Wednesday 18 March 2020

Taas tarvittiin tapettia

Kaupunkiasunnon kylppäriin tuli putkiremontin myötä uusi ovi. Vanhankin olin tapetoinut, jos kukaan enää sellaista muistaa – bloggasin siitä ehkä joskus kymmenen vuotta sitten... Uusi ovi oli yhtä tylsä kuin vanhakin ennen tapetointia, suora valkoinen pinta. Kaipasi kipeästi jotakin.
Pyörittelin idealehtiötä aikani piirrellen erilaisia maalausideoita. Sitten tajusin mitata viime vuonna ostamani tapetin.

Olin hankkinut ebayn kautta rullan Cole & Sonin ihanaa Rousseau-tapettia. Sitä on toki myynnissä ihan suomalaisissa kaupoissa, mutta ebayn kautta saa joskus edullisesti rullan tai pari, kun joltakulta on jäänyt remonttiprojektistaan yli. Toki kotimaisillakin myyntisivuilla myydään tapetin ylijäämärullia, ja oli minulla niissäkin haku, mutta todennäköisyys, että tällaista ulkomaista erikoistapettia sieltä löytyisi, on häviävän pieni.

Tapetti on erikoisleveää ja sopii passelisti oveen niin, että kummaltakin reunalta jää pari senttiä tapetoimatta. Sen johdosta tästä tuli siistimpi kuin aiemmasta Laura Ashley -tapetista, joka oli normaalilevyistä. Tässä ei ole saumoja ollenkaan.
Kuva on eteisen puolelta, jossa on vedensävyiseksi maalatut seinät.

Pieni Laura Ashley -yksityiskohta tästäkin ovesta löytyy. Ostin ennen Helsingin myymälän sulkemista sieltä unelmien ovenkahvan juuri tätä kylppärin ovea varten. "Kristallikahva" tekee ihanan heijastuksen oveen!
Tietysti ovi oli asennettu kahvoineen, mutta kun kahva oli niin ruma. Lukkosysteemikin piti vaihtaa, sillä siinä oli muovinen väännin, eikä sellaista kestä. Yrittäkää ymmärtää... Tämä on edellisestä ovesta talteen ottamani, itse hankkimani lukkosysteemi. Vien tylsän kahvan ja ruman lukon kierrätyskeskukseen, kai ne jollekulle kelpaavat.

Kylppärin puolelle olin valinnut vähistä vaihtoehdoista ihan perusvalkoiset kaakelit, koska mietin, että teen huoneesta persoonallisen sitten muilla keinoin. Oven tapetoinnin myötä tuo iso kasvitaulu siirtyy muualle. Täytyy käydä läpi taulupinoa sillä silmällä, mikä olisi sopiva.

Jätin kylppärin varusteista pois peilikaapin ja suihkukaapin, sillä halusin seinään oman peilin, nätimmän valaisimen ja ihanan suihkuverhon ruman suihkukaapin sijaan. Humalakuvioinen suihkuverho onkin sanellut kylppärin värimaailman.
Takanani seinällä on pyykinpesuaineet lasipulloissa. Harmi vain, että hana on susiruma ja sitä en pysty itse vaihtamaan eikä vaihtoehtoja annettu. Odotan lottovoittoa ja sen jälkeen kutsun putkimiehen.

Uuden suihkuverhon myötä jouduin ostamaan pari hammam-pyyhettä, kun ne ovat niin kauniita ja löytyi niin sopivan väriset. Kuvia en tuunaile sitten yhtään, olisihan tuota voinut siloitella...

Yksi kylppärin tärkeimmistä varusteista on muistutuskyltti ovessa. Kylppäriä käyttävät sellaisetkin, jotka eivät osaa avata ovea, jos se jätetään kiinni.

Maailma on niin pullollaan ihania tapetteja, että ei riitä huoneita kaikille (paitsi jos tulee se lottovoitto ja ostaa 480-huoneisen linnan). Niinpä olen todella iloinen, että tälle mahtavalle kuosille löytyi näkyvä paikka.

36 comments :

  1. Oi miten kaunis kahva! Mainio idea tapetoida ovi. Enpä ole itse tullut moista koskaan ajatelleeksi. Hih, söpö muistutuskyltti. Ihanaa keväistä päivää sinne! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapetoin yhdessä nuoruuden asunnossa jääkaapinkin... Kyllä kaikkea voi tapetoida ;-)
      Kiitos, mukavaa päivää sulle myös!

      Delete
  2. Oi, kuinka kutsuva kylppäri! Tuo oven tapetoiminen on loistava keksintö. En olisi itse jotenkin edes tajunnut sellaista. Lisäksi tuollaiset pienet yksityiskohdat kuin kyltti ovessa, kahva, suihkuverho ja taulu kruunaavat kokonaisuuden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä en ole minimalisti, toisin kuin eräät ;-) Mutta säkin varmaan arvostat noita kasviaiheisia yksityiskohtia! En tiedä, onko oven tapetoiminen järkevää, etenkään kylppärin oven, mutta oli mulla se edellinenkin kylppärin ovi tapetoituna paperitapetilla vuosikaudet, eikä yhtään kupruillut tms.

      Delete
  3. Replies
    1. On ihanat! Kyllä jouduinkin kauan kestämään tylsää kylppärin ovea, kaksi vuotta. En tajua, miten kestin ;-)

      Delete
  4. Ihana tapettiovi! Käyttävätkö pojat samaa vessaa ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä, mutta eivät samaa vessanpönttöä :-D Niillä on hiekkalaatikot tuolla kylppärissä.

      Delete
  5. Ihana tuo "Jätä ovi auki"! … Meillä toinen kissa juo vain saunakiulun seisonutta vettä, joten avoimet ovet täälläkin. mk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saunakiulu-juomapaikka :-D ♥ Ilman muuta täytyy olla kulkureitit auki!

      Delete
  6. Hienosti oot ideoinu tuon tapetin käytön, ei ois mielessäkään käyny oveen tapettii laittoo. Kaunis kylppäri. Ja hieno kahva ovessa! Vai on se Ashleyn liike lopetettu Helsingistä. Miekin kerkesin sisaren kanssa siellä käyvä ja ruususii muistoja on, servettejä joita en oo ruahtinu käyttee ja sydänkoriste tavallisessa ovenkahvassa roikkuu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapettia jäi vielä, joten voi ideoida lisää... olisi kiva pleksin taakse keittiön välitilaankin, esimerkiksi. Kaupunkikeittiö mulla onkin rempattu, mutta saaritaloon on keittiö vasta tulossa joskus. Tai sitten tuosta voi tehdä todella nättejä lahjakasseja tai siemenpusseja ystäville, tai kortteja tai kirjankansia...
      Laura Ashleyn liike Helsingissä sulki ovensa viime vuonna. Taitaa verkkokaupoista olla niin paljon kilpailua. Kai noita tuotteita saa nyt sitten tilattua netin kautta Englannista tai jostain muualta. Niin ihania juttuja heillä!

      Delete
  7. Ihana tapettiovi kahvoineen. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ♥ Tällaisista jutuista tulee niin onnelliseksi, niin hölmöltä kuin kuulostaakin!

      Delete
  8. Oi, ihana tunnelma ja kaunis tapetti. Tuo ovenkahva on aarre.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kauan kuolasin tuota kahvaa, mutta kun se tuli aleen, ei tarvinnut kauaa miettiä. Itse asiassa taisin tarttua kahvapakkauksen kuin nälkäinen tiikeri.

      Delete
  9. Niin hienostunut ja ylellinen tunnelma sinulla on kylppärissä!
    Oven tapetti on superhieno, kahvasta puhumattakaan. Aivan ihana suihkuverho, ihan eri kuin joku suihkukaappi.
    Ovikyltit ovat joskus tarpeellisia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prameaa tunnelmaa on tosiaan, mutta kyllähän tytön täytyy joskus päästä prameilemaan ;-) Suihkuverhoissa on niin ihania kuoseja, kun ryhtyy googlettelemaan, eikä kangaskaan ole sellaista inhaa kylmää muovia, joka saa monet inhoamaan suihkuverhon ajatusta.
      Vieraat lähes aina sulkevat oven poistuessaan kylppäristä, niinpä kyltti oli tärkeä. Joskus kutsuilla kissa on naukunut kovaäänisesti suljetun oven edessä, kun on ollut hätä.

      Delete
  10. Kaunis tapetti. Kuviosta nousee mieleen Berliinin ja Potsdamin linnoissa näkemieni kakluunien käsinmaalatut kuviot. Sinulla on nyt keisarillinen vessan ovi. Ovenkahva on huikean hieno yksityiskohta. Voin vain kuvitella, miten hyvältä se tuntuu kädessä.
    Oven sulkemisen kieltävä kyltti on lähes pakollinen kissataloudessa. Juuson eläessä ei tarvinnut vahtia vessan ovea, kun hiekkalaatikko oli kodinhoitohuoneessa, jonka ovi on muutenkin lähes aina auki. Käydessäni moikkaamassa veljenvaimon Roopea, vessanovi on jätettävä auki. Usein Roope kyllä tulee vessaan itse siitä muistuttamaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuo kakluuni onkin hyvä vertaus. Tapetin taustassa on hienonhienoja viivoja kuin hiushalkeamia, ne eivät kuvassa erotu, mutta tuovat juuri sellaista vanhan kaakelipinnan näköä. Muutenkin tuo oli harvinaisen hieno kuosi, kaikenlaisia ihania kuvioita tapeteissa on, mutta näin huolella toteutettuja harvemmin. Kun kuvioissa vielä on tuo käsinmaalattu tuntu. Näin pienistä asioista koostuu päivittäinen ilo.
      Voi ihanaa Roopea, hyvä, että itse muistuttaa :-D

      Delete
  11. Kiva saada hyviä ideoita remonttiin. Oven tapetointi ehdottomasti on sellainen. Minulla on muutama ruman harmaaksi maalattu komeronovi ja niihin tällainen ratkaisu olisi täydellinen. Ja saisi taas syyn ostaa jotain ihanaa tapettia. Noita pyyhkeitä olen myös kauan himoinnut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komeroiden ovet olisivatkin todella ihania! Ja voisihan vanhan peilioven peilitkin tapetoida, jos raaskii... itse en taida raaskia. Jos olisi uusia peiliovia niin sitten raaskisi. Jos himoitsee niin sitten kannattaa hankkia, vai mitä ;-)

      Delete
  12. Hieno tapetti ja kiva idea! Kyltille olisi meilläkin tarvetta. Tosin meillä käy niin harvoin vieraita, että yritän muistaa sanoa, että ovi auki ja kaikki kannet kiinni. Murunen kun tykkää istua pytyllä ja avustaa mm. hampaiden pesua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi Murunen ♥ Minäkin aina laitan pytyn kannen kiinni, en oikein ymmärrä ihmisiä, jotka jättävät auki, se on niin epäsiistin näköistäkin... Pienenä Ransu putosi kerran pönttöön, kun hyppäsi juuri samaan aikaan kun avasin kannen. Pikkukissat ovat niin ehtiväisiä. Saa jäädä mieluiten vain siihen yhteen kertaan :-D

      Delete
  13. Instassa jo katsoinkin että nythän tuli hieno ovi. Ja niin samaa mieltä olen noista pienistä muovisista yksityiskohdista, ei, ei ja vielä kerran ei. Ovenkahva on täydellinen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih, mahtavaa, että muovinuppero-inholle löytyy ymmärrystä! Tuo kahva on niin ihana, onneksi niitä vielä oli.

      Delete
  14. Hauska idea! Sinulla ei oo sitten taloudessa tahmatassuja! Meillä saa vessan ovea alvariinsa pyyhkiä...kukaan ei kai käytä sitä ovenkahvaa!

    ReplyDelete
  15. Kiva tapetoonti-irea. Hiano tapeetti ja ihan täyrelline ovenkahava :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Riippuu varmaan katsojasta, onko tuo ihana vai järkky, mutta itse tykkään valtavasti!

      Delete
  16. just eikä melkein, tykkään värimaailmastasi, materiaaleista ja ideoistasi! meil on tapetti kestänyt jo 25 vuotta makkarissa tuuletusparvekkeen ovessa. ovi oli juuri sellainen tylsä valkoinen alaosastaan, laitettiin siihen samaa tapettia kuin seinäänkin, ruusuista sellaista ja tykkään edelleenkin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hienoa, tulipa vahvaa suositusta ovien tapetoimiseen! Ihastelen joskus sellaisia ovia vanhoissa kartanoissa, joiden ei edes huomaa olevan ovia, kun on maalattu tai tapetoitu samoin kuin seinäkin. Teillähän on sitten juuri sellainen tuuletusparvekkeen ovi!

      Delete
  17. Oi miten se on hyvä! Onneksi voi tuunata tavallista paremmaksi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onneksi voi! Sä olet kyllä kodin tuunailun maailmanmestari. Mallailin paria ihanaa Yann Arthus-Bertrandin kuvaa tuohon: kamelikaravaania ja itämaisia mattoja ja palmuja, sopisivat täydellisesti tunnelmaan. Ehkä ne päätyvät kylppäriin, tunnustelen hieman... mun täytyy aina saada pohtia ensin :-D

      Delete
  18. Onpa kiva idea tapetoida ovi noin kauniilla tapetilla. Ja kahva on todella kaunis. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihania tapetteja on liikaa, tällä tavalla pääsi käyttämään tätä unelmatapettia :-)

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!