Friday 6 September 2024

Syyskuun kalenteripoika

 Ransusta sää saisi jo viiletä. 

Olemme edelleen kaupungissa. Täällä on kuuma!

Makuuhuoneen hämärässä, viileällä lattialla laattareunan päällä, voi usein havaita pyöreänpitkulaisen karvatyynyn. Ransu se siinä on tuulettamassa masuvillojaan. Parvekkeelta saattaa lisäksi tulla viileä – tai kuuma – ilmavirta.
Hyvä uutinen on tietysti se, että sää takuuvarmasti viilenee ennen pitkää, halusimme me muut sitä tai emme.

Välillä täytyy keskittyä toiseen olennaiseen eli ruuan ja rapsutusten kerjäämiseen.

Yksi toiveista täytetty!

Kotona saaressakin Ransu harrastaa lojumista, usein kissanminttujen katveessa. Sitä on joskus vaikea huomata.

Siellä se on!

Yksi kaupunkireissun syistä on Mustin eläinlääkärikäynti. Vein pissanäytteen ja sitten vielä erikseen Mustin, joka punnittiin ja otettiin verenpaine. Munuaisten vajaatoiminta diagnosoitiin oikeastaan jo aiemmin verikokeista, mutta vahvistukseksi tuli vielä pissanäyte. Tauti on vaiheessa 2 eli ei vielä kovin pitkällä. 
Verenpaine oli hyvä ja painoakin oli tullut lisää sitten viime käynnin 150 grammaa, mistä olemme todella iloisia. Tärkeintä on, että Musti syö, joten jos renal-ruuat eivät maistu, annetaan sitä, mikä maistuu. Mitään lääkitystä ei määrätty.
Kotona annan Mustille Canikuria kaksi kertaa päivässä sekä seniorien omegaöljyä kerran päivässä. Mustilla on kova kakka, joten pyrin antamaan psylliumia myös kerran päivässä. Nämä ovat siis omia päätöksiäni, ei eläinlääkärin suosituksia, mutta hänen kanssaan on näistä kyllä keskusteltu.

On ollut huippua saada keväästä asti kertynyttä pyykkivuorta madallettua – kaupungissa kun on sellaiset ylellisyydet kuin kylpyhuone ja pesukone. Ovelta johti enää kapea polku muualle asuntoon. Sain viimein pestyä myös untuvapeiton, jonka päälle Ransu oksensi toukokuussa. Sopivasti uuden untuvapeittokauden kynnyksellä!

Ransu toivottaa lukijoille hyvää syyskuuta – sellaista, että saa riittävästi ruokaa!

On haastavaa, kun on yksi kissa, jota pitäisi syöttää niin paljon kuin voi, ja toinen, jonka syömistä pitäisi rajoittaa niin paljon kuin voi, mutta näillä mennään. Pääasia, että on kaksi sairauksiin nähden hyväkuntoista poikaa.

30 comments :

  1. Suloinen viilentelijä ekassa kuvassa, täällä ollaan samaa mieltä Ransun kanssa, että saisi jo hieman viiletä sisällä. Muuten voi jatkua kauniit syyspäivät kylläkin. Mukava kuulla, että molemmat karvapojat voivat ikäänsä nähden hyvin! Hyvää syyskuuta sinnekin!

    Mia, Jkl

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mukava kuulla sinusta Mia! Ottaen huomioon poikien iät – 18 ja 15, tai Ransuhan täyttää alle kuukauden päästä jo 16 – he ovat onneksi hyväkuntoisia. Kiitos!

      Delete
  2. Terveyttä ja pitkää ikää karvakavereillesi toivotan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, terveys on täälläkin toiveena! Pitkä ikä heillä on jo :-D

      Delete
  3. Sinäkin jouduit eläinlääkäriin! Tylsää, mutta ohi taas - Max

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti pääsi Maxia helpommalla, oli pikainen reissu, kun otettiin vain verenpaine hännästä ja juteltiin lääkärin kanssa. Se ei Mustia paljon haitannut, mutta tietysti koppaan ja autoon joutuminen – eikä sen jälkeen päässyt saareen, vaan tyhmälle pöydälle – oli kaikin puolin turhauttavaa.

      Delete
  4. Tuolla turkilla Ransulla varmaan onkin vaikeuksia pysyä viileänä näillä keleillä... Ihanat kissat, kumpikin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ransun helleraja on tosiaan jo 20 asteessa. On ne ihania, onneksi ovat olleet kavereina elämässäni näin pitkään!

      Delete
  5. Rapsutukset pojille, toivottavasti pääsette pian taas saareen nauttimaan puutarhasta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pojat kiittävät! Pian onneksi pääsemme kotiin.

      Delete
  6. Voi karvapoikia, kun joutuvat kuumassa kaupungissa oleskelemaan. Toivottavasti kaupunkivierailu eläinlääkäreineen ja muine hirvityksineen ei kestä enää kauaa. Hyvä, että Mustinkin vointi on nyt parempi. Silitykset kummallekin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pojat kiittävät! Kyllä tämä tästä. Ransu vaatii päivittäistä ulkoilua, niin pääsee raikkaampaan ulkoilmaan, ja Mustin kanssa täytyy puolestaan leikkiä aika monta kertaa päivässä :-D

      Delete
  7. Olet Ransu komea poika ja huomio kiinnittyy väkisinkin nenukkiisi, joka on parantunut niin hyvin! Hienoa! Ei tuo ruokajuttu mene niin tasan täälläkään. Toinen osaa kohtuuden ja toinen syö kaiken mitä näkee. Eilen meinasi tulla reikä äidin koiranruokapussiin, kun Merri haistoi jo pussin läpi, että syötäväähän siellä on :)
    Ransu näyttää minttukasvillisuuden seassa sellaiselta lampaanvillapallolta, joita levittelet puutarhaan :)
    Reipasta ja raikasta jatkoa syksyynne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nenään jäi muistoksi tumma kuoppa, jossa on kaksi reikää. Aiemminhan harmaa karva jatkui kirsuun asti. Se ei tunnu Ransua yhtään haittaavan, onneksi. Ja ihmeen vähän sydänlihasrappeumakaan sitä häiritsee, ei se toki enää ole sellainen marakatti kuin pienenä, vaan ottaa rauhallisesti ja lojuu villapallerona. Mutta innostuu joskus vielä fyysisiin aktiviteetteihinkin, kuten puun runkoon loikkaamiseen tai laukkaamaan pihan poikki.
      Voi Merriä :-D
      Kiitos, mukavaa syksyä teillekin!

      Delete
  8. Ihanat kuvat Ransusta. Ymmärrän hyvin, että kuuma tulee tuollaisessa turkissa. Rentoja nuo nukkumisasennot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi vain yrittää kuvitella, millaista olisi elää kesä tuollainen turkki päällä.

      Delete
  9. voi ihana Ransu, kyllä tuolla turkilla tarkenee näillä keleillä. .Mukavasti varmaan lämpö ottaa Mustinkin mustaan turkkiin. Vähitellen vähän villenee mutta ihmeen pitkään nyt lämmintä luvataan kuitenkin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti nauttii lämmöstä ja lojuu auringossa helteelläkin, se tuntuu olevan joustavampi lämpötilojen suhteen. Ihanaa, kun on tällainen jälkikesä!

      Delete
  10. Kalenteripoika on niin ihanasti kellallaan suuntaan jos toiseenkin....

    ReplyDelete
  11. Voi ihanuus miten suloiset karvakamu kuvat.
    Ja kuva missä istuu jakkaralla, ihana!
    Mustin kynsien raapimis kuva on meidän Lulu, joka rakastaa
    tuota puuhaa.
    Antoiko Musti ottaa verikokeet hyvin?
    Voi muistan, kun meidän Ottoa käytin eläinlääkärissä verikokeissa,
    se verikokeiden otto oli kammottavaa. Kissa huusi niin, että meinasi
    tukehtua ja minä olin aivan järkyttynyt. Sitten joutui lopuksi koko kissan laittaa sellaiseen häkkiin, mistä sai kokeen otettua.
    Otto pelkäsi sitä eläinlääkäriä niin kovasti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi itku, miten traumaattista oli Oton eläinlääkärikäynti kaikille osapuolille! Sekä Musti että Ransu ovat onneksi todella kilttejä ja rauhallisia lääkärillä. Musti vain nieleskelee ja työntää päätään kainalooni turvaan, tassut hikoavat, mutta ei se pidä ääntä tai pyristele.

      Delete
  12. Ihanan suloiset kissakuvat ♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kissoista on helppo ottaa suloisia kuvia :-)

      Delete
  13. Toivottavasti nämä syystuulet osuvat juuri sopivan viilentävästi kissapoikienkin turkkeihin ja jos tulee liian kylmä, niin onneksi mamma on ehtinyt pestä sen untuvapeiton valmiiksi käyttöön taas!
    Merja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyt ainakin viilentyi ihan oleellisesti ja tuli vähän sadettakin – hyvä uusille taimille ja siirretyille kasveille!
      Ransu on jo pariin kertaan hakeutunut mamman kylkeen peiton alle aamun tunteina.

      Delete
  14. Halaukset molemmille. Meillä arviolta 13-14 -vuotias Katti on nyt saanut kilpirauhasen tasapainoon. Hyvää syksyä! mk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pojat kiittävät halauksista! Hienoa, että Katti pääsi tasapainoon. Onneksi on lääkkeet!

      Delete
  15. Voi Ransua! Ymmärrän, että kuumuus ahdistaa, jos on paksu turkki päällä. Ja sitten kun viilenee, on vaarana, että sataa lunta! Manuleillakaan ei ole helppoa.

    Paljon paijausta hänelle ja useita pusuja myös!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ransu kiittää huomiosta – ja huomauttaa, että se on kerjännyt ruokaa jo ainakin tunnin ajan!
      Selitys: sen paino vain nousee nousemistaan, jos en yritä rajoittaa sen syömistä. Joten lohtupaijaukset ja -pusut ovat todella tarpeeseen.
      Tulimme takaisin kotiin ja onneksi täällä ei ole ollenkaan niin kuuma kuin kaupungissa. Oikein manuleille sopivaa. Eikä luntakaan toivottavasti tule pitkään aikaan.

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!