Saturday, 8 December 2012

Kissat ja lumi

Kissoilla on hyvin erilaisia suhtautumisia lumeen. Niin minunkin kissoillani.

Musti pitää lumesta, varsinkin puuterilumesta, joka saa sen suorastaan riehakkaaksi. Kuuluu kurr, kurr, kun Musti ryntää hankeen ja kaivautuu sinne pää edellä, sitten loikkaa häntä pörheänä seuraavaan kinokseen. Se haluaisi Ransun mukaan lumileikkiin, mutta...

... Ransu ei välitä lumesta ja yrittää liikkua paikoissa, joissa sitä on mahdollisimman vähän!

Jos Ransu joutuu kahlaamaan kinoksen yli, se yrittää ottaa niin pitkiä askelia kuin suinkin, ehkä siksi, että silloin niitä joutuu ottamaan kaikkein vähiten. Arvelen Ransun logiikan olevan tällainen.

Ransun häntä menee sitä edemmäs mitä enemmän Ransu etenee. Ransun hännän logiikkaa voi vain arvailla.

Jos Ransun turkki on pörröinen, niin on myös Mustin. Mustilla on tuuhea aluskerrasto, pidempiä päällyskarvoja ja Mustinkin tassuissa tursuaa karvoja varpaanväleistä. Ehkä siksi Mustille ei näytä tulevan kovallakaan pakkasella kylmä.

Musti-lumipantteri lähettää terveisiä kaikille muillekin talven ystäville!

Ransu lähtee mukaan postinhakulenkille varmaan vain siksi, että ei joutuisi jäämään yksin kotiin, se on vielä huonompi vaihtoehto. Ransu pysyttelee mieluiten auratulla tiellä ja luo minuun syyttäviä katseita.


Cats have very differing views on snow. My black cat Musti loves it, especially when it's light and fluffy. Ransu, who after all is a Norwegian forest cat, dislikes it. He much prefers rain!

32 comments :

 1. Tuo on niin ihmeellistä, että norskit ei pidä lumesta, jos nyt ajattelee heidän alkuperäänsä; viimaisilta ja lumisilta seudulta ovat lähtöisin siis siinä vaiheessa, kun viikingit roudasi heidät Pohjolaan.

  Mammojen lihapadat ja pehmoiset lämpimät olosuhteet sisällä jo useamman sukupolven ajan vaikuttanevat suhtautumiseen.

  Edelleen ainakin noin karvakuorrutuksen ja varvasvälitupsujen puolesta lumessa voisi olla vaikka kuinka.
  Meilläkin kaikkein lyhytkarvaisin, hoikin tirriäinen viihtyy ulkona
  ( tarha) parhaiten. Tosin sen jälkeen pitää päästä mamman pakarahierontaan piiitkäksi aikaa ja mamma puhaltaa ipanan lämpimäksi:)

  Näen silmissäni miten Musti sukeltaa lumeen ja kuuluu vaan kurkur. Voi ihanuutta!
  Ja Ransun ilme kertoo kyllä aika paljon:D

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 2. Aivan ihana musta lumipantteri! Musti näyttää suorastaan nauttivan <3
  Ja Ransu pikkusöpöliini, pörröhäntä ohjaamassa...

  ReplyDelete
 3. :DD Alimmaisesta kuvasta sai hyvät naurut. Ei jää paljon tulkinnan varaa herran mielipiteestä.

  ReplyDelete
 4. Voi sentään! Neillä nau'utaan ulos, mutta kovin kauan siellä ei viitsitä olla. Ei taida meidänkään nappi lumesta hirveästi välittää....
  Ihana tuo Ransun ilme alakuvassa :D

  ReplyDelete
 5. Heh, luulenpa että osuit tosi oikeaan kissan logiikan arvioinnissa. Kissat ovat suuria persoonia. Juuri siksi ihmiset niistä niin paljon pitävätkin.

  ReplyDelete
 6. Oi kun Mustin musta oikein korostuu lumea vasten. Iiiiihanan kiiltävä musta! Nam, mikä komistus. Ei Ransukaan pöllömpi ole puuhkahäntineen. ;)

  ReplyDelete
 7. Leena ja Pojat; Ehkä se johtuukin niiden bysanttilaisten pitkäkarvojen geeneistä...? Ennen kuin ne risteytyivät Norjassa.
  Voi teidän pientä puhallettavaa ipanaa ♥

  Pirkko; Musti tosissaan nauttii, mutta se nauttiikin melkein kaikesta, paitsi tunkeilijoista omalla reviirillä. Mutta ehkä se jopa nauttii niiden pois ajamisesta!

  Tiina; Niinpä!

  Jaana; Se on kai yleisempää, että ulos mennään mutta vain minuutiksi!

  Désirée; Niin kai, monenlaisia luonteita löytyy!

  sea; Musti on tosiaan lumessa oikein edukseen. Pöllö-Ransu :-D

  ReplyDelete
 8. Tykkäsi talvesta tai ei, niin ainakin lumi tuo ihastuttavan taustan pojille! Pus, pus.

  ReplyDelete
 9. No johan on kumma,että metsäkissalle ei talviolosuhteet maistu ;)
  Hiltusen korvat ovat täynnä karvoja joka talvi;mahtaakohan edes kuulla mitään,kun niin pahasti tursottavat. Nopeasti käy "asioillaan"ulkona näin talvella ja tulee reissujensa jälkeen mielellään syliin lämmittelemään ;)

  ReplyDelete
 10. Pojat! <3 Olisipa kiva nähdä Mustin lumisukelluksia. Videota?

  ReplyDelete
 11. Silloin kun täällä tuli eka kerran lunta kunnolla yöllä, niin huvitti katsoa Rasmusta kun se meni hi..taas..ti eteenpäin kun jalat upposivat puolisääreen :)
  Nyt se on jo tottunut, on enemmän ulkona kuin Hipsu, joka on vanhempi.

  ReplyDelete
 12. Ihanat kissapojat sinulla. Musti pärjää maatiaisen sisukkuudella, mutta tuota Ransun suhtautumista lumeen hieman kummastelen. Ehkä sitten kun ikää tulee enemmän niin lumileikit alkavat maistumaan?

  ReplyDelete
 13. Miksi lähteä ollenkaan ulos, kun voi kölliä sisällä? Seti-poika lähettää ymmärtävän nyökkäyksen Ransun suuntaan. Lumi on kylmää ja märkää. Patteri lämmin ja kuiva. Saunassa vielä lämpimämpi, kunhan kukaan ei kehtaa avata suihkua.

  ReplyDelete
 14. "Ihanan" syyttävä katse Ransulla :D

  Meillä Otto, lyhytkarvainen ei välitä tippakaaan lumesta. Mutta iines, tuo hienohelmaneiti inhoaa lunta. Reppana ei ole mennyt viikkoon pihalle, niin syvää on lumi-inho.

  ReplyDelete
 15. Pantteri ja ilves, ilmiselvästi;)

  ReplyDelete
 16. Niin kivoja kuvia kissoista. Ramsu todellakin näyttää harppovan. Kissatkin ovat kaikki erilaisia, niinkuin me ihmisetkin. Toinen tykkää tytöstä ja toinen äidistä.
  <<mukavaa pyhää sinulle.

  ReplyDelete
 17. Ihanan ilmeikäs tuo Ransun häntä!

  ReplyDelete
 18. Ooh miten paljon kommentteja!
  Musti ottaa tyytyväisenä kaikki kehut vastaan, nyökkäilee ja sanoo kurr tästä vierestä.
  Metsäkissan luulisi tosiaan pitävän lumesta, mutta ainakaan Ransu ei pidä. Ei se kyllä pidä helteestäkään. Kymmenen astetta ja hento tihkusade on siitä kai paras ilma :-D

  Zepa; Kamerassani ei ole videota! Eikä ole sellaista niin modernia kännnyäkään.

  ReplyDelete
 19. Että HE ovat komeita, todella suloisia ja komeita!!!
  Ja itse saat heistä todella ilmeikkäitä ja kauniita kuvia!!!

  Meidän pihalla vilisee vain naapuruston kissoja, mutta se tassuttelu vähenee paljon lumen tultua, ja vesisadekausina.

  ReplyDelete
 20. Ihania kissakuvia! Meidän Paavo käy kyllä ulkoilemassa lumessakin, mutta ei viihdy kovin kauaa. Jos joku ihmisistä on ulkona, esim. Lumitöissä, se seurailee mielellään.

  ReplyDelete
 21. Musti-lumisukeltaja on varmaan hurmaava näky lunta pöllyttäessään. Ilmeisesti hänellä yleensä häntä viipottaa alaviistoon. Ransulilla sen sijaan häntä liehuu pystyssä: täällä minä tulen, täällä minä menen. Häntä on kuin lippu.

  ReplyDelete
 22. Kyllä!( vastaus kommenttiisi).

  Meidänkin Onni polveutuu pikkuveljiensä Papun ja Kaapon
  itämaisista esi-isistä :)
  Kyl Onnia asia niin ihmetyttää, että voiko se olla totta, kun toinen ipanoista on niiin pitkäkoipinen ja solakka lyhyessä turkissana. Papu puolipitkässä turkissaan, karvapöksyissään ja huiskuhännässään kyllä on Onnista ilmeisesti ihanan viehko norski tyttö;
  Papun astuminen maistuu taas...lieneekö insuliinin ansioita...virtaa riittää ;)

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 23. Hih, Musti ja Ransu, ku teil on kivat lumijutut.

  ReplyDelete
 24. Kiitos kommenteista! Kissojen touhuja on mukava seurata, niin kuin muidenkin eläinten.

  Paula; Mustilla on tosiaan useimmiten häntä alhaalla, kun hän kulkee ulkona. Ransun häntä nousee ylös viimeistään siinä vaiheessa, kun hänelle alkaa puhua. Lippu korkealla!

  Leena ja Pojat; Vai sellaista romantiikkaa teillä :-D

  ReplyDelete
 25. Nämä lumipantterikuvat ovat aina ihan mahtavia, vaikken oikein ymmärräkään lumipantterin lumi-intoa! Ransulle terveisiä, että yritä kestää, me muutkin yritetään...

  ReplyDelete
 26. Ransu kiittää ymmärryksestä! Kun vielä kaikki (lue: mamma) ymmärtäisi pysytellä koko ajan sisällä, Ransun mielestä ulos ei tarvitsisi ehkä mennä ollenkaan, tai korkeintaan kuistille toteamaan tilanne.
  Mutta valitettavasti ihminen on evoluutiossa niin kaukana kissan jäljessä, että en pysty nuolemaan itseäni puhtaaksi olohuoneen sohvalla eikä minulle tuoda ruokaa nenän eteen, postitkin pitää hakea ja roskat viedä ihan itse. Me ihmiset ollaan jossain vaiheessa pudottu täysin kehityksen rattailta.

  ReplyDelete
 27. Ransu, syyttävä katse yltää tänne asti! Jäisit kotiin, ei se mammaa kauaa posteja hae. Mekin odotellaan kotona ja saadaan kinkkua palkinnoksi.

  ReplyDelete
 28. Lumipantteri<3 Sellainen on Lyytikin. Onnellisempaa näkyä on vaikea kuvitella kuin kinoksissa peuhaava kissa :)

  ReplyDelete
 29. Lyyti-lumipantteri! Onnellinen on näky, mutta sen myös kuulee jos laittaa silmät kiinni, ainakin Mustin kohdalla: Kurrr, kurrr! Tömps! Kurrr!

  ReplyDelete
 30. Hassut venyvät tassut ja kallistuva häntä Ransulla. :D Mustin lumisukellusta olisi hauska nähdä.

  ReplyDelete
 31. Ransu on todella ihan hassu! Kuvista myös näkee, että se nostelee tassujaan äärimmäisen ylös. Ne melkein painuvat vatsakarvojen sisään.
  Niin, onhan lumisukeltaja-Mustikin kieltämättä hassu.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!