Monday, 20 February 2017

Päivästä toiseen

Tähtitulppaani 'Persian Pearl' alkoi kukkia ruukussaan. Huoneenlämpö vain veti terälehdet kuiviksi jo avautumisvaiheessa, kukkien kauneudesta ei oikein päässyt nauttimaan. Onneksi nämä ovat ihan söpöjä ruttuisinakin.

What a Difference a Day Makes
... 24 little hours... Yesterday I was tidying the borders in lovely sunshine and warm breeze, today I woke up to a snow world. Well, it is only February but I was so getting into the spring mood.


Kun sää viimein salli ruukun laittamisen ulos, olivat kukkaset jo kuihtumassa. Ei se mitään, näen ne sieluni silmillä jo ensi keväänä kukkapenkeissä kukkimassa.
Otin nämä kuvat eilen, +6 asteen lämmössä (varjossa!) kukkapenkkien siivoilun lomassa. Taustalla häämöttää toisenlainen penkki...

...pari viikkoa sitten Paraisten Honkkarista löytynyt hempeä rautapenkki. Joidenkin asioiden kohdalla vain ei voi odottaa alennusmyynteihin, sitä riskiä ei voi ottaa, että ei saisikaan. Tässä on todella kaunis kuvio, ei liikaa kiemuraa, niin kuin useimmissa rautaisissa pihakalusteissa on. Hinta noin 90 euroa on paljon, mutta kahdenistuttavasta penkistä ei sittenkään, järkeilin. Naisen logiikkaa?
Kun vielä myymälän avulias pilkkihaalarinen miesmyyjä auttoi nostamaan paketin ostoskärryyn ja toi pudonneen hanskan perässäni parkkipaikalle, olin pelkkää hymyä. Eikö siinä ole mahtavaa arkipäivän romanttista komediaa, että pilkkihaalarinen gubbe tuo pitsikoristeisen hansikkaan daamille Honkkarin parkkipaikalla?
Penkin alle on tulossa laatoitus, sillä olen jo pidempään miettinyt, että tuon nurmikäytävän leikkuu on ärsyttävää.

Tähän väliin sopiikin pieni avautuminen blogeissa usein näkyvästä "tämä ei ole maksettu mainos" tai "blogiyhteistyö" -maininnoista. En oikein ymmärrä niitä, ts. ne oikeastaan häiritsevät. Ammattitoimittajana näen asian niin, että joskus tuotteita saa kokeiluun, joskus ei, mutta joka tapauksessa niistä on kirjoitettava oma puolueeton arvio ja käyttökokemus, riippumatta siitä, onko tuote saatu tai ostettu. Näin tekee toimittaja, enkä näe tässä asiassa mitään eroa bloggaajan ja toimittajan välillä. Asiaa ei kuulu kehua siksi, että se on saatu, vaan siksi, että se on hyvä. Jos se ei ole hyvä, se täytyy kertoa. Jos se on osittain hyvä, osittain huono, se täytyy kertoa (omista lähtökohdista, omaan kokemukseen ja tarpeeseen perustuen). Siinä se. Sitä ei tarvitse kertoa, miten tuote on hankittu tai saatu, sillä sen ei kuulu mitenkään vaikuttaa arvioon.


Tänä aamuna todellisuus paiskautui vasten kasvoja. Kevätaurinko tiessään, sen tilalla valkoiseksi mennyt maailma! Ja lisää tuli koko ajan.


Ransu rohkaistui kanssani ulos.


Mamma, täällä on epäilyttävää.

Pikainen pisu.

Sen jälkeen sisälle, niin vähän tassuja lumeen kuin mahdollista!


Tähtitulppaani – Tulipa humilis

47 comments :

 1. Tämä on hyvin epäilyttävää muidenkin kuin Ransun mielestä! Meilläkin on tänään pihalla lunta. Enemmän kuin kertaakaan tänä talvena!
  Järkyttävää suorastaan lauantaisen kasvitieteellisen puutarhareissun jälkeen! Juuri kun pääsi virittäytymään kevättunnelmaan!
  Sun söpöt ruttunaamatulputkin hukkuivat lumeen!
  Arjen romanttista komediaa :DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tsemppiä teidänkin pehmotassuisille perheenjäsenille! Ja voi hitsi, justiin kun pääsit vehreyden makuun. Ääh. Yksi kylmä pakkasyö on luvassa tälle viikolle ja muuten noin nollaa astetta, toivottavasti teillekin, niin ettei tulisi kamalan kylmää.
   Iltapäivällä tuisku jo muuttui tihkuksi, tulppaanit vapautuivat hiutalekuorrutteesta ja ehkä puolet lumesta suli.

   Delete
 2. Nuo sinun tulput ovat niin ihania! Vai olit romanttisella retkellä honkkarissa :D varmasti hienon penkin ostit! Mun tarttis ostaa sellainen kanssa tuonne lehtopuutarhaan :D

  Voi kun Ransulla olisi siivet, ei silloin silkkitassujen tarvitsisi maata kosketella...märkää, kylmää...sitä valkoista! Meillekin on tullut hiukkasen lunta, päätin olla katsomatta ikkunasta ulos, nyt se ei kiinnosta, satakoot jos tykkää mutta vieköön mennessään uusi lumi vanhat pois ja roudan samalla!

  Rapsutukset kainaloisille!

  Aikaisempaan postaukseesi - kyllä lampaantaljalla parhaat unet saa ja se on niin ihanan lämmin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuollainen penkki varmaan sopisi ihanasti lehtopuutarhaan.
   Lampaantalja on tosiaan aivan ihana nukkuma-alusta! Autossa mulla onkin kesät talvet lampaantalja, kun kesällä ne keinokuitupenkit on inhottavan hiostavia, talja ei ole, toisin kuin kaikki kuvittelevat, jotka eivät ole kokeilleet.
   Pojat kiittävät rapsutuksista! Paijaukset teidänkin pikku prinsseille.

   Delete
 3. Istutin nuata tähtitulppaania syksyllä. Toivottavasti kukkiisivat. Luulin että färi olis tummempi.
  Voi, voi, että sinnekki valakoone maa. Onneksi se siitä pian sulaa :)
  Söpö rautapenkki, färi sopii hyvi nuahi muihin kalusteesihi.
  Ransulla on torella keskittyny ilime jättiloikan aikana. Mamman lammasfällyt taitaavat olla miäles :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minustakin näiden pitäisi olla vähän tummempia, mutta olisiko ollut sitten valon vähyys sisällä syyllinen siihenkin. Kuitenkin ulkona kevätauringossa ne saavat tsiljoona kertaa enempi valoa.
   Lammasfällylle tosiaan suuntasi Ransun matka! Ja tassut sekä häntä piti nuolla kuntoon, olivat kastuneet.

   Delete
 4. Ui miten suloinen penkki! Ei ihme että rakastuit. Kuvittele tuossa lepäämässä, ympärillä tuoksuu ruusut ja pioniunikot keinuvat vienossa tuulessa. Ah sitä onnea :)
  Sään vaihtelu on melkoista, hetkessä lunta ja kohta taas aurinkoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, kuvittelen :-) Tuossa onkin ympärillä ruusua, kuusamaa ja kärhöä, ja niitä unikoita juu... oikein sopiva ajatus!

   Delete
 5. Todella epämiellyttävää myös Ransu, tuo valkoinen töhnä maassa.
  Pikarililjat kukkivat sisällä ruukussa, ruutukuviointi on hieno kuin myös Persian Pearlin väri!
  Penkki on söde.
  Ihana Honkkarin miäs 😄

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pilkku ihan hassussa kohtaa Ekassa lauseessa. HL.
   Ransu ei oo epämiellyttävä vaan ihanuus!

   Delete
  2. Ransu voi olla joskus epämiellyttävä aamuisin, kun puree nenää kun haluaisin nukkua... mutta on se silloinkin ihana, raivostuttavuudesta huolimatta.
   Voi, pikarililja kukkii jo - ihanaa! Toivottavasti se ei näivety. Nää kevätkukat on vähän haastavia pitää sisällä.

   Delete
 6. Ihana penkki, kuin tehty sinne! Valitettavasti täälläkin tulee lunta, ei ole kiva, ei sitten yhtään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No ei ole, mutta kun pakkastakin on luvassa, niin ihan hyvä sen kannalta. Mutta SITTEN saisi kevät jo saapua!

   Delete
 7. Aivan ihan tuo penkki! Voisin hyvin nähdä tuon kesäpesälläkin ellei siellä jo olisi musta metallinen ja kaksvi valkoista puista.

  Se onkin jännä juttu tuo bloggaajan journalistien erot. Toimittajat saavat enemmän ja vähemmän ilmiaseksi kamaa lehdistötilaisuuksista yms. kissanristiäisistä, mutta lehdessä ei tarvitse mainita siitä halaistuakaan sanaa.

  Mutta, jos bloggaaja saa ilmaiseksi jotain bloginsa avulla, se tulee ilmoittaa blogissa. Moni haluaa myös ilmoiyttaa milloin on ostanut tuotteen omilla rahoillaa ka vilpittömin mielin kehuu tuotetta. Harrastusbloggaajaa ei suoraan velvoita kuluttajansuojalaki, mutta moni varmasti "pelaa varman päälle" ja mainitsee saaneensa tuotteen ilmaiseksi arviota vastaan.

  Mielestäni toki pitää arvio tehdä rehellisesti, kehujen tai moitteiden kanssa, jos tuote on tai ei ole vastannut odotuksia. Oli se sitten saatu tai ostettu.

  kuluttaja-asiamiehen linjaus löytyy täältä:
  http://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/julkaisut/kuluttaja-asiamiehen-linjaukset/aihekohtaiset/mainonnan-tunnistettavuus-blogeissa/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, tottahan tuo, ja esimerkiksi artikkelimaisessa mainoksessa täytyy lukea, että kyseessä on mainos. Kuluttajan täytyy saada tietää. Itse vierastan sitä, että tuotteita "mainostetaan" blogeissa, kun tuntuu, että niitä usein vain estoitta kehutaan, kun ollaan ilmaiseksi saatu. Yritysten täytyy toisaalta pyytää bloggaajaan lain mukaan mainitsemaan, että ovat saaneet tuotteen. Jotenkin kaipaisin silti enempi sellaista vähemmän mainostavaa otetta blogeihin...

   Delete
 8. Lunta tuli täälläkin ja kun sen alla oli vesisateen sulattama ja yöllä kovaksi jäätynyt pinta, kävely oli nastakengilläkin enemmän kuin nuorallatanssimista. Huh, ihme, että luut on vielä ehjinä pyllähdyksistä.

  Tässä värittömyydessä nuo tullut ovat aivan ihastuttavia. Väriä, jos mitä nyt kaipaa suuresti. Ja ihana on tuo pinkki penkkikin. Enpä olisi sen ohitse kyennyt itsekään kulkemaan. 90 euroa on toki iso raha, mutta penkistä riittää iloa ja hyötyä vuosiksi.

  Olen ymmärtänyt, että blogiyhteistyö tarkoittaa pidempää sitoutumista johonkin tuotteeseen tai yritykseen. Olen saanut tarjouksia blogiyhteistyöstä ja ehtona useimmissa on, että blogissa on oltava näkyvissä maininta yrityksen kanssa tehtävästä blogiyhteistyöstä. Se saattaa suitsia kommentteja enemmän, kuin satunnainen tuotelahja, josta yrittäjä toivoo blogiesittelyä. Valitettavasti raha tai muu etu tai hyöty suitsii rehellisyyttä tehokkaasti. Kutsut esittelytilaisuuksiin ja tuotelahjat loppuvat äkkiä, jos niille ei anna yrityksen toivomaa positiivista näkyvyyttä. Blogeista on tullut yrittäjille näkyvä ja hyödyllinen markkinointikeino. Usein myös yritykselle varsin edullinen keino, sillä monet bloggarit mainostavat tuotteita ihan ilmaiseksi tai tavarapalkalla. Blogeja kirjoittaa hyvin kirjava joukko ihmisiä, kuka mistäkin lähtökohdista. Ihmisten arvomaailma on yhtä kirjavaa kuin kirjoittajajoukkokin. Monia kiehtoo, kun oma blogi saa yllättäen hyvältä tuntuvan tarjouksen. Monet haluavat näkyvyyttä. Monet tekevät asioita sen enempää miettimättä. Useimmat bloggarit ovat harrastelijoita kirjoittajinakin. Blogimaailma on edelleen kohtalaisen tuore somemuoto ja siellä vallitsee pitkälti samanlainen villi vapaus, kuin muussakin some-elämässä.
  Vaikeita kysymyksiä, joiden kanssa painin itsekin usein.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huh, hyvä että olet ehjänä!
   Niin, blogiyhteistyö voi olla yksittäinen kerta tai jatkuva. Toivoisin vain, että se olisi vähemmän mainostavaa, enemmän "oikeaa elämää". Toisaalta taidan allergisoitua kaikelle aika nopsaan, nytkin tunkee tulppaanitorstaita korvista. Meinasin jo tehdä torstaina postauksen, että tulppaanikimppu pehvassa, mutta en ehtinyt.

   Delete
  2. Hyvin ehdit sen tulppaanipostauksen tehdä. Kaikenlaiset selfiet ovat suosittuja täällä blogimaailmassakin, joten yhdistät samalla kaksi kärpästä samalla iskulla. Muista sitten laittaa merkintä, että postaus sisältää aikuisviihdettä.

   Delete
 9. Sinulla on oikea asenne Ransu; ulkona voi käydä, mutta tassut lumessa ei voi jäädä asumaan - Max

  ReplyDelete
 10. Ouh tuo penkki, nami nami! Ja mainioita ovat tuollaiset elävät arkipäivän romanttiset komediat pilkkihaalihemmoineen ja naisten pitsikäsineineen! Hiljalleen kevättyöt alkavat, se jos mikä nostaa myös hymyn huulille. Pitäisi itsekin jatkaa penkkien siistimisiä ja kuusiaitaakin voisi varmaan jo leikata. Harmillisen hetken iloja sipulikukat sisätiloissa, mutta pianhan niitä saa jo ihailla maasta nousemasta. Vai on tulppaanikimput jo pehvassa :D :D :D, kieltämättä jotkut jutut närästää täälläkin, eikä vähiten blogien kaupallisuus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin ajattelin tästä hitaan aamukahvin juotuani siirtyä pensassaksien kanssa jatkamaan kukkapenkkien siivoamista. Rikkaruohoja ei valitettavasti saa kitkettyä jäisestä maasta (eikä ne nyt lumen alta näykään), mutta kuivuneiden perennanvarsien leikkaaminen kevättalven auringossa on ihanaa.

   Delete
 11. No just, tulppaanitorstai, my arse! Tulppaanipuskan voisi tunkea sinne minne päivä ei paista. Oli pakko oikein käydä tsekkaamassa tämäkin hulluus - sitä samaa nykyblogien vouhottamista taas. Yksi "keksii" jotain ja muut kaakattavat perässä.

  Olen ylipäätänsä allerginen kaikelle puuhastelulle, kotoilulle, kukkailulle, puutarhailulle ja sisustelulle. Eli harvemmin pystyn lukemaan mitään tämäntyyppisiä blogeja, jollei kirjoittaja ole todellinen verbaalitaituri. Ja harvemmin on. Elämänmakua niistä saakin sitten etsiä kissojen ja koirien kanssa. Mutta mainostajat varmaan tykkäävät. Ja muut samanmieliset, joten blogikilpavarustelu senkun jatkuu.

  Niin kuin aikaisemmassa kommentissa mainittiin, on blogimainontaan saatu KKV:n virallinen linjaus mainonnasta. Jos bloggaja on täyspäinen ja ymmärtää lukemaansa, hänen pitää sitä myös noudattaa. Samaa mieltä olen kanssasi siitä, että tuotteesta pitäisi kirjoittaa aito ja rehellinen mielipide, oli se mikä tahansa. Mutta useimmiten saattaa sen seitsemässäkin blogissa olla samansuuntainen hehkutus "ihanasta ja upeasta" tuotteesta, jonka bloggaajalauma on saanut goodie bagissaan. Oltuaan siis showroomilla syömässä "pientä purtavaa". Myönnän, että tekisin mielelläni tuotevertailuja esimerkiksi eri moottorisahojen välillä, ja kaataisin mieluusti metsästäni "esittelysahoilla" muutamankin tukkimännyn, mutta ensin pitäisi luoda se julkinen blogi. ;-)

  Hyvää keväänodotusta sinulle, jatka samaan malliin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehehehee! Naureskelen ääneen täällä kahvikuppini kanssa, olet mainio! Ja juuri niin. Tai kyllähän jokainen saa kirjoittaa omaan blogiinsa ihan mitä haluaa (sehän onkin juuri blogien funktio), mutta lukijana en oikein jaksa katsoa samana päivänä monessa eri blogissa kymmentä kuvaa tulppaanikimpusta eri kuvakulmista - huokaus. Mutta niiden yli voi onneksi hypätä...
   Voi vitsi kun naurattaa tuo kotoilupuuhailu-avautumisesi :-D Tunnistan niin itseni siitä. Ja siihenhän on tosiaan se ratkaisu, että lakkaa seuraamasta sellaista blogia. Monen blogin kirjoittaja on kuitenkin hirmu mukava ja kiva tyyppi, mutta aihe ei jaksa kiinnostaa, kas siinäpä dilemma.
   Toivottavasti saat ne moottorisahat vertailuun! ;-D
   Lämmin kiitos rohkean persoonallisesta kommentistasi!

   Delete
  2. Blogimaailman hienous ja kauheus on siinä, että jokaisella on mahdollisuus ilmaista itseään juuri niin kuin haluaa. Ja totta kai on hyvä, jos pystyy hankkimaan sillä lisätuloja. Ja saa ilmaislahjoja. Mutta "there's no such thing as a free lunch". Blogit ovat tällä hetkellä aika helppoa ja halpaa näkyvyyttä mainostajalle.

   Eniten itseäni hämmentää blogien samankaltaistuminen, että laitetaan joku kloonaustoiminto päälle. Olen vilpittömästi pitänyt monestakin blogista, mutta lukemisinto on lopahtanut matkan varrella. Omaa blogia olen kirjoittanut vuodesta 2010 ja sen havainnon olen tehnyt, että kloonaantumisen lisäksi blogit ovat kokeneet kasvojenkohotuksen, ts. ei saisi näyttää kotikutoiselta. Kysynpä vaan miksei?? Miksi ihmeessä blogin pitäisi olla joku suoritus? Täydellisyyden tavoittelussa voipi mennä lapsi pesuveden mukana, tai ainakin bloggaajan äijä ja sontavarpaiset elikot lakaistaan veks valkoiselta sohvalta. Tai sitten katti asetetaan puunattuna loikoilemaan juuri oikeaan paikkaan.

   Eläköön siis rikkaruohot ja kevätauringon paljastamat kaameat ikkunaklasit ja kaikenlainen epätäydellisyys, aamen. Nyt voisikin kehittää "kellä on paskaisimmat ikkunat" -haasteen tulevan torstain kunniaksi!

   Nyt alkoi niin himottaa Jonseredin ja Husqvarnan saaminen kahden Stihlini rinnalle, että taidan perustaa sen julkisen blogin... :-)

   Delete
  3. Ryhdyt sitten blogia pykäämään :-D
   Niin, blogien kuuluu olla juuri sellaisia kuin niiden kirjoittajat haluavat. Minustakin on virkistävää ja mukavaa lukea ihan tavallisista asioista kuten likaisista ikkunoista. Kaikki eivät kuitenkaan varmaan halua sellaista näyttää. Mutta kukin tyylillään, enkä toivo, että kukaan alkaa muuttaa omaa juttuaan tällaisen mielipidekirjoituksen takia! Kun se ei ole jutun pointti, pitäisi nimenomaan olla suorittamatta, rentoilla ja löytää samanhenkisiä tyyppejä, se tässä on mukavaa.

   Delete
 12. Ui miten upean penkin olet löytänyt! Tuo on niin totta, että ovat usein liiankin krumeluureja, tämä on hienon yksinkertaisen kaunis. Pitsihansikas Hong Kongissa! Todella romanttista :)

  Olet niin oikeassa tuossa tuotearviohommassa. Taitaisi loppua nopeaan "kaupalliset yhteistyöt" jos ei tuotetta kehuisi. Varmaan lukee jossain sopimuksessa pienellä präntillä, että paree sitten kehua tai saat katua. Minua ärsyttää vielä tuo yhteistyö -sana, voisiko vaan lukea, että "sisältää markkinointia", sitähän se on. Mahtava kirjoitus muuten Magedinilta, hih, naureskelen täällä. T-torstai taas lähestyy...vielä ehdit tehdä peppupostauksen :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla sattuu olemaan yhdet hanskat, joissa on pitsiresorit, onneksi oli juuri ne mukana tuolla honkkarin-reissulla! Kukapa olisi arvannut, että juuri silloin saa kokea elävän elämän Jane Austen -kohtauksen.
   Heh, ei varmaan lue, lain mukaan bloggaajalla on oikeus olla kirjoittamatta mitään saamistaan tuotteista, tai kirjoittaa mitä haluaa, mutta useimmat varmaan kokevat jonkinlaiseksi velvollisuudeksi kehua, kun kerta on huomaavaisesti lahjoitettu tuote - markkinointimielessä, tosin ;-)
   Magedinin kommentti on mainio!
   Hitsi, nyt ei ole pepputulppuja (ummetusta aiheuttava sana), enkä ajatellut lähteä kylille tällä viikolla...

   Delete
  2. Pihaltasi löytyy varmasti korsi jos toinenkin tulppaanitorstain postaukseen. Älä yhtään kainostele...

   Delete
 13. Niin, 45 € / istuinpaikka on ihan kelpo hinta;)
  Eikä tuollaista herkkua todellakaan voi jäädä odottelemaan!
  Meillekin tuli taas talvi, mutta nyt on näkymät sellaiset kuin yleensäkin helmikuussa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei totta juu, istumapaikan hinta :-D
   No niinpä onkin, helmikuu vasta, mutta kun mutta kun... kevät...

   Delete
 14. Onpa kaunis penkki. Tyylikkään yksinkertainen. Olet oikeassa, aina ei voi odottaa alennusmyyntejä. - Ihana Ransu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Penkki oli tosiaan kauneimpia Suomessa näkemiäni, ihan piti silmiä hieraista kun sen näin. Useimmissa on kiemuraa kiemuran takia, tai mittasuhteissa jotain vialla omaan silmään, tässä kaikki kohdillaan, värikin ok, vaikka en vaaleanpunaisen ystävä olekaan - ei ole silmiinpistävän pinkki.

   Delete
 15. Penkki ja ostotapahtuma, molemmat hyvin romanttisia. Meilläkin tuota valkoista tuli taas sakeasti.
  Toimittaja osaa ammattinsa puolesta suhtautua tuote-esittelyihin eri tavalla kuin tavisbloggaaja, joka helposti ajattelee, että kun on saanut ilmaiseksi, pitää kehua. En jaksa seurata blogeja, joissa joka postauksessa kehutaan tai ylipäätään mainostetaan jotakin tuotetta. Erityisesti juuri kritiikittömyyden vuoksi. Bloggareilla on tietysti erilaisia päämääriä toiminnalleen, jotkut haluavat ansaita kirjoituksillaan ja se on ihan ok. Blogit ovat halpa mainosväline valmistajille kun tuotenäytteellä saa runsaasti näkyvyyttä ja luultavasti myyntiäkin. Itse koen reiluksi kertoa, onko kyseessä "maksettu mainos" vai puolueeton arvio. Vaikka puolueettomuuteen pitäisi pyrkiä joka tapauksessa, se ei aina näytä toteutuvan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kirjoititpa hyvin, juuri noin, osasit pukea minunkin ajatukseni sanoiksi niin kuin en itse osannut. Tuo kritiikin puute tosiaan rassaa, samoin kuin ei lehdissäkään jaksa lukea tuote-esittelyjä, joihin on vain kopsattu markkinoijan esittelyteksti.

   Delete
 16. Nyt täytyy munkin vielä vähän avautua, olen tähän asti varovaisena ollut hiljaa, ettei kukaan provosoituisi.
  Minua ärsyttää suunnattomasti blogit, jotka ovat lähes pelkkiä tuote-esittelyblogeja. Kritiikittömästi ylistäviä kirjoituksia milloin mistäkin saadusta tuotteesta. Luen lähes pelkästään puutarhablogeja, käsityö- ja leivontajuttuja seuraan fb:n ryhmissä. Muutamakin puutarhablogi on pudonnut pois lukulistaltani näiden "tuote-esittelyjen" takia. Sinänsä helppoa, lopettaa vain seuraamisen! Olen joskus aikaisemminkin todennut, että luen vain kivoja blogeja :)
  Minusta juuri sellaiset persoonalliset blogit, joissa kerrotaan omasta puutarhasta ja puuhailusta siellä ovat niin ihania. Omia rehellisiä kokemuksia ja vinkkejä vaikkapa puutarhamyymälästä, puutarhatarvikkeista yms. on kiva lukea, monta hyvää vinkkiä virikettä olen löytänyt tällaisista postauksista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, hyvä että avauduit :-D On se muuten kumma, miten sitä yrittää olla provosoimatta, vaikka kyllähän ihmisten kanssa keskusteltaessa kukin kertoo mielipiteitään. Tekstissä ei tietysti sitä kerronnan luonnetta pysty esittämään samoin kuin livenä. Mutta luulisi ystävien ymmärtävän joka tapauksessa, ja monenlaisia mielipiteitä kuuluu ollakin.
   Tuote-esittelyblogit ovat tylsistä tylsimpiä! Etenkin, kun niitä tuotetiedotteita ja -mainoksia kolahtaa muutenkin sähköpostiin kymmeniä päivittäin, ei vielä jaksaisi lukea samantyyppisiä juttuja vapaalla... Mutta, kuten osuvasti toteat, ei tarvitse, voi hypätä yli tai jos on toistuvaa, lopettaa seuraamisen kokonaan.
   Oikeat, aidot blogit ovat helmiä ja totta kai niissä pitää kertoa kivoista jutuista tai kaupoista. Tai voi toki tehdä niinkin, että jos joku kommentissaan kysyy, niin vastaa ostopaikan kommenttiin.

   Delete
 17. Tajuun sua, Ransu. Sisällä kelpaa olla, muualla ei!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sisällä on sitä paitsi tosi lämmin, kun istuu pöydällä auringossa.
   t. MUSTI

   Delete
 18. Apuva, mikä kelin muutos siellä. Voi pienet kissapojat.

  Meinasin sit revetä hansikastarinaan, en yhtään ihmettele niiden tenhoa ❤ mutta juu, penkki on kiva hempukka.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Penkki on ihan söpöliini. Olen jo siinä istunut fiilistelemässä, tai siis istuin silloin kun oli vielä kevään alkua ilmassa... nyt ei tuolla istuksi hullu erkkikään, järkky viima ja pyry, puut huojuu ja talo natisee.

   Delete
 19. Ilmat tosiaan heittivät ihan härän pyllyä! Mieletön myräkkä meilläkin parhaillaan menossa :( Mutta kyllä se kevät sieltä vielä tulee, heti hiihtolomien jälkeen.
  Noita mainosjuttuja olen itsekin joutunut nyt kovasti pohtimaan, mutta tähän asti olen saanut olla itse se aktiivinen osapuoli ja ehdottaa yhteistyötä juuri sellaisten firmojen kanssa, joiden tuotteita olisin joka tapauksessa tullut hommanneeksi. Aika sitten näyttää osaanko kirjoittaa tuotteista aidosti ja elämän makuisesti vai meneekö mainostamiseksi. Yritän kuitenkin kaikkeni ettei niin kävisi. Tärkeää on mielestäni myös se että noita yhteistyöpostauksia ole liikaa ja tietysti se, että ne sisältävät mainosta enemmän myös puhdasta tietoa kyseisestä tuotteesta ja miten sitä käytetään. Itse rakastan uutta tietoa sisältäviä postauksia, kyllästyn helposti kauniisiin stailattuihin kuviin ja sana helinään. Totuus ja tieto ripauksella kauniita kukkakuvia, niistä syntyy postaus minun mieleeni:) Toki meitä on niin monta lukijaa kuin on kirjoittajaakin ja joillekin sellaiset "kevyet" postaukset taas ovat kovin mieleen. Niitä on helppo lukea nopeasti kaiken arjen pyörityksen lomassa ja vastapainoksi. No tulihan tässä minultakin nyt varsinainen avautuminen, mutta tuo PENKKI ON SITTEN IHANA <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on aihe, josta on varmaan yhtä monta mielipidettä kuin bloggaajaa. Uskon, että sinä osaat nimenomaan kirjoittaa aidon käyttäjäkokemuksen. Niitä onkin kiinnostavaa lukea, sillä kukapa ei haluaisi tietää tuotteiden käytöstä ja ominaisuuksista. Mutta se ei oikein riitä, että joku juttu on "ihana" ja "uusi" :-D

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!