Saturday 18 February 2017

Helmikuun kalenteripoika


Helmikuun poika nauttii siitä, että tassuja ei tarvitse laittaa lumeen. Tänään hän teki lenkin kanssani viemään roskia ja hakemaan posteja laivarannasta, tie oli paikoin jäinen ja siitä riitti purnattavaa. Onneksi kotipihalla ei ole melkein yhtään jäätä.

February Calendar Boy
Ransu enjoys having grass and moss under his paws, not snow or ice. He also enjoys the sheepskin that I put in the bed – the house is always quite chilly after my absence. Friends recommended sheepskin, and indeed: it is super cosy to sleep on, even if it is no warmer than the bed. It just does not have that damp and cold feel to it that a regular mattress does. Actually, it is so comfy that I have not wanted to remove the sheepskin at all and keep sleeping on it. Probably will into the summer.

Tarkastamme kalenteripojan kanssa pihan piipot päivittäin: ei edistystä kevään suhteen, mutta hienoja säitä on pidellyt. Kalenteripojalle siellä on kyllä kaikenlaista kiinnostavaa.


Laitoin ystävien neuvosta lampaantaljat sänkyyn, kun tulin koleaan taloon. Sanoivat, että taljan päällä on mukava nukkua, ei tunnu sänky kylmältä. Minulla on yleensä käytössä kuumavesipullot, mutta tällä kertaa vesijohto on jäätynyt enkä ennättänyt kaivolle valoisan aikaan, niinpä luotin pelkkiin lampaantaljoihin sängyn lämmikkeenä.
Ai että niillä on ihanaa nukkua! Eivät ne sen lämpimämmät olleet kuin sänkykään, mutta taljan päällä ei ollut lainkaan sitä normaalia kosteanviileää tuntua, mitä sängyssä yleensä on ekana yönä talvisin. Olen nyt nukkunut taljojen päällä joka yö, vaikka talo on jo lämmin, ja voi olla, että nukun vielä kesälläkin.. on taivaallista! Kuin pilvenhattaralla nukkuisi. Ransukin tykkää.


Alkuiltaunet isoveljen kainalossa maistuvat myös.


Ehkäpä Ransu näkee unia kesästä ja siitä, kun Leena-täti kävi rapsuttamassa. Oli mukavaa.
Makoisia kesäunelmia kaikille,
toivottaa Ransu

45 comments :

  1. Mikä yllätyskuva!
    Voi, oli kesä, lämmin ja ihanaa seuraa ja puutarha ja kaikki!
    Ransu on niin suloinen.
    Taljat on mahtavat sängyssä.
    Tulevaa kesää odotellen ja kevään nopeaa edistymistä toivottaen Leena -täti.

    ReplyDelete
  2. Noin sula maa! Nyt oon vähän kade sulle Ransu. Tänäänkin purnasin ääneen ulkona, kun piti laittaa tassunsa kylmään lumeen ja jäähän päästäkseen eteenpäin :/ - Max

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sellainen meiniki ei vetele ollenkaan, ei tassua voi laittaa lumeen tai jäähän!
      RANSU

      Delete
  3. Kanske vi också borde plocka fram fårfällarna, det skulle säkert kännas skönare att ha dem i sängen än i skåpet :)

    ReplyDelete
  4. Komean pörheä on helmikuun kalenteripoika.
    Tääläkin on ollut keväisiä säitä auringon paistaessa. Ensi viikolle on luvattu pakkasta ja lunta, joten talvi jatkuu toistaiseksi, vaikka jo ehdin aikaisesta keväästä haaveilemaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin täälläkin! Toivotaan kovasti, että pakkanen kutistuu pariin päivää ja sitten tulee kevät.

      Delete
  5. Unet lampaantaljalla, ah sitä onnea ja lämpöä. Meillä oli makkari puoli viikkoa lämmittämättä, alkoi olla jo hiukan viileä ja huomasi ettei kissat hakeudu enää viereen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huh, teillekin olisi taljasta ollut iloa. Toivottavasti nyt taas on lämpöä.

      Delete
  6. Ihanat Ransukuvat ja Leena kans ❤❤

    ReplyDelete
  7. Kylläpä teillä näyttää tosi keväiseltä, hyvä niin. Terkkuja pojille!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, hyvä on! Pojat kiittävät ja rapsutukset Tuulisille pojille!

      Delete
  8. Sula maa. Vau. Ransu järkyttyisi meidän jäisistä ja lumisista maisemista.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ransu varmaan tekisi niin :-D Toivottavasti kevät ja piipot saapuvat pian (ja sinullakin vähemmän työtä, niin ehdit nauttia!)

      Delete
  9. Siellä ei ole lunta paljon yhtään, täällä ovat Missi ja Muru aivan talven lumoissa, nytkin lunta satelee pikkuhiljaa.. Kyllä se kevät on ihan pian täälläkin, malttaa vaan odottaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kevät tulee kyllä, mutta sitä vain on niin malttamaton... talvi on kestänyt iäisyyden, lähemmäs neljä kuukautta jo, kun se iski jo marraskuun alussa.

      Delete
  10. Kalenteripoika Ransu ♥ Niiin pussaisin!

    Hyvä että teillä ei ole kevään suhteen ainakaan takapakkia tullut. Täällä on tänäaamuna reilusti uutta lunta, ja lisää näyttää yhä tulevan. Manulien ja manulinmielisten suositellaan pysyttelevän sisätiloissa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ransulla on niin autuas olo Mustin kainalossa, että on takavarpaat kippurassa.
      Manulinmieliset ovat täällä hyvissä asemissa, sillä yöllä satoi vettä - ihana ropina ja lunta suli!

      Delete
  11. Hän on tosi suloinen ♥♥ puutarhakissa! Nauratti tuo purnaaminen jäästä. Ransu on oikeassa. Kaaduin alkuviikosta ja käsi on vieläkin turvonnut kipukasa. MUTTA nyt tulee vettä, sulattaa, tuleeko sielläkin? Saaressa on kyllä hyvin keväisen näköistä ja piipat ♥ Kissatkin varmaan arvostavat noita lampaantaljoja. Leena on ihastuttava ja taustalla vielä upea puksiaidanne lääh lääh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auts! Ettei vaan tullut mitään murtumaa? Just ystävä kertoi, että tuli hiusmurtuma, kun kaatui. Hirveä tuska pienestä vammasta.
      Joo! Yöllä kuulin sateen ropinaa, ihanaa! Nyt paistaa aurinko ja tuulee, hyvä että satoi, kun kasvit kuivuvat tässä äkkiä. Ehkä tän takia multa usein kuolee kasveja näin kevättalvella. Kun ei ole luntakaan sulamassa, alkaa kevät kuivana.

      Delete
  12. On Kalenteripoijalla kesääset maisemat. Tääläki oli eilee melekee samallaaset, mutta yällä on satanu ainaki viis senttiä lunta ja lisää tuloo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oho, voi että - talvi tuli takaisin. Toisaalta, jos kerta pakkastakin on tulossa, ehkä se on parempi, että tuli sitä luntakin sitten...

      Delete
  13. Kyllä varmaan teillä ihan pian jo talventähdet ainakin kurkistaa kun täällä meilläkin jo eilen raportoitiin paikallisessa face-ryyhmässä ensimmäisesti kukasta <3 Omalla pihalla ei kukkia vielä näy, vain haisujouluruusun nuput ilahduttaa. Kumpa ne vielä jaksaisivat ens viikoksi povatun pakkasen kestää, niin sitten tulee kevät, niin haluan uskoa :)
    Kyllä kisut ja taljatkin ihanasti lämmittää, jaatte lämpöä toisillenne <3 Toivottavasti putket pian sulavat ja talvi on enää ikävä muisto vain. Sinulla taitaa muuten jo olla nuo puksiaidat kokonaan valmiina?! Kauniin näköistä tuossa viimeisessä kuvassa <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi että, vielä ei ole näkynyt talventähden versoa mullan pinnalla, vaikka joka päivä käyn syynäämässä niiden paikat lähes suurennuslasin kanssa. Varmaan pian, toivotaan!
      Voi että, kunpa olisi puksiaidat valmiina. Tuossa kohdassa sattuu olemaan yhtenäinen kulmaus :-D Mutta pistokkaat näyttävät terhakoilta, ja joka vuosi laitan niitä lisää, kun leikkaan. Ne lähtevät ihanan hyvin kasvuun, eivätkä näköjään edes välitä, jos talvesta tulee lumeton, ne kestävät ilman pakkassuojaa, ihme sissit. Vaikka juuria ei voi olla paljoa eikä syvällä.

      Delete
  14. Ihana kalenteripoika! Meillä Napin kanssa suuri suru, kun mieheni kuoli kuukausi sitten. Ei tahdo Nappi ymmärtää miksi sen rakas ihminen ei tule kotiin. Enkä ymmärrä vielä minäkään....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi Jaana, otan osaa suureen suruusi. Sanoja ei löydy. Teillä oli lyhyt yhteinen aika, mutta onneksi löysitte toisenne! Mikä onni teille molemmille. Isot halaukset sinulle ja Napille, rakas ihminen oli teille molemmille niin tärkeä.

      Delete
    2. Jaana,myös minä otan osaa suureen suruunne. Olen blogiasi silloin tällöin lukenut.
      Nappi hoivatkoon sinua ja toisinpäin 💟💟

      Delete
  15. Komea kalenteripoika! Eihän sitä nyt hienoilla polkuanturoilla parane jäätiköllä tepastella. Parempi nukkua ruhtinoiden tapaan lampaantaljoilla.

    Muiden tapaan kiinnitin huomiota tuohon hienoon puksipuuaitaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onneksi tällä pihalla pääsee tepastelemaan ihan nurmella tai sammalpedillä, sopii pienille hennoille tassuille.

      Delete
  16. Meillä sataa kokoajan lisää lunta. Ehdin jo ajatella, että siitä päästäisiin jo viime viikon plussakelien myötä. Ei sitten. Odotellaan. Espossa jo lehtitiedon mukaan lumikellot kukkii, meillä lumihiutaleet!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No voi himpsuli. Toivottavasti lumihiutaleet pian sulaa ja tilalle tulee oikeita kukkia.

      Delete
  17. Ihana poitsu! Meillä ei ole keväästä tietoakaan. Lunta tulee taivaan täydeltä.

    ReplyDelete
  18. Moikka pojat - muistakaa lämmittää Sailaa kans! Oootte ihania.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moi! Joo, kyllä me lämmitetään. Mutta se ei anna ruokaa! Ollaan dietillä kuulemma.
      Pureskelen nyt sen käsityökoria. Jotain rotia.
      RANSU

      Delete
    2. Käsityökorin tapauksessa voisi olla myös jotain rottinkia. Sekään ei kyllä kelpaa syötäväksi.

      Delete
    3. Jotain rottinkia se tosiaan on :-D

      Delete
  19. Kuka sitä nyt paljaita tassuja laittaisi kylmään lumeen! Mutta eipä aikaakaan, niin kevät on täällä ja teille alkaa hyvät myyrästyskelit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musti juuri rouskutteli yhden pikku myyrän eteisessä :-)

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!