Monday, 24 December 2012

Päivän puuhia

Täällä on kudottu ...

... ja ihailtu syyssahrameita, joiden kukinta on lakastuessaankin hyvin kaunis.

Musti on askarrellut omissa puuhissaan pihalla ja metsästi talitintin. En nähnyt, miten tintti saatiin kiinni, se olisikin ollut kiinnostavaa nähtävää. En ole ihan varma, miten kissa saa linnun kiinni. Harvinaistahan tuo on. Tintit söivät ikkunakittiä taas tänä syksynä niin antaumuksella, että yhden tintin menehtyminen ei harmita yhtään.
Nyt seuraa saaliin kanssa leikkimiskuvia, jos joku haluaa lopettaa lukemisen tähän. Näissä kuvissa tintti on jo edesmennyt, sitä olivat jo lajitoveritkin käyneet nokkimassa. Musti palasi saaliilleen ja pisti pystyyn pienen tiputanssin.

Musti toivottaa maukkaita paisteja kaikille muillekin!

Musti caught his own Christmas goose – a great tit. 'T was great indeed, thought Musti.

25 comments :

 1. Musti toteuttaa luonnonlakia! :)

  ReplyDelete
 2. Niinhän se on. On turha teeskennellä, että kissa olisi jotain muuta kuin peto, kyllä se petoeläin on. Se vuoksihan se ihmisen kanssa alun perin asuukin: pitää hiiret poissa ruokavarastoista (ja myös myyrät mun kasvien kimpusta!)
  Musti lisäksi auttaa mammaa parhaansa mukaan pitämään tinttejä poissa ikkunakittejä syömästä ;-)

  ReplyDelete
 3. Koska et nähnyt, niin Musti esitti sen sulle kuvaelmana. Viaton pieni musta kissa käyskentelee kaikessa rauhassa kotipihallansa, kun Tintti lensi suoraan sen syliin. Ei siinä sitten mitään voinut. :) Taidokasta tiputanssia!

  ReplyDelete
 4. Voi tuota Mustin tanssia.
  Hyvin olet sen purkkiin vanginnut.

  On tainnut Musti nähdä kun tintti on ikkunakittiä syönyt ja Mamsin mieltä pahoittanut.

  Tällaista se elämän laki on.

  ReplyDelete
 5. Niin, siis eihän minulle ole todistusaineistoa siitä, että Musti tuon tappoi, eikä lintu esim. lentänyt ikkunaa päin. Arvelin näin siitä, miten reteästi Musti asteli takaisin leikkimään saaliilla ja sitten ruokailemaan.

  Viaton pieni musta kissa :-D
  Kuvat on otettu keittiön ikkunan läpi, siksi ne on aika epätarkkoja, mutta nuo asennot oli niin hassuja, että piti laittaa tänne.

  ReplyDelete
 6. Kahdella jalalla tassiva kissa, en ole ennen nähnyt. No kunnon paistin Musti itselleen Jouluksi hankki. Tänään eksyi meillekin verannalle talitintti muovisuojusten alta, ihmettelin miten oikein oli meidän teippausten alta päässyt. Taisi tulla porkkanalaatikon tuoksun perään, jonka olin onneksi suojannut hyvin. Kyllä Mustille nyt olisi ollut meilläkin tarjota Metsähiirtä ja Talitinttiä:)
  Ihanat nuo sinun neuletyöt, voi kun pääisi itsekin taas vauhtiin noissa kudintöissä, nimittäin tämä Joulu laiskistuttaa maijua liikaa. Lenkille on mentävä jotta piristyisi:)

  ReplyDelete
 7. Musti kiittää kehuista!
  Musti saikin tuosta tipusta aika paljon virtaa. Ehkä Maijunkin pitäisi kokeilla tiputanssia, jos siitä sitten alkaisi muutkin hommat sujua ;-)

  ReplyDelete
 8. Go Musti go!
  Hienoa, että kissa pitää emäntänsä puolia <3

  ReplyDelete
 9. Minustakin nuo syyssahramit ovat tosi kauniita vielä lakastumisvaiheessakin. Voi kun niitä saisi menestymään pihalla.
  Iloista ja rauhallista joulua !

  ReplyDelete
 10. Letkeästi vetää Musti tiputanssi, notkea poika. Ja täytyyhän jouluksi paisti saada. Ei täälläkään ole tietoa siitä että kuinka kissa linnun napppaa, jollain tapaa se näyttää kuitenkin onnistuvan.
  Hyvä Musti!

  ReplyDelete
 11. Musti kiittää! Paisti maistui ihan ilman sinappia tai karpalohyytelöä. Kermakastike olisi voinut kelvata, jos sellaisen olisi ehtinyt tehdä.
  Mammakin kiittää toivotuksista ja lisäksi kiittää Mustia hyvästä työstä: tämä pitää hiiret ja myyrät loitolla, yrittää murista tunkeilijat pois tontilta ja nyt pelastaa ikkunatkin. Ai niin ja lämmittää mamman jalkoja öisin ja on kaikin puolin rakastettava isäntä.
  Kyllä kelpaa!

  Syyssahramit pitää yrittää säilyttää kuivumatta kevääseen ja sitten istuttaa ne mahdollisimman hyvään paikkaan.

  ReplyDelete
 12. Komea tiputanssi! Yksitoista pistettä kymmenestä! Tanssiasento erinomainen ja raamit ryhdikkyydestä huolimatta notkean taipuisat :D

  ReplyDelete
 13. Alimmaisen kuvan kuvateksti: "Everybody was kung fu fighting!" :D

  ReplyDelete
 14. Kung fu fighting tiputanssi!
  Musti kiittää työn lomasta - se käkättää ikkunoiden pieliin tuleville tipuille viikset tanassa. Täällä ei isäntä lomaile joulunakaan.

  ReplyDelete
 15. Hyvä paisti!

  Meillä napattiin kiviuunissa paistettuja muikkuja :)

  ReplyDelete
 16. Ihanaa, gourmetruokaa kissoille! Hyväksytään! Ransu kyllä tykkäisi, on aikamoinen muikkufani, noin niin kuin norjalaiseksi. Meinaan, että luulisi pikemminkin esimerkiksi savolaiseksi ;-)
  Meillä ei ollut mitään erikoisherkkuja varattu kissoille niin kuin ei ihmisellekään, ehkä siksi Musti kävi tinttijahtiin.

  ReplyDelete
 17. Uskomaton suoritus! Sä oot Musti taituri saalistajana ja breikkaajana. Jou män!

  ReplyDelete
 18. Voi kiitos! Mitä, eikö teillä pitkinä poikina ole tuollaista vartalon notkeutta ja kimmoisuutta? Ehkä mäyräkoitat on suunniteltu vähän eri saalistustarkoituksiin kuin kissat?

  ReplyDelete
 19. Kissat osaa kyllä nauttia saaliistaan, kyllä hiirikin saa monesti samanlaista kyytiä.
  Mukava kuvasarja! :)

  ReplyDelete
 20. Oli tuossa jonkinlaista iloa ja hepulia havaittavissa ;-)

  ReplyDelete
 21. Meillä ollaankin aitoja savolaisia, niin siitäkin syystä muikut maistuu! :D

  ReplyDelete
 22. Niin, mua epäilyttää että mulle on myyty norjalaisen metsäkissan sijasta kuopiolainen torikissa!

  ReplyDelete
 23. Wau,mikä vauhdikas kuvasarja. Joskus otettiin samanmoinen kuva-kuvalta-sarja,kun Hiltsu saalisti hiirtä pihalla;siinä on kyllä vauhti ja vaarallisia tilanteita :)

  ReplyDelete
 24. Kissan liikkeiden perässä on vaikea pysyä kameran kanssa!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!