isoksi on tuo pasuuna kasvanut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pelakuut kestävät nollakeliä ja lyhytaikaista pakkasta, huomasin, kun ne viettivät muutaman yöpakkasen ulkona ennen kuin sain ne sisään.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!