Sunday 29 May 2016

Kulleromaassa

Viikonloppu tuli vietettyä Pohjois-Karjalan upeissa vaara- ja järvimaisemissa Nurmeksessa. Rentukat ja kullerot kukkivat, tässä rentukkaa kauppalan vanhan sataman rannassa.

North Karelian flowers
There was a theme weekend on wooden towns in Nurmes, North Karelia this weekend and I was invited to speak of historic towns and my own renovation project. It was lovely to spend two days in this fantastic setting, and far too many years had passed since my previous visit. Marsh marigolds and globeflowers were in bloom, as they are in my own garden over 500 km to the south-west.

Rentukat ja kullerot kukkivat myös omalla pihallani. Taustalla häämöttää kerrottukukkaisen rentukan oranssinkeltaisia kukkia, lehtikuusen juurella kukkii orkideanarsissi 'Hawera'.


'Hawera' lähempää. Tämä on hellyyttävän pienikukkainen, edellisestä kuvasta huomaa, että kevätesikon kukinto on suunnilleen samaa kokoa.


Toinenkin narsissi on myöhäinen kukkija, lisäksi toivon, että pääsen pian raportoimaan lisää narsisseja! Tämä on nunnannarsissi 'Regeneration'.


'Thalia' ja 'Regeneration' kukassa, kostealla kevätniityllä on vielä nupulla "vihreätorvinen" (oikeasti valkoinen, jossa häivähdys kellertävää) 'Green Eyes'.


Tässä niittykullero, näitä näkyi Pohjois-Karjalassa paljon sekä villinä että istutettuna. Omalla pihallani on vain tämä yksi aarre, jonka olen saanut taimivaihdossa.


Altainkullero kukkii ihanan alppelsiininvärisenä.


Kullerot kasvavat aika kosteassa, samoin kuin vaaleanpunaisina kukkivat kilpirikot. Niiden taustalla näkyy lisää 'Regeneration' -narsisseja. Taustalla mutapuutarhassa näkyy vaaleaa kirjosorsimoa.


Ransu esittelee.
Iloista uuden viikon alkua!


Altainkullero – Trollius altaicus
Kilpirikko – Darmera peltata
Kirjosorsimo – Glyceria maxima 'Variegata'
Niittykullero – Globeflower – Trollius europaeus
Nunnannarsissi – Narcissus Jonquilla-Ryhmä
Orkideanarsissi – Narcissus Triandrus-Ryhmä
Rentukka – Marsh marigold – Caltha palustris

24 comments :

 1. Voi Hawera-ihanuuksia, talvi minkä teit, veit ne mennessäsi...ihanaa kuinka ne kukkivat pihallasi! Kulleroiden kultaa ei voi olla ihailematta, ne ovat mun kukkia vaikka ovat keltaisia, jotkus keltaiset ovat vain niin ihania! Ransu on kyllä kaikkein ihanin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi harmitus, että kaikki Hawerat menivät! Tai jospa vain niiden kukinta meni, mutta jokunen olisikin elossa. Joskus narsissien lehtiä on hankala edes huomata, kun ovat niin kapoisia. Toivon nunnannarsissin luonnonlajin ja Baby Moonin kanssa sitä, että ovatkin hengissä, kun juuri mitään ei näy. Ehkä jokunen ruohonkorsimainen lehti, jos oikein positiivisesti yrittää nähdä. Tasetit ovat minulla eniten kärsineet, niitä ei joko enää ole tai on ehkä yksi jäljellä.
   Ransu on tietysti kaikkein ihanin, aina!

   Delete
 2. Kullerot on kuin aurinko. Ihana näky kosteikoissa kun on paljon rentukoita.
  Kiitos Ransu. Täältä myös hyvän viikon toivotukset sinne teille ♥ ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kullerot ja rentukat ovat ihana näky myös luonnossa, ihailin niitä kovasti Pohjois-Karjalassa.
   Kiitos meidän kaikkien puolesta!

   Delete
 3. Kiva kuulla, että viihdyit täällä Pohjois-Karjalassa. Kullerot ovat kauniita. Mukavaa viikkoa Pihakuiskaajan puutarhasta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä siellä aina viihtyy, on kaunista ja ihmiset niin valtavan ihania! Mummini oli muuten Joensuusta, eli minäkin olen 25 %:sti pohjoiskarjalainen ;-)
   Kiitos, samaa sinulle!

   Delete
 4. Kiva että sinulla oli mukava reissu, vaikka yksi mutka jäikin välistä ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No valitettavasti jäi! Mutta minulle oli jo ihan hirveää olla 3 vuorokautta erossa Mustista ja Ransusta, en olisi kestänyt enempää. Olisi ihana tulla sinne joku toinen kerta.

   Delete
 5. Hyvää alkavaa viikkoa myös teille!
  Täällä odotellaan kulleroiden kukintaa, oranssia ja keltaista;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti sitä ihanaa saadaan pian!

   Delete
 6. Ihania pikkuisia ja isompia kukkakaunottaria. Minultakin viime talvi vei Hawerat, niin vanhat kuin vasta istutetut, ja amerikankullerot. Hoksasin kyllä tästä postauksesta, että olin varmaan istuttanut ne kullerot liian kuivaan pakkkaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi harmin harmi, että sinultakin meni Hawerat! Ja amerikankullerotkin. Höh. Ei ne minullakaan kovin kosteassa ole, ehkä siksi ovat varsin pieniä ja kituliaita vuodesta toiseen.

   Delete
 7. Nuo kilpirikkojen pitkät varret ja vaaleanpunaiset kukinnot ovat ihastuttavia. Minun kilpirikkoni taisivat kuolla talvella. Istutin ne kuitenkin liian märkään paikkaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei! Tosin saman mokan tein itsekin ekalla kerralla, sitten onnistuin, kun laitoin ne enempi penkalle. Kilpiangervokin minulla onnistui vasta kolmannella yrittämällä, ekat kaksi tainta taisivat kuolla märkyyteen talvella.

   Delete
 8. Minäkin rakastuin tuohon Hawera-narsissiin, kuinka söpö! <3

  Kullerot ovat minunkin sydäntä lähellä :). Meidän kesäpaikan pihassa niitä kasvaa kahdessa paikassa. Ai että harmitti kun puoliso oli trimmannut nurmikon lisäksi pari kulleroakin nurin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hawera on ihan ylisöpö, niin pieni! Voi voi, mutta onneksi meni vain pari.

   Delete
 9. Kullerot on kauniita, nyt löytyy omastakin puutarhasta. Ostin Virosta tuollaisen keltaisen orkideanarsissin, en ollut ennen nähnyt ja myyjä sai ylipuhuttua ostamaan. Jos on tuo "Hawera" niin on ainakin kaunis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Orkideanarsisseissa on monenlaisia, mutta kaikki ovat varmasti kauniita. Thaliakin on orkideanarsissi. Huomasin tänään, että oma niittykulleroni on tainnut jo hieman levitä - jee!

   Delete
 10. Aivan mahtava kuva tuonne mutapuutarhan suuntaan <3 Minäkin nyt sitten viimein sain Tommolantilan Eijalta tuota kerrottua keltaista rentukkaa:) Ja valkokukkaista myös, jippii! Oma valkoisten siemenkylvöni oli ilmeisesti ihan liian märkänä, kun noudatin ohjetta pitää kylvöksen päällä sentin vesikerrosta. Toivottavasti saan nyt nuo taimet pysymään hengissä niin kauan kuin lammikkoni valmistuu, joskus...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, kukaan muu ei varmaan olisi katsonut mutapuutarhakuvaa mitenkään kauniina :-D Mutta kun onhan se ihanaa, kun saa monenlaisia kasvupaikkoja pihalle, ja juuri noita ihania kosteikkokasveja!

   Delete
 11. Olipas tuimahko katse Ransulla. Kullervot ovat ihania. Onpas tosi ihana tuo kerrottu tymäkämmän värinen kullero. Karjala on kyllä loistopaikka. Kiva kun pääsit ehjänä pois :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä pääsin ehjänä Karjalasta, teki mieli vain jäädä sinne, mutta kun Musti ja Ransu ei olleet mukana - muuten olisin saattanut jäädäkin ;-)
   Altainkulleron väriin rakastuin tulisesti ja se rakkaus on kestänyt jo vuosikaudet.

   Delete
 12. Kullerot ovat ihania! Harmi, että ne kärsivät pihallani ilmeisesti kuivuudesta, sillä kukkia on vuosi vuodelta vähemmän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on tosi harmi, jos ne taantuvat sen sijaan, että runsastuisivat. Ei ne mullakaan ole lisääntyneet, mutta nyt huomasin juuri niittykullerossa uuden kukan ja puska näyttääkin vähän aiempia vuosia suuremmalta :-)

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!