Sunday 16 December 2012

Mustin lumirieha

Lunta riittää. Sitä on kasaantunut dyyneiksi, paikoitellen saa kahlata reisiä myöten lumessa. Toisaalta talon kulmalta viima on puhaltanut lumet pois niin, että ruoho on esillä.

There is so much snow! However, there is someone in the family who actually likes it.

Tervetuloa-kyltti on lentänyt pois tuulessa ja hautautunut jonnekin. Se löytyy kai taas keväällä.

Meidän perheessä on yksi, jota lumi ei haittaa, päinvastoin.

Yritin nyt saada kuviin tallennettua Mustin lumiriehaa, kun en omista videokameraa. Kuvitelkaa kuviin mukaan innokkaat kur, kur -äänet.

Musti on niin ihanan kohteliaskin. Se kiittää minua kur-äänten kera puskemalla silloinkin, kun vien sitä kaupungissa valjaissa ulos. Kotipihalla saaressa se saa toki ulkoilla yksinäänkin, mutta koska Musti erityisesti arvostaa yhteisiä pihapuuhia, muisti se nytkin kiittää puskemalla ja kurisemalla. Pojalla oli lisäksi häntä kiharalla onnesta!
Tässä kuvassahan vilahtaa myös omaa päivän asuani. Kyllä...

... oli taas aika kaivaa isukin vanhat untuvapöksyt esiin! Sängyssä näkyykin erään korvat, joka pysytteli visusti sisällä silloinkin, kun me olimme Mustin kanssa ulkoilemassa.
Mukavaa adventtia!

35 comments :

 1. On se vaan outo kissa, kun tykkää tällaista keleista. Meilläkin on ollu ihan mieletön keli. Tuulta ja tuiskua enemmän, kun laki sallii.

  ReplyDelete
 2. Oon edelleen niin kade noista pöksyistä!

  ReplyDelete
 3. Jos sinä olet kesäihminen, Ransu kevät ja syksy kissa, niin Mustillehan jää jäljelle talvi :)

  ReplyDelete
 4. Mahtavat housut. Kiva nähdä kasvosi:)

  ReplyDelete
 5. Amalia; On se outo :-D Täälläkin on ollut ihan kamalaa, eilen oikein myrskylukemat, onneksi tänään ei enää niin paha tuuli. Ja pahimpien tuiskujenkin pitäisi olla ainakin viideksi päiväksi ohi, nyt ei enempää lunta ennen kevättä kiitooos!

  Kukkahattuneiti; Ne on tosi hyvät! Ei paina mitään ja eristää huippuhyvin. Vaikka tänään tuskin oli pakkasta, mutta tuo lumen määrä innosti ylipukeutumaan...

  Mamma N; Niin kai sitten :-D

  Rva Pioni; No ainakin naamani näkyy tässä vuotuisessa untuvahousupostauksessa (ainakin puolittain)!

  ReplyDelete
 6. Luonnonvoimat ovat mahtavat, haluasin kovasti olla saaressa. Mutta jos olisin ollut tänä viikonloppuna olisin vain miettinyt miten pääsen pois ja töihin kun tietäkään ei tuulen takia ole voinut aurata. Huomenna kuulemma saatte jälleen tien rantaan. Kissat nauttii omalla tavallaan, toiset ulkona ja toiset sisällä isännän tai emännän sängyssä :)

  ReplyDelete
 7. Juu, tänään ei varmaan pääsisi henkilöautolla rantaan, saisit mennä traktorikyydillä ja sitten Nauvosta bussilla :-/ Mikä taas vaikeuttaisi arkiliikkumistasi varmaan, kun ei olisi autoa käytössä.
  Eilen oli jännä paikka Kantosen sahan notkelmassa, kun siinä oli sellaiset dyynit että piti vain painaa kaasua ja yrittää pitää auto suorassa, kun ei nähnyt pöllyämisen vuoksi yhtään mitään. En onneksi päätynyt ojaan, ne onkin siinä aika syvät!

  ReplyDelete
 8. Voin kuvitella, millaista siellä on! Siis voin kuvitella kaiken muun paitsi sen, miksi Musti on niin innokas (lue: hullu). Täälläkin on ennennäkemättömät lumidyynit, autolla on vaikea ajaa kotitiellä vaikka se on aurattu tänään moneen kertaan. Haluaisin olla kissa. Tekisin kuin Ransu: menisin vällyjen väliin ja nauttisin palvelusta aina kevääseen asti, jolloin EHKÄ saattaisin piipahtaa ulkona.

  Kuka on keksinyt tällaiset talvet?!

  ReplyDelete
 9. Mustin riemu näyttää kovin tutulta! Pastori on selvästi hilpeänä häntää myöten :)

  Perinteinen untuvahousupäivän asukuva kyllä kruunaa postauksen :D

  ReplyDelete
 10. Todella erikoinen lumikissa on Musti!
  Meillä ei kukaan, ei edes Onni, ole suostunut menemään pihalle tänään eikä eilen. Yksin olen saanut pihaa kolata! Murrr!
  Onneksi sinulla on nuo pöksyt. Ei siellä arktisessa saaristossa ilman pärjäisikään!

  ReplyDelete
 11. Ihan parhautta nuo untuvapöksysi, vetävät vertoja Ransun villahousuille:D Harmi vaan ettei Ransu tuuleta housujaan kuten Musti. Musti taitaakin olla hieman höpsö. Tai pikkuisen pöpi. Mutta meno näyttää maistuvan:)
  Ransu varmaan iloitsee, mutta meidän muiden harmiksi lumentulo näyttää jatkuvan:(

  ReplyDelete
 12. Kyllä Mustin nyt kelpaa kun lumen tulolle ei vaan näy loppua! Täytyy iloita siitä että on joku joka nauttii. Ihana Musti!

  ReplyDelete
 13. Ne kuuluisat untuvatoppahousut! Aina ne saa hymyn huulille. Ja samaa tekee Musti, ei taida ihan joka kissa nauttia lumesta Mustin tavoin.

  ReplyDelete
 14. Kiitos kommenteista!
  Juu, konsensus näyttää olevan se, että Musti on vähän pöpi :-D Olen täysin samaa mieltä! Mutta toisaalta, hyvä että se riemuitsee, muuten olisi ihan kamalan ankeaa. Voi edes iloita Mustin ilosta, sillä se onkin todella iloinen puuterilumesta! Ja kolaamisseuraa löytyy siis aina, sekin on kiva.
  Kiitos myös päivän asu -kehuista! En ymmärrä minäkään, mistä tällaiset talvet tulivat, ei tällainen lumentulo ollut näin tavallista etelärannikolla vielä muutama vuosi sitten. Outo sääilmiö! Onneksi dyykkasin hyvän rautakolan metalliromupisteestä syksyllä. Joku typerys oli heittänyt sen menemään! Epäilemättä nyt kiroten tyhmyyttään, mutta liian myöhään.

  ReplyDelete
 15. Musti on kyllä erikoinen lumikissa. Untuvahousut kuulostaa ja näyttää hyvältä, untuvatakki on ollut pelastus monella retkellä.

  ReplyDelete
 16. Mustin riemu ja rieha välittyy kyllä kuvista. Ihan mahtava meno. Ja ihana piirre Mustissa että hän haluaa jakaa riemunsa mamman kanssa, puskea ja kur-kur-kurnahdella.

  ReplyDelete
 17. Voihan pöksyt, se on sitten taas talvi tullut saaristoon!
  Musti on söpöistä söpöin, kurr-ääntelyt on aina niin kivoja :)

  ReplyDelete
 18. Mukavaa, että joku muukin kissa tykkää noin lumesta!

  Ihmeesti meidänkin kissat keskenään leikkivät lumessa tänäänkin, kunhan malttoivat ulos lähteä.

  Nyt onkin hyvä kyttäillä kinosten takana toista ja sitten juostaankin lujaa.

  ReplyDelete
 19. Kiitos Cheri, Paula, Pirkko ja Raakki!
  Valitettavasti minulla ei ole untuvatakkia, se olisikin ihanaa jos tuosta materiaalista olisi kokovartalopuku niin, että siinä olisi vain silmäaukot joihin voisi laittaa sellaiset lentäjänkakkulat... Olisi aika hyvin eristyksissä viimalta.

  ReplyDelete
 20. Voi mikä lumipantteri!

  Ja nuo housut, aina yhtä hurmaavat! :D

  ReplyDelete
 21. Valloittava kuvasarja ihanasta Mustista! Voin hyvin kuvitella ne kurnahtelut : )

  Tulispa Ellistäkin joskus tuollainen lumiriehuja, tosin vähän pahalta näyttää sillä sitä ei kiinnosta ollenkaan ulosmeno tällaisella säällä. On siis Ransun hengenheimolainen tässä asiassa.

  ReplyDelete
 22. Mustilla näyttääkin olevan hauskaa.
  Täällä rupesi lumet sulamaan,vahino, ei hyvä.
  Toivotaan että ainakin jouluna olisi lunta.

  Mukavaa joulun odotusaikaa sinne teille!♥

  ReplyDelete
 23. Kiitos kommenteista Elina, Inka ja Sylvi! Lumipantteri ja housut kiittävät kehuista.

  ReplyDelete
 24. Haahaa, Mustilla ei taida olla kaikki kotona. ;D Jo pelkkien kuvien perusteella meno näyttää olevan huvittavaa ja riemukasta. Me lukijat tiputtaisi varmaan tuolilta naurusta jos näkisimme riekkumisen videona. :D

  ReplyDelete
 25. No onhan se sitten kansanterveydellisesti järkevää, ettei Mustista oteta videoita lumiriehumassa :-D

  ReplyDelete
 26. Terve. Ootte väärässä melkein kaikki. Ei oo mittään hullua siinä, että tykkää lumesta. T: Lyyti, lumikuningatarkissa

  ReplyDelete
 27. Ooh! Lumikuningatarkissa! Unelmieni nainen! Hui!
  MUSTI

  ReplyDelete
 28. Hyvä että pärjäätte siellä kinoksien keskellä; untuva - ja karvapöksyissä ja hyvä että Ransu pitää kiinni periaatteistaan! Ihanasti puutarha lepäilee lumen alla kalusteet valmiina kevättä varten. Reippaita lumipäiviä koko kolmikolle!

  ReplyDelete
 29. Niin todellakin: ei parane vain haukkua lunta ja kiukutella sille, sillä se suojaa armollisesti ja hellästi talvenarat kasvit! Ainoastaan tuon kalusteiden takana näkyvän harmaan kääryleen jouduin kääräisemään: tänä syksynä istutettu sinisade olisi kiva yrittää saada säilymään talven yli.

  ReplyDelete
 30. Musti on kyllä kunnon lumikenttien-mustapantteri :)

  Noin lämpimännäköisiä housuja sitä joskus kaipailee kinttuihinsa,kun lenkkeilee koiran kanssa-30 asteen pakkasessa viimaisella pellolla.

  ReplyDelete
 31. Kovissa pakkasissa noita vasta tarvitaankin. Näillä lähes nollakeleillä ovat vähän liian lämpimät, mutta kun ne ovat niin ihanan lämpimät...

  ReplyDelete
 32. Kyllä kiitos, lumiriehasta saatiin oikein elävää kuvaa päähän!

  ReplyDelete
 33. Puskukiitokset kurinoineen on ihania <3

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!