Sunday 12 February 2017

Kukka-astioita


Syksyllä ruukkuun istutetut 'Persian Pearl' -tähtitulppaanit alkavat kohta kukkia.


Keittiön ikkunalla asustava tomaatti on vaihtanut väriä vihreästä oranssiksi.


Kauppoihin on jo ilmestynyt pistokkaita, tässä pikkuinen verenpisara. Taustalla on murattisyklaamia ja syyssahrameita.

Tammikuussa aloitetun keramiikkakurssin ensimmäinen tuotos on niittyvati.


Lisäksi kaupoista löytyy jo mämmiä! Asiat ovat selvästi menossa parempaan suuntaan.
Iloisia föhn-tuulipäiviä kaikille!


Murattisyklaami – Cyclamen hederifolium
Syyssahrami – Crocus speciosus
Tähtitulppaani – Tulipa humilis
Verenpisara – Fuchsia

38 comments :

  1. Ihana keramiikkatyö ja niin keväiset tulppaanit tulossa! Mahtaa olla Juha Mietokin jo innoissaan jos mämmit ovat nyt sapuneet kauppoihin! ;D Kevättä on selvästi ilmassa, aurinkoa ja plussaa tulossa koko ensi viikko!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, olemme siis Miedon kanssa samikset. Nyt tulee niin tarpeeseen tuo lämmin tuuli, jospa kevät tästä lähtisi tulemaan, talvi saa jo loppua, hitsi vie.

      Delete
  2. Mä en saa taimia onnistuun, jos ostan ne näin aikaisin😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo. Täytyy yrittää tarjota niille mahdollisimman paljon valoa ja sitten myös paljon kastelua, jos ovat aivan paahteisella ikkunalla. Huoneenlämpö on myös haastavan kuuma (ja kuiva). Mutta eihän noita pieniä pistokkaita voinut vastustaa.

      Delete
  3. Voi miten kaunis niittyvati! Mämmin bongasin minäkin mutta en vielä ostanut, siirrän nautintoa vielä hetken. Sulla on luvassa hurjaa sadonkorjuuta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tomaattisadon kanssa on valinnanvaraa... ainakin, jos miettii, mihin vadin lokeroista sen tomaatin laittaisi :-D

      Delete
  4. Ihastuttava niittyvati! Niin hellyyttäviä ovat nuo pikkutaimet ♥
    Mämmiä on täälläkin jo näkynyt, itseasiassa sitä taisi olla jo loppiaisena. Se on miehen herkkua, mutta saattaa olla, että hän joutuu odottamaan siihen asti, että teen sitä itse vasta pääsiäiseksi :)
    Täällä on lupaavasti +1 astetta mittarissa. Nyt se kevät tulee!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooh, teet sitä(kin) itse! Olet kyllä sellainen tehotäti, että oksat pois.
      Ihanaa, keväistä! Kohta saattaa näkyä lumikellon versoja.

      Delete
  5. Täällä on ainakin ihana aurinkoinen sää ja nollassa suunnilleen. Kevät lähestyy <3

    ReplyDelete
  6. Tulppaanit on jo näkyvissä!
    Söpöt 💜
    Tuo keramiikkavati on kaunis.
    Lempeitä föhn- tuulia.
    Näin viime yönä unta, että on jo toukokuu ja olin huolissani miten helmikuussa itämään laitettavat siemenet enää ehtii kasvamaan 😁

    ReplyDelete
  7. Hieno niittyvati! Toisilla on näköjään tomaatitkin vähän pidemmällä. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehe, tää on kylvetty vahingossa viime kesänä!

      Delete
  8. Ihania pieniä tulppaanin alkuja <3! Kaunis vati. Valo lisääntyy nyt päivä päivältä, ihana, että on lämpiä kelejä luvassa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kun nuo tulppaanit avaavat vahvan purppuraiset kukkansa, taidan pökrätä. Kevään ekat sipulikukat! Vaikka onkin vähän huijausta, kun eivät ole puutarhamaassa, mutta silti. Mieletön ilo todella pienellä vaivalla.

      Delete
  9. Iik, miten ihania tulppuja! Laitoin tuota Persian Pearlia toissa syksynä ensimmäisen kerran ja ihastuin niin paljon, että lisää meni multiin viime syksynä. Mutta olisinpa älynnyt laittaa muutaman purkkiin, kuten sinä. Josko tämän muistaisin syksyllä.

    Kävin heittämässä Pojan kotiinsa ja jotenkin vain samalla reissulla eksyin ensin Plantsuun ja sitten viereiseen raksakauppaan, josta hain vermikuliittia (sitä kun ei ole Plantsussa). Arvaa vaan, pääsinkö noiden pikkuisten verenpisaroiden ohi. Kuusi erilaista lähti kotiin. Halusin varmistaa, että verenpisaroita riittää tulevanakin kesänä, mikäli talvetettavat eivät herää kunnolla.

    Ihana niittyvati. En kyllä raaskisi laittaa noihin lokeroihin yhtään mitään, jotta kaikki kukat olisivat näkyvillä. En edes tuota upeaa talvitomaattia.

    En ole ehtinyt vielä mämmiä kaivata. Sen sijaan menin ma 6.2. kauppaan siinä toivossa, että sieltä löytyisi Runebergin torttuja. Ei löytynyt. Niitä saa kyllä kaksi kuukautta etuajassa, mutta ei enää merkkipäivää seuraavana päivänä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tämä on minullakin eka kerta tähtitulppaania ruukussa. Sattui vain vastaan loppusyksyllä, kun myivät viimeisiä pusseja pois (samoin kuin kuvissa näkyvät syyssahramit ja murattisyklaamit). Isommat tulppaanit eivät ole kovin hyvin ruukuissa kukkineet, mutta nämä vaikuttavat erittäin lupaavilta.
      No voi että, olisinpa minäkin älynnyt raksakauppaan, kävin pari päivää sitten kahdessakin puutarhamyymälässä hiekkaa tai vermikuliittia etsimässä, enkä löytänyt.
      Voi hitsi! Löysin tällä viikolla ruunareita kahdestakin kaupasta. Olisi kivaa, jos niitä myytäisiin vähän pidempään.

      Delete
  10. Keramiikkavati on kaunis minustakin. Meillä on kotona ja yksi innokas mämmin syöjä. Ostin eilen mämmiä kaupasta hänelle♥ Huomista föhn-tuulta odotellen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toivotaan ihanan lämmintä henkäystä!

      Delete
  11. Ihana keramiikkavati; tulee kesä talveen. Teen talvisin lasitöitä ja olen seurannut vierestä keramiikkakurssilaisten puuhia. Olen miettinyt, että on takuulla hauska harrastus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lasityötkin ovat mukavia, väriterapiaa. Suosittelen lämpimästi keramiikkaa! Se on hyvin monipuolista, kun on savia ja lasitteita sekä tekniikoita niin monenlaisia.

      Delete
  12. Tomaattisato kypsyy ja mämmiä kaupassa, kai se sitten on uskottava... (kävin ostamassa kuitenkin toppatakin tänään)

    ReplyDelete
  13. Vau, sulla alkaa jo tulppaaniaika!
    Niittyvadissa on niin ihania kuvia, että raaskitko laittaa siihen mitään säilytykseen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Enpä tosiaan tiedä, tuleeko niittyvatiin laitettua mitään. Voisihan eri lokeroihin laittaa siemeniä, kun kylvää? Siten ne eivät olisi pitkään :-D
      Tulppaaniaika alkaa, todella. Ihanaa.

      Delete
  14. Olen niin rakastunut tuohon niittyvatiisi! Toivottavasti ryhdyt keramiikkataiteilijaksi vielä, asiakas odottaa...wow noita tulpsuttimia, ihanat. Ja tuo väri!! Mämmiä on muuten ympäri vuoden ainakin Prisman ja Cittarin pakastealtaassa...jos addiktio iskee täysillä vaikka syksyllä :) Ei taas voinut se Föhn heilua viikonloppuna, tietysti pahimpaan ma vidudukseen ryhtyy lämmittämään, heh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi että sua, kiitos ♥ Täytyy vielä kehittää tekniikoita, jotta liitoksista tulee pitäviä ja kukista oikean värisiä :-D Lasitus tuntuu joskus olevan salatiedettä.
      Hei, kiitti mämmivinkistä!
      Lämmin fööni auttaa takuulla maanantaihinkin, etenkin, jos työpäivän jälkeen on vielä aurinkoista ja lämmintä ja pääset kotiin valoisan aikaan. Toivotaan, että näin käy.

      Delete
  15. Voi miten herkku niittyvati! Mitkä värit ja kuvat - iiik! Eihän tuohon mitään voi laittaa sisään, kun kuvat peittyvät. Miten tuo vihreäkin osaa olla niin jalat alta vievää sävyä.
    Ja kaikkea ihanaa kevättä kasvamassa ikkunalla -aah! Ja Fööni vielä viimeistelee ihanuuden. Muuten tiesitkö, että fööni (tukankuivain) on saanut nimensä juurikin tuosta lämpöisestä tuulesta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vihreä vie jalat alta :-) Ja fööni myös :-D

      Delete
  16. Miten hieno keramiikkatyö, olet sitten taitava mihin ikinä ryhdytkin! Ai kuinka keväisää jo ikkunallasi, ei nyt enää montaa viikkoa tätä talvea tartte kituuttaa, onneksi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No voi kiitos! Kiva on kaikkea kokeilla, mutta tämä keramiikka tuntuu tulleen jäädäkseen, on niin mukavaa ja yllätyksekästä, ei pääse kyllästymään, kun ei ikinä tiedä, minkä näköinen työ tulee uunista ulos ;-) On niin monia asioita, jotka vaikuttavat.
      Onneksi talvi alkaa kohta olla paketissa, päivä on jo lupaavan pitkä!

      Delete
  17. Hei minäkin ostin perjantaina ekan tuokkosen mämmiä, nami. Kaunis kurssityö <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nami oli! Täytyy taas ostaa pian lisää...
      Kiitos!

      Delete
  18. Voi Sinua mämmimimmi, olet siis herännyt talviunesta!

    Ihanainen niittyvati ja nuo tulput! Koetan kiertää kaukaa kaikki pistokaskaupat toistaiseksi! Haluaisin vaikka mitä nyt ja heti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sulla voi olla vaikeeta, ihania pistokkaita saattaa pompata eteen vaikka leipähyllyssä! Koskaan ei voi tietää, mistä ne iskee...

      Delete
  19. Jo lämpenee, lumi sulaa ihan silmissä, ihanaa!

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!