Wednesday, 24 July 2013

Ransun lääkärireissu

Ransulle tuli taas virtsaamisongelmia, tunnistin oireet maanantaina, kun Ransu hakeutui sisälle pissalaatikolle tiheästi. Valitettavasti sen päivän laiva oli jo lähtenyt, mutta lähdimme matkaan tiistaiaamuna, kun sitä edeltävänä yönä pissassa oli vähän vertakin.
Ajanvaraus Paraisten eläinlääkärille onnistui vasta laivan lähdettyä ja selvisi, ettei siellä ole aikaa ottaa Ransua vastaan. Soitin Kaarinan eläinlääkärille, eikä sielläkään ollut aikoja. Menimme sitten Turkuun lääkäriasemalle, mutta sinne tuli kilokaupalla akuuttia hoitoa tarvitsevia koiria. Odotimme tunteja ja selvisi, ettemme enää ehdi saman päivän iltapäivälaivalla takaisin kotiin.
Stressiä lisäsi myös rahapulani, tuntui lohduttomalta sanoa, ettei kissaa voi nyt rauhoittaa, koska siihen ei ole rahaa! Mutta koska Ransulla oli viime vuonnakin struviittikiteitä, oli mahdollista olettaa, että niistä on tälläkin kertaa kysymys ilmankin näytteenottoa. Saimme antibiootit sekä Urinary-ravinnon, jolla Ransu nyt on. Pojalla on nyt jopa vesimyyränsyöntikielto!
Olen järjestänyt mahdollisimman monta juomapistettä Ransulle ja annan sille vettä myös ruiskulla. Seuraan pissaa, onneksi sitä on koko ajan tullut, vaikka vain teelusikallinen kerrallaan, mutta kuitenkin.
Olemme täten nyt molemmat Ransun kanssa antibioottikuurilla. Vuorokaudessa on monta hetkeä jolloin antibiootteja otetaan, Ransulla kaksi ja minulla kolme kertaa. Yksi lääkkeenottoajoistamme on yhteinen!

Ylläoleva maalaus saapui viime viikon lopulla ilahduttamaan ankeita päiviä, niin osuvalla hetkellä kuin saattoi! Se on Katja Lammin (Viherpiiperrystä sun muuta -blogista) tyttären Julian tekemä. Hän on sama lahjakas nuori, joka teki myös edellisen blogibannerin Katjan blogiin. Voi kiitos Julia!
Ransu on ollut reipas koko ajan. Tällä hetkellä se mietiskelee asioita kuistin keinutuolissa, joka on lempipaikka iltaisin.

Pääsimme ystävän luokse yöksi, meillä oli oma huone, jossa oli vieläpä viileä laattalattia juuri Ransun mieleen. Kotiuduimme tänään aamupäivällä.
Koska matka oli odotuksineen ja jännityksineen aika raskas, ja olen nyt kaksi yötä herännyt joka kerran, kun hiekkalaatikko rasahtaa tutkimaan Ransun pissan, taidan vetäytyä yöpuulle tänään aikaisin.
Mustin ei onneksi tarvinnut olla yksin, sillä äitini on tällä hetkellä luonani kylässä. Mutta luulen, että tänä yönä sekä Ransu että Musti kömpivät kavereikseni sänkyyn ♥
Kiitollisuutta ystäviä kohtaan, helpotusta ja suloisuutta hyvin kuvastava kukka on vuorikonnantatar 'Darjeeling Red'. Eikö ole suloisen pehmeä pinkki!
Iloista ja tervettä viikonjatkoa kaikille!

Vuorikonnantatar – Bistorta affinis

54 comments :

 1. Voi ei :( Jopas teitä nyt koetellaan! Kaksinkertaisesti parantumista! Huominen päivä on jo varmasti parempi.

  ReplyDelete
 2. No johan sattui, toivottavasti Ransukin paranee pian. Iines lähettää suukkoja, se auttaa :))

  ReplyDelete
 3. Pikaista paranemista teille molemmille!

  t. Undine

  ReplyDelete
 4. Voi teitä, kauhiasti jo kuolestuin. Onneksi nyt kaikki on menossa parempaan suuntaan. Lepoa vaan ja haleja sekä rapsutuksia <3

  ReplyDelete
 5. Voi ei. Ja vielä lautta-aikataulut reistailevat vastaanne. Epistä. Paranemista Ransulle!

  ReplyDelete
 6. Pikaista tervehtymistä ja ahkeraa antibiootteilua teille molemmille!

  ReplyDelete
 7. No onpa teillä nyt sitten ongelmia. Ja on todella hankalaa, ettei pääse heti hoitoon, on kurjaa katsella jos kissa on sairas.

  Meillä on onneksi Nummelassa sellainen eläinlääkäriasema, että sinne on päässyt akuuttihoitoon päivisin muutamassa tunnissa.

  Paranemisia teille molemmille!

  ReplyDelete
 8. Harmillista!
  Nyt sitten vaan otetaan ihan rauhallisesti.
  Paranemisiin!

  ReplyDelete
 9. Oi voi...huolta huolen perään. Ymmärrän. Oma käsi, Ransun pisut ja kuivuvat kasvit.
  Mutta kyllä se aurinko ( tai vesisade tarpeeseen) vielä paistaa risukasaankin.
  Haleja ja paranemisia. Kuuri puree Ransuunkin.
  Mekin menemme vielä lisätutkimuksiin varmuuden vuoksi isoon kaupunkiin.
  Parempaa torstaita <3

  ReplyDelete
 10. Voi ei, kurja vaiva Ransulla
  ja rankka lääkärireissu varmasti teille molemmille; itsekin olet toipilaana. Paranemisia ja ilonpilkahduksia!

  ReplyDelete
 11. Olipas teillä varsinainen koettelemusten päivä. Minullakin on taannoin karttunut hiukan kokemuksia siitä, että joudun viemään kissan eläinlääkärille ja rahat eivät riitäkään, tosi pyttymäistä. [Selvisin Visalla tai pyytämällä luottoa.] Onni, että pääsitte ystävän luo yöksi, ja onni sekin, että äitisi juuri nyt on luonasi.
  Paranemista sinulle ja Ransulle. Toivottavasti saatte kaikki kolme makeat unet, ja huomenna onkin jo parempi päivä.

  ReplyDelete
 12. Saila hyvä! Googlaa sanat BARF, raw food for cats,catnutrition, kissan raakaravinto, maaru, Mirjam Vuorinen. Lopeta kissojesi myrkyttäminen raksuilla!!! Virtsatieongelmat ovat 99,99% seurausta vääränlaisesta ruokinnasta. Eläinlääkärit taas ovat 99,99% ammattitaidottomia puoskareita mitä tulee kissojen oikeaoppiseen ruokintaan. Näin se vain on. Kaikkea hyvää Sinulle ja kissaystävillesi!

  ReplyDelete
 13. Toivottavasti molemmat toivutte mahdollisimman pian. Eläimen kipua on ikävä katsoa, silloinkin, kun ei vaiva niin näy mutta tietää sen olemassaolon. Voimia molemmille!

  ReplyDelete
 14. Voi kurjuuksien kurjuus. Onneksi sinulla oli ystävä, joka auttoi. Toivottavsti Ransu jaksaa paremmin ja saat rauhan ja pystyt kunnolla lepäämään ilman hiekkalaatikkopaineita!

  ReplyDelete
 15. Voi Ransu! Olipa teillä rankanpuoleinen reissu, mutta onneksi Ransu sai kuitenkin hoitoa. Kesäaikaan on tosi kurjaa sairastua äkillisesti niin ihmisen kuin eläimenkin, kun suurin osa lääkäreistä on lomilla ja ne jotka ovat töissä ovat sitten ylityöllistettyjä.

  Koettakaahan nyt saada levätyksi <3

  ReplyDelete
 16. Pikaista paranemista teille molemmille!

  ReplyDelete
 17. Oh hoh miten rankka lääkärissä käynti! Onneksi olette nyt jo kotona toipumassa. Mielenkiintoinen tuo yksi kommentti kissojen ruoka-valiosta!!

  ReplyDelete
 18. Voi teitä, kauhea rumba ja ruljanssi. Ja stressi. Ja rahapulakin:( Onneksi pääsitte lopulta lääkäriin ja takaisin kotisaarelle. Ja ihana ettei Musti joutunut olemaan yksin.

  Parempaa vointia teille molemmille ♥

  ReplyDelete
 19. Leikattujen kissojen pissimisongelmat ovat aina vakavia.Toivottavasti antibiotti auttaa , usein kuitenkin tarvitaan katetrointia.
  Vaikka ymmärrän nykyistä tapaa etteivät eläinlääkäriasemat suostu tekemaan mitään ilman käteismaksua toivoisin jonkinlaista joustoa vakavissa tapauksissa. Myös pitkä lääkärimatka puoltaisi asiaa.

  ReplyDelete
 20. Tsemppiä kaikille ja kaikkeen, erityiset paranemisterkut Ransulle! Miten myyrättömyyttä voi kontrolloida käytännössä, eikö Ransu enää pääse olemaan U:saa vapaasti? (törkeä ajatuskin, tuumaa Toto ja pyörii tässä jaloissani u-huutoa esittäen)

  ReplyDelete
 21. Tuossa yhdessä viestissä oli täyttä asiaa. Älä anna kissallesi kaupan raksuja. Minun kissalla oli toistuvia pissivaivoja kun annoin kaupan kuivaraksuja ruuaksi. Yritti pissiä mutta pissiä ei tullut kuin tippa. Nyt kissa on syönyt Urinary raksuja (ja lisänä kaupan purkkiruokaa) jo monta vuotta, eikä pissavaivoja ole enää ollut. Ja puhdasta vettä aina tarjolla oltava. Onneksi eläinlääkäri osasi neuvoa meitä niin siihen loppui kisulin vaivat :)

  ReplyDelete
 22. Rutkasti lämpimiä ja parantavia ajatuksia sinne! <3

  ReplyDelete
 23. Toi on kurja vaiva. Meidän Doriksellakin oli ja jouduttiin monta kertaa tyhjentämään. Siin sulla onkin kyttäämistä, että Ransu ei pääse syömään mitään hiiriä yms. Toivottavati Ransu toipuu nopeesti.

  ReplyDelete
 24. Oijoi, mitä huolta noista lemmikeistä joutuu kantamaan. Toivottavasti Ransu siitä tokenee taas.

  ReplyDelete
 25. Voimia ja haleja teille molemmille<3

  ReplyDelete
 26. Voi Ransua! Eipä ole mukavia tuollaiset vaivat ja reissut. Hyvä, että sai hoitoa ja lääkkeet. Paranemistoivotuksia!!

  Juu ja aivan ihana pehmeä pinkki :))

  ReplyDelete
 27. Voi poika-parkaa :( Pikaista paranemista teille molemmille! Mäkin jouduin käyttämään Leevi-kissan lääkärissä pari viikkoa sitten,sillä todettiin ikämiesten vaiva eli munuaisvika.Lääkitys loppuelämän ajan ja erikoisruokaa. Onneksi se kuitenkin piristyi lääkkeen alettua vaikuttaa,toivotaan,että saatais vielä joku yhteinen vuosi...<3 Hurmaava tuo pinkki ihanuus,tuo pitäis saada - ja verikonnantatar myös :) Lämpöistä torstaipäivää teille ja toivottavasti vointi kohenee nopsaan!

  ReplyDelete
 28. Pikaista paranemista Ransulle ja myös sinulle, tietenkin. :) Meidän norskiherralle on myös tuttuja nuo virtsavaivat ja ukkeli syökin suurimman osan ajasta niitä ehkäisevää erikoisravintoa. Hyvä että pääsitte noin nopeasti lääkäriin, kyllä tuollainen joka kerta säikähdyttää ja kunnolla.

  ReplyDelete
 29. Voi Ransu parka! Toivottavasti lääkkeet ja uudet ruoat auttavat kisua.

  ReplyDelete
 30. Korjaan viimeyön googlevinkkiäni. Tarkoitin Mirjam Numminen(ei Vuorinen). Kaikkea hyvää sinne!

  ReplyDelete
 31. Kylläpä teitä nyt koetellaan. Onneksi molemmilla on nyt lääkkeet, toivotan pikaista paranemista! Koeta Ransu kestää vesimyyrätön dieetti. Halaus teille!

  ReplyDelete
 32. Kiitos kaikille kommenteista ja toivotuksista!
  Ruokakaupoissa myytävät kissanraksut pitäisi tosiaan lailla kieltää. Olen ostanut kissoilleni raksuja eläinlääkäriltä tai lemmikkiliikkeistä (sterilised cat -raksuja), nyt Ransu syö pelkästään urinary-raksuja, koska ne liuottavat struviittikiteitä. Muutenhan Ransu onkin aika innokas barffaaja ;-) Mutta jotain sopimatonta se on silti mennyt syömään, tai missä lieneekin vika. Olisi pitänyt ostaa urinary-raksuja silloin tällöin, eikä vain suunnitella niiden hankkimista.

  Terveisiä Totolle: En ole hennonut kieltää Ransun ulkoilua, mutta seurailen sitä kuin hai laivaa - yleensähän se seurailee minua, joten asiat eivät ole kovin huonolla tolalla, Toto voi rauhoittua ja hiljentyä ;-)

  Terveisiä Leeville: Pikaista kunnon paranemista ja oikein pitkää elinikää! 'Darjeeling Redin' kukkien väri vaihtelee tästä hennosta pinkistä tummaan punaiseen, joten kaikki kukat eivät välttämättä ole tämän värisiä, mutta vaihtelevat sävyt ovat tosi nätit myös yhdessä, sitten kun kasvusto on vähän suurempi.

  ReplyDelete
 33. Kun yjs tuttu ( norskikasvattaja) antaa c- vitamiinia pissavaivojen ehkäisyyn...olikis se nyt niin että se laskee pissan ph-arvoja. Anyway.
  Halit !
  Onni täällä naukuu että pääsinpäs mammaa karkuun sängyn alle insuliinin anto aikoihin, näin tapahtuu harvoin. Yleensä herra tulee pyytämään oikeaan aikaan ruokaa ja insuliinia.

  ReplyDelete
 34. Vai on teillä semmoinen kotikoomikko!
  Kiitos vinkistä, c-vitamiinihan on askorbiinihappoa, itse olen syönyt sitä joskus pulverinakin ja eri hapanta se onkin.

  ReplyDelete
 35. Niin, piti vielä sanoa, että isännän muotokuva on kerrassaan hieno. Ransu voi pitää vahtia seinältä vaikka olisikin retkillään.

  ReplyDelete
 36. Pikaista paranemista Ransulle....niin ja sinulle...:)
  Vai tulet sinä maihin tullessasi Paraisille...me asutaan Kaarinassa...:)

  ReplyDelete
 37. Voi sentään. Pikaista paranemista Ransulla & emännälle.

  ReplyDelete
 38. Pyydän Saila syvästi anteeksi jos kärkäs(ja nimetön) kommentointini kissojenruokinnasta sai sinut luulemaan sen kohdistuvan sinuun tai sinun ruokintatapoihisi. Se ei todellakaan ollut tarkoitukseni, nyt vasta kauhistuneena huomaan miltä se näyttää. Kirjoitushetkellä sappeni vain kiehui ja savu nousi korvista kun ajattelin tuollaista lääkäriä joka ei suostu operoimaan tai edes joustamaan maksukäytännössä. Olen itsekin ollut kerran samassa tilanteessa ja saman vaivan kanssa. Oma maatiaiskollini tervehtyi ja virtsatievaivat jäivät historiaan kun jätin raksut kaupan hyllyille ja siirryin pikkuhiljaa kohti raakaravintoa. Barffauksesta ja raksujen haitallisuudesta voisin paatostella paljonkin mutta en vaivaa tämän enempää.Pyydän vain vielä kerran anteeksi kärkästä kommentointiani. Minusta sinun ei kannata välittää, olen vain tällainen typerä, ääliömäinen tuittupää joka aina möläyttelee mitä sylki suuhun tuo ja katuu sitten jälkeenpäin. Sinä taas olet ihana,rohkea, uskomaton ihminen, elät juuri sellaista elämää jollaista itsekin haluaisin jos vain uskaltaisin ja osaisin. Kaikkea hyvää sinne! t:Kristina Tuittupää

  ReplyDelete
 39. Cheri; Eikö ole upea! Mikä ilme, arvokas asento, leijonanharja ja ylenpalttinen upeus muutenkin. Siinä on Ransu hyvin kuvattuna!

  Irmastiina; Juu, Kaarinan kautta tulee usein kuljettua. Näin kesällä tänne pääsee Rymättylästäkin tulevalla laivalla, mutta ympärivuotinen laiva menee satamaan Nauvoon tai Norrskataan täältä. Heilutan seuraavan kerran kun ajan ohi ;-)

  Päivi ja Kaisa; Kiitos!

  Kristina Tuittupää; Voi sinua :-D Taidat ladella aika voimakkaita sanoja, myös itsesi suhteen! En loukkaantunut, mutta vähän ihmettelin, kun en tietenkään tunne sinua enkä voi tietää miten sinulla on tapana ilmaista itseäsi.
  Mielestäni niistä ruokakaupoissa myytävistä raksuista pitäisi pitää jokin kampanja, jotta kissojen omistajat ymmärtäisivät, miten haitallisia ne ovat kissojen terveydelle.
  Raakaravinnossa on Ransun kohdalla se vika, että sillä menee vatsa sekaisin lähes kaikesta raakalihasta, se ei suostu niitä syömään, paitsi itse metsästämäänsä "elävää ravintoa". Olen tarjonnut sille harvakseltaan keitettyä porsaanlihaa, ja pääasiassa Sterilised-Hill's-raksuja.
  Eläinlääkäri Paraisilla olisikin kirjoittanut laskun, mutta tällainen isompi eläinsairaala on valitettavasti joustamaton, heillä on tietyt säännöt. Heillä oli jo vastaanotossa kyltit, joista asia ilmeni, joten otin rahatilanteeni itse puheeksi heti kun pääsimme viimein lääkärille.

  ReplyDelete
 40. Oi hitsi miten ikäviä uutisia, pahus noita lääkärijuttuja! Tai siis sitä että ette päässeet. Tiedoksi rahoista sen verran, että multa saa tuttu ihminen kissa-asiaan lainaksi tosi nopsaan aina kun olen koneen ääressä, Solo surahtaa kuin ei mitään. Ei voi tutun kissan terveys jäädä moisesta kiinni.

  Toivotan tietysti oikein hyvää ja nopsaa paranemista teille kummallekin. Pojille ja äidillesi kans terveisii.

  ReplyDelete
 41. Onpas teillä nyt vastoinkäymisiä :(

  Pelkästään urinary-raksut ovat muistaakseni hinnakkaita ja el-maksut vielä siihen päälle.

  Muistakaa nyt tunnollisesti ottaa kumpikin antibioottinne ja toivottavasti paranette pian, kärsivällisyyttä!

  Hieno maalaus Ransusta!

  ReplyDelete
 42. Olisi kyllä ihan hyvä olla mayday-mayday-ryhmä yllättäviin eläinlääkärikäynteihin. Yllättävä eläinlääkärireissu saattaa toisinaan olla liikaa monellekkin kissan/koiran omistajalle. Jos jotain sattuu vielä päivystysaikana niin KÄÄK! Hinnat ovat tosiaan pilvissä.

  ReplyDelete
 43. Voi Ransua :( Toivottavasti antibiootit purevat nopeasti ja vaiva helpottuu!

  ReplyDelete
 44. Voi! Toivon parantumista ihanalle Ransulle ja myös sinulle samaa edelleen :)

  ReplyDelete
 45. Zepa; Voi kiitos! Olet sanoinkuvaamattoman ♥ Kiitos!

  AnnaS; Kyllä! Otin itse kuurini viimeisen tänään, Ransun kuuri jatkuu vielä 7 päivää. Kiitos!

  Aila; Totta, ja juuri tällaisella huonoimmalla mahdollisella hetkellä... täytyy sanoa, että yöunet meni huolesta, kaikesta huolesta siis. Suvikummun Marja joskus kommentoi, että kissoille täytyisi olla oma medi-heli -palvelu, minusta se olisi ihan kohtuullista!

  Katja Lammi ja Sesse; Kiitos!

  ReplyDelete
 46. Teillähän on nyt lääkepainotteista, onneksi on antibiootit!
  Ja ihania kukkia piristämässä päivää:)

  ReplyDelete
 47. Onneksi on antibiootit ja kukat :-)

  ReplyDelete
 48. No voi harmi.
  On se ollut teillä vaikeeta päästä lääkäriin.
  Noi hyvä kun onnistui lopuksi.

  Voimia ja parantu,isia teille molemmille.♥

  ReplyDelete
 49. Voi Ransu-kulta ja Saila-parka! Parantukaa pian niin huolista kuin niiden aiheuttajistakin! Unna lähettää sinivillaiselle potilaalle ekstrapusuja <3

  ReplyDelete
 50. Kiitos Ella ja Unna! Siinä missä Ransun pehmeä turkki parantaa mamman käden, niin Unnan pusut takuulla parantavat Ransun!

  ReplyDelete
 51. Hei, tuosta jonkun mainitsemasta c-vitamiinista: Täytyy tietää mitä lajia pissavaivat ovat, että sitä uskaltaa syöttää. Liika c-vitamiini nimittäin on myös pissavaivoille altistava ja sitähän kissa valmistaa itse elimistössäänkin :)

  ReplyDelete
 52. Hyvä tieto, kiitos tästä Elina!
  On tosiaankin tärkeää tutkia monenlaiset huhut ja keinot sekä niiden sopivuus omalle kissalle, kun kyseessä on potentiaalisesti hengenvaarallinen tauti.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!