Friday, 12 July 2013

Löhölomalla

Piipahdimme kaupungissa. Pojat näyttävät, mitä kaupunkilomalla tehdään.

We spent a few days in the city. The boys show what activities there are.

Asunto on kuuma, mutta onneksi on parveke, jossa voi tuulettua.

Keskiyöllä voi hieman riekkuakin. Yritin tarkentaa etäisyyttä pimeässä, eihän se ihan nappiin mennyt. Ransulla on Naukulan Mamman Rooman-tuliaisina tuoma Kong kickeroo -hiiri kainalossa. Kissanruokapussien kylkiäisenä tullut tunnelipötkö on hieman pieni Ransulle, ei tuonne nyt suorastaan piiloon mahdu, mutta kivasti se silti rapisee.

Musti demonstroi väitettä "mitä lämpimämpi sää, sitä pidempi kissa".

Ransu ei jostain syystä mene yhtä litteäksi.

Mammalla on ollut muutakin puuhaa. Kävin parissa taimimyymälässä ja päätin vielä kerran kokeilla tätä  'Hagley Hybridia', joka on loistokärhöistä kauneimpia. En välitä suurikukkaisista kärhöistä, mutta pienempikukkaisena tämä iskee makuhermooni. Olen pari kertaa aiemminkin tämän istuttanut, samoin kuin lukemattomia muita kärhöjä, ja lähes aina ne menehtyvät. Viime syksynä istutin ihanan 'Markham's Pink' -kärhön niin hyvään paikkaan ja huolellisesti, että olin varma sen ainakin lähtevän kasvuun, kun se meni kaikkien oppikirjojen sääntöjen mukaan oikein. Pah, siitä kohdasta ei nouse mitään!
Kärhöt eivät jostain syystä pidä minusta, harmi vain. Olenkin jo monta kertaa päättänyt luovuttaa niiden kohdalla ja istuttaa kuusamia ja ruusuja, joiden kohdalla onnistun lähes aina, mutta taas kävi näin. Tai siis katsotaan, miten tällä kertaa käy.

Muita taimihankintoja ovat villapaju kosteikkopuutarhan reunalle sekä – tadaa! – tummalehtinen koiranputki 'Ravenswing'!!! Ostin sitä kolmin kappalein, lisäksi irrotin kaikki kypsät siemenet taimistani ja kylvin ne suudelmien saattelemana. Joka tietää, mistä puhun, säntää nyt pää kolmantena jalkana Helsingin Pirkkolan Muhevaiseen. Vihdoinkin joku myy tätä Suomessa, tätä on odotettu ainakin kymmenen vuotta.
Kerran sain jo siemenlähetyksen ystävältäni valtameren takaa, mutta kylvös epäonnistui. Tosin jos muistaisin, mihin kukkapenkkiin mullan siemenineen kippasin, saattaisin joskus käydä tutkimassa paikkaa. Joka tapauksessa NYT minulla viimein on tämän taimia!

Starttaamme pian takaisin kotimatkalle. Ransu toivoo, että matkasta ei tule kovin kuuma.
Mutta kaikille muille toivotamme lämmintä viikonloppua!

Koiranputki – Anthriscus sylvestris
Loistokärhö – Clematis Patens-Ryhmä
Villapaju – Salix lanata

38 comments :

 1. Ihania venyviä ja vanuvia kissoja : )

  kattienkanssa.blogspot.fi -blogista

  ReplyDelete
 2. Pojat käy kaupungissa lepäämässä, jaksaa taas Saaripalstalla pitää vahtia ;D

  ReplyDelete
 3. Mulle-mulle-mulle, jo paikkakin Pirkkola sen kertoo että mä haluun ja heti!!! Sen tummalehtisen koiranputken :)

  Musti ja Ransu osaavat ottaa rennosti, hauskat nuo litteyskuvat :)

  ReplyDelete
 4. Löhöloman jälkeen jaksaakin taas hyvin pitää Saaripalstan puhtaana niin naapurin kateista kuin muistakin pienemmistä ei niin toivotuista vierailijoista :)

  Mulla hiukan samanlaisia kokemuksia kärhöistä...ja siltikin taas keväällä muutaman istuttelin. Jospa kuitenkin onnistuisin...

  ReplyDelete
 5. Kannattaa poikien lepäillä! Saaripalstalla on sitten taas paljon hommia :)

  ReplyDelete
 6. Voi poijjaat, he osaavat ottaa rennosti :) Ja ehkä järkevääkin, kotona pitää kuitenkin taas käydä myyräjahdissa partioida mahdollisten naapurin kollien varalta. Sekä tietysti auttaa mammaa puutarhahommissa :)

  Sulla on ehkä liian raskas maa kärhöille. Mullakaan eivät viihdy oikeastaan missään muualla kuin huvimajan ympärillä, joka on oikeastaan pelkkää hiekkaa lukuunottamatta istutuskuoppaan laittamaani säkkimultaa.

  ReplyDelete
 7. Mayo; Kiitos linkistä, täytyykin käydä kurkkaamassa blogiisi!

  Kirsikka; Kyllä vain, lepotankkaus on välillä paikallaan ;-)

  Pirkko; 'Ravenswing' sopisi goottipuutarhaasi jopa nimeltäänkin kuin Pirkko Pirkkolaan!

  Katja; Aina välillä on pakko yrittää. Ja ihme juttu, mutta kaksi huonoimpaan mahdolliseen paikkaan istuttamaani kärhöä on kyllä hengissä.

  Mamma N; Sieltä ei hommat lopu, ei minulla eikä pojilla ;-)

  Tiina; Olen yrittänyt istuttaa kärhöjä sellaisiin paikkoihin, joissa ei ole savea, kuten ketoni laidalle tai muotopuutarhan kuiviin ja kivisiin kohtiin. Ihme kyllä, yksi joka on täysin talvimärässä paikassa saunan nurkalla, on kyllä hengissä, samoin ihan surkeassa paikassa kasvava vanhan taloni kupeessa, syreeninvesojen kanssa ravinteista kilpaillen. Mutta siinä onkin hiekkaista. Tontin yläreunassa on kivistä, siellä elää yksi kärhö, mutta toinen on kuollut. Täytyy katsoa missä tämä pärjäisi. Yritän nyt miettiä mahdollisimman hiekkaisen paikan, missä ei kuitenkaan olisi paahdetta juurilla.

  ReplyDelete
 8. Ihania poikia!! :) Ransu näyttää niin pehmoiselta että tekis mieli painaa pää kylkeen kiinni... Minäki oon löhöilly kotona, terassilla otin kerranki aurinkoa ja nukahdin. ;) Kesä on niin ihana! Pitää varastoida tätä aurinkoa että jaksaa talven yli.

  ReplyDelete
 9. Voi, noita kissapoikia jaksaa kyllä katsella loputtomiin. Missä lienee puutarhurin yritteliäisyyden lakipiste? Meikäläinen ainakin unohtaa varsin sopuisasti kaikki vastoinkäymiset ja istuttaa samoja kasveja uudelleen ja uudelleen. Ja joskus sitten tärppää. Jatka sinäkin kärhöjen kanssa. Kyllä se vielä onnistuu!

  ReplyDelete
 10. Puutarhuri; Ransu on juuri niin pehmeä, oikea pehmopoika. Sen turkki on todella ohutta ja pehmoista laatua. Varastoida aurinkoa, hyvin sanottu. Talven lukemattomiin pilkkopimeisiin tunteihin tarvitaan aurinkoa varastoon!

  Between; Juuri noin minäkin ajattelen: kun tarpeeksi yrittää, niin joku kerta onnistuu :-)

  ReplyDelete
 11. Pieni kaupunkiloma aina silloin tällöin tekee hyvää! Ihanat lomailijat ♥

  Turvallista kotimatkaa teille ja toivotaan ettei matkustaessa tule liian kuuma.

  ReplyDelete
 12. Just tuohon tapaan meidänkin lomapäivät etenee...

  ReplyDelete
 13. Myrsky ja Minna; Kiitos!

  Harmaa ja Zepa; Kuulostaa oikein hyvältä lomalta. Keskiyön ohjelmassa voisi olla myyrän saalistus, huomauttaa Musti.

  ReplyDelete
 14. Ihanat pojat kaupunkilomalla <3

  Katselin tuota kärhön kuvaa ja aattelin että onpas tutun oloinen kukka. Kävin tuolla tarkistamassa ja huomasin, että sama hybridi kukkii juuri nyt meillä täällä metsässäkin.. Todella kaunis se on. Ekaa kertaa täälläkin kokeilussa.

  Mukavaa viikonloppua <3

  ReplyDelete
 15. Typopahis iski: Siis: ekaa kertaa täällä kokeilussa :)

  ReplyDelete
 16. Toivottavasti kärhö kukoistaa sekä teillä että täällä!

  ReplyDelete
 17. Suloiset kuumakallet :)

  Kärhöt ei ole mun juttu ollenkaan. Pari kertaa olen kokeillut surkealla menestyksellä.

  ReplyDelete
 18. Oi mitä masuja ja nassuja ja hankintoja. Menestystä erittäin kauniille kärhölle. Saatkos sinäkin löhöiltyä kaupungissa..luulen kyllä että huhkit puutarhamyymälöissä... :D
  Ainakin vähän lepoa selälle lapiohommista ja kivien pyörityksestä.
  Mukavaa viikonloppua !

  ReplyDelete
 19. Hankkimasi kärhö on viehättävä. Minulla ei ole mitään kokemusta kärhöistä, mutta keväällä hankin kaksi. Sijoitin kummatkin isoon rautapataan puun juurelle ja pataan lisäksi daalioita. Siis kummankin kärhön eri pataan. Istutin ne aika suurpiirteisesti, en mitenkään oppikirjojen mukaan. Nyt sitten ihmettelen, miten ne muka kestävät talven yli, kun eivät ole edes maassa vaan rautaisessa padassa, eikä sitä pataa pysty siirtämään talveksi minnekään suojaan, esim. kellariin, niin kuin ruukun voisi siirtää.

  ReplyDelete
 20. Olen onnistunut yhden kärhön kanssa , siis vain yhden. Olin ahkera ja kaadoin ensimmäisen kesän aikana ämpärillisen vettä hänelle joka päivä. Nyt hän on suuri ja pärjää jo omillaan. Viime kesänä ostin kaksi uutta , mutta laiskottelin heidän hoidossa , kuolivat talven aikana molemmat. En tiedä oliko sattumaa vai auttoiko runsas kastelu.
  Kissat ovat sopeutuvaisia kumppaneita. Kun on tylsää niin nukutaan , jos on ahdasta niin ei riehuta , sisällä ollaan sylikissoja , mutta ulkona muututaan metsästäjiksi.Välillä tujotetaan omistajaa syvälle sielun sopukoihin , välillä ollaan etäisiä. Kissoissa juuri arvoituksellisuus kiehtoo , toisaalta ehkä juuri siksi kaikki eivät pidä kissoista.

  ReplyDelete
 21. Olen seurannut blogiasi kauan.Kiitos. Ensimmäistä kertaa kommentoin. Puutarha ja kissakuvat tärkeitä kaikki. Minulla vain yksi kissa Asseri sylikissojen kuningas. Turkki kuin Ransun ja väri Mustin.
  t.Elenna

  ReplyDelete
 22. Kissat osaavat ottaa rennosti, pojat kaupunkilomalla :) Tunneli on täysin alimitoitettu Ransulle, mutta tarjoaa ilmeisesti viihdykettä.
  Toivottavasti kärhö viihtyy luonanne!

  ReplyDelete
 23. Tuo tummalehtinen koiranputki piti käydä googlaamassa ja se on upea!
  Menee munkin kauppalistalle.

  ReplyDelete
 24. Illan naurut kissojen makuuasennoista :D Rentoja tapauksia molemmat!

  Kärhöt, nuo kauniit ja oikukkaat, huoh.

  Minulla lähti mopo taas keulimaan ja kun halvalla olen löytänyt, niin... Olen ostanut toistakymmentä kärhöä. Siis entisten lisäksi. Mutta jos joku niistä kuolee, rahaa meni hukkaan vain mullan, lannoitteiden ja ruukkujen osalta. Koska piha on ihan kesken, tuupin niitä ruukkuihin ja toivon parasta. Katsotan kuinka käy :)

  ReplyDelete
 25. Niin rebtoja kuvia.
  Pojat osaa ottaa rennosti, lataavat akkuja että jaksavat saaressa vahtia pihaa.
  hyvää viikonloppua.

  ReplyDelete
 26. Lepoloma kaupungissa tekee varmaan hyvää niin jaksaa taas maalla touhuta :)

  ReplyDelete
 27. Silmien ja mielen täydeltä rentoja masupörröjä <3 Ja kun siirrän katseeni näytöltä matolle, kieriskelee siellä yksi valkomasuinen sunnuntaipörrö kissapojille terveisiä kuristen :)

  ReplyDelete
 28. Ihasteltiin täällä joukolla kisuja :-) Onnittelut Rawenswingistä! Ihana myös kuulla, että kehut Hagley Hybridiä, en osaa päättää tykkäänkö omastani vai en...

  ReplyDelete
 29. Katja; Harmi, sielläkin!

  Leena ja Pojat; Oikeastaan vietin monta päivää kaupungissa siksi, että saisin pestyä mahdollisimman paljon pyykkiä ja tehtyä mahdollisimman paljon töitä!

  Paula; Minulla on mielikuva, että yksi pagodikärhöistäni, jotka olen itse kylvänyt, vietti elämänsä pari ensimmäistä vuotta isossa ruukussa, ulkona kesät talvet. Mutta sitten päätin istuttaa sen. Joten ehkä rautapadassakin onnistuvat?

  Aila; Kiitos paljon kasteluvinkistä! Tuota täytyykin nyt kokeilla. Ainakin yhden valkokukkaisen alppikärhön olen ilmeisesti onnistunut tappamaan juuri kuivuuteen.

  Elenna; Kiitos kommentistasi! Asseri, sylikissojen kuningas kuulostaa hurmaavalta.

  Cheri; Toivotaan näin! Kun näin tunnelin, mietin, jätänkö sen kauppaan, kun se oli niin pienen näköinen. Mutta otin sen kumminkin kun mietin, että kissat tykkäävät ahtaista paikoista- ja onhan tuosta ollut Ransulle hupia.

  Pioni; Ravenswing on ollut esim. Chelsean näyttelyn kestokasveja jo ainakin kymmenen vuotta, se on ollut yhtäjaksoisesti muodissa niin pitkään ja nyt vasta löysin sitä Suomesta! Jos jollakulla, niin Särkällä sitä saattaisi olla, mutta en ole vielä päässyt siellä käymään!

  Sanna; Halvalla ehkjä juuri kannattaisikin ostaa näin oikukkaita kasveja ;-)

  Sylvi; Kiitos!

  Heidi-Maaria; Juu, paikat on tutkittu jo tarkasti ;-)

  Ella; Ooh, sunnuntaipörrö ♥ Ransu käveli juuri häntä pystyssä paikalle ja nyt hyppäsi tähän viereeni lukemaan Unnan terveiset!

  Sametti Hortensia; Makuja on monia, jostain syystä rakastuin tähän kärhöön heti kun sen ensi kertaa näin.

  ReplyDelete
 30. Voi kivat kisulisi :D.

  Piti tulla sulta kysymään, kun Geranium oli postannut pihajasmikkeesta. Onko se erilainen kuin loistojasmike? Onko loistojasmikekin myöhemmin risuinen ja sellainen,kuin tuli ilmi tuolla blogissa?
  Minulla on keskeisellä paikalla pihalla pari jasmikepensasta, pieniä vielä. Aloin miettimään, pitääkö siirtää kauemmas

  ReplyDelete
 31. Löysit siis niitä Suomesta!
  Mikä on, että kevään kylvöksistäni yksikään korpinsiiven siemen ei itänyt?!
  Onkohan niitä missään muualla kuin Pirkkolassa?

  ReplyDelete
 32. Multasormi; En ole niin kovin perehtynyt jasmikkeisiin... eikö loistojasmike ole vähän pienempikasvuinen kuin pihajasmike? Joskus vanhoilla pihoilla voi nähdä lähes kolmimetrisiä pihajasmikkeita, ja sellaisina ne melkeinpä ovatkin parhaimmillaan. Mutta loistojasmike ei ehkä kasva niin korkeaksi?
  Jasmikkeistahan voi, ja kannattaakin, leikata vanhoja oksia, paras leikkuutapa lienee poistaa kokonainen oksa kerrallaan ettei tule sellaista harakanpesää.

  Irene; Voi harmi, sinulla on sitten ollut samanlainen kylvöonni kuin minullakin aikanaan, ja tuosta kumminkin väitetään, että se kylväytyy itsekin!
  Muhevaisten valikoima saattaa vaihdella, kannattaisi varmaan soittaa, jos olisi teitä lähempänä olevassa liikkeessä.

  ReplyDelete
 33. Jäbät, teillä on niin parhaat meiningit, just tuollaisesta itsekin diggailen! Siis kaupungissa! Me oltiin viikko vuokramökillä ja elämä oli ihanaa. Nyt sitten taas yhtä nukkumista täällä kotona, kaupungissa. Iso ylätassu, vähän hikinen sellainen!

  ReplyDelete
 34. Kävin just katsomassa sun mökkikuvia. Näyttää olleen ihanaa. Kiitos hikitassusta ♥

  ReplyDelete
 35. Tuo Ransun uniasento vaikuttaa tutulta; meidän Mutikainen nukkuu samalla tavalla vatsauntuvat pöyheinä... ;-)

  T. Sari Puumulista

  ReplyDelete
 36. Vatsauntuvia ei sovi lytistää ;-)

  ReplyDelete
 37. Voi Musti, minkä teit! Ihana asento. 10kk tauon jälkeen taas luen näitä (,ollut kiire kun omat prinsessat muutti taloon).
  Puutarha opiskelu jatkuu Sallan johdolla ja kissojen tutoroimana.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista ja mukavaa eloa prinsessojen kanssa!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!