Wednesday 29 August 2018

Elokuun kalenteripoika

Aurinkokeräin Mustipantteri on edustavimmillaan elokuussa, kun loppukesän lämmin aurinko paistaa ja myyräsato on sopivan pulskistunut.

Elokuussa vietetään kansainvälistä mustien kissojen päivää, sillä mustat kissat tarvitsevat profiilin nostatusta. Pentueissa ja löytöeläintaloissa mustat kissat jäävät usein jäljelle, kun ihmiset haluavat muun värisiä kissoja. Se on ihmeellistä, sillä musta on tyylikkäin kissan väri. Mustassa kissassa on ihanaa pantterimaista ja salaperäistä ulkonäköä yhdistyneenä usein mitä rakastettavimpaan luonteeseen. Mustikin on kilteistä kiltein, varmasti maailman huomaavaisin kissa, oikea herrasmiespantteri.

August Calendar Boy: Solar panther Musti
In August we celebrate Black Cat Appreciation Day to raise awareness about black cats. They are least popular to be adopted from shelters and litters, which is a terrible thing, since black cats are beautiful and often have a lovely sweet temperament. My black panther Musti is a true gentleman. I never thought a cat could be considerate but he really is.



Mustista on usein vaikea saada kuvaa, sillä se on nopea liikkeissään ja tykkää kiertää puutarhaa seurassani. Se tulee juoksujalkaa luokse ja sanoo kur, kur, kur. Vieraatkin se tulee tarkastamaan ja usein esittelee heille pihaa.

Musti toivottaa aurinkoisia syyspäiviä kaikille!

56 comments :

  1. Kiitos syysauringon tuomisesta työpäivän keskelle. Voi kun voisikin nyt Mustin lailla käyskennellä puutarhassa ja pyöriä nurmikolla 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toivottavasti pääset pian aurinkoiselle nurmelle piehtaroimaan :-D

      Delete
  2. Mustat kissat kunniaan! En ymmärrä, miksi ne ovat niin epäsuosittuja. Ovatko ihmiset oikeasti niin taikauskoisia, etteivät uskalla ottaa mustaa kissaa? :D

    ReplyDelete
  3. Upea kalenteripoika! Ihanan iloisena tuossa ruohikossa kierii <3. Jostain kissakirjasta olen lukenut, että mustat kissat ovatkin usein erityisen kilttejä. Aivan kuin mustien kissojen syrjiminen olisi vaikuttanut mustien kissojen luonteeseen luonnon valinnan tavoin. Minullekin on Watin myötä tullut vain lisää onnea ja iloa elämään :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minäkin luin saman, taisi olla ainakin sokean Homer-kissan seikkailuissa, jos oikein muistan. Vaikka hullultahan se tuntuu, että väri voisi vaikuttaa luonteeseen.
      Mustat kissat selvästi lisäävät onnea ja hyvinvointia :-)

      Delete
  4. Mietin jo hetken, että onko se sanonta, että joku on perheen musta kissa totta? Sitten tajusinkin, että sehän olikin musta lammas. :D
    Aika kummallista, mustat kissathan ovat niin ylväitä ja tyylikkäitä.
    Rapsutuksia kuukauden kalenteripojalle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih, no meillä ainakin on perheessä musta kissa :-D
      Musti kiittää!

      Delete
  5. On se vaan niin KOMEA ❤❤❤❤❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin on! Mutta niin ovat kyllä tietyt ruskearaidallisetkin pojat ;-)

      Delete
  6. Musti ♥ Se on hyvä, että pantteripäivää vietetään! Ja luulisi kyllä että näistä taikauskoisista asioistakin olisi jo päästy. Mutta ihminen on mitä on.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin luulisi. Voihan siihen olla joku muukin syy. Vaikka että mustat kissat koetaan tylsän värisiksi, tai vaarallisen, niin kuin äitini mielestä!

      Delete
  7. Kyllon kiva kiäriä kuivalla nurmikolla ja esitellä Mamman hyvin kasvanutta puksipuureunusta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu.. se kaipaa näköjään kipeästi leikkuuta :-D Kuivuuden takia olen leikkaamista lykännyt, sillä haluan tökätä pistokkaita maahan juurtumaan ja sitä on ihan turha tehdä, jos maa on rutikuiva.

      Delete
  8. Arvilan tytöt lähettää terkkuja Mustilla, komealle Saaripalstan vahdille. Mustat kissat ovat hienoja, erityisesti ne joissa on ripaus valkoista.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti on iloinen, että olette sitä mieltä, sillä Mustissa on vuosi vuodelta enemmän valkoisia karvoja, sehän on senioripantteri. Itse olen kyllä sitä mieltä, että täysmustat kissat ovat vallan upeita - mutta kaikissa kissoissa on kyllä sitä taipumusta ;-)

      Delete
  9. Mustien kissojen kohdalla voi taikausko olla joissakin tapauksissa takana, mutta nykyisin kuulemma kissan valintaan vaikuttaa väri siksi, että mustista kissoista on niiiiin vaikea saada kunnon kuvia someen. Pyhä jysäys, sinä saat todella hyviä kuvia Mustista ja minä omasta mustasta piiperöisestäni, joten...?
    Oma kokomusta pantterini on ainakin maailman täydellisin ja kiltein pöpelikössä pyörimiskaveri. Jo toinen pieni, musta pantteri enkä voisi parempaa kaveria toivoa. Mustin pyöreä naama nappisilmineen on kuin oman pantterini kaksoisveli...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, sielläkin on söpönaamapantteri ♥ Joskus, kun äitini totesi Mustin näyttävän pelottavalta, kun mustasta naamasta näkyy vain silmät, olin hämmästynyt. Tuo pyöreä naama pyöreine silmineen! Sittemmin äitini on tullut oikein kaveriksikin Mustin kanssa, ainakin siinä määrin kun äitini kissan kanssa karevoitumaan kykenee.
      Uskomatonta, että kuvaaminen voi ratkaista kissan hankinnan. Täysin käsittämätöntä! Myönnetään, että on se huomattavasti haastavampaa kuin muun väristen kissojen kanssa. Mutta etenkin mustat kissanpennut ovat täysin vastustamattomia pikipalleroita ♥
      Tuollainen kiltti musta kaverikissa kuin sinulla ja minulla on parasta mitä ihmiselle voi sattua.

      Delete
  10. Komea Musti! Oho, olisin luullut, että mustat kissat vallankin houkuttavat!

    ReplyDelete
  11. Mussukka Musti! <3

    Onkohan tuo kovin yleistätuo, että juuri mustat kissat ovat nopeita liikkeissään - ja siksi äärettömän vakeita kuvata. Olen huomannut tämän meidän Ollin kanssa, joka on varsinainen tuulispää. <3

    Mukavaa syyskauden alkua saareen! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih, sielläkin on musta salama :-D Ehkä niissä on sellaista sisäänrakennettua pantteriutta...
      Kiitos, samaa sinne!

      Delete
  12. Musta Pantteri niin piristi tämän aamun <3. Vilinalla on sama tapa että se tulee juosten luokse. Mutta pihalla vilahtaa valkoinen salama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa! Voi Vilina, söpö valkosalama ♥

      Delete
  13. Musti on komea kissa, valkoisine kaulureineen♥

    ReplyDelete
  14. Ihanat kuvat! Suloinen Musti ja niin upea tuo turkki♥ Leppoisaa elokuun loppua♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti kiittää! Se on ihana samettiturkki.
      Kiitos, samaa sinulle!

      Delete
  15. Kunnianarvoisa pastoripantteri Musti ♥ kur kur hälle ♥

    Musta on tyylikäs ja kaiken kanssa sopiva väri. Kissa (koira, muu eläin) on kylläkin siitä hyvä, että mikä vain väri käy minkä vain kanssa.

    Haluamme myös muistuttaa, että musta kissa ei pakosti näytä mustalta. Ransukin on oikeastaan musta, koska sininen on mustan diluutio. Meidän taloudessa taas on kaksi mustaa kissaa, eikä kumpikaan silti ole musta ulkonäöltään! Ei ole kissaa väriin katsominen. Nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oho! No mutta tuohan on ihan totta, melkoinen määrä on piilomustia kissoja, joiden sisäinen pantterius paljastuu sitten erilaisissa tilanteissa ;-)
      Pastori juuri vietti pitkän tovin naamani edessä niin, etten voinut alkaa vastata kommenttiisi. Hän purisi ja pesi otsaani. Hän on kyllä jatkuvasti sitä mieltä, että voisin leikata turkkini senttimetrin mittaisiksi tuosta naaman ympäristöstä, se haittaa tavattomasti otsan pesua.

      Delete
    2. "melkoinen määrä on piilomustia kissoja"

      Piilomusti ♥ Sisäiset pantterit myös ♥

      Pitkätukkaisuus voi joskus aiheuttaa vaikeuksia turkinhoidolle. Kysykäämme vaikka Triolan Mimmiltä ja Tarulta :D

      Delete
    3. Hihi, piilomusti!
      Ja hah, legendaariset Mimmikampaukset :-D

      Delete
    4. Jos Saila päädyt leikkauttamaan otsatukan niin tarjoan palvelujani, mutta Mimmi ei niitä kyllä suosittele :D

      Musti on ihan täydellinen hunksi. Ihan täydellinen ♥

      Delete
    5. Musti on ♥
      Hahaha, pistetään korvan taa ;-) "Saisinko Mimmi-kampauksen?"

      Delete
  16. No voi sentään, meiltä meni koko mustien kissojen päivä ihan ohi!
    Eipä silti, vuoden jokainen päivä on Onnin päivä, vaikka hän ei edes ihan kokomusta olekaan ja sopivassa auringonvalossa näyttää jopa ruskealta🐾
    Hän on hyvin tyylikäs, kuten Mustikin, ja tietää sen itsekin. Itsetunto on hänellä kohdillaan kaikinpuolin. Kaikenväriset kissat ovat ovat ihania, mutta musta kissa on aina erityisen sykähdyttävä ja arvokkaan oloinen!
    Leppoisaa syyskuuta ja hyviä myyrästyskelejä sinne Saaripalstalle🐈

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onnea Onnille vuoden jokaiselle päivälle ♥
      Mustassa kissassa varmaan korostuu kissan upea muoto. Silhuetti on hieno. Onnilla ja Mustilla on varmaan samanlainen karva, kun Mustikin naamioituu ruskeaksi voimakkaassa auringossa, se lienee pantterien sulautumistekniikkaa.
      Kiitos, menestyksekästä jahtikautta myös Suvikumpuun!

      Delete
  17. No huhhuh, musta kissahan on aina todella erityinen.(Kuten tietty kaikki kissat, mutta silti.) Toki jos se liitetään noitiin, noidallahan on aina musta kissa. :) Jos en olisi allerginen kissoille - ja luontaisemmin koiraihminen - meillä olisi musta kissa. Kauan sitten minulla oli musta kissa viisi päivää niiskuttelusta huolimatta, se raukka kun oli karannnut hulttio-omistajaansa ja majaili luonani ennen kuin eläinsuojeluyhdistys haki hoiviinsa.

    Meillä on hassu espanjanvesikoira (sattumoisin musta sekin), joka liikkuu kuin pantteri lähestyessään muita koiria. Siksi se onkin lempinimeltään kotipantteri. Mustille terkkuja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi miten ihanasti teit, kun pidit pientä mustaa luonasi tarvittavan ajan.
      Terveiset teidän kotipantterille ♥

      Delete
  18. Mustat kissat kyllä ansaitsevat oman päivän! Ne on superihania!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin ovat terveiset vain teidän söpöliinille ♥

      Delete
  19. Musti-pantteria en osaa edes sanoin kuvailla,tulee sellaista latteaa "ihana", "komea", "täydellinen"... Musti vain ON, tyyliin Zen ja läsnäolon taito. Mikä tietysti pitää sisällään kaikki adjektiivitkin. Hänestä voisi ottaa oppia monessa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi miten kauniisti sanottu. Ja osuvasti. Kissoilla on läsnäolon ja hetkessä elämisen taito käpälissä, ottakaamme oppia. Kissa on vaikuttava kaikessa täydellisyydessään.

      Delete
  20. Pojan luokse muutti juuri kaksi mustaa poikaa, Sladi ja Luisu ja meiltäkin löytyy musta vanha herra, Riku 18v.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa, eläköön mustien voittomarssi! Mustat ovat ihania.

      Delete
  21. Mustat kissat ovat lumoavia!❤ Mulle tuli joskus ihan järkytyksenä, että ihmiset oikeasti karttelevat mustan kissan ottamista, kun tilanteen voisi kuvitella ihan toisin päin. Maailma on valitettavan outo. :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin ovat lumoavia ♥ Toivottavasti mielipiteet muuttuvat. Punainen taitaa olla suosituin, sellainen Karvis-kissa. Mustinkin pentueesta punainen oli heti saanut kodin. Musti tuli meille siksi, että se oli pentueesta se, joka hengaili siinä lähellä. Mietin, että ehkä se tulee sitten niistä mieluiten. Muut olisivat olleet ruskearaidallisia, ihania varmasti nekin. Mutta onneksi tuli Musti ♥

      Delete
  22. Onneksi tuli Musti sinulle ja onneksi laitat siitä ihania kuvia ja juttuja meille ♥.

    ReplyDelete
  23. Oi, komea Musti! <3 Ottaisin ilomielin mustan kissan, sopisi irtokarvat paremmin vaatteisiin. Vaan taitaa eräs kilpikonnatyttö olla vähän erimieltä asiasta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vaikea tietää, mutta voihan se olla niinkin, että eräs kilpikonnatyttö saattaisi tykätä pienen mustan pojan kouluttamisesta tavoille :-D

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!