Saturday, 7 April 2012

Tänne muutetaan kovaa vauhtia

Kevään keikkuminen ei tunnu yhtään takapakilta, kun jokunen kukka jo kukkii ja muuttolinnut saapuvat. Kyseessä täytyy olla kevät, ihan varmasti!
Kottaraisia on liikkeellä parvina.

The spring is at the moment very cold but migrating birds keep the right feeling up. Starlings have arrived in flocks.

Näin myös töyhtöhyypän Nauvossa, mutta ajoin ohi sen verran vauhdikkaasti, etten ehtinyt kaivaa kameraa esiin...

I also saw a lapwing but drove past so speedily there was no time to reach for the camera.

Myös jokunen peipponaaras on saapunut. Toivottavasti ukot ovat valmiina!
Toiveikasta lauantaita!

A female chaffinch was feeding under my bird table. The females arrive behind the males. Hopefully the gentlemen are ready for the ladies!

17 comments :

 1. Ihanaa, kohta linnut ovat siis täällä! En ole paljon muuttajia vielä havainnut. Mustarastaan laulua on kyllä kuulunut ja nokikanapari on tullut odottelemaan pesintäpaikkansa sulamista.

  ReplyDelete
 2. Kyllä taas niin kovasti tekisi mieli sinne saaristoon! Joskus olemme olleet myöhään syksyllä, kun muuttolinnut tekevät lähtöään. Silloin olen noussut aamuvarhaisella ja mennyt ulos rappusille istumaan ja seurannut edessä avautuvaa peltoa. Muuttolinnut käyttävät sitä levähdys- ja ruokailupaikkanaan. Välillä se on sakeanaan lintuja, ja voi sitä huumaavaa kirkumista! Luonto on välillä niin mykistävä, että se pistää hiljaiseksi ja nöyräksi.

  Ja entäs ne pääskyset pitkin kesää, meillä on joka kesä vintillä pääskysen pesiä, niitä risteilee pään yllä päivät pitkät. Ja illalla vuorostaan ilmestyvät lepakot koloistaan liihottelemaan aavemaisen hiljaisesti pihan yllä.

  Saaristo toden totta on paratiisi maan päällä.

  tv Leena

  ReplyDelete
 3. Nyt Musti ja Ransu tarkkana siellä! Tipusia tarjolla. Mutta muistakaa: katsoa saa, ei koskea...

  ReplyDelete
 4. Niinhän se on, että mullasta esiin työntyvät kasvit ja toisaalta muuttolinnut ovat ainakin kaksi varmaa kevään merkkiä. Mutta oletko Saila nähnyt vielä isoja kurkiauroja? Laitoin juuri blogiini kuvan eilen näkemästäni kurjesta niityllä, mutta olen huomannut taivaalla vasta muutamia kurkia. Minäkin näin eilen mahtavan parven töyhtöhyyppiä Snappertunan pelloilla. Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  ReplyDelete
 5. Meidän pihalla oli aamulla Tikli!
  Onpa kaunis lintu.
  En ole koskaan aiemmin nähnyt sellaista ja kuulemma onkin harvinainen lintulaudan vieras.
  Eeron blogista vielä tsekkasin hänen Tikli bongauksensa.
  Töyhtöhyypän näin viikolla pellon laidalla.

  Mä sain sitten sen Belarinan (muistanko nimen oikein, kerrattu esikko)kuolemaan...oliskohan ollut liiaan tiiviissti kasvikaapissaan...

  Tänään ostin ekat orvokit;
  pikkuruisia keltavalkoisia ja isoja tummia roosia.
  Pitää käydä illalla hellästi peittelemessä heidät yöpuulle.
  Älyttömän kylmää...takapihan auringossa kyllä tarkenee olla ja ihmetellä yrttienkin alkuja.
  Myös raparperi bongattu ! :)

  KEVÄT ja vielä 3 päivää vapaata !

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 6. Yhtä tärkeitä ja ilahduttavia kuin kevään ensimmäiset maastanousijat ovat kevään ensimmäiset maahanmuuttajat. Minäkin olen 110 km/h vauhdissa tiiraillut sekä joutsenia että töyhtöhyyppiä, kuikuillut tukkasotkia läheisellä joella ja lähes satavarmasti bongannut kottaraisia. Västäräkinkin luulin kuulleeni, mutta veikkaan sentään sen olleen haaveunta...

  ReplyDelete
 7. Voi, en ole nähnyt kottaraisia Suomessa vuosiin. Ennen niitä oli juuri tuollaisina suurina parvina keväisin. Ikävöin noita kauniita lintuja.

  ReplyDelete
 8. Meidän pihaan on palannut sepelkyyhky, palaa kuulemma aina, samaan paikkaa.
  Kissa toi monta pikkulintua näytille viime kesänä, ikäväkseni, pari sain pelastettua. Lintuhan esittää kuollutta, kun kissalla on tapana hetkeksi jättää saaliinsa, niin siinä on sitten sauma pelastautua. Sitä aikaa käytin hyväkseni..

  ReplyDelete
 9. Meidän lintulaudan alla on vieraillut yksinäinen kottarainen.
  Kyllä tämä on sitä itteään...Suomen kevättä. Eilen satoi räntälunta, tänään paistaa aurinko :)

  ReplyDelete
 10. Kottaraisia! Minä en ole aikuisena nähnyt koskaan kottaraista. Täällä niitä ei ole. Tähän aikana vuodesta lintulaudat täyttää mustarastaat, näkyipä eilen pitkästä aikaa punatulkkuja ja tänään varpusia.

  ReplyDelete
 11. Pikkupaisteja, nam! Meillä on vaan noita lokkeja jotka huutaa niin kovaa että hermoon sattuu. krii krii! Ja liian isojakin ovat.

  ReplyDelete
 12. Me näimme töyhtöhyyppiä Elimäen aukeilla tänään. Töyhtöhyypät ja kuovit kuuluvat peltomaiseman kevääseen.

  ReplyDelete
 13. Voi kuinka hauska tuo parvi istumassa langalla! Tuli ihan jo ikävä pääskysiä, jotka myöskin tykkäävät istua langoilla pihapiirissä. Niitä pitää vielä vähän aikaa odottaa.

  ReplyDelete
 14. Puoli kuuta peipposesta :). Ei enää kesä teillä sitten kaukana...
  Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  ReplyDelete
 15. Siellä on kevät jo edempänä kuin täällä sisämaassa. Puoli kuuta peipposesta... Mukavaa pääsiäistä Sailalle!

  ReplyDelete
 16. Kiitos kommenteista ja hyvää ja aurinkoista pääsiäissunnuntaita!

  Saaristo on hyvä paikka tavata muuttajat, eivät niistä läheskään kaikki sinne asetu, vaan ne levähtävät hetken Itämeren ylitettyään ennen kuin jatkavat matkaa. Siksi sanonnat puoli kuuta peipposesta ym. eivät oikein pidä paikkaansa, se ehkä liittyy pesimisen aloittamiseen, josta ei siis täällä vielä ole kyse.
  Niinpä kottaraisparvetkin ovat useimmiten vain ohikulkumatkalla. Pihani saunanpäädyn pönttöön tulivat kottaraiset pesimään vain vuoden kuluttua siitä, kun lehmät oli tuotu takaisin laiduntamaan kyläniittyä vuosikymmenien tauon jälkeen. Kottarainen on tyypillinen avointen laidunniittyjen ympäristössä asuva ja niiden hyönteiskannasta ravintonsa saava lintu.

  Eero; Yhtään kurkiauraa en ole nähnyt, ainoastaan yksittäisiä tapauksia. Meilläkin on kylän niitty varsin hyvä lintubongauspaikka.

  Leena ja Pojat; Tikli on todella upea, värikäs lintu!
  Minun Belarinan kukat ovat kuihtuneet, mutta lehdet varsin terhakat. Jospa sen voisi pian istuttaa ulos, luulen, että se kärsii helposti kuivuudesta sisällä.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!