Friday, 8 April 2011

Puutarhamessuilla oma puutarha mielessä

'Nippon Beauty' -pionin verso... nyt ei raaskisi olla pois omasta puutar-hasta, kun siellä tapaa joka päivä vanhoja ystäviä keitä ei ole nähnyt puoleen vuoteen. En voi laittaa kuvia kevätpuutarhamessuilta Helsin-gistä, kun siellä ei ole ollenkaan niin kiinnostavaa kuin pihalla! Nämä kuvat ovat siis parin päivän takaa.

Vanhan taloni pohjoispuolelle toissa kesänä kaivettu oja on vielä lumessa ja jäässä. Talossa ei vielä ole räystäs-kouruja, vesi tippuu pitkin katon pituutta.

Kyttäyskaksikko... kissoillakin on kissanpäivät, kun myyrät eivät enää voi liikkua lumen suojissa. Tässä kompostien luona on hyvä paikka vahtia.

Taitaa siellä jotain olla.

Vaikka muotopuutarhani ympärillä on peura-aita, on siellä silti joku käynyt kaivelemassa. Aita ei riitä talon seinään saakka. Se joku on kaivellut pihani arvokkaimpia tulppaaneja, 1700-luvun lajiketta 'Blue Flag', hinta noin 10 euroa per sipuli.
Tein pian kanaverkosta suojakuvun kohdan päälle ja asetin viereen jänispatsaan, joka toivottavasti karkottaa ristiturpia ekä houkuttele niitä. Jänis on tarkkana pystyssä, voisi siis kuvitella että se on toisia jäniksiä huolestuttavassa asennossa.

Jänön jalkojen juuresta kohoaa jonkun sipulin punainen verso. En merkinnyt syksyllä juurikaan, mitä mihinkin kohtaan istutin. Tämä on varmaan joko punaista vihreäraitatulppaania tai sitten viime kevään messuilta saamiani punaisia papukaijatulppaaneja, sain ne kun näyte-puutarhoja purettiin!

Iloista viikonloppua!

24 comments :

 1. Sillä jokkakin kaivelijalla on vissiin ollut kallis ja hieno maku, kun on käynyt kaivelemassa hienoimpia tulppaanejasi. Toivottavasti ei enää uskalla tai ei pääse. Hieno tuo pionin nuppu. Kyttäyskaksikolla on jännittävät puuhat ja parempaa edessä kun kesä tulee. On teillä siellä työmaata!

  ReplyDelete
 2. Työmaata riittää eikä tekeminen lopu! Kukin hoitaa osuutensa. Myyrien tuhoista mun ei onneksi tarvitse olla lainkaan huolissaan. Kun nuo pojat oppisivat vielä ajamaan jäniksiä ja peuroja!

  ReplyDelete
 3. Tsemppiä messuviikonloppuun, kevät etenee nyt vauhdilla! Omassa pihassa ei vielä kauheasti kasviystäviä pilkistele, mutta taitaa olla aivan päivistä kiinni. Tuo jänispatsas on älyhieno! Toivottavasti kanaverkkosuojus ja jänö hoitavat hommansa hyvin!

  ReplyDelete
 4. Kiitos sinulle kanaverkkovinkistä! Sitä oli vain yksi pieni pätkä, josta sain tehtyä tuon yhden suojan. Suojattavia versoja olisi paljon enemmänkin. Toivotaan, että jänis pitää tuholaiset loitolla siihen asti, kunnes pääsen takaisin uuden verkkorullan kanssa.

  ReplyDelete
 5. Ou dear ou dear, voitko olla zoomailematta sen kameran kanssa siellä! ;) Hauska jänöpupu <3 Kivaa viikonvaihdetta sinne!

  ReplyDelete
 6. Mutta ajattele kuinka paljon vesimyyriä voi jäädä saalistamatta kun sinä messuilet! Saaripalstalla koittaa sitten taas aika työmaa pojille....

  ReplyDelete
 7. Niin, on käynyt niinkin, etteivät pojat ole ehtineet ekana iltana kotiin päästyämme oleilemaan sohvalla lainkaan vaan ovat vartin välein kipittäneet pihalla ylpeinä myyrä suussa ❤

  Tiina; zoomailematta niihin myyriin vai? :-D Vai versoihin? No kai niitä nyt siellä Porissakin jo on!

  ReplyDelete
 8. Uteliaan näköinen pionin verso kurkistelee kohti kevättä.
  Meillä on pionien päällä vielä kunnon kerros lunta, mutta innokkaaseen punanenäiseen raparperinversoon törmättiin Ruusan kanssa tänään pihakierroksella....
  Sinulla on siellä todellinen tehoyksikkö....eikun kaksikko, ei mitään mahkuja myyrillä!!
  Meillä on Onni taitanut hävittää myyrät sukupuuttoon, kun edelliskesänä teki selvää läheisen ojan piisameistakin!
  Tomeralta vaikuttaa tuo vahtijänis kyllä...

  ReplyDelete
 9. En tiedä, kun on puutarhassa lunta n. 20 cm vielä ;)

  ReplyDelete
 10. Häh, höh, ai niipal...
  No ehkä se lumikerros onkin parempi, hitsi, ovat povanneet yöpakkasia. Kuka niitä enää kaipaa, murrauh!
  Punainen raparperinverso on niin hassu ❤
  Onni on varsinainen pihan turvamies!

  ReplyDelete
 11. Oi, mitkä pullukat ihanat nuput. Ja pullukat ihanat pojat! Rakastan kissoissa juuri tuota kyttäysasentoa: liikkuuko joku? Missä liikkuu? Kuka liikkuu? Ei liiku enää! :-D

  Tulee ikävä omia kissojani kissojen taivaassa.

  ReplyDelete
 12. Siis mitä. Arvokkaat sipulit viety? Kauheeta sanoa, mutta hommaa haulikko ... :-E

  ReplyDelete
 13. Voi, rakkaita kissojasi. Kuolema on siitä varsin tylsä homma, että meille jäljellejääneille jää ikuajoiksi ikävä.
  Kissat kyttäämässä ovat kyllä mainioita. Niin tarkkoina kuin porkkanat :-D

  ReplyDelete
 14. Haulikon hommaaminen on käynyt, usko tai älä, varsin usein mielessä :-D Nyt en tiedä onko sipulit viety vai oliko päältä vain vähän kuopsutettu.

  ReplyDelete
 15. Saaressa näyttää lunta vielä riittävän :)

  Mukavaa viikonloppua! :)

  ReplyDelete
 16. Olipa hauska löytää saariblogisi. Meillä oli monta vuotta mökki Nauvon puolella. Nyt itäuusmaalaisessa suistomaisemassa odottelen loputtoman talven loppua.

  ReplyDelete
 17. Saako näitä suloisia tappajakisuja lainaksi :)? Törkeä varkaus viedä Blue Flag -tulpsuja! Poliisi ja palokunta paikalle. Saiskohan vakuutuksesta korvausta...nuo on niin upeita tulppaaneita! Toivottavasti myyrä ei olisi päässyt niihin käsiksi...

  ReplyDelete
 18. Ihan samaa mieltä, törkeä varkaus. Erityisen törkeäksi rikoksen tekee se, että siinä lähellä olisi toki muitakin vaihtoehtoja tulppaaniruokavaliota noudattaville, mutta niistä kohdin ei ollut kaivettu.
  Vai lainaksi? Pitänee kysyä pojilta ;-) Ja neuvotella vuokratyövoiman hintaa, ja sitä, maksetaanko se muikuissa vai missä.
  Saaressa riittää vielä lunta, ja nyt ovat ennustaneet kylmiä öitä :-(

  ReplyDelete
 19. Voi kun saataisiinkin pojat meille edes hetkeksi! Laitettaisiin kyllä parhaat herkut pöytään. Haaveillaan kissoista koko perhe, muttei uskalleta ottaa astman takia :( Itse haaveksin, että saadaan hoitaa jonkun kissoja ja todetaan ettei mitään oirehia ilmene, jee. Näin jossain sellaisen kyltin, jossa luki "A home without a cat is just a house", pitää kyllä paikkansa, piru vie.

  ReplyDelete
 20. Voi että. Allekirjoitan tuon lauseen sataprosenttisesti. :-(
  Minulla on ystävältä saatu jääkaappimagneetti, jossa lukee "Home is where your cat is"; sama asia käänteisenä!

  ReplyDelete
 21. Saila, missä ihmeessä se teidän osasto oli, minä haahuilin ympäriinsä ja yritin etsiä, mutta tuloksetta..olisin niin kovasti myös halunnut sua nähdä. Ai niin ja terveisiä Korppoon sisustuspuodin pitäjältä, kyselin häneltäkin sinusta, mutta sanoi, ettei tiennyt missä teidän osasto oli. Pläääähhhh...mrrrr..mmrrr...
  Noh...pitää hypätä prätkän kyytiin ....

  -Tuija-

  ReplyDelete
 22. Prätkän :-D Ai teillä on lauantai-illan ajelut vielä ajamatta?
  Meillä oli tosi huono osasto, se oli jotenkin nurkassa. Torstaina mulle soitti yksi lehtemme vakituinen avustaja, joka ei millään löytänyt oastoamme, ja eihän mulla ollut siinä vaiheessa mitään hajua! Kyllä se sitten kai löytyi, ja minäkin sen löysin, kun osasin etsiä reunalta.
  Ai Korppoon sisustuspuodin? Siis Amalias hem, varmaan. En tiennyt että hekin olivat paikalla!

  ReplyDelete
 23. Ihana kyttäyskaksikko, onko niillä kevättä rinnassa? ;)

  Aurinkoista sunnuntaita!

  ps. Terhi oli Virpin (My Country Home) kanssa samalla osastolla 1D31.

  ReplyDelete
 24. Aijaa. Kävin sisustuspuolella vasta lauantaina loppupäivästä, ja taisin olla vähän koomassa.
  Kyttäyskaksikko on selvästi mielissään myyräpopulaation tulosta esiin lumen alta.
  Aurinkoista sunnuntaita Kesäkukka!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!