Sunday, 9 March 2014

Päivän asiat

Ennätysnopeasti 17 m/s länsituulessa kuivuvat pyykit ja oksaan ripustettu riipputuoli.

Today in pictures.

Paikalleen lompsautettu kivi, jota alusti maankaivuu ja maanrakennuskankaan levittäminen. Ja sitten piti vähän siirtää viereisiäkin kiviä. Tähän tulee joskus tasainen pieni laatoitettu alue istuinryhmälle. Kivi on oikein hyvä tarkoitukseen, suuri ja laakea ja sopivalla korkeudella, tästä on hyvä jatkaa!

Tähtilumikello on kasvanut niin paljon, että kukkanuppu on jo kääntynyt oikein päin nuokkuvaan asentoon.

Pihalta löytyi myös yksi kappale turkinlumikelloja! Tämän ympäriltä täytyy vähän kitkeä heinikkoa, ketoniitty ei kai ole paras paikka näille, kun eivät ollenkaan lisäänny. Liian heinäinen, varmaan.

Muotopuutarhan puksipuut on leikattu, perennanvarret siistitty ja penkit kitketty. Hallaharso poistettu sinisateen ympäriltä ja kuivia lehtiä vähennetty samettihortensian ympäriltä. Täytyy pitää huoli siitä, etteivät kasvit muhi mahdollisessa sienitautivaarassa talvisuojien sisällä.

Mahtavan utuinen ilma loppupäivästä. Vesipumpun pakkasvahti otettu jo päiviä sitten pois päältä ja tänään vesijohdon sulanapitokaapeli vedetty irti seinästä.

Omenapuu leikattu. On hienoa, että tästä vanhasta 'Åkerön' raaskusta, joka on joskus sahattu lähes poikki, on kehittynyt hyvän muotoinen, kukkia ja hedelmiä tuottava puu.

Pimeän tultua hella sai tulen pesäänsä, ja ystävän mainiosta vinkistä eilen sulamaan otettu jauhelihapaketti päätyi lihapulliksi.
Nyt on vatsa täynnä ja tupa lämmin. Hellan jälkilämmöllä hautuu pieni kattilallinen kaakaota.

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja uutta viikkoa kaikille!

Puksipuu – Buxus
Samettihortensia – Hydrangea aspera ssp. sargentiana
Sinisade – Wisteria
Turkinlumikello – Galanthus woronowii
Tähtilumikello – G. elwesii

25 comments :

 1. Tämä päivä on ollut aivan mahtava! Täälläkin oli iltapäivästä jännän utuista ja ilma oli jotenkin leppeä... tai sitten en vain huomannut vilua hikoillessani puusavotassa ja haravoinnissa. Hienosti kivenjärkäle loksahtikin paikoilleen ja taustalla näkyy vielä kivi poikineen, hauskanpito siis jatkuu!

  ReplyDelete
 2. Oi, onpas siellä tapahtunut paljon kaikkea kivaa! Pyykit kuivuvat tuossa kohtaa varmaan hujauksessa ja lumikellot ovat täydellisen kauniita, ihan ilman luntakin.

  ReplyDelete
 3. Maria; Juu, ei tullut kylmä, tai karvalakki piti kyllä olla päässä ja tuulenpitävä takki päällä, muuten olisi tuuli puhaltanut kehon läpi (ja suoraan pään läpi ;-))
  Todella hieno pihapäivä!

  Geranium; Kaikenlaista jo tapahtuu, vaan leskenlehtiä en ole vieläkään löytänyt! Vaikka talventähdet ja lumikellot jo kukkivat. Huh, kuka sitä lunta nyt tähän kaipaa ;-D Riittää, kun se on kasvin nimessä!

  ReplyDelete
 4. Sulla on siellä jo ihan oikea kevät. Joko nyt on se aika vuodesta, että joudun alkaa boikotoimaan blogiasi? :)

  ReplyDelete
 5. Wie schön, jetzt kommt der Frühling auch zu euch.
  Gruß, Anette

  ReplyDelete
 6. Susanna; Kyllä tämä nyt on sitä itseään! Toivottavasti ei tarvitse boikottiin ryhtyä, lähipäiviksi on luvassa lämmintä koko maahan, teilläkin monta astetta plussalla. Se ON kevät!

  Anette Ulbricht; Vielen Dank, das Wetter ist schön!

  ReplyDelete
 7. Onpa siellä jo keväistä! Vaan aurinko on nousemassa täälläkin ja näyttää siltä, että mekin saadaan tuollainen utuinen, aurinkoinen päivä tänään. Onneksi enää ei tuule niin paljon kuin eilen!

  ReplyDelete
 8. Ei taida sinulta kivet loppua ihan heti. Näyttää olevan vielä muhkeita yksilöitä lisää.

  ReplyDelete
 9. Oi tätä kevään onnea ja autuutta.
  kasvihuone on siivottu ja lumikelloja kukkii.

  ReplyDelete
 10. Ihania pieniä asioita elämäsi täynnä!

  ReplyDelete
 11. Upea puutarhapäivä, kovan tuulenkin voi ottaa positiivisena asiana;) Näin se on nähtävä, kun asuu meren äärellä:)

  ReplyDelete
 12. Sinulla on jo riipputuolikin ulkona!

  ReplyDelete
 13. Kylläpä kuvasi tuovatkin tuntuman keväiseen puuhasteluun, ja tuo valo :) Noihin Galanthuksiin kyllä panostan ensi syksynä...voisihan olla, että se joskus meilläkin innostuisi vallan lisääntymään ;)

  ReplyDelete
 14. Oho, uskalsit viedä pyykit narulle tommosella tuulella. Lähtikö mittään karkuun? Ihana toi sun puuhellas.

  ReplyDelete
 15. Ai että vähän tuulista on ollut? Huh huh. Onneksi ette ole lähteneet lentoon.

  ReplyDelete
 16. Sinulla on käsittämättömän keväinen ja iloinen tunnelma. Meilläkin aurinko paistaa Espoossa mutta olen silti vielä jossain talvikohmeessa.

  ReplyDelete
 17. Saraheinä; Niin on :-)

  Sara; Juu, onneksi se on hetkeksi hieman laantunut.

  Vaalean vihreää; On tuossa vielä muutama...

  Kosotäti; Ihanalta kuulostaa kevätpäivä sielläkin!

  Aila; Elämä hymyilee, kun on kevät!

  Pioni; Niin, kun ei siitä eroonkaan pääse, niin eletään sen kanssa ;-)

  Myrsky ja Minna; Se oli pakko laittaa jo lauantaina, kun oli niin hieno päivä, piti saada istumapaikka! Ja lepotuolikin tuli pihalle. Eilen harkitsin jo riippumattoa...

  Tylsä Mörökölli; Niistä ei välttämättä moni nouse, minullakin on näitä tämän postauksen lajeja vain yksi kappale kumpaakin, ilmeisesti. Mutta siitä sitten tulee siementaimia, toivotaan!

  Maija; Ei lentäneet naapuriin, pitää laittaa kunnolla kiinni. Tai tietäähän sen kumminkin aina, mistä ilmansuunnasta niitä lähtee etsimään ;-)

  Mamma N; Onneksi talokin on joka aamu löytynyt vanhoilta sijoiltaan!

  Paula; Tästä keväisyydestä saa virtaa tuhat volttia. Eiköhän se sinne Espooseenkin yllä ihan pian!

  ReplyDelete
 18. Siis sinä olet jo tehnyt kaikki ne kevättyöt, jotka täällä keskisemmässä Suomessa päästään tekemään ehkä vasta noin kuukauden päästä! Onpa sinulla ollutkin paljon puuhaa. Varmasti lihapullat ja kaakao maittoivat kovan työrupeaman jälkeen :)

  ReplyDelete
 19. Heh, joo, ja pikkuisen käsivarsia kivisti lihapullia pyöritellessä ja tiskatessa, tuon kivenväännön seurauksena :-D Onneksi tänä keväänä pääsee talvi-rapakunnosta pian eroon, kun pihatyökausi on jo alkanut!

  ReplyDelete
 20. Minäkin pesin olohuoneen verhot....ei mennyt, kuin hetki, kun olivat kuivat ja voi ripustaa ikkunaan..:)

  ReplyDelete
 21. Sinullahan on kevätpuuhat jo täydessä vauhdissa!

  ReplyDelete
 22. Irmastiina; Nyt vaan alkoi sade ropista ikkunaan, onneksi pyykit eivät unohtuneet narulle! Ihanaa kun sade ropisee, ihan kesäinen olo :-) Ja hyvää tekee, täällä alkaa jo olla kuivaa ja tuuli kuivattaa vielä lisää.

  Vilma; No on! Eihän tällaisella kelillä (no nyt sataa, mutta periaatteessa) voi olla sisällä ollenkaan! Paitsi että syödä pitää, onneksi lihapullista jäi tällekin päivälle niin ei tarvitse kuin lämmittää.

  ReplyDelete
 23. Täydellinen kevätpäivä puutarhassa ja pisteenä iin päälle, ilta kotilieden lämmössä ♥.

  Meri-ilmassa kuivatut pyykit tuoksuvat varmasti erilaiselle kuin täällä sisämaassa (vai fiilistelenkö liikaa saaristolaiselämää?) :)

  ReplyDelete
 24. Ja pisteenä iin pisteen päälle oli illalla vielä Ransu, joka lökötteli sängyllä niin suloisesti ketarat ojossa kun menin nukkumaan! Ja tuli tietysti heti pussailemaan, kun pääsin sänkyyn.
  Ehkä nyt vähän fiilistelet :-D No, sanotaan nyt, ettei ne onneksi ainakaan kuivatulta turskalta tuoksu. Kosteutta on usein ilmassa, mutta toisaalta ainainen tuuli kai kompensoi.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!