Thursday, 11 April 2019

Aurinkoisen aamun kukat

Toivottiin kukkakuvia, kun aurinko tulee takaisin. Tänään aamupäivällä yritin löytää uusia kukkia, joita ei valitettavasti oikein löytynyt hienosta paisteesta huolimatta; yöllä oli lähes –5 asteen pakkanen. Armeniansahramit kuitenkin uskalsivat taas avata varovasti kukkiaan ensimmäistä kertaa päiväkausiin.

Alppipenkissä nousee kiinnostavia harvinaisuuksia, jotka ovat visusti verkon suojissa, sillä niitä tuli vain yksi sipuli per kasvi. Crocus yalovensis pitää vielä puikulaista nuppuaan supussa.
Lisäksi istutin tähän penkkiin syksyllä pientä tulppaania, taitaa olla syreenitulppaani. Lehtiä on näkyvissä siellä täällä.

Pikarililja Fritillaria sewerzowii nousee komeasti, toivottavasti kukkiakin nähdään! Niiden pitäisi olla jännittävän punaruskeita.

Myrkkylilja Colchicum hungaricum 'Valentine' on saamassa kaverin! Pieni vaaleanpunainen nenänkärki on tullut mullan pinnalle kukasta oikealle. Ihanaa!
Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!


Armeniansahrami – Crocus angustifolius
Syreenitulppaani – Tulipa bakeri

26 comments :

 1. pakkasyöt ovat tehneet tehtävänsä, aina kuitenkin löytyy muutama rohkelikko! puutarhastasi löytyy ihastuttavia harvinaisuuksia. yksikin Armeniansahrami tuo auringon pihamaalle. Mukavia messupäiviä Tampereelle:))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Armeniansahrameissa on tosiaan ihana väri, niin lämmin keltainen. Onneksi on näitä sitkeitä pikku kukkia, jotka eivät vähästä lannistu.
   Kiitos! Täällä ollaan Ransun kotikaupungissa :-)

   Delete
 2. Me olemme hukkuneet lumitulvaan, mutta ennen tätä näin pikarililjat nousemassa ja myös scilloja. Jossain lehdossa, lumen alla, kukkivat kai jo näsiätkin.

  Milloin saisin itseni istuttamaan myrkkyliljoja, kun niin pidän niistä. Tuokin hempeä kaunotar tuossa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei, toivottavasti lumitulva pian helpottaa.
   Myrkkyliljat kannattaa pitää mielessä syksyllä, kun niiden sipulit tulevat myyntiin. Muista silloin, mitä nyt kirjoitit ;-)

   Delete
 3. Ihanaa kun aurinko taas uskaltautui näkösille, vaikka tosi kylmää oli ainakin aamulla. Pihan lammikoissakin sentin paksuinen jää. Krookuksista osa on vähän kärsineen näköisiä, mutta sitkeästi pikkukukat vaan pakkasista huolimatta jaksaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi ainakin aurinko palasi, kaipa lämpökin vähitellen sitten.

   Delete
 4. Kiitos auringonpaisteisista kuvista ja suloisista harvinaisuuksien kuvista! Täällä aamu valkeni niin pilvisenä, etten uskonut näkeväni aurinkoa koko päivänä. Kuitenkin puoliltapäivin aurinkokin alkoi näyttäytyä. Välillä tuntui jopa lämpöiseltä. Nyt näyttää, että olisi pari astetta lämmintä, joten ehkäpä yön aikana pihakiveys taas alkaa paljastua lumen alta. Näin ainakin toivon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti pihaa alkaa tulla esiin!

   Delete
 5. Unohdin sipulikukat ja orvokit parvekkeelle juuri siksi pahimmaksi pakkasyöksi tällä viikolla. Orvokit sain elpymään ja osan sipulikukistakin, mutta joillekin miinusasteet olivat liikaa. Noh, pääsiäiseksi voi vähän täydentää narsissiruukkuja! Ihania harvinaisuuksia sulla tulossa, parempi pitääkin visusti verkon alla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi ei, toivottavasti niissä ei ollut mitään korvaamattomia kukkasia. Orvokit ovatkin hämmästyttävän kestäviä.

   Delete
 6. Ai jestas. Taas o orotettavis jotaki uutta. Lämpöösiä päiviäki, onneksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi! Ja uusia kukkia toivottavasti pian :-)

   Delete
 7. Sinulla on aina kukkiva kevät aikaisessa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se täytyy järjestää ;-) Aikaisimpia kasveja vaan joka vuosi vähän lisää ja uusille paikoille.

   Delete
 8. Kyllä on kaunottaria noussu siellä. Meilläkin jo pilikottaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Monenlaista ihanaa ja nyt tahti vain kiihtyy, kun tuli lämmin!

   Delete
 9. Nuppulöytöretkeilijä, ihania kartoituksia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuppulöytöretkeilijä :-) Se on kyllä parasta ajanvietettä!

   Delete
 10. Ihania kevätkukkijoita! Onneksi nyt on luvattu taas lämpimämpää. Mukavaa pääsiäisviikkoa!

  ReplyDelete
 11. Aah, se on niin ihanaa kun lumen alta tulee näkyviin multa ja sieltä rupeaa nousemaan jotain... Aurinkoista pääsiäis viikkoa<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on - aah, vuoden parasta aikaa. Kiitos, samaa sinulle!

   Delete
 12. Nämä kevään pienen pienet alut ja nuput on aina vaan niin ihania!
  Kukkiiko sinulla nyt myrkkylilja? Olen ihmetellyt meillä yhdessä penkissä kukkivia punertavia sipulikukkia... siinä pitäisi kasvaa vain myrkkyliljaa. Mutta sehän kukkii syksyisin. Kukat ovat kyllä lehdettömiä. Ihme juttu :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Osa myrkkyliljoista on kevätkukkijoita, kuten tää C. hungaricum, mutta niitä ei vain tahdo löytyä kotimaisista kaupoista. Virvaliljahan (ent. Bulbocodium vernum) kukkii keväällä, ja se siirrettiin taannoin myrkkyliljojen sukuun - se on melko samanvärinen, vähän tummempi, kuin tämä 'Valentine' ja kukkii aikaisin keväällä ilman lehtiä. Olisiko kukkasi sitä? Sitä jotkut hyvinvarustetut puutarhamyymälät myyvät syksyisin.

   Delete
 13. Tähän aikaan vuodesta on niin mahtavaa, kun kiertelee puutarhassa ja etsii, mitä kaikkea uutta nouseekaan maasta <3 Oih, ihanaa ihanaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on, ihanaa ja vielä sitäkin ihanampaa oli tänään palata viikon reissulta kotiin katsomaan, mitä kaikkea pihasta nyt löytyykään!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!