Sunday, 14 July 2019

Elämää paratiisisaarella ja retki Rauman suuntaan

Olen päässyt viettämään aikaa ystäväni sukuhuvilalla Uudenkaupungin kauniissa saaristossa.

Ohjelmassa on niin virkistäytymistä kuin työntekoakin, onneksi ystäväkin on yrittäjä, niinpä töiden mukaan ottaminen ei ole pyhäinhäväistys, vaan täysin normaalia. Kummallakin meistä on hieman työsumaa tällä hetkellä. Naputtelemme yhdessä koneitamme täällä vanhan tuvan pöydän ääressä ja välillä käymme ulkona, saunomme rantasaunassa ja uimme.

Tai sitten tarkkailemme käenpiikojen poikasten ruokintaa rantalepikössä.

Olen päässyt myös tutustumaan tarkemmin tähän saaristoon töiden merkeissä (minulla on todella kiva työ!). Eilen aamulla työnsin soutuveneen vesille jo aamuvarhaisella, sillä ohjelmassa oli tärkeä retkipäivä.

Suvikummun Marja oli järkännyt pienen ryhmäretken Vakka-Taimeen. Pääsimme viimeinkin ruusutarhaan asti ja se olikin näkemisen arvoinen! Toki osa ruusuista oli jo kukkinut, kuten pimpinellaruusut; mutta tarhakurtut, centifoliat, neidot, kartanot, sammalet, damaskot ja portlandit olivat upeasti kukassa. Monelle meistä taisi tulla pakkosaada-kohtauksia, minulle ainakin. 
Ostoslistallani oli jo valmiiksi neidonruusu 'Mme Legras de St Germain' ja ranskanruusu 'Violacea', mutta jälkimmäisen taimia ei ollut, niinpä otin heräteostona muhkean 'Charles de Mills' -ranskanruusun sen sijaan. Laittaisin tähän kuvat niistä kukassa, mutta kuvieni muistiinpanot ovat autossa ja auto soutuvenematkan takana...

Meille näytettiin Vakka-Taimen istutusalueita Vesa Muurisen asiantuntevan opastuksen johdolla. Vakka-Taimessa voi tuntea olevansa lähes lauhkean vyöhykkeen sademetsässä. 

Puut kohoavat korkeuksiin, eivätkä ne ole mitään tavallisia lajeja. Köynnökset kiipeävät puiden runkoja pitkin taivaaseen ja puiden alla on mitä merkillisintä kasvillisuutta.

Kanadanliljat ovat tänä kesänä korkeampia kuin konsanaan.

Lopuksi saimme vielä tutustua Marjan omaan puutarhaan. Puutarhapantteri Onni pysyi jälleen piilossa, mutta Ruusa hoiti totutusti pihaesittelyä.

Joku saattaisi ehkä jopa sanoa, että Ruusassa on hitunen linssiluteen luonnetta.

Ruusa löysi asiantuntevaa rapsuttelua Cherin käsissä. Laatuaikaa nurmikolla.

Suurkiitos ystävälle, jonka luona olen saanut viettää saariaikaa, Marjalle ihanasta retkestä, Vesa Muuriselle mahtavasta elämyksestä Vakka-Taimen viidakossa ja ihanille bloggaajakollegoille hyvästä seurasta! Toivottavasti näemme pian taas.

Vakka-Taimeen pääsee itsekin tutustumaan, taimisto on avoinna kasvukaudella maanantaista lauantaihin, sivusto on täällä: KLIK.

24 comments :

 1. Ihan mahtava saari, kun pääsee työn lomassa pulahtamaan uimaan! Mukava oli viettää aikaa eilen yhdessä :). Olin vielä unissanikin kai nin innoissani kaikesta että heräsin aamulla jo 6:30 oho! Ja nousin ylös sulattelemaan kahvin kera eilisiä kokemuksia :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin on ja kun se on vielä maailman söpöin minisaari! Oli tosi ihana päivä :-) Hei, mäkin heräsin normaalia aiemmin, varmaan niin täynnä virikkeitä ;-)

   Delete
 2. Tuota voi oikeasti sanoa paratiisiksi työn tekemisestä huolimatta, nekin sujuvat paremmin kun ympäristö on mieluinen. Varmasti mukava päivä Vakka-Taimessa samaa kieltä puhuvien puutarhaihmisten seurassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Työnteko ei hirveästi paina, työmäärästä ja kiireestä huolimatta, kun pystyy irrottautumaan siitä välittömästi näin ihanaan ympäristöön.
   On tosi mukavaa tavata muita puutarhabloggaajia, kuten tiedät! Vakka-Taimi myy kaikki ruusut omajuurisina... ja niitä on paljon! Sun TÄYTYY päästä sinne joskus.

   Delete
 3. Ihania tapaamisia samanhenkisten ystävien kanssa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on, parasta seuraa! Olen ollut onnekas, sillä olen saanut viettää koko viikon tavaten ystäviä, puutarhaystäviä ja uusia puutarhaihmisiä.

   Delete
 4. voiko enää kesäisempää kuvaa ottaa kuin tuo eka on!? rantasauna, narulla kuivumassa olevat pyyhkeet, joutsenperhe ja vanha rautapata pelakoineen. rautapata vie ajatukset myös menneeseen; tuli palaa padan alla, pyykkärien iloinen puheensorina kuuluu rantapolulle asti:))
  tuossa ympäristössä varmaan työkin sujui kuin leikki ja saamme nauttia niistä taas talven mittaan varmaan. nyt täytyy sanoa "olisinpa saanut olla mukana", niin mielenkiintoinen tuo Muurisen koepuutarha varmastikin on!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uudenkaupungin saaristo on varsinainen kesäparatiisi ja etenkin ihanaa on päästä sinne nauttimaan saarielämästä vanhassa huvilassa ♥
   Voi, sinun täytyy kyllä joskus päästä Vakka-Taimeen, ei se nyt niin kaukana ole. Todella kiinnostava paikka.

   Delete
 5. Kyllä niin harmitti kun en ehtinyt tänä vuonna mukaan. Onneksi näitä kuvia näkee teidän blogesta. Olisi ollut kiva nähdä kaikkia, kun niin harvoin osutaan samoihin paikkoihin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisi ollut tosi kiva, jos olisit ollut mukana!

   Delete
 6. Olen kerran käynyt Vakka-Taimessa, mahtava paikka. Teillä vielä antoisampi retki, kun olitti blogiystäväporukalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on oikea aarreaitta, jossa ei useinkaan edes tajua, mitä näkee, kun kasvit ovat niin eksoottisia. Oli todella hienoa saada Muurisen oma opastus meille.

   Delete
 7. Tuosta puutarhasta tulee mieleen joku muu kuin suomalainen puutarha. Varmasti antoisa reissu. Ja kasvit kuulostavat todella harvinaisilta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta. Harvassa suomalaisessa puutarhassa on tuollaista tunnelmaa, mutta toisaalta Muurinen on yrittänyt istuttaa kasvit niin kuin ne kasvaisivat luonnossa kerroksellisesti. Hänellä onkin mahtava kokoelma metsäpuutarhan kasveja, luonnonlajeja maailman eri kolkilta, joiden menestymistä ei Suomessa ole ehkä kukaan aiemmin kokeillut.

   Delete
 8. Kiitos seurasta! Oli huikean hieno päivä.

  ReplyDelete
 9. Vaikka maisemakonttori onkin jo melkoisen loppuunkulutettu termi, tuo teidän työympäristö on joka tapauksessa sellainen ollut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli paras! Pöydän ja tuolin ergonomia eivät ehkä olleet parhaat mahdolliset, mutta muuten kymppi plus konttorille :-)

   Delete
 10. Sinulla on kyllä sellainen unelmätyö!

  ReplyDelete
 11. Oli ihana päivä ja kiva tavata taas puutarhaystäviä. Vesa sai sinusta asiantuntevaa keskusteluseuraa, latina tuntui sujuvan molemmilta vaivattomasti :)
  Iloisia kesäpäiviä Saaripalstalle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, latinaa mumisevat munkit :-D
   Kiitos, paljon rapsutuksia Nerolle ja mukavia kesäpäiviä sinulle!

   Delete
 12. Ihana päivä, sai puhua puutarhaa koko päivän:)
  Kiitos hyvästä seurasta ja kyydistä!
  Toivottavasti nähdään taas pian:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos samoin, kiitos hyvästä seurasta ja harmi, että poistuit niin pian. Toivottavasti nähdään pian taas!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!