Tuesday, 25 December 2012

Tipuja on vielä

Jos joku pahoitti mielensä Mustin eilisestä tipunmetsästyksestä, laitan tähän todistusaineistoa siitä, että niitä on aika paljon vielä jäljellä. Ja niitä ruokitaan, kävin juuri laittamassa puoli tusinaa talipalloja ja uudet jyväsatsit laudoille.

I felt I must photograph some live birds too, in case someone prefers them...

Täällä tuulee edelleen niin, että tupee menee vinoon.

Isäntäpantteri valvoo, että lintujen ruokailu sujuu mallikkaasti.

Ransu päätti tulla katsomaan, mitä Mustin kanssa puuhaamme, mutta kääntyi saman tien kannoillaan ja meni takaisin sisään. Ehdin ottaa vain tämän yhden kuvan. Ilme kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Näytän luultavasti itsekin samalta tuolla tuiskussa.


Pysytelkää sisällä!

27 comments :

 1. Talitiaisilla näyttää asiat olevan hyvin!
  Mutta me muut, pysytellään joo sisällä, mutta ennen sisälle linnoittautumista merkatkaa joillakin hyvin pitkillä seipäillä tärkeimmät paikat eli missä auto on, missä lumikola, mihin suuntaan mennään tielle päin, jotta jos tämä lumipyry joskus loppuu, niin ei tarvitse käsin kaivella koko seutua!

  ReplyDelete
 2. Musti ei malta lopettaa vahtaamista joulunakaan, kylläpä on ahkera isäntä. Ja voi hyvänen aika tuota Ransun ilmettä♥

  ReplyDelete
 3. Täällä ei tuule, mutta mittari näyttää reilusti yli 10 pakkasastetta, joten notkun joka tapauksesssa sisällä. Yöpuvun vaihdoin just oikeisiin vaatteisiin, kun käymme ruokailemaan. Sitten taas sohvalle peiton alle vaikka lukemaan ja syömään karkkia;)

  ReplyDelete
 4. Tipuskanta tuskin tyrehtyy Mustin rajavahtitoiminnasta :)

  Lintujen talviruokinta on tärkeää hommaa ja ainakin itse saan siitä iloa ja hyvää mieltä. Kitinsyönti on kuitenkin ehdottoman tuomittavaa!!!

  Kylläpäs tuo vanha omppupuu on kaunis lumimaisemaa vasten ja koko kuva on täynnä talvisen puutarhan taikaa. Musti viimeistelee koko homman. Mä tahtoisin ainakin saada sulta ensi joulna tuommoisen joulukortin ;)

  Ransulle tsemmpiterveiset!

  ReplyDelete
 5. Jaa-has. Eli tuuli sitten varmaan kohta siirtyy näille nurkille. Lumityöt on tehty toistamiseen ja autokin tuli pakosti siivottua kun olin hukannut puhelimen laturin. Sieltä etupenkiltähän se sitten onneksi löytyi!

  ReplyDelete
 6. Voi Ransu ja Ransun viiman kestävyys ! Ihan kauheeta,kun turkkikaan ei yhtään lämmitä poloista ;)

  Hieno kuvasarja Mustista ja saalista!

  Meidän Papu myös niin mielellään puraisisi tirppiä peffasta, jos sellaisen lähelle pääsisi.
  Tänään katselivat isännän kanssa ikkunasta tinttejä ja vastasi "urh hrrrrrrr" kysymykseen maistuisiko lintuhampurilainen.

  Mukavaa päivän jatkoa ja
  pysytelkää lämpimässä,

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 7. Akileija; Hyvä idea. Tuolla on taas sellainen lumimyräkkä, että kohta ei löydä edes omaa taloaan. Se kohta, missä autoni on, näyttää eniten iglulta.

  Myrsky; Se on tosi ahkera! Blogiin kirjoittamisajan se vietti kyynärpääni vieressä ja aina kun tintti lensi rapistelemaan johonkin ikkunaan, Musti ei edes jaksanut enää katsoa sinne päin, mutta käkätti silmät puoliummessa... raukka on ihan poikki.

  Pioni; Ei tuonne ulos tee todellakaan mieli mennä, yyh.

  Pirkko; Niin. Ei tainnut jäädä mielipide epäselväksi?

  Maria; Täytyy yrittää muistaa joulukorttitoiveesi! En kyllä tulisi muuten ajatelleeksi, että tipuja kyttäävä kissa olisi paras joulukortin aihe :-D

  Mamma N; Viima käy idästä eli sieltäpäin! Eli siis sen pitäisi olla ollut sielä jo pari päivää. Mutta ei kai siellä niin kova tuuli, ole, se on saariston asukkaiden erityisetu... Totta puhuen tuuli varmasti kulkee Suomenlahdelta tänne, se on saanut kerättyä voimia pitkät matkat ja sen kyllä huomaa.

  ReplyDelete
 8. Leena ja Pojat; Laitetaanko tintti pakettiin ja lähetetään sinne? Eilistä tinttiä ei enää ole, mutta jos Musti saisi kiinni jonkun uuden. Purilainen olisi varmaan teidän poikien mieleen.
  Mustilla on paljon paksumpi aluskerrasto kuin Ransulla!

  ReplyDelete
 9. Huh sää on kyllä ollut niin sanoisinko luminen:) Taidankin lähteä kohta merkkaamaan tärkeät kiintopisteet heinäseipäillä:D Huominen näyttää ainakin vielä paremmalta joten josko sitä sitten jo uskaltaisi startata mummola kierrokselle muksujen kanssa ja siellä Ransukin uskaltautuisi tinttimetsälle! Loppu viikon nolla kelit kyllä humpsauttavat nämä puuteri hanget ja ollaan taas lähempänä kevättä:) t.Minna

  ReplyDelete
 10. Onneksi ette vielä lähteneet tien päälle! Keli on ollut hirmuinen. Merkatkaa ihmeessä paikat, niin kotipiha löytyy palatessanne, muuten ei ehkä näkisi taloakaan tämän lumentulon jälkeen!
  Ei vaan, kyllä se plussa ja vesisade tekee ihmeitä. Itsekin odotan sitä kieli pitkällä.

  ReplyDelete
 11. Kyllä,
  tirppejä tänne vaan pikapostissa :D
  Älkää hautatutuko lumeen postitusmatkalla, tosin sulla on ne siniset untuvahousut...estävät varmaan huppeluksiin uppoamisenkin !

  t.L & P

  ReplyDelete
 12. Selvä! Laitan untuvahousut sitten jalkaan. Ne on onneksi kirkkaansiniset, niin varmaan erottuvat hangestakin. Ja ehkä ne myös toimivat kelluntahousuina, jotta ei uppoa hankeen :-D

  ReplyDelete
 13. Viima on täälläkin. Sisällä takkatulen ääressä pysyttelen ja tiiviisti. Vieressä kasa vihreitä kuulia...

  Luunpa että kissat saavat kiinni vain sairaita, tai hyvin nuoria ja huolimattomia tinttejä. Sellaisia jotka vie haukka jos ei ole lähellä kissaa. Ja aika harvinaista se on meilläkin lintujen nappaaminen joten sen ilon kissoille suon.

  ReplyDelete
 14. Pysy asemissa ja lisää puita uuniin!
  Olen samaa mieltä, joku ne hidasliikkeisemmät kumminkin nappaisi, jos ei kissa.

  ReplyDelete
 15. Viisas Ransu!
  Suloiset tiaiset!

  ReplyDelete
 16. Meil oli tänään tosi kaunis lumisade, mutta silti neuvoasi ennakoiden pysyin sisällä :-)

  ReplyDelete
 17. Juu, sisällä pysytellään! Sinulla taitaa olla ruokintapuussa jouluvalot? Aika mageet! Kyllä tintit tykkää <3

  ReplyDelete
 18. Kiitos kommenteista Irene, Zepa ja Désirée!
  Hyvä jos olette pysyneet lämpimässä. Tosin kyllä tänään ulkonakin tuli todella lämmin tuota lunta lapioidessa.
  Tuossa puussa on tosiaan valosarja, (on koko syksyn ja talven, siis EI jouluvalot ;-)) tintit löytävät näin ehkä paremmin ruuan pimeällä...

  ReplyDelete
 19. Teillä on runsaasti lintuja siellä. :)

  Täällä kaupungissakin linnut ovat käyneet nakuttamassa ruokapalloa, palloon tulleista jäljistä päätellen. Minä en ole lintuja nähnyt ruokailemassa, käyvät salaa syömässä - mutta Kollo varmaan on nähnyt. :)

  ReplyDelete
 20. Kysy Kollolta, se kyllä tietää ;-)
  Noihin kuviin osui vain tinttejä, mutta kun laittaa kauraakin lintulaudalle, saa ihailla myös keltasirkkuja ja varpusia.

  ReplyDelete
 21. ROHKEIta kissoja kun tällä ilmalla ulkona! (ei ne meillä vaan..) Vaan onpas niillä mojovat turkitkin! Ja haa, bongasinpas tuolta alempaa jo kevään odotusta;). Me asutaan aika pohjoisessa, pakkasta parikymmentä ja hirrrrmuviima. Jee, oikeaa talvea :D. Pökkö pesään vain!
  -Helena ja Blackie-

  ReplyDelete
 22. Kiitos!
  Voi hurja, parikymmentä astetta! Täällä alkaa mittari lähstyä lupaavasti nollaa... ja seuraavat 5 vrk menee plussakelissä! Jee! S'on kevät ny!
  Lämpimiä hetkiä teille tulen äärellä hyvässä ja karvaisessa seurassa :-)

  ReplyDelete
 23. Kyllä se on linnulla joku vika,jos kissa saa kiinni;ei se ole mikään suremisen asia.

  Jokos ne lintuset on lopettaneet sun ikkunapielten syömisen?

  ReplyDelete
 24. No kuule kyllä niitä rapistelee ikkunanpielissä joka päivä. Katsoin juuri olohuoneen ikkunaa (yritin kuikuilla sisältäpäin, ulkona ei tee mieli kahlata metrisessä hangessa), näyttää siltä että syksyisen tervallasivelyn jälkeen kittiä on edelleen syöty! Perhana. Ostin nyt tukusta ison pönikän valkopippuria, sekoitan sitä puolet kittiin kun ensi kesänä korjaan vaurioita, ehkä se pitää tintit loitolla.

  ReplyDelete
 25. Poikien hilpeä pakettirieha ja pari postausta sitten Mustin tiputanssi saa ihan naurutuulelle. Pakettirieha on tuttua meilläkin. Kun pystytimme pienen kuusen, Ruska sai aikaan kuusiriehan. Se oli kumma, että Ruska intoutui riehumaan omien lelujensa kanssa olohuoneessa "kuusen alla" mutta ei koskenut kuuseen eikä sen koristeisiin. Selvästi kuitenkin kuusi koristeineen oli riehunnan aikaansaaja.

  ReplyDelete
 26. Joo! Luulen, että huoneenlämmössä kuusesta irtoava kesäinen tuoksu saa kissat sekaisin, olen huomannut, että rairuoholla on sama vaikutus. Hyvä, ettei teillä kuusta kaadettu!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!