Tuesday, 26 April 2011

Neljäs kansio

Elina Memento morista heitti kuvahaasteen!
Se kuuluu näin:
1. Avaa neljäs kansio, jossa säilytät valokuviasi.

Tämä aiheutti ongelman. Kuvat tällä eniten käyttämälläni kannetta-valla eivät ole kansioissa, vaan iPhoto-ohjelmassa. Kuvia on myös toisella kotikoneella, kahdella ulkoisella kovalevyllä ja lukemattomilla cdillä ennen kovalevyjen aikaa. Miltä niistä valitsisin neljännen kansion?
Päätin laskea näin: jos cd:t ovat 1, ja ulkoiset kovalevyt 2 ja 3, niin kotikone on 4. Sieltä neljäs kansio on nimeltään brändö 06_04_2007 ja neljäs kuva tämä:

2. Valitse neljäs kuva kansiossa ja julkaise se blogissasi.
3. Selitä kuva.

Meille oli toimis-tolle tullut uutta Kekkilän koriste-katetta, tätä myydään edelleen nimellä jään-sininen. Ihan kivaa lasimurskaa, joka näyttää varsin pirtsakalta keltaisten narsissien kanssa.

Kansion nimi brändö tulee kuvaus-paikasta: lapsuu-denkodistani, joka oli Helsingin Kulosaaressa eli Brändössä. Keväällä 2007 vanhempani vielä asuivat lapsuudenkodissani, joka oli rivitalo. Isä kuoli suorilta saappailta elokuussa 2007.

Kodin sisääntulorappusten molemmin puolin oli raskaat valurautaiset uurnat. Niihin istutimme milloin mitäkin vuodenaikaan sopivaa. Merkillisin oli talvi 2007-2008, jolloin hankin jouluaatonaattona kukka-kaupasta jouluruusuja ihan vain siksi, että olisi hetken ajan vähän kauniimpaa – meillä kaikilla oli aika ankea joulu kun isää ei yllättäen enää ollut.

Istutin jouluruusuja kohmeiseen multaan rauta-ruukkuihin, sulattaen multaa kaatamalla siihen vedenkeittimestä kiehuvaa vettä. Oikein mietin, että tästä pitäisi ottaa kuva: Älä kokeile tätä kotona. Mitenköhän joulu-ruusut selviävät a) kiehuvasta mullasta b) talvesta yli-päätään, kun ovat tuotu jostakin Hollannista? Talvi oli niin lauha, että jouluruusut kukoistivat ja kukkivat koko talven huhtikuulle saakka! Tämä kuva on otettu 14. helmikuuta 2008.

4. Haasta neljä bloggaajaa jatkamaan haastetta.
Tämä on aina sama ongelma... tuntuu että niin monella on jo kiertänyt tämä enkä halua ketjukirjeitäkään ikinä jatkaa toisten riesaksi... vaikka näihin on kieltämättä aika hauska vastata...
Haluaisin kuitenkin lähettää tämän edelleen Seijastiinalle, jolla on kauniit ja luonnonläheiset blogit!

10 comments :

 1. Kauniisti kirjoitettu, ihanaa että jouluruusut jaksoivat kukkia vaikeana talvena! Ehkä se johtui siitä kiehuvasta vedestä?

  ReplyDelete
 2. Ehkä niiden käyttöohjeisiin pitäisi laittaa: kastele ensin multa kiehuvalla vedellä?!

  ReplyDelete
 3. Jouluruusut on tosi kauniita :)

  Tänä keväänä kun lumi suli kukkapenkistä, sieltä paljastui kukkiva jouluruusu! Uskomaton kasvuvoima ja sitkeys niillä!

  ReplyDelete
 4. Ihan totta. Minäkin löysin jouluruusun valmiina nuppuineen pienestä sulasta kolosta, vaikka joka puolella sen ympärillä oli kymmenen sentin kerros hankea.
  Nuokin jouluruusut välillä nuupahtivat, kun tuli kylmempää, mutta sitten taas terhakoituivat ja tekivät aina vain uusia kukkia!

  ReplyDelete
 5. Tavallaan yllättävä kuvaselostus, kun ainakin minä katsojana katsoin ensin vain narsisseja, jotka ovat kovin ajankohtaisia nykyään, mutta kuvan selityksessä puhutkin vain koristekatteesta, sinisestä lasimurskasta. Ja siitä brändö-nimestä sitten edelleen muistot kulkevat isääsi ja hänen yllättävään kuolemaansa ja ankeaan jouluun, kun häntä ei enää ollut. Paljon näistä kuvahaasteista aukeaa muistoja. Ja sitten tuo jouluruusu, joka selvisi sekä kiehuvasta vedestä että talvesta ja jaksoi kukkia. Meidän äiti kuoli samana vuonna, huhtikuussa 2007, hänkin aika yllättäen. (Isä oli kuollut jo 1992.)

  ReplyDelete
 6. Niin, aikamoista selostusta kieltämättä ;-) Mutta ellei olisi ollut koristekatetta josta piti ottaa kuva en olisi ehkä hankkinut niitä narsissejakaan, eikä koko kuvaa olisi. Ja tuntui siltä, että halusin selittää, missä paikassa kuva on otettu. Kuvaan tosiaan liittyy paljon enemmän kuin vain se pieni osa, mitä silmä siinä havaitsee.

  ReplyDelete
 7. Samaa mieltä Paulan kanssa, yllättävän henkilökohtaisia asioita voi sinänsä tavallinen narsissikuva kertoa!

  ReplyDelete
 8. Niin, no kun muuten kuvasta ei olisi ollut mitään sanottavaa :-D
  Pakostakin noista viimeisten aikojen lapsuudenkotikuvista tulee mieleen se, että tuo oli vielä silloin kun... Sitten asiat muuttuivat kovasti ja nyt koti on myyty. Niinhän ne muutokset tulevat, toisin kuin elokuvissa, joissa on vihjeitä; tosielämässä niitä ei ole, asiat vain tapahtuvat yllättäen eräänä ihan tavalliselta vaikuttavana päivänä.

  ReplyDelete
 9. Ihmeellinen asia, että minunkin äitini kuoli vuonna 2007. Kesällä tosin. Mutta silloin keväällä ihmettelimme vielä narsissien kauneutta yhdessä äitini kanssa. Narsissit liitänkin nykyisin aina äitiini...tällaisia yhteensattumia.

  Kauniita kuvia. Jouluruusu on ihana!

  ReplyDelete
 10. Otan osaa. Merkillinen katovuosi tuo 2007 :-(

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!