Sunday, 9 February 2014

Ransuja bongaamassa

Kävin ystävän kanssa Korkeasaaressa hetken mielijohteesta. Edellisestä kerrasta olikin kulunut aikaa, vaikka olen ollut jopa työelämään tutustumisjaksossa kyseisessä eläintarhassa ja aikuisenakin ollut aika aktiivinen kävijä.
Tässä tyypissä oli jotakin oudon tuttua. Ihan kuin olisin nähnyt saman tyypin ikkunalaudallani tässä eräänä päivänä:

Pakko sanoa, että jotakin samaa noissa on!

Tärkein syy käyntiin oli tämä. Olen monta kertaa yrittänyt nähdä manulin ikinä siinä onnistumatta. Tutustuessamme eläintarhan työhön minua ja parasta kaveriani ei päästetty kissaeläinten lähellekään, varmasti ihan syystä. Pesin mm. papukaijojen häkkejä ja kilpikonnan, mikä oli mukavaa.
Mutta nyt onnisti!
Manuli oli ensin päivänokosilla tässä mökissään, kerällä ja naama ylösalaisin. Ei siitä silti voinut erehtyä, ilmiselvä manuli!
Myöhemmin manuli oli herännyt, mutta näytti hieman kärttyiseltä. Korkeasaaressa oli jääveistoskilpailu ja jonkin verran metelöiviä lapsia, ymmärrän kärttyisyyden varsin hyvin. Olisin itsekin ollut naama rutussa:


Kyllähän näissäkin jotakin kummaa yhtäläisyyttä on...
Manulien lajiopastuksessa selitettiin, että manulit kyllä sietävät kovaa pakkasta, mutta niiden on vaikea liikkua lumessa. Ne suorastaan karttavat paikkoja, joissa on 20 cm:n lumikerros. Tämänhän Hennan, Frieden ja Figon kommentti jo opetti jokin aika sitten. Ransulle jo 2 cm lunta taitaa olla kipurajoilla.

Ja sitten... katseemme kohtasivat. Tätä hetkeä en unohda koskaan ♥

Leijonilla oli kevättä rinnassa. Nuuh...

Hmmmmm...

Tästä toivorikkaasta kollista tuli jostain syystä mieleen Kahden naisen loukussa -blogi!
Iloista ja keväistä uutta viikkoa kaikille!

38 comments :

 1. Upeita isoja kissoja.
  Olemme monena iltana pitkin talvea kuulleet ilveksen mouruamista tuolta suon takaa.
  Ilves ois upea nähdä luonnossa.

  ReplyDelete
 2. Melkein yhtä komeita kissoja, kuin teidän Manuli ja Musti :)

  ReplyDelete
 3. Hei, siellä!

  Ilvekset ovat niin ihania, mutta manulille en lämpene vieläkään. Ransu näyttää niin terhakalta ja ulkomaailmasta kiinnostuneelta tuossa ikkunakuvassa, että.

  Olimme eilen aikeissa mennä katsomaan jääveistoksia, mutta sadesää vei rohkeuden ja tunnelman. Toivottavasti nekin olivat hienoja! Me tyydyimme tänä viikonloppuna "kissanruokaan" ja kävimme SeaLifessa.

  ReplyDelete
 4. Olen kyllä sitä mieltä, että manulilaulun lisäksi kannattaa hankkia myös ilveslaulu repertuaariin!

  ReplyDelete
 5. Kosotäti; Isot kissat ovat upeita: Ilveksen näkeminen olisi huippuhetki (mutta vain, jos kissani olisivat sisällä turvassa).

  AnnaS; Lähes :-)

  Intopii; Et vain ymmärrä... manuli on maailman ihanin eläin! Olen rakastunut, kun pääsin tapaamaan hänet livenä.
  En tiedä, olisiko eilen vielä ollut jääveistoksia, tänään niitä näytti olevan tekeillä.

  Mamma N; Ehkä sellainen vielä jonakin päivänä syntyy.

  ReplyDelete
 6. Tosiaankin on selkeetä, mihin sukuun Ransu kuuluu. Oliskos yhtään Mustia paikalla?

  ReplyDelete
 7. Kuin kaksi marjaa, todellakin:)

  Muutkin kissat kuvissa niin isot kuin pienemmät vaan on niin ♥

  ReplyDelete
 8. Kyllä ne ovat niin samanlaisia. Syksyllä ihastelin Ähtärissä samoja. On ne niin lumoavia otuksia....kissut, isot ja pienet <3

  ReplyDelete
 9. Pirkko; Leopardien aitauksen edessä oli kuva mustasta leopardista, mutta tietääkseni Korkeasaaressa ei ole oikeita Musteja.

  Taru; Kissat on, kaikki!

  Tylsä Mörökölli; Ne on kaikki ihania - ja kovin samantyyppiset ajanvietteet isoilla kuin pienilläkin kissoilla, päiväunia myöten ;-)

  ReplyDelete
 10. Upeita eläimiä! Korkeasaaressa pitäisikin joskus käydä myös talvella tai silloin kissojen yö tapahtuman aikaan! Kesällä monia eläimiä ei edes näe, kun lepäilevät enimmäkseen varjossa.

  ReplyDelete
 11. Heh, olipa hauska ylläripylläri. Tuo kollivertaus :)))OOo ollaan otettuja! Omia kissoja katsellessa tulee melkein koko ajan vertailtua niitä villeihin sukulaisiinsa, sen verta villiä verta omissakin kissoissamme tosiaan selvästi on :)
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  ReplyDelete
 12. Minna; Talvella on hyvä käydä, kun ei ole niin paljon porukkaa, eläimiltä riittää mielenkiintoa ihmisiä kohtaan. Paras olisi tietenkin arkipäivä. Kissojen yö on ideana kiva, mutta siellä on omaan makuuni aivan liikaa porukkaa, oikeita ihmismuureja.

  Helena ja Blackie; Niin, ja Blackielle terveisiä: ei pallittomuus tee kollittomuutta ;-) Senhän jo todistaa se, että minulle tuli oikeasta leijonaäijästä mieleen teidän superkolli! Villiä verta todellakin.

  ReplyDelete
 13. Täällä pääsi naurunpurskahdus, olipa osuva vertaus Blackieen ♥

  ReplyDelete
 14. Mun täti kehui kerran, että lumimyrskyllä oli hienoa käydä Korkeasaaressa. Kaikki kissaeläimet kuulemma riehui ihan innoissaan lumessa. Tarttis mennä kans joskus, mut ei kesällä.

  ReplyDelete
 15. Me Like; Jotenkin se komea karvaturri tuli mieleen ;-)

  Maija; Minullakin on tosi hyviä kokemuksia talvesta: lumileopardinpentu on vaaninut ja leikkihyökkäillyt minua puunrungon takaa, tiikerinpennut leikkivät emonsa hännän kanssa, nyt tunturipöllö tapitti ihmisiä aivan häkkinsä edessä. Kun on vähemmän kävijöitä, eläimet tulevat herkemmin katsomaan ihmisiä.

  ReplyDelete
 16. No siinä se manuli nyt on! Vähän happaman näköinen kyllä, mutta eiköhän se iloksi muutu manuleillakin!

  Kyllä maailmassa on paljon toinen toistaa hienompia kissoja!

  ReplyDelete
 17. Nyt olisikin hyvä aika vierailla Korkeasaaressa. Aina tulee käytyä kesällä päivällä, jolloin kaikki kissat nukkuvat varjossa. Upeita kissoja!

  ReplyDelete
 18. Sinulla on ollut varsin onnistunut vierailu Korkeasaareen. Upeita kissaeläimiä, myös kotimanulisi ♥ Ilveksellä on mielettömän suuret tassut, se onkin ihan hirmuinen peto.

  ReplyDelete
 19. En ole manulista ennen kuullutkaan! Vasta luin AnnaS:n blogista minulle myös ennestään tuntemattomasta hiekkakissasta! Miten minä, joka pidän itseäni kissaihmisenä, voinkin olla näin tietämätön...

  On sinulla ihana Ransu-manuli siellä kotona ♥ Terveisiä myös Mustille ♥

  ReplyDelete
 20. Henna, Friede ja Figo; Kiitos edelleen maailman hauskimmista kommenteista :-) Manulille on ehkä myös lajityypillistä tuo hapan ilme. Ettei vaan kukaan tulisi häiritsemään. Vähän samaa meissä suomalaisissa joskus ;-)

  Kukkaiselämää; Talvella ne ovat aktiivisempia! Tosin moni muista eläimistä on sisätiloissa.

  Myrsky ja Minna; Ilveksen tassut ovat sohvatyynyn kokoiset! Niistäkin tuli kyllä Ransu mieleen, vaikka sen tassut ovatkin enemmän neulatyynyt.

  Mama; Voi että! Pieniä kissaeläimiä on aika paljon. Jos kissaihminen olet, nauttisit varmaan jostakin kirjasta jossa kerrotaan villeistä kissaeläimistä. Niitä on ainakin minusta todella hauskaa lukea. Eihän niistä tosiaan muuten saakaan tietää juuri mitään. Musti kiittää terveisistä!

  ReplyDelete
 21. Oo, eye of the Manuli! Hieno reissu ja kylläpä oli onni matkassa. Manulin bongaaminen on käsittääkseni aika harvinaista herkkua Korkeasaaressakin, ja kissoja tietenkin katselee aina ilokseen, niin isoja kuin pieniäkin :)

  ReplyDelete
 22. Eye of the Manuli <3
  Omastakin kokemuksestani manuleita ei todellakaan ole helppo nähdä! Eikä sitä toistakaan pientä kissaa, eurooppalaista villikissaa.

  ReplyDelete
 23. Jellonilla on kevätmeiningit :D
  Ja pikkuinen manuli, sehän on aivan ylisöpö!

  ReplyDelete
 24. Manuli on huvittavan näköinen olento ja hyvin paljon samaa näköä löytyy hänestä ja Ransusta. Hassua nähdä leijonat lumessa :)

  ReplyDelete
 25. Pitäisi käydä joskus talvellakin tuolla, kun siellä on pirteämpää porukkaa kuin kesällä. Kissaeläimet ♥

  ReplyDelete
 26. Kyllä Ransussa on jotain ilvesmäistä :) Haluaisin nähdä ilveksen luonnossa, joskus olen seuraillut sen jälkiä metsässä, mutta itse eläintä en ole onnistunut näkemään.

  ReplyDelete
 27. Maria; Manuli on todellakin aivan ylisöpö! Huomaatko, kun rouvaleijona oikein hivelee herran kauluria hännällään ;-D

  Tiina; Manuli oli päiväunillakin ihan samassa asennossa kuin Ransu koripesässään!

  Mindy; Ehdottomasti! Nyt kävimme keskellä päivää, mutta vielä otollisempi aika olisi, kun alkaa hieman hämärtyä.

  Saraheinä; Ilveksen näkeminen olisi uskomaton kokemus! Mutta jos näkisin kotipihalla, tulisi hirmuinen hätä kissoista.

  ReplyDelete
 28. Hehän ovat kuin kaksi marjaa! ♥ :)

  ReplyDelete
 29. Kyllä he selvästi ovat, ainakin,pikkuserkuksia keskenään :)

  Olen monasti miettinyt,kun tuolla metsissä tulee koiran ja hevosen kanssa liikuttua,että mitenköhän sitä eläimet reagoisivat tuollaiseen vastaantulijaan...

  ReplyDelete
 30. Kaisa Reetta; Niin ovat :-)

  Katja; Selvästi sukua!

  ReplyDelete
 31. Upeita kissoja niin kotona kuin aidan takanakin, yhtäläisyyksiä on ehdottomasti!

  ReplyDelete
 32. Isoja kissoja on kiehtova katsoa, kun kotikissoissa on niin paljon samaa.

  ReplyDelete
 33. Hei Saila! Korkeasaareen kannattaisikin näköjään mennä juuri talvella. Bloggaan juuri Hidcoten puutarhasta. :) Sopiihan, että linkkaan blogisi postaukseen?

  ReplyDelete
 34. Siellähän on näköjään talvisin tapahtumiakin, kuten tämä jääveistosjuttu. Minulle kyllä kelpaisi ihan hiljainenkin päivä ilman montaa muuta kävijää ;-) Kun menen katsomaan vain eläimiä.
  Oi, ihanaa, tähän aikaan vuodesta on niin ihanaa katsella puutarhamatkakuvia! Totta kai saat linkittää, en tosin muista olenko ikinä kirjoittanut Hidcotesta mitään täne blogiin.

  ReplyDelete
 35. Ilma ei suosi jääveistoksia. Mä jaksaisin kyllä odottaa kevättä vielä hetken kun talvikin on kiva. Hyvä linkitän . Joo, kirjoita sinäkin Hidcotesta tänne blogiisi, lukisin mielelläni! :)

  ReplyDelete
 36. Joo, voisinkin jossain vaiheessa kirjoittaa - pitää ensin kaivaa kuvat kovalevyltä. Matkasta vain on niin pitkä aika, mutta eihän tuollaiset paikat edes muutu.

  ReplyDelete
 37. Lumella tepasteleva leijonat ovat jotenkin niin hullunkurinen näky.. :)

  ReplyDelete
 38. Jaa, kai noiden kotiseuduillakin saattaa joskus olla lunta. Ehkä olen niin tottunut näkemään Korkeasaaren leijonia, että minusta tuo on ihan tavallista ;-D

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!