Monday, 17 July 2017

Länsirannikon loma


Viime viikon lopulla pidin perinteisen Porin-loman. Tällä kertaa ohjelmassa olivat jazzit, mutta muutakin ehdittiin. Ystäväni Leena esitteli Kauttuankosken. Upea paikka!

West Coast Vacation
Last week I started towards Pori region, with great scenery, some lovely garden centres and Pori Jazz Festival. We had booked the tickets well in advance – last winter – after finding out that Jethro Tull is performing there. Never mind the rest!
Here are some images of Kauttua rapids.

Joenuoman yllä on Alvar Aallon suunnittelema sauna- ja pesutuparakennus, jossa toimii kahvila. Söimme siellä maittavan paellalounaan. Terassilta käsin voi ihailla jylhää joenvarsimaisemaa.


Rakennuksessa on tallella paljon alkuperäistä: ovia, panelointia, kylpyhuoneiden laattoja... entisiin pukuhuoneisiin on sisustettu viihtyisä ravintolatila Artekin kalustein. Tuntui kuin olisi lapsuudenkotiinsa sukeltanut, meillä oli noita kaikkia kotona, jalkalamppu vain oli eri mallia.

Yksi paikka on sellainen, jossa ei voi jättää käymättä Porin seudulla. Taimimoisio!
Pelkästään tämä parkkipaikan viereinen pioni-purppuraheisiangervopenkki on nähtävyys, mutta näytepuutarha on muutenkin kiva ja taimivalikoimassa on joka vuosi jotakin uutta.

44 comments :

 1. Suomessa on kyllä paljon kaunista katsottavaa....olisipa aina paikallinen opas vaan mukana..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sellainen on kyllä ihan paras! Tuli nähtyä Tärkeitä Paikkoja.

   Delete
 2. Minäkin olin viikonloppuna Porissa, mutta Jazz vei kaiken huomion ja energian, joten muut nähtävyydet jäävät toiseen kertaan. Tässä olikin hyviä vinkkejä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tätä varten kannattikin mennä seudulle jo pari päivää ennen jazzeja ;-)

   Delete
 3. Näyttää Kauttuankoski hienolta paikalta. Purppuraheisiangervo on sellainen jota haluan lisää puutarhaan, ei ole ollenkaan hassumpi pionien taustalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hienosti sointuvat kaiken väristen pionien kukat heisiangervon tummaan taustaan.

   Delete
 4. Oih, miten upeita paikkoja :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu ja upeita kissojakin tuli nähtyä ;-)

   Delete
 5. Upea koski ympäristöineen. Mahtava yhdistelmä nuo pionit ja purppuraheisiangervo. :)

  ReplyDelete
 6. Oohh. Upeat kuvat, koski kuohuu ja on niin vihreää.
  Paikkaan on upea, I know!
  Oli ihana päivä 💓
  Kiitos itsellesi Saila ❤❤❤❤❤

  ReplyDelete
 7. Onpas satumainen koski, ihanaa sammalta ja saniaisia. Taimimoisio on kyllä hyvä. En ole koskaan paikan päällä käynyt, mutta nettikaupasta saa ihan parhaat taimet kun vertaa muihin netin taimikauppoihin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Justiin nuo sammalet ja saniaiset, saisipa tuon virtaavan veden tuoman kostean olosuhteen omalle tontille... niin ja kivisillan ja rakennelmien rauniot ;-D
   Taimimoisiolla on kans hyvä valimoima erikoisempia koristeheiniä, ylipäätään kaikkea kiinnostavaa!

   Delete
 8. En oo vielä kerinny Porriin enkä Taimimoisioon, tekis kyllä miel noihin länsrannikon taimipaikkoihin. Kaunis paikka Kauttuankoski kaikkineen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa käydä lännessä! On muutama erinomainen taimisto.

   Delete
 9. Sanokaas muuta, kotikaupunkini Pori on mukava paikka.

  ReplyDelete
 10. Tuo Kauttuan koski on upea paikka, hienot kivet, sammalet, saniaiset ja juurakot. Taimimoisio siintää tulevaisuuden retkikohteena, ohi ollaan ajettu isännän jalka tukevasti kaasupolkimella...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joistakin juurakoista tulivat mangrovepuut mieleen, niin eksoottista! Voihan isäntä sentään, mikä siinä kaasupolkimessa nyt on niin tähdellistä juuri sillä hetkellä.

   Delete
 11. Vackra bilder! Det där utemöblemanget skulle jag mer än gärna ha 😃

  ReplyDelete
 12. Oletkin seikkaillut syntymänurkillani ja Porissakin tuli lapsuudessa vietettyä kesälomia serkun luona. Aikuisenakin jazzin merkeissä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinulla on ihan parhaat syntymänurkat :-) Minullekin Pori on lapsuudesta tuttu ja rakas, vaikka en sieltä olekaan kotoisin.

   Delete
 13. Teillä on ollut varmasti tosi hauskaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu oli, vaikka poikia hirmu ikävä tietysti... Onneksi oli piipittävää ja "äh" (käheällä äänellä) sanovaa kissaterapiaa.

   Delete
 14. Herttinen sentään, sää otat mun kotiseudusta noin upeita kuvia! Mullekin oli Artekin kalusteet tuttuja, mutta ei meillä niitä ollut. Olin töissä Porissa ihan Artekin myymälässä kiinni eli siinä oli silloin aikanaan Satakunnan Kansan toimitus. Kävin siellä usein ihailemassa ja haavelemassa. Eipä ollut tietoa, että muutamme Aallon huvilasaarelle. Villa Mairea Noormarkussa myös hieno paikka. Mairen aikana siellä tanssittiin aamuun...

  Miksen ikinä muista tuota Taimimoisiota!

  <3

  ReplyDelete
 15. Ihana vihireys kontrastina viimmeesen kuvan värikkyytehen.
  On ollu onni kerran käyrä, Taimimoisiolla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pionit ja tumma puska ovat todellakin värikäs ja voimakas näky. Koskella puolestaan lehtevän vehreää ja rauhoittavaa.

   Delete
 16. Tutuilla kulmilla :). Kävin edelliskesänä tuossa Alvar Aallon suunnittelemassa talossa. Ei ne suostuneet myymään tuota Päivänkakkara pöytäryhmää mulle terassilta ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No eikö, voi hiisi :-DDD
   Olen ymmärtänyt, että Artek on joskus ottanut tuon sarjan uusintatuotantoon. Voisivat ottaa uudestaan!

   Delete
 17. On muuten jännä juttu, kun koski seutuineen on pennusta asti tuttua paikkaa sitä pitää niin "tavallisena".
  Ja hieno siellä on kahlailla ja hyppiä kivien päällä edelleen.
  Oot kyllä saanut hienosti vangittua tunnelman kuviisi. Harmi ettei vettä saa virtaavaksi kuviin 😅
  Ja olihan Jokisaunadsa meillä myös hyvä palvelu. Ei ois uskonut , että ollaan Satakunnassa....jossa ihmiset aika sisäänpäinkääntyneitä vaan kyllä oli räväkät ja puheliaat emännät hommissa 😊

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta tuo, että kaikkeen tottuu. Tosin sitten jossain vaiheessa huomaa, että onpas aika hieno tämä ihan tuttu juttu tai paikka.
   Jokisaunan leidit olivat tosiaan kuin Karjalasta! Ihania.

   Delete
 18. Hieno reissu! Upeat maisemat ja taimisto on varmasti erityisen mukava paikka..

  ReplyDelete
 19. Kaunis paikka ja jazzailut parhaassa seurassa. Hottisnaiset oli ainakin kuvissa! Onpa ihastuttava tuo koskimesta ja on se Aaltokin ollut vikkelä kun on kerinnyt tehdä vaikka mitä eri puolille Suomea. Oi, olet Artek-kodista, nyt on omena pudonnut kauemmas puusta? Mulle tulee Aaltokalusteista mieleen vain lapsuuden tarhakokemukset. Tuo ulkopöytä on kyllä aika hieno. Oliko kivoja juttuja taimistolla?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hottisnaiset oli liikenteessä juu :-D
   On se Aalto ollut nopea käänteissään ;-) Mulle taisi tulla Artek-yliannostus lapsuudenkodista, ja äitini kauhuksi olenkin julistanut ihanteekseni neiti Marplen sisustustyylin. Nyt osaan kyllä arvostaa Artekia taas, mutta en edelleenkään halua asua sen ympäröimänä.
   Löysin Moisiolta viimein Starry Eyes -turkinkaihonkukan! Puutarhuri Marja vakuutti, että on sitä, sillä taimet ovat jo ehtineet kukkia.

   Delete
 20. Tehän olette varmaan ajaneet meidän paikan ohi matkalla Poriin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, ei tajuttu vilkuttaa oikeassa kohtaa ;-)

   Delete
 21. Replies
  1. Paikka on ihanan vihreä, raikas ja se veden ääni :-)

   Delete
 22. Oi, ihanassa satumaisemassa olette seikkailleet. Olen hulluna kivimuureihin, niiiin hieno sekin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Satumainen paikka todella! Oli ihana kivisilta ja jännittäviä entisten (mylly?)rakennusten kivijalkoja, tuossa yhdessäkin kuvassa vesi menee jotakin rakennettua ränniä pitkin ja rakennuksen seinässä olevan holvikaaren ali - upeaa! Kun ovat vielä sammaleisia ja saniaiset kasvavat. Oi.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!