Wednesday, 11 April 2012

Värejä ja hyvää mieltä

Tämän kirjoituksen kuvat ovat Tulppaanien lumo -näyttelystä, joka pidettiin pääsiäisviikolla Helsingin kasvitieteellisessä puutarhassa.

Olen viime päivät keskittynyt väreihin. Kaupunkiasunnon eteisremppa on edennyt tapetointi- ja maalausvaiheeseen ja tuloksena on vadelmanpunaista ja turkoosia monessa sävyssä. Pysykää linjoilla!

Saaripalstalle tuli hyvän mielen haaste kolmelta suunnalta! Sepä toikin runsaasti hyvää mieltä, kiitos Puutarhailmiöitä, Anun puutarha ja Tina's!
Haasteeseen kuuluu listata kymmenen asiaa, jotka tuovat hyvää mieltä.

– Kasvit ja kukat: sekä vanhojen tuttujen tapaaminen omassa pihassa vuoden tauon jälkeen että uusien kasvien selviäminen talvesta ja toiveikas versominen keväällä

– Kevät, valon lisääntyminen, talven "kuolleen kauden" ja pimeyden päättyminen

– Värit, erityisesti mehukkaat yhdistelmät kuten turkoosi ja vadelmanpunainen

– Meikäläisten huonekasvien tapaaminen eteläisemmissä puistoissa ja puutarhoissa: sekin on kuin vanhoja ystäviä tapaisi

– Rakkaat ystävät, jotka pysyvät, vaikka välillä elän kuukausikaupalla erakkona pitämättä yhteyttä, ja antoisat keskustelut heidän kanssaan ♥

– Rakkaat kissat ja heidän hassut tapansa ja tempauksensa ♥

– Aamukahvi, kaikessa rauhassa ja kiireettä ja sitten ehkä vielä toinen aamukahvi

– Oma koti: se, että elämisen paikka ei enää ole tilapäinen

– Siskolta syttärilahjaksi saatu jalkahoito, jossa kävin tänään

– Nettikauppani Elsan lempituolin vähä vähältä kasvava valikoima ja myynti ja vuodesta toiseen palaavat vakioasiakkaat ♥

Tämän kuvan oranssi ihanuus on tulppaani 'Princess Irene', yksi maailman kauneimmista kukista, jota istutin muotopuutarhaani syksyllä. Odotan sen kukintaa vesi kielellä!

Lähetän haasteen edelleen Helenalle Käsintehtyä-, Rva Pionille Kaikenkirjavaa- ja Taikalle Taikan Unelmia -blogiin, Maikille Maikkilaan ja Naukulan Mammalle Naukulan kerhoon!

Tässä vielä haasteen säännöt:

Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää).

Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).


18 comments :

 1. Kuulostaa mielenkiintoiselta väriyhdistelmältä, odotan mielenkiinnolla!!

  ReplyDelete
 2. Voi miten kauniita ja värikkäitä kuvia. Kivat sun hyvänmielen juttusi:)

  ReplyDelete
 3. Prinsess Ireneä suunnittelin Irene Rouvan 50-v lahjaksi. Minutkin se hurmasi.
  Löysin täältä myös yllätyksen itselleni. Kiitän haasteesta ja otan ilomielin vastaan.

  ReplyDelete
 4. Voi kiitos.. Vastaan haasteeseen pian..
  Aivan ihania kuvia täällä taas..
  Ihanaa viikkoa, vesisateesta huolimatta!

  ReplyDelete
 5. Vadelmanpunaista ja turkoosia! Oikeesti, en malta odottaa, jotta näkisin tuloksen. Sen on oltava herkullinen, ei ole muita vaihtoehtoja. Vadelmaisia kuvia odotellessa.

  ReplyDelete
 6. Ihanat kuvat ja remppavärisi kuulostavat aivan mahtaville - kuvia odotellessa:)

  ReplyDelete
 7. On kyllä kaunis tuo Irene-tulppaani!
  Ja eteisen väritys kuullostaa niin Sailamaiselta, raikkaalta ;)

  ReplyDelete
 8. Noista kaikista minäkin nauttisin täysin siemauksi.tällä hetkellä vaan olo on ihan älyttömän haikea...ei ole kotia eikä puutarhaa...

  ReplyDelete
 9. Elina; Siitä tulee kiva, toivottavasti! Osa hyllyratkaisuista on tosin vielä ratkaisematta.

  Pirkko; Kiitos!

  Rva Pioni; Irene on aivan ihana, erikoiset violettiin vivahtavat raidat oranssilla pohjalla. Herkullinen yhdistelmä sekin.

  Taika; Ole hyvä, ihanaa viikkoa sinullekin!

  Varjoyrtti ja Myrtti; Juu, kyllä tässä vielä hetki menee, sano hämäläinen.

  Inkivääri; Juu, odotaas...

  Risusydämen Marja; Heh, kiitos!

  Tuija; Voi, sinulla on varmaan maansa myyneen olo, kirjaimellisesti. Toivottavasti se muuttuu pian positiivisiksi uusiksi asioiksi.

  ReplyDelete
 10. Kiitos haasteesta, vastaan siihen piakkoin! Ihania kukkasia, muotopuutarhastasi tulee varmasti kaunis ensi kesänä!

  ReplyDelete
 11. Kiva juttu Helena! Istutin niin montaa sorttia syksyllä, että pelkään puutarhan olevan yksi sillisalaatti :-D Mutta kai sen kanssa voi elää, onhan ne kukkia!

  ReplyDelete
 12. No nyt pääsen kommentoimaan sitä parsapostausta. Se oli todella mielenkiintoinen ja innosti kokeilemaan parsaa omassa puutarhassa. Mutta muutama kysymys nousi mieleen:
  - kuinka hiekkapitoista maan tulee olla? Tuleeko sen olla enemmän hiekkamaista vaiko multamaista?
  - Entä kuinka syvä tulee penkin olla?
  - voisiko penkin rakentaa nyt kesällä, kun sadonkorjuu on ohitse?
  - entä voiko samaa penkkiä käyttää myös jonkun toisen kasvin viljelyyn? Voiko huiskut poistaa sadonkorjuun jälkeen, vai onko ensi vuodne sadon kannalta tärkeää, että anta niiden kasvaa koko kasvukauden ajan?

  tv Leena

  ReplyDelete
 13. Hei Leena, en osaa vastata tyhjentävästi... parsalle suositellaan hiekka/humuspitoista maata, mutta kuten parsapostauksen kommenteistakin ilmeni, se voi kasvaa savimaassakin. Istutussyvyydestä minulla ei ole tietoa, kun siirsin taimet kasvavina, niin istutin ne samaan syvyyteen kuin ennenkin, juuret ehkä noin lapion syvyyteen.
  Lehtiä parsa varmasti tarvitsee, niin kuin kaikki kasvit. Siihen myös perustuu se, ettei nuoresta kasvista saa vielä kerätä satoa, sillä versoja tulee vasta niin vähän. Jos kasvi ei pääse kasvattamaan lehtiä ja yhteyttämään, ei sen juuristoonkaan kerry tarvittavaa voimaa. Huiskut siis kasvavat niistä versoista, joita ei ole syöty - ne ovat samaa kasvin osaa.
  Itse ainakin ajattelin siirtää parsani kesemmällä, kun hennot varret ovat hieman puutuneet.

  ReplyDelete
 14. Aah, miten kauniita kuvia. Miten paljon kukat tuovatkaan ILOA ihmisen elämään, ylipäänsä kaikki kasvava.

  Olen juuri lueskellut pihatähtimön eli vesiheinän terveellisyydestä ja soimannut itseäni kaikista niistä manauksista, joita olen suustani päästänyt ko. kasvia kukkapenkistä repiessäni. Mikä minä olen haukkumaan moista monipuolista kasvia, vaikka se nyt sattuukin tunkemaan kaikkialle. Sitäkin tarvitaan ja siitä on moneksi!

  ReplyDelete
 15. Meillä on lunta vielä sen verran maassa, että sipulikukkien kukintaa saa vielä tovin odottaa. Nyt on niin lämmintä, että lumet sulavat kohisten.

  ReplyDelete
 16. Caro; Ah, niin, kukat ovat elämän suola... pihatähtimökin :-D Mullakin on sitä enkä tiennyt, että sitä voisi kerätä salaattiin. Kiitos tiedosta! En kyllä ole tähän mennessä hyödyntänyt pihani runsasta nokkoskasvustoakaan.

  Vilma; Kyllä se kevät nyt alkaa toden teolla tulla, ekat kukatkin alkavat olla kukassa monessa paikassa! Lähinnä krookukset ja lumikellot, mutta olen jo nähnyt kevättähtiä ja idänsinililjaakin kukassa.

  ReplyDelete
 17. Minäkin ihastun tuohon Princess Ireneen pelkän kuvan perusteella!

  ReplyDelete
 18. Se on todella kaunis. Kuvassa ei oikein näy, mutta kukan alaosassa saattaa olla violetinsävyisiä raitoja. Todella jännä väri!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!