Tuesday, 4 March 2014

Viimeinen kuva

Viimeisiä hetkiä viedään. Ensi kuussa ilmestyvä Kukkia sipuleista -kirjani menee varmaan tällä viikolla painoon. Tänä aamuna ehdin vielä ottaa uuden kuvan freesioista edellisen surkeassa valossa otetun kuvan tilalle, mutta tämä taisi olla viimeinen kirjaan otettu kuva.
Tänä talvena kotonani onkin ollut ennätysmäärä leikkokukkia!

Because of my next book, coming out next month, I have had to photograph some cut flowers. There has been a record amount of flowers in my home this winter!

On ollut myös inkaliljoja...

... sekä tämä hurmaava keijunlilja. Taustalla kukkivat jääkurjenmiekat, ne ostin sipuleina loppusyksyn alesta ja ne ryhtyivät kukkimaan tammikuussa. Nyt ne odottelevat viileässä maahan pääsyä, joka varmaan tapahtuu ensi viikonloppuna!

Myös työnantajaltani synttärilahjaksi saadussa ihanassa kimpussa oli mukulakukkia, nimittäin kruunuvuokkoja!

Myös tämä gloksinia on tullut hankittua. Enkä kadu hankintaa! Toivon vain saavani pidettyä sen hengissä. Trooppisten kasvien kanssa on hankalaa, kenellä muka on trooppiset olosuhteet kerrostaloasunnossa? Ja saarikodissani on trooppisille kasveille puolestaan liian viileää, vaikka ilmankosteus onkin paljon parempi. Yritän ottaa tämän suihkuun kaveriksi aina kun muistan.

En ole vielä sopinut ottavani uutta kirjaani myyntiin omaan nettikauppaani, tässä on ollut todella paljon muita kiireitä. Ilmoittelen heti, kun sitä voi tilata!

Työasioista johtuen olemme taas olleet kaupungissa. Onneksi pojilla on sielläkin puuhaa. Musti näyttää mallia parvekepöydän käsittelyyn.

Pahvilaatikkovastaava Ransu puolestaan testaa kotiin tuodut uudet laatikot.

Iloista laskiaistiistai-iltaa!

Freesia – Freesia
Gloksinia – Sinningia
Inkalilja – Alstroemeria
Jääkurjenmiekka – Iris danfordiae
Keijunlilja – Gloriosa superba
Kruunuvuokko – Anemone coronaria

38 comments :

 1. Ahaa, sellaista on ollut tekeillä! Onko tämä ensimmäinen kirjasi? Olet siis sekä kirjoittanut että kuvannut sisällön, kuinka kauan meni aikaa?

  ReplyDelete
 2. Vähänks on ihana tuo keijunlilja, hurmaava todella!
  Hempeän kaunis on myös synttärikimppusi.
  Teillä on kyllä parvekepöytä jo melkoisen hyvin käsitelty! Hyvää työtä Musti!
  Juuri tuosta samasta syystä meillä on terassin tolpat käsitelty tummalla puunsuoja-aineella, eikä esim. maalattu valkoisiksi....
  Laatikkovastaava vaikuttaa varsin vastuulliselta myös! Aikalailla vaikuttaisi Ransunkokoiselta laatikko tällä kertaa.

  ReplyDelete
 3. Pellavasydämen Mervi; Aiemmat kaksi kirjaani löytyvät tämän blogini reunasta. Huh, en ole yhtään kellottanut työtäni, kun ei siitä kumminkaan tuntipalkaa saa. Aloin hahmotella kirjaa yli vuosi sitten, ja viime keväänä kustannussopimuksen teon jälkeen alkoi konkreettisempi tekeminen, kasvaen syksyn myötä yhä kiihtyvällä tempolla tammikuun lopulle asti, jolloin teksti ja kuvat olivat valmiit, sen jälkeen paikkailua, korjailua, oikolukua jne.

  Suvikummun Marja; Epäilen, että jonakin kauniina päivänä parvekepöytä kaatuu, kun sen jalka on kutistunut tulitikuksi!
  Ransu oli mielestään piilossa tuolla laatikossa, tuossa se on jo lähdössä hyökkäämään Mustin kimppuun, joka ei varmana tajua yhtään mitä on tulossa.

  ReplyDelete
 4. Kiva juttu, että sinulta on ilmestymässä kirja sipulikukista. Olen etsinyt tietoa hankkimastani tukintähdikistä (?) ja siitä tuntuu löytyvän tosi vähän tietoa. Ehkäpä kirjastasi löytyy tuo kukka ja varmistus lajille?

  Hurmaava synttärikimppu! Kruunuvuokot ovat niin kauniita!

  ReplyDelete
 5. Voihan Musti, mitä tuunausta. Kovasti synttärionnitteluja sulle 😃

  ReplyDelete
 6. Nyt sitten odottamaan uutta kirjaasi! Onnea sen johdosta!

  ReplyDelete
 7. Onnea uudelle opukselle! Eka kuvasta totean, että tuntuipa hyvältä katsoa jotain ihanan keltaista näin aamutuimaan.

  Pahvilaatikkovastaava näyttää täydellisen maastoutuneelta. Unnakaan ei ois kuulemma yhtään erottanu, jos ois ollu silmät kiinni! ;)

  ReplyDelete
 8. Onnea! Upea juttu tuo kirjasi, tuskin maltan odottaa, että pääsee lukemaan. Suomalaisten sipulikirjojen hyllyllä ei ole tunkua..Taiteellisia kimppuja..onnittelut synttäreistä myös! Olen kerran käynyt asuntoesittelyssä trooppisessa kerrostaloasunnossa :D Siellä oli 10 isoa käärmettä pienessä asunnossa. Hajua on hieman vaikea kuvailla, mutta aika moni kääntyi ovelta pois :)

  ReplyDelete
 9. Paljon onnea synttäreistä ja kirjasta!! Kylläpä viimeinen kuva onkin kaunis.

  Kukka suihkukaverina, hauska ajatus : )

  ReplyDelete
 10. Kyllä sun siellä nyt kelpaa kukkien ja poikien kanssa :) Tuo sun kirja on kyllä aivan pakko käydä lunastamassa omaksi heti kun se tulee myyntiin. Mielettömän upeita kuvia!

  ReplyDelete
 11. Mahtaa olla todella vapauttava fiilis, kun saa viimeisen kuvan ja tekstin lähtemään. Tuollakin lapsella on näemmä ollut yhdeksän kuukauden kantoaika.
  Pakko se on saada!

  ReplyDelete
 12. Kova rutistus pian päätöksessään. Onnea jo valmiiksi. Kyllähän kirja pitää sitten tilata - ilman muuta.
  Onneksi pojat on sopeutuvaisia, ja näyttää puuhaa olevan kaupungissakin.

  ReplyDelete
 13. Onnea! Odotan kirjaasi kovasti.

  ReplyDelete
 14. Todella kiva kuulla, että uusi kirja on tulossa!! Kiitos jo etukäteen;)

  ReplyDelete
 15. Sinä saila osaat sitten tehdä vaikka mitä.
  Olet tehokas. Ihailen sinun tarmokkuuttasi.
  Onnea kirjanmyyntiisi.

  ReplyDelete
 16. Näyttää olevan tuohon ennenkin kynsiä terotettu..siis tuohon parvekepöytään..:)
  Upeita kukkakuvia!

  ReplyDelete
 17. Voi ku mulla olis ollu sun kirjas syksyllä. Vein inkaliljan juurakon kellariin ja nyt pelkään tappaneeni sen. :-(

  ReplyDelete
 18. Iso urakka takana! Teillä kaikilla. Ei tuota pöydän jalkaakaan heti ole tuollaiseksi kissaystävälliseksi saanut tuunattua. Onnea uudesta kirjasta!

  ReplyDelete
 19. Myöhästyneet synttärionnittelut ♥

  Mustilla on oikein miehekkäät otteet parvekepöydän tuunaukseen, Ransulla taas hieman leppoisammat hommat!

  ReplyDelete
 20. Kiitos kommenteista ja onnitteluista!

  Minna; Voi että, harvinaisempi turkintähdikki ei ole mukana kirjassa. Se kannattaa istuttaa mahdollisimman lämpimälle paikalle esim. rakennuksen eteläseinustalle, missä lisäksi ei seiso vesi talvella, tai sen voi talvettaa ruukussa sisällä viileässä. Vuoriston kasvina se sietää pakkasta, mutta ei sitä, että maa on märkää talvella. Aika tyypillistä monelle sipulikasville.

  Ella; Voithan katsoa syvälle Unnan ihanan keltaisiin silmiin aamuisin? Ainakin Ransu katsoisi niitä mielummin kuin joitakin kukkia!
  Ransu ei ehkä näkyisi ainakaan, jos Ransulla olisi silmät kiinni ;-D

  Sametti Hortensia; Kotimaista sipulikukkakirjaa on saanut kauan odottaa (jos Leivojen Tulppaanitarhan lumoa ei lasketa, ja onhan siitäkin jo monta vuotta!)

  Irene; Oikeastaan siinä vaiheessa, kun tekstit on valmiit, on vielä paljon puuhaa edessä kaikkine oikolukukierroksineen ja hakemiston tekoineen. Mutta nyt, kun viimeinen tarkastuskierros alkaa olla käsillä, alkaa vähitellen helpottaa!

  Maija; Ei se välttämäti kuollut ole, älä luovuta! Sen voi jo varmaan ottaa sieltä sisälle ja pitää ulkona näillä plussakeleillä. Inkaliljaa ei kannata uudelleenistutella, vaan pitää samassa ruukussa, jotta juuret ei katkeile.

  Mamma N; Totta, pöydänjalan tuunaus on monen vuoden uurastuksen tulos :-D

  Myrsky ja Minna; Kiitos, synttärit oli jo viikkoja sitten, tosin vietimme niitäkin viime viikonloppuna siskoni perheen kanssa joulun ohessa.

  ReplyDelete
 21. Vaikuttaa hienolta kirjalta! :)

  ReplyDelete
 22. Kiitos istutusvinkistä turkintähdikille! Olen kuuklettamalla löytänyt jos jonkin moista kukkaa ja ohjetta. Ihana tietää nyt, mikä on oikein! Olet aarre ♥

  ReplyDelete
 23. Heidi; Kiitos. Toivottavasti se on tarpeellinen.

  Minna; Kiitos, ilo olla avuksi. Kohopenkki on muuten tosi hyvä idea - tai edes vähän (20 cm) maanpinnasta korkeammaksi tehty kukkapenkki - noille vuoristolajeille; siinä ei vesi seiso.

  ReplyDelete
 24. Härliga blommor. Jag köpte just en bukett med tulpaner, snittblommor är så lyxigt.

  ReplyDelete
 25. Tänään just pläräsin Sellossa kirjakaupassa tulppaanikirjaa ja muistin sinun työn alla olevan sipulikukkakirjasi. Mietin, eiköhön sen pitänyt kohta ilmestyä. Onnea sinulle, että urakka on nyt ohitse, ja onnea kirjalle. Tuota viimeistelyä voisi loputtomasti jatkaa, mutta jossain vaiheessa on vain pantava piste. Tai sitten tuo viimeinen kuva.

  ReplyDelete
 26. Osaat sitte valita veretseisauttavia otsikoita...pumpusta rupes jo ottaan,ku säikähin,että nyt Saila jostain ihme syystä lopettaa bloggaamisen ja siinä se on se viimeinen kuva...no,mulla on ehkä liian vilkas mielikuvitus ;) Onnea isosti uudelle kirjalle!!!Kuulostaa ja näyttää ihanalle,must-kirja <3

  ReplyDelete
 27. Onnea uudelle kirjalle - varmasti tulee tarpeeseen.. Tiedätkö mistä löytäisi tietoa miten ja mitä istuttaa isoihin piharuukkuihin - että kasvit pysyisi hengissä eteläsuomen talvessa.. Sitäkin olen ruukkukaupoissa ihmetellyt, että ruukut valtaosin ovat pohjareiättömiä.. eivätkö kasvit huku reiättömissä ruukuissa..

  ReplyDelete
 28. Inkalilja on suosikkini!
  Odotellaan uutta kirjaasi..jeee!

  ReplyDelete
 29. Carita; Det är just det! Jag nästan aldrig köper snittblommor.

  Paula; Kiitos! Onneksi on kustantajan ja painon kanssa sovitut aikataulut, niin ei voi ikuisuuksiin näprätä yksityiskohtia.

  Tiina; Aika vilkas mielikuvitus sinulla :-D Kiitos, lempiaihe tämä.

  Rosa; Kiitos! Totta, reikä astian pohjassa on elon edellytys kasveille. Kokeile joitakin varmasti talvenkestäviä perennoja.

  Taina T; Aikaisemmin en ollut kunnolla noteerannut inkaliljaa, ja nyt siitä tuli minunkin suosikkini!

  ReplyDelete
 30. hei vaan!

  oli kiva huomata että Oma Piha -lehden sivuille on päässyt myös Ransu. Vaikka vaan täällä netissä Ransun ja Mustin puuhia seurailen, niin on mukava huomata lehteä lukiessa, että kuvassahan on joku tuttu :)

  ReplyDelete
 31. Kiva kun huomasit! Ransu ja Musti esiintyvät aika usein Oma piha -lehdessä :-)

  ReplyDelete
 32. Myöhästyneet onnittelut!

  ReplyDelete
 33. Kiitos kiitos! Ja nythän se vasta lähti painoon.

  ReplyDelete
 34. Oi, odotan kirjaa jo kovasti!

  Onnea uuden opuksen johdosta! :)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!