Sunday, 3 April 2011

Kuvia sisältä ja ulkoa

Lunta riittää lounaismeren saarellakin. Lintujen ruokintapaikan alla käyvät keltasirkut, ihanat keltaiset valopilkut, kuin kanarialinnut. Epätarkka kuva on otettu keittiön ikkunan läpi.

Jo kolmas harmaa päivä peräjälkeen, puuh. Peuraverkon sisällä on muotopuutarhani magnolioineen, ruusuineen ja samettihortensioineen – saa nähdä miten kasvien on käynyt pakkasissa ja peurojenkin ham-paissa, verkko ei ylety ihan taloni seinään asti.
Kylätie on tältä kohdalta sula, mutta on siinä vielä paikoitellen lunta ja jäätäkin. Ojat ovat lumen peitossa, silti yksi toiveikas on jo vesimyyrä-jahdissa.

Vesimyyrät ovat Ransun herkkua nro 1.

Sisällä keittiön pöydällä valmistaudutaan kesään. Keltakaunokkien (Centaurea macrocephala) sirkkalehdet ovat nousussa.

Olohuoneen ikkunalla, rakuunan ja basilikan välisessä ruukussa, on pieni itu. Silkkialbitsia! (Albizia julibrissin). Siitä tulee huone-kasvi, joka saa viettää kesät ulkona.

Makuuhuoneen ruusunnuppu-pelargoni 'Brightstone' on pykännyt huhtikuun kunniaksi pienen-pienen kukkatertun! Ei se määrä vaan laatu...
Toiveikasta kevään odotusta kaikille!

20 comments :

 1. Ihanan toiveikkaita nuo pienet kevään airuet! Silkkialbitsia, milenkiintoinen uusi tuttavuus minulle, onnea siis sille pikkutaimelle, että joskus sen näemme isona huonekasvina!

  ReplyDelete
 2. Kiitos! Onnea pikkuiselle taimelle toivotan minäkin, se saattaa vielä tässä kevään puutarhamessujen ym. aikana kuivua, tai sitten hukkua, jos kastelen sitä liikaa ennen kaupunkiin lähtöäni.
  Siitä pitäisi kasvaa puu, joka kukkii - jos kukkii - vaaleanpunaisin silkkihuiskuin, kuin vappuhuiskat!

  ReplyDelete
 3. Hassua, juuri kun olin pannut blogiin epätarkan kuvan talitiaisesta, avasin sinun blogisi, jossa on kuva keltasirkusta. Tuo yksi toiveikas on aika mainio. Ja sisällä valmistaudutaan jo kesään. Kiva kevätkuvaus.

  ReplyDelete
 4. Oi Ransu! Kyllä kohta varmaan koittaa hyvät myyräajat. Sinulle siis, ei myyrille! Ihania alkuja :) Näillä taas jaksaa!

  ReplyDelete
 5. Hyvä Ransu, aikainen lintu madon nappaa! Olga on päivystänyt jo monta päivää lintulaudan alla auringonkukan siemenkuorten synnyttämässä valtaisassa keossa. Luulen, että keon alla asustaa hiiri tai joku muu pikkuinen, sellaisia koloja ja kaivantoja on näkyvissä. Korva tarkkana O kuuntelee nenä maahan osoittaen!

  Voi Saila, sulla on jo noin hienoja kasvivauvoja! Silkkialbitsia kuulostaa eksoottisen ihmeelliseltä.

  ReplyDelete
 6. Toiveikas Ransu onkin ihan oikeassa! Kävin kurkkaamassa tuohon ojaan, ja siellähän pulisee ja solisee vesi! Vaikka tuntuu, ettei tämä kevät nyt etene lainkaan, niin näköjään lumi sulaa, vaikka on harmaata ja tuulista. Täällä on ihan tihkuinen sumu, ollut aamusta asti. Plääh.
  Niin, myyrille koittaa varsin huonot ajat :-D Kissan pitkäjänteisyys saalista kytätessä on hämmästyttävää. Kylä Olgakin tietää! Siellä ne paistit vilistää, ja joku kerta ne laittaa nenänsä maan pinnalle ja.. tassu käy!

  Eikös ole ihania kasvun alkuja! Minustakin silkkialbitsia kuulostaa vallan herkulliselta, en sitä oikeastaan tilannut, mutta se tuli yllätys-lottopaketissa, jollaisen voi tilata Chiltern Seedsiltä, paikka josta (taas) tilasin siemenet. Heillä on niin houkutteleva lottosekoitus, jossa voi olla mitä vain! (Silti nimetyissä pusseissa, niin tietää mitä siellä on). Ne taitaa olla viime kauden siemeniä, siksi edullisia. Hyvin itävät näköjään.

  ReplyDelete
 7. Puutarhaihmiseksi sinä kyllä elät vaarallisesti, kun sukkuloit kahden kodin väliä etkä omista pyörillä kulkevaa KASVIHUONETTA. Jos minä olisin vastaavassa tilanteessa, matkustaisin edestakaisin järjettömän ison lasivaunun kanssa, ja sisällä keikkuisivat miten pystyisivät kaikki pienet taimet, jotka tarvitsevat TLC:ta elämänsä alkuvaiheen kuoppaisella tiellä.

  Googlasin silkkialbitsian, näyttää suloiselta! Ja tuo pelargoni... voooooi <3

  Harmaata on muuten täälläkin, mutta taisi viime yö olla ensimmäinen, jolloin ei ollut miinusasteita. Hurraa!!

  ReplyDelete
 8. Juu, nyt ei ole luvattu pakkasöitä ainakaan vähään aikaan ,jee!
  Onhan tämä vaarallista elämää, mutta hei, elämä ilman riskejä on tylsää. Järjellä ajateltuna noille on kuitenkin pienempi paha elää ajoittaisessa märkyydessä ja kuivuudessa kuin että roudaisin niitä ensin keikkuvassa kassissa ilmatyynyalukseen, sieltä autoon, autosta kuumaan ja kuivaan kerrostaloasuntoon... Olisi meinaan mullat kassin pohjalla jo ennen sitä ilmatyynyalusta.
  Taloni sisälämpö laskee poissaollessani alle kymmeneen asteeseen, niin eivät nuo kovin paljoa vettä tarvitse. Viime reissulle kastelinkin niitä liikaa.
  Tottuvatpahan siinä sitten elämän realiteetteihin, saavat eväät kovaa elämää varten nääs!

  ReplyDelete
 9. Täällä sataa tänään kunnolla, ehkäpä lumi nyt saa kyytiä. Hauska kuva Ransusta. Saa olla aika motivoitunut vesimyyrän bongaaja että jaksaa olla ulkona tuolla kelillä;) Ihania kasvinalkuja sulla siellä.Pelargoniakuvassa on upee valo. Mä tykkään kovasti pelargonioista, kuten aikaisemmin jo totesinkin. Kohta pääsen hankkimaan niitä tuoksupelargonioita maalle! :)

  ReplyDelete
 10. Oi, ihanan värinen pelargonia! Mitkä lehdet!

  ReplyDelete
 11. Sataisipa täälläkin kunnolla niin sulaisi tuo lumi, harmittaa tällainen harmaa sumu (joka ei edistä kevättä). Mutta Ransun oja onkin sula, kävin kurkkaamassa ja siellä virtaa vesi!
  Tuosta pelargonista huomaa hyvin valoisuuden lisääntyneen: siihen kehittyy valossa nuo ruskehtavat kuviot lehtiin, talvella lehdet ovat kalpean limenvihreät.
  Minusta tuo kukan raisu punaisuus on jotenkin valloittava. Oikea täältä tullaan -punainen!

  ReplyDelete
 12. Myyräpaistia, jes! Miksei täällä sisällä voi olla myyriä? Edes muutamaa?

  Terkuin Unna Tuutikki

  ReplyDelete
 13. Mihinkähän sitä jouduttais ilman kissoja! Niistä on kyllä iso apu näissä pihahommissakin, ehkä joku puu ja pensas säästyy myyrien tuhoilta. :)
  Mutta meillä sataa vettä, ihan oikein! :) Ja sen näkee, ei tarvitsisi kun muutama tällainen päivä lisää, niin olis lumet tipotiessään!

  ReplyDelete
 14. Voi että, ny oon kade, miksei täällä sada!!!???
  Kissat metsästää myyriä ainakin meillä siihen tahtiin, että taitaa muutama naapurinkin puu ja pensas säästyä ;-)
  Nyt heti Ella rakentamaan sisälle ojaa, johon hyvät mutaiset penkat ja sinne vesimyyräpopulaatio!
  saila

  Joo Unna!
  Ne on parhaita, ne on läskejä ja mehukkaita! Mä tuon sulle joskus, pistän taskuun ja tuon!

  PUSSSssk
  RANSU

  ReplyDelete
 15. Lunta on täällä meilläkin ihan älyttömästi vielä, tuossa katselin yhtä blogia, ja kateuden häivä nipisti sydänalaani, SIELLÄ oli vihreää maata jo näkyvissä. Minä olen lapiolla vähän luontoäiti auttanut, isompia kasoja olen levitellyt laajemmalle alueelle, jotta lumi sulaisi nopeammin, tosi täällä sataa nytkin vettä ihan kaatamalla ja huomiseksi on luvattu aurinkoa ja lämmintä, joten eiköhän tästä kohta päästä keväthommiin. Saila, minäkin ostin magnolian...:)

  ReplyDelete
 16. Magnoliavillitys valtaa eteläisen Suomen! :-D On ne niin upeita. Voi olla, ettei magnoliasta saa pitkäikäistä puutarhakasvia, että se ei kestä kaikkia talvia. Mutta jospa se pysyisi edes muutaman vuoden ja ilahduttaisi keväisin kukillaan! Tai kai se kesälle menee, ainakin tätä menoa. Minun kumpikin magnolia on vielä lumen alla.
  Onneksi viime yönä täälläkin tuli vettä! Lunta on lähtenyt menemään jonkin verran. Jee!
  Hyvää alkavaa viikkoa Tuija!

  ReplyDelete
 17. Ihania kevään airuita :)

  ReplyDelete
 18. Nuo lämmittävät sydäntä kummasti harmaana päivänä!

  ReplyDelete
 19. Mua sitten kadehdituttaa kissaihmiset, jotka voivat kasvattaa kotona kaikkea! Meillä kiskotaan jokainen taimi mullasta heti kun vähän pilkistääkään ja multa tietty kuopsutettu jo ennen itämistä. Ja levitetty ympäri huushollia ;)Vain pelargoniat on saaneet haisevina olla rauhassa, pientä lohtua.
  Sulla jo pelakuussa nuppukin, vau.

  ReplyDelete
 20. Kissani suhtautuvat tosiaan ihmeen välinpitämättömästi kasveihin ja kaikenlaisiin pikkuesineisiinkin. Teille on varmaan osunut epätavallisen vilkas ja kaikesta kiinnostunut kissapopulaatio ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!