Friday, 29 April 2011

Iloisia pakettiyllätyksiä

Voi että, posti oli poissaollessani tuonut saaren rantaan vaikka mitä mukavaa! Ensinnäkin, voitin Villikissan arpajaisissa – mikä sen ihanampaa kuin voittaa taitavan tekijän arpajaisissa? Kissapojat saivat valloittavan hiirulaisen, joka on täytetty Sonja-kaunottaren karvoilla! Ooh!

Tajuavatkohan tällaiset leikatut kollit mistään mitään? Meillä näyttäisi olevan asioiden tärkeys-järjestys seuraava: ensin ruoka, sitten vähäpätöisemmät asiat. Lelua kyllä nuuhkittiin, mutta vasta sitten kun vatsat oli täytetty.

Villikissa oli virkannut muutakin kivaa: valkoisen korin ja pari suloista lintua, joita olinkin jo ehtinyt ihastella hänen blogissaan!
Lisäksi posti toi Naukulasta HELMI-pääsiäiskortin, vau! Keräily-harvinaisuus, kuuluu samaan kastiin kuin Helmi- ja Wilma-joulu-postimerkit ja joulukortti. Olen otettu. Kyllä kannattaa liittyä Naukulan faniklubiin. Kortissa toivotetaan hyvää, iloista, rauhallista, aurinkoista, keväistä ja nautinnollista pääsiäistä, ja sellaisia päiviä aiotaan Saari-palstalla viettää vaikka pääsiäinen on ohikin. Kiitos toivotuksesta!

Marian koti ja puutarha lähetti ihanat valkovuokko- ja kieloaiheiset taulut. Maria pahoitteli saniaisaiheiden huonoa laatua, mutta et tainnut Maria tietääkään miten ajankohtaiset ja mieluisat juuri nämä kasvi-aiheet ovat – istutin ensimmäiset valko-, kelta-, aro-, balkanin- ja hämyvuokot sekä kielot tontilleni viime vuonna ja nyt katselen ensimmäistä kertaa niiden lehtiä ja kukkia iloisena uudesta keväästä. Samaan aikaan kuin tämä paketti tuli, toi posti myös juurakkopaketin Englannista; siinä on valkokirjavalehtisen lehtokielon juurakko (kuningassaniaisen ohella). Että osuikin juuri ajan hermoon samoin kuin makuhermooni tämäkin paketti, voi kiitos!

Arovuokko – Anemone sylvestris
Balkaninvuokko – A. blanda
Hämyvuokko – A. nemorosa 'Robinsoniana'
Keltavuokko – A. ranunculoides
Kuningassaniainen – Osmunda regalis
Valkovuokko – Anemone nemorosa

9 comments :

 1. Kivoja juttuja olitte postin välityksellä saaneet. Eikä se pääsiäiskorttikeräilyharvinaisuuskaan ollut mitenkään ajankohtaisuuttaan menettänyt. Kuulin juuri Saksassa kasvavista vuokoista, joissa on kuin valkovuokon lehdet mutta ovat sinisiä. Ettei vain sinun vuokkojesi joukossa olisi sellaista?

  ReplyDelete
 2. Pitäiskö sun ostaa postimiehelle lahjakortti hierojalle, kun se selkä vääränä tämän tästä kantaa sulle kaikenmoisia paketteja :D Ihanat nuo Marian lähettämät taulut.

  ReplyDelete
 3. Kylläpä postimies on ollut ahkerana:)

  ReplyDelete
 4. Kiva kuulla, että tauluni ilahduttivat! Olen itsekin haaveillut erilaisista vuokoista tuohon uuteen varjopuutarhaan. Sainion taimisto avaa ovensa maanantaina, luotan, että heidän valikoimistaan löydän jotain!

  ReplyDelete
 5. Sainion mainio taimisto tarjoaa varmasti jotakin kiinnostavaa. Sieltähän se minun edelleen hengissä oleva samettihortensiakin on :-)

  Sinertäväkukkaisiakin valkovuokkoja on, mutta tämä minun hämyvuokko on punertavakukkainen valkovuokon muoto. Sinertäväkukkainen on siis vielä hankittava!

  Varmaan pitäisi lahjoa kustia jotenkin, sillä tänne saareen se ei edes pääse polkemalla vaan pitää soutaa ;-)

  ReplyDelete
 6. Iloista vappua, jäbät! Vaikka meikä likoista diggaa, niin ruoka - se menee aina ja ikuisesti kaiken muun edelle! Meidät saa kotiin rapisuttamalla namipussia ovella, toimii kuin vellikello! Muistakaahan herkutella vapun kunniaksi...ja hiiret on tarkotettu tuijotettaviksi, ei ruuaksi!

  ReplyDelete
 7. Ai jaha, tänään on jo eteisen matolla herkuteltu tuoreella vesirottapaistilla, Ransu ei jaksanut sitä kokonaan vaan isoveli joutui auttamaan. Voi sitä rouskutuksen määrää!
  Hyvää vappua teidänkin pojille!

  ReplyDelete
 8. Hih, ruoka se on tärkeintä kissan elämässä! Ainakin Petteri on samaa mieltä. :)

  ReplyDelete
 9. Ruoka pitää miehen tiellä, tuumaavat meidänkin pojat ;-)
  Kiitos myös ihanasta Sonja-kortista! <3

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!