Monday, 8 August 2011

Koti kullan kallis

Ransu on tyytyväinen syötyään juuri siankylkiviipale-päivällisen.

Hyvää oli!

Musti on tyytyväinen, sillä olemme takaisin kotona. Olimme nimittäin viikon poissa, mutta en ehtinyt kirjoittaa siitä mitään.

Viikon aikana talon laudoitus valmistui. Vein pari huonokuntoisinta ikkunaa puusepälle, jotta hän tekee uudet tilalle. Muut ikkunat ja karmit yritän saada korjattua mahdollisimman pian, ilmansulkupaperi ei nimittäin kestä talon aukkopaikoissa syysmyrskyillä repeilemättä.

Hirsien salvokset saivat kotelot ja koteloille tehtiin hatut. Vanhat hatut taisivat olla samankokoiset laatikon kanssa, mutta nämä tulevat hieman yli. Annoin rakennuspojille vapaat kädet näiden suhteen ja he jopa viistivät hattujen reunat. Siistiä työtä!
Talon seinässä ei vanhastaan ollut tippalistaa ja teimme viime syksynä sellaisen päätöksen, ettei sitä nytkään laiteta. Sen sijaan jokainen lauta on alapäästään sahattu viistosti, jotta vesi ei pääse imeytymään lautaan sen päädystä.

Pojat olivat lopuksi tehneet linnunpöntön rintamamiestaloni seinälle.

Saareen tuli myös Elsan lempituolin tilaus Tanskasta, ihanista uutuuksista enemmän lähipäivinä.
Hei! Tää taksi on jämähtänyt tolpalle. Vauhtia!

23 comments :

 1. Voi täytyy kurkata Elsan lempituoliin kun saat päivitettyä uutukaisia.


  Mustikkasaippua oli vielä enemmän voidemaisempi kuin Basilikasaippua, en malta odottaa aamuun kun saan Kahvisaippuan kokeiluun.

  Saila nämä kaksi kokeilemaani saippuaa molemmista aivan ihana tunne iholla. Luxus tuotetteita olet onnistunut valmsitamaan. Enkä mairittele tässä yhtään, tosi asia on :)

  ReplyDelete
 2. Ooh-la-aa, uusi laudoitus on hyvännäköinen!

  ReplyDelete
 3. Uusi laudoitus on vielä liian kosteaa maalattavaksi kun se on keväällä kaadettua puuta, niinpä maalaus saa odottaa ensi kesään. Ja rimatkin puuttuvat, mutta laitan ne sitten vasta kun olen maalannut yhden kerroksen.
  Laudat on vanhojen lautojen mittojen mukaan sahattu: tavallista leveämpää (kahdeksantuumaista) tavaraa.

  Kiitos saippuapalautteesta Maiju! Minun pitääkin kiireen vilkkaa tehdä uusia eriä, kun pari saippuatilausta on tullut sinun kirjoituksesi jälkeen! :-)

  ReplyDelete
 4. Toivottavasti en sotkenut sinun remonttiasi enkä elämääsi kun mainostin tuotteitasi, olisi pitänyt kysyä sinulta ensin voinko blogissani mainita asiasta. Myynninammattilaisena aina vain markkinointi mielessä, tälläkertaa tuote oli kohdallaanta oli kiva hehkuttaa. Kohta olen kuluttanut tätä vauhtia saippuasi ja tilausta pukkaa maijutlakin lisää ....tyttäret kysyivät miksi et meille tilannut, vastasin että seuraavassa tilauksessa sitten. Eikö Uusien saippuoiden tekemiseen mene noin 4-6 vkoa??

  ReplyDelete
 5. Onpas Ransulla makeita ilmeitä! Kivoja nuo pojat jotka jättivät linnunpöntön seinällesi. Hieno uusi laudoitus, taas yksi edistysaskel mielenkiintoisessa taloprojektissasi.

  ReplyDelete
 6. Maiju; ei tietenkään mainostuksesta haittaa ole :-D Mutta saippuan pitää tosiaan antaa tekeytyä jonkin aikaa, liian tuoreena se on hyvin pehmeää, vaikka saippuapalat olisivatkin "valmiita" ja valmiiksi leikattuja.

  Paula; Ransu on ilmeikäs kaveri... Kyllä, kiva linnunpönttö ja ihanaa edistystä.

  ReplyDelete
 7. Hienoja kuvia Mustista ja Ransusta! :) Ransu siellä niin lipoo suupieliään makoisan aterian jälkeen.

  Uusi talonlaudoitus näyttää hyvältä ja linnunpönttö! :)

  ReplyDelete
 8. Niinhän se on, pojat: koti on paras paikka!

  ReplyDelete
 9. Voi, kun pojat näyttävätkin tyytyväisiltä kun ovat jälleen kotona.
  Hih.suloinen tuo linnunpönttö seinässä.

  Mitäs kivaa olet tanskasta tilannut, ilmineeraahan, että tiedän piipahtaa ostoksille.:)

  Mukavaa viikon jatkoa.

  ReplyDelete
 10. Kyllä olivatkin pojat niin iloisia, etteivät malttaneet edes tulla sisälla ensin syömään, vaan juoksivat pihalla peräkanaa hännät suorina ees taas, kun kannoin tavaraa autosta. Eipä uskoisi, että kissa osaa pinkoa niin että tanner tömisee, mutta kova töminä niistä kuului :-D

  Laitan tänne blogiin tietoa sitten, kun saan tavarat kaupan hyllylle, käyn vaikka sitten ilmoittelemassa Tuijan blogissa myös :-)

  ReplyDelete
 11. Hieno laudoitus. Olet kyllä löytänyt hyviä remonttipoikia!

  On hauska seurata kissapoikien menoa. Itselläni ei koskaan ole ollut kissaa(allergia) vain koiria. Siksi kissojen sielunelämä on melkoinen mysteeri. Yleensä kyläpaikoissa kissat ottavat kohteliaasti vastaan muutaman rapsutuksen ja häipyvät sitten omille teilleen.
  Edellisessä postauksessakin oli niin mainiota miten elävän mielikuvan sain niiden halusta matkustaa-tai olla matkustamatta.

  Nyt täällä rannikolla ainakin sataa-toivottavasti myrsky ei ehdi lennättää näitä sadepilviä sinne saareen.

  Viikonloppuna pitäisi taas kesän palata-toivottavasti se antaa armonaikaa ikkunaremontille.

  ReplyDelete
 12. Kiitos R&T! Hyvistä työn tekijöistä kannattaa pitää kiinni, ja heitä pitää kohdella niin että haluavat tulla toisenkin kerran. Toinen tämänkertaisista kavereista oli nyt kolmatta kertaa luonani, aina on jotakin hommaa eikä tämäkään varmasti ollut viimeinen kerta kun heitä näen. Ja lopuksi kun taloon pääsee muuttamaan, kutsun kaikki nämä mukavat tekijät tänne bilettämään :-)

  Kissoillakin on hurjasti erilaisia luonteita, ja seurallisiakin ne ovat, kun sitä on itse heille. Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa pätee tässäkin.
  Kun olin pieni, muistan että serkullani oli undulaatti. Mietimme siskoni kanssa, että onhan se ihan hauska, mutta ehkä vähän persoonaton. Sitten meille hankittiin undulaatti, ja koska se oli yksinäinen, sille tuli pian kaveri ja sitten otimme heille vielä tyttökaverit, kun olivat poikia. Ja voi sitä erilaisten persoonien määrää! Linnuillakin on täysin omia luonteenpiirteitä.
  Musti purnaa autossa ihan kauheasti. Nyt se oli kopassa etupenkillä ja ulotti tassunsa vaihdekeppiin, jota yritti kynsiä samalla irvistellen ja huutaen kalterinsa takana. Kasettisoittimesta alkoi sopivasti silloin soida AC/DC:n Problem Child :-D

  Täällä oli ukkonen varhain aamulla, nyt sade taisi jo lakata, mutta etelässä on vielä todella tummia pilviä! Taisi tulla toimistopäivä. Hyvä niin, niitäkin tarvitaan. Aurinkoistuvaa toivottelen sinullekin!

  ReplyDelete
 13. Miten Ransulla voi olla niin hassuja ilmeitä? Ja miten se on noin iso, se on varmaan (älä kerro tätä Ransulle) ison koiran kokoinen jo!

  Voin kyllä kuvitella, että tanner tömisee. Meillä kuulostaa usein siltä, että yläkerrassa laukkaa hevosia, vaikka siellä onkin vain kaksi suikalemaista kissaa leikkisillä.

  ReplyDelete
 14. Ransu on Ransu. Hassutassujen pikku prinssi. Itse asiassa se ei ole kasvanut nyt yhtään korkeutta tai pituutta, vaan vihdoin hieman ympärysmittaa ja rotevuutta. Joten se on oikeastaan aika pieni, ja sillä on edelleen jättitassut, joten kokoa pitäisi tulla vielä.
  Juurikin eilen, kun naapurin Hannele kävi kuistillani koiransa kanssa, joka on todella kiltti, oli Ransu ovensuussa sähisemässä ja huitomassa koiraa pois. Koira on toistaiseksi vielä Ransua isompi :-D
  Mutta silti se juoksi äkkiä mammansa luo. Koira ei uskaltanut mennä alas rappuja pois kuistilta, sillä sillä hetkellä Ransu oli rapuilla, vaan joutui hyppäämään kaiteen tolppien välistä pihalle.

  ReplyDelete
 15. On ne ihanat kissat ja talosta tulee kyllä hieno!

  ReplyDelete
 16. Selkeää on Ransun viestintä! Oli hyvää! Mustillakin on niiiin paljon tarkastettavaa ja selkeästi kuvassa onkin yleiskatsaus menossa. Suloiset pojat <3 ja kyllä olivat remonttipojatkin suloisia kun sinulle linnunpöntön rakensivat!

  ReplyDelete
 17. Kieltämättä suloisia remonttipoikia, mutta ei sentään niin suloisia kuin omat kissapoikani.
  Hyvin huomattu, kuvassa Musti tuumailee ja tutkailee, ollaan vasta tultu kotiin. Ja eri huomaavaista remonttipojilta pitää huolta kissapoikien ravinnonsaannista lintujen muodossa ;-)

  ReplyDelete
 18. Reissatessa sen huomaa ja muistaa, että kyllä vain se oma koti on kaikista paras paikka!

  ReplyDelete
 19. Sä olet löytänyt todellisia aarteita remontoimaan taloasi! Ei ihan joka raksamies varmaan väkertele lintulautoja seinälle. Talo alkaa näyttää ihan talolta, hitsi vie, olen ihan innoissani täällä :P Ransulla taitaa olla oikeen kissanpäivät siellä, niin ja pantterilla myös, kun pääsi taas kotiin. Odottelen jo malttamattomana Elsan lempituoli -päivitystä, josko sieltä löytyisi jotain ihanaa tähän syksyyn :)

  ReplyDelete
 20. Pioni; Kyllä - mutta ei minun ainakaan sitä huomatakseni tarvitse edes lähteä mihinkään ;-)

  Tiina; Innoissani olen minäkin, on kiva miten tämän kesän aikana jotakin edistystä on taas tapahtunut.
  Laitan tänne blogiin tietoa sitten, kun tavarat on kaupan hyllyssä, tämäkin päivä on taas mennyt ihan muissa hommissa. Mutta eihän siellä olekaan muuta kuin ihanaa!

  ReplyDelete
 21. Voi Saila, merimiehen talosi näyttää tosi hienolta uudessa laudoituksessaan! Koteloidut nurkat tuovat jo viimeisteltyä henkeä, vaikka työ ei valmis olekaan. Jännää nähdä, kun ikkunat saadaan paikoilleen. Musti ja Ransu <3

  Malttamattomanan odotan minäkin Elsan lempituolin uusia tuotteita!

  ReplyDelete
 22. Hienolta näyttää ja linnunpönttökin vielä. Viimeistely tekee talosta niin kauniin. Kiva, että olet löytänyt kivoja ja taitavia remonttimiehiä!

  ReplyDelete
 23. Eläköön taitavat ja luotettavat rakennusmiehet!
  Ikkunoiden paikalleen laittoa saadaan odotella, sillä se on minun harteillani - kaikki minkä tekemisestä minä olen vastuussa edistyy toooodeeeella hitaasti :-D

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!