Monday, 4 April 2011

Vuosi sitten, eilen ja tänään

Vuosi sitten saarelle pääsi jo yhteysaluksella. Kevään ensimmäinen risteily oli 3.4.2010 ja silloin murtaja kulki edellä ja varmisti laitureihin pääsyn. Innamosta eteenpäin päästiin jo ilman murtajan apua.
Nyt jäätä on vielä 40 cm ja pari päivää sitten joku ajeli siellä vielä autollakin. Eikä pudonnut;  tuli takaisin, näin ;-)

Näkymä pihani ylänurkasta naapurin puolelle 5.4.2010.

Sama näkymä tänään, sumussa. Ei tuota lunta nyt ihan kauheasti olekaan, ainakaan juuri tässä... ja silti sitä on liikaa.

Eilen kuvasin pihaani, tässä huussin viereinen villi kukkapenkki. Eilen tuskailin sitä, että päivästä toiseen on sumua ja lumi ei sula. Kympin uutisten säätiedotuksen jälkeen kuului kovaa ropinaa. Sade! Yöllä satoi aika paljonkin.

Aamulla avasin verhot toiveikkaana – olisiko kaikki lumi mennyt?
No ei. Silti, jotakin eroa eiliseen on. Tämä kuva on tältä päivältä.

Villissä kukka-penkissä on eloa: mustasipulin, tillipionin ja rusopäivänliljojen versoja on näkyvissä. Tässä yksi lempparini: tyräkki Euphorbia dulcis 'Chameleonin' vaaleanpunainen verso. Se on niin hassu!

No joo, pienoinen fallossymboli. Hyvin pieni, tosin.

Kottaraisparvi laskeutui eilen ruokailemaan tien poskeen.

Musti-pantteri tuli mukaan puutarha-kierrokselle pitämään seuraa ja tarkkailemaan tiputilannetta. Yhden käpytikan se onnistui suututtamaan. Tikka pitikin aikamoisen saarnan!

32 comments :

 1. Musti, sä oot ketterä! Onneks pääset itte alAs oksalta, vai nostaaks sun mutSi sut?

  ReplyDelete
 2. Musti tulee itse alas, onneksi ;-) Se tulee pää edellä, viuh vain.

  ReplyDelete
 3. Ähhh...ähisee tää täällä...eihän teillä ole edes lunta...näkisitpä minun kinokset..ja taas ääähh...taidankin muuten ottaa kuvat tänään ja laittaa näytille.
  ei puhettakaan vielä mistään paljaista, lumettomista alueista.

  Pantteri liikkuun niin hiljaa...komia on. Ja nuo kottaraiset on myös niin suloisia, meilläpäin niitä ei juurikaan näe.tai en siis ole nähnyt vuosiin.

  ReplyDelete
 4. Ja kiitos, (edell.postuaksen kommenttini vastukseen siis.) viiko on lähenyt hyvällä mallilla käyntii, vettä tulee kun esterin p...stä. ja lumet saa kyytiä, mutta niin kuin sanoi, sitä riittää.

  ReplyDelete
 5. No voi siun lunta! Minä en kyllä nyt laittanut kuvaa pihani lumisimmasta kohdasta, vaan siitä lumettomimmasta. Mutta jos sellaista ei ole, niin ymmärrän turhautumisen!
  Tuo kottaraisparvi taisi olla vain muuttomatkalla, mutta kyllä niitä on pesinytkin, esimerkiksi saunani päädyssä linnunpöntössä. Ne tulivat takaisin tänne saareen kun lehmätkin tulivat, kottarainen on sellainen laidunseutujen lintu.

  ReplyDelete
 6. Voi että, miten v ä h ä n lunta! Täällä Helsingin kupeessa sitä on vielä vaikka kuinka reippaasti, vaikka viimeöinen ja yhä jatkuva sade taitavat verottaa ison osan kinoksista.

  Ja vielä falloksia puutarhassa! =oD
  Sekä hieno Musti-boy tähyilemässä. Eräiden kelpaa...

  ReplyDelete
 7. Joskin loskaa ja sadetta ulkona niin oli tosi lämmin tunnelma sun rintamamieskuvassa! Pääsispä maalle elävän tulen pariin! Hyviä vertailukuvia. Tänä vuonna on kevät myöhässä. Meillä kans lähti paljon lunta sateen mukana. Hyvää viikon alkua! :)

  ReplyDelete
 8. Hih, täällä on palliton isäntäpantteri ja fallokset kukkapenkissä :-D

  Puuhella on ihana asia, siihen aamulla tuli ja kahvipannu päälle ♡

  ReplyDelete
 9. Puussa kiipeilevä kissa on aina niiiiin mukava näky. Paitsi jos katti on linnunpoikien innoittamana ylös kiivennyt. Mutta eihän Musti...

  ReplyDelete
 10. No kyllä Musti... :-/ Mutta onneksi linnunpoikien aika ei ole vielä!

  ReplyDelete
 11. Kyllä se kevät sieltä näköjään kohta roihahtaa lumen alta. Ihana Musti-pantteri jäkäläisessä puussa, ja kaunis pyöreäsilmäinen terävä katse hänellä on - ja söpöt sopusuhtaiset korvat.

  ReplyDelete
 12. Kiitos vinkistä. Kivat seurantakuvat!
  Sisämaassa on vielä lunta niin paljon, että minäkin ehdin kuvata tuollaiset lumensulamisseurantakuvat. Tuleepaha jokin syy mennä tuonne pihaan liukastelemaan. Sieltähän voi löytyä jokin toinenkin puuha:)
  Meillä on kyllä kaikki kukkapenkit vielä vahvan lumen alla.

  ReplyDelete
 13. Niin on Paula; Musti on varsinainen söpönaama. Pyöreine silmineen se on niin viaton!
  Rva Pioni; kevättä on kiva seurata mutta kohta tulee kiire, jos tämä sade jatkuu! Lumi sulaa, huu... :-D

  ReplyDelete
 14. Kottaraisia! En tiedä olenko koskaan nähnyt niitä livenä. Käpytikka on suuttuessaan aika äänekäs lintu :)
  Hyvä kun Musti pitää linnut aisoissa.

  ReplyDelete
 15. Kottaraiset ovat kuulemma Suomessa kovasti taantuneet, kun tiloilla ei enää niin paljon laidunneta - sekä tuotantoeläinten että kottaraisten harmiksi, ja myös niittyluonnon, sillä laidunnus muokkaa kasvillisuuden ja sen mukana hyönteistön omanlaisekseen. Florasta ja faunasta tulee rikkaampi. Olinkin iloinen, kun sain kottaraiset pesimään pihalleni!
  Musti ei nyt tällä hetkellä pidä ketään aisoissa, vetää päikkäreitä sängyssä niin että tuhina käy ;-) Ja linnut hyppivät missä sattuu.

  ReplyDelete
 16. Oi miten kiva nähdä vuosien erot kuvista! Vastaavaa pitää itsekin koettaa, kun vaan vakiintuisi jonnekinpäin :D

  ReplyDelete
 17. Kyllähän se helpottaa seuraamista jos kuvat on otettu samasta paikasta ;-D

  ReplyDelete
 18. Ihania sumukuvia! Eikäs se isäntämieskään hullummalta näytä :) Komea kolli <3 ! Kun on päivän pois kotoa, huomaa eron selkeästi! Naukulassa kukkiikin jo!

  ReplyDelete
 19. Pienetkin väriläikät pihalla ovat nyt tosi iso asia;)

  ReplyDelete
 20. WOW!!! Eilisen ja tän päivän välillähän on HURJA ero! Mieti, jos lunta sulaa joka päivä noij paljon! Sulla on siellä jo niin keväistä verrattuna meikäläisen tilanteeseen. Sulla näyttää siellä nyt samalta kuin meidän pihalla viime huhtikuussa tähän aikaan. PS. Ihana pantteri <3

  ReplyDelete
 21. No ei ne lumiasiat loppujen lopuksi kovin hullusti ole ;-)
  Pantteri kiittää ja kehrää!

  ReplyDelete
 22. Vihreäsilmäinen pantteri puussa on sykähdyttävän upea näky :) Rapsutuksia pantterille <3

  ReplyDelete
 23. Pantteri saa rapsutukset kunhan tulee kotiin seikkailemasta! Aamun pihakierroksen jälkeen se veti loppupäivän lonkkaa kunnes lähti illansuussa ulos. Huudan sen sitten sisään kun menen nukkumaan. Musti tykkää olla ulkona pimeällä, taitaa tajuta itsekin että silloin on paras suojaväri.

  ReplyDelete
 24. Jep, vettä tulee ropinalla. Ja lumet römisee katolla / ränneissä / katolta / ränneistä. Hirveää meteliä, mutta sen sietää, koska tietää, mitä se tarkoittaa.

  Täällä messu-Chameleon kasvaa etukuistin lämmössä - no, viileydessä - varmaan sentin päivävauhtia. Raukkaparka ehtii puolimetriseksi ennen kuin pääsee ulkoilmaan :-/

  ReplyDelete
 25. Pikkasen turhan autenttisen oloinen tuo fallossymboli :D
  Ihastuttavat puu ja keinu yhdessä kuvassa, kadekade! Lumitilanne alkaa tosiaan näyttää hyvältä teilläpäin :)

  ReplyDelete
 26. Nyt eron päivästä toiseen tosiaan jo huomaa, tänäänkin on taas enemmän maata!

  Intopii, sinua varten(kin) tuon kuvan laitoin, sieltä se 'Chameleon' uskollisesti nousee, on näköjään mukavasti kestävä. Kumma ettei sitä ole laajemmin meillä myynnissä. Tummat lehdet ovat minulla näyttäneet hyviltä ainakin mäkimeiramin vaaleanpunaisten kukkien kanssa, punaisten tulppaanien ja keijunkukan kanssa ja mustasipulin valkoisten kukkien kanssa (kerroinhan, että olen siirtänyt sitä pariin otteeseen?)

  Hortensia; ajattelin, että pakko kasviin on zuumata kun muuten ehkä kukaan ei näe kuvassa mitään versoa, ja katsoin että... no joo. :-D
  Puu ja keinu ovat naapurin puolella, ihanat on!

  ReplyDelete
 27. Hauskoja nuo lumikuvat joista näkee eron niin selvästi! Lumien sulaminen keväisin on jotain niin mahtavaa ja energisoivaa!

  Eilen juuri otin lumia kukkapenkkien päältä ja sain esille pienet sinivuokkojen nuput ja lumen läpi puskevia lumikelloja :) Onkohan tuo lumien ottaminen muuten ihan ok...? Ettei se tee vahinkoa? :/

  Tosi kiva muuten tämä sun blogi :)) Kiitos myös vastavierailusta ja lukijaksi kirjautumisesta!

  ReplyDelete
 28. Lumi toisaalta suojaa versoja, jos yöllä tulee vielä pakkasia. Sinivuokot ja lumikellot tuskin pienestä pakkasesta kärsivät, mutta aremmat kasvit kyllä. Sitä vaan on niin kärsimätön... Minä en ole vielä mennyt kaivamaan niitä kohtia lumen alta, mihin syksyllä pistin lumikelloja, vaikka mieli tekisi! Tyhmänä en hoksannut istuttaa niitä niihin kohtiin, joista lumi sulaa ensin!

  ReplyDelete
 29. Kiitos kivasta blogistasi. Vireillä on myös tilauksen tekeminen joten toivotaan että kärryt pääsevät lumipeitteestään. Mutta miten olet päätynyt saareen taloja remontoimaan - melkoinen savotta..

  ReplyDelete
 30. Sain kärryt irti, jääklimppi oli sulanut sohjoksi!

  ReplyDelete
 31. Hyvänen aika sentäs! Siellähän on jo ihan KEVÄT!

  Ihan hassua katsoa tuollaista, kun meillä on vielä pihassa ihan täysi talvi - puoli metriä lumikinoksia kaikkialla. Voi, kunpa olisikin jo keväisempää :)

  ReplyDelete
 32. No voi mahroton. Kyllä täällä muutaman viime päivän aikana kevät on ottanut huimia harppauksia eteenpäin - viime yönä satoi taas, ja se sulatti lisää.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!