Tuesday, 30 September 2014

Kuukauden puutarhakuva


Tämän kuukauden kuvassa näkyy osa paahdepenkkiä, jossa on jo hieman ruskavärejä, mutta niistä lisää toisella kertaa. Kukkimisvuorossa ovat maksaruohot, edustalla kaunis tumma komeamaksaruoho, jonka lajikenimeä ei ole tiedossa. Voisi olla 'Purple Emperor', esimerkiksi. Tummaa väriä korostavat etualan niittyräpelö ja taustan kultakärsämö. Kultakärsämön takaa kurkistaa korkeampi ja hailakamman värinen komeamaksaruoho 'Matrona'. Pidän myös sen vanhan roosan sävystä erityisen paljon.

Saaripalsta sai Kuukauden puutarhakuva -haasteen Anun puutarha -blogista. Haasteen on keksinyt Karolinan puutarha -blogin Karolina seuraavin saatesanoin:

"Hei, te jotka luette ahkerasti ruotsalaisia puutarhablogeja, olette ehkä panneet silmälle kivan haasteen joka jatkuu kuukaudesta toiseen - Månadens Trädgårdsbild! Kuukauden Puutarhakuva toistuu blogista toiseen ja kuvassa on kasvuaikana yleensä jokin sen kuukauden ihanimmin kukkiva pensas, perenna, talvisaikaan jotain yleisnäkymää tai muuta. Jokainen joka ottaa haasteen vastaan ja lähettää kuvan saa haastaa omat blogiystävänsä mukaan. Yleensä kuukauden kuva on kuukauden viimeisellä viikolla (koittakaa muistaa jatkossa) mutta eipähän tuo ole turhan tarkkaa. Jos kuvaa perennaa tai muuta kasvia olisi kiva jos kuvaan liittyisi jotain tietoa kasvista tai muuta tärkeää tarinaa."

Lähetän haasteen eteenpäin Marian koti ja puutarha -blogiin.

Komeamaksaruoho – Sedum-risteymät, jotka kukkivat syyskesällä
Kultakärsämö – Achillea filipendulina
Niittyräpelö – Briza media

14 comments :

 1. Ihana kuva, tykätään! Ja ootetaan tammikuun puutarhakuvaa innolla!

  ReplyDelete
 2. Kiva kun otit haasteen vastaan!
  Ihanan heleänvihreää näkyy vielä pihassasi, vaikka ollaan jo syksyssä, mutta pilkistäähän sieltä ruskaväriäkin. Parasta kuitenkin on tuo auringonvalo:)

  ReplyDelete
 3. Kiva, kaunis vastaus haasteeseen!

  ReplyDelete
 4. Kiva kuva. Toivottavsti mun Rouva Maksaruohosta tulee yhtä hieno kuin sun tuosta tummasta. Nyt on kyllä niin kiva haaste, että vois anella jonkun ittensä haastamaan ;)

  ReplyDelete
 5. Hauska haaste! Määki voisin osallistua. Tosin mulla ei niin kauniisti kuki. Tän kuun kuva olis varmaan aiheella "kottikärryllinen lehmänpaskaa", ei niin kaunista mut hyvä puutarhalle.

  ReplyDelete
 6. Kaunis ja tunnelmallinen kuva! Niin ihanat värit!

  ReplyDelete
 7. Kaunis ja jotenkin hempeäkin kuva

  ReplyDelete
 8. Kiitos kaikille kommenteista!

  Sulo; Öh, tammikuun??! Ööh?? Tässä lienee joku luu haudattuna...

  Pioni; Heleänvähreä on tärkeää. Meillä ei ole vielä pakkanen käynyt. Aurinko on ihana asia :-)

  Pirkko; Tumma Rouva Maksaruoho :-)
  Voi möhlis, kun en tajunnu sinnuu haastaa! Maria, huhuuuuu...

  Maija; Kärryllinen lehmänpaskaa on oikein puutarhallinen aihe kyllä!

  ReplyDelete
 9. Kaunis on sinun kuukaudenkuva.

  ReplyDelete
 10. Upea puutarhakuva, ja kukkien kompositio! Kiva kun otit haasteen vastaan.
  Minäkin pidän maksaruohoista mutta inhoan niiden suomalaista nimeä. Olen nimen vuoksi joskus jopa kitkenyt niitä pois kukkapenkistä. Koitan ajatella että se on ruotsiksi kärleks ört....
  Värikästä syksyä!

  ReplyDelete
 11. Mamma N; Aurinko, se aurinko...

  Sylvi; Kiitos!

  Karolina; Kiitos kivasta haasteesta! Noiden tummanpunaisten maksaruohojen lehdet tosiaan muistuttavat maksaa... mutta eihän se ole huono asia, hieman proosallinen vain.
  Kiitos samoin!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!