Monday, 15 August 2016

Kärhöropleemi


Saunan kulmalla varjossa kasvava tarhaviinikärhö 'Avant Garde' on tulossa kukkaan. Oikeastaan... tämän kukat muistuttavat oudosti 'Purpurea Plena Elegansia'...


Tässä on 'Pupurea Plena Elegansina' ostettu tarhaviinikärhö, jonka kukat oikeastaan näyttävät siltä miltä 'Avant Garden' kukkien tulisi näyttää.
Hmm! Asiaa täytyy tutkia vielä, kun 'Avant Garden' kukat avautuvat enemmän.
Ihania nämä kasvipulmat, kun ne ovat niin huolettomia verrattuna elämän ja maailman todellisiin ropleemeihin.

Tässä kuvassa näkyy sauna vasemmalla, seinää vasten nojaavien tikkaiden luona näkyy 'Avant Garden' versoja. Köynnös on kasvanut niin korkeaksi ja sen kukat ovat niin lähellä seinää, että säästynevät tänä vuonna peuran hampailta.
Otin muuten tämän kuvan, kun yllättäen tuli virkistävä sade. Harvinainen sääilmiö piti yrittää tallentaa, mutta ei se kuvassa oikein näy.

Sateen huomaa parhaiten siitä, että kissoille tulee kiire sisään.Kuistin katoksen alla on hyvä pitää sadetta. Mutta miksi mamma jäi sateeseen seisomaan eikä tule rapsuttamaan ja lohduttamaan pientä kastunutta manulia?
Kuistilla kasvaa pagodikärhö, joka on muodostanut oikean viidakon.

Zoomaus sateeseen.

Zoomaus manuliin.

Lopuksi teen tunnustuksen. Koska halvalla löysin, ostin varmuuden vuoksi vielä yhden kärhön, jonka pitäisi olla 'Purpurea Plena Elegans'. Se löytyi tällä kertaa Prismasta.


Pagodikärhö – Clematis chiisanensis
Tarhaviinikärhö – Clematis Viticella-Ryhmä

51 comments :

 1. Sade on ikävää. Kastuu tassut ja turkki :( Mutta tylsää että sinun(kin) Ransu mamman mielestä on tärkeämpi kuvata kuin lohduttaa.. - Pepsi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo on outoa että kun lohdutuksentarve on suurin, ottaa se vaan kuvia. RANSU

   Delete
 2. Idag har det regnat hela förmiddagen :) det var så skönt och uppfriskande att andas den fuktiga luften att jag nästan hade svårt att sluta rensa i svartvinbärsbusken. Sommarregn är bäst!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jo jag hörde :-) Fint fint! Jorden blir perfekt för alla mina hundratals plantor som jag köpt på rea. Sommarregn är sååå härigt.

   Delete
 3. Mikä manuliasento :))) Eii, kolmas PPE, toivottavasti joku niistä osoittautuu aidoksi tapaukseksi! Mun PPE:n kukat alkavat näköjään kerrostua, joten luulen että täällä sittenkin tärppäsi heti ekalla kerralla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Piti oikein miettiä - ei, kun ostin nyt vasta toisen PPE:ni. Tuo yksi saunan nurkalla on ostettu Avant Gardena, mutta ei se ihan siltä näytä. Tai ehkä näyttää, kunhan pääsen kotiin ihailemaan avautuneita kukkia (jos ei peura ole syönyt). Joka tapauksessa nää pieni- & purppurakukkaiset on niin ihania, että lähes sama mitä ovat. Mutta kun aito PPE on koristanut puutarhoja jo keskiajalla, niin kyllähän historiasta kiinnostunut ihminen juuri sitä haluaa, etenkin, kun se on niin kaunis. Ihanaa, että sinulla on sitä oikeaa!

   Delete
  2. Juu, se olikin se vitsi, että Avant Garde näyttää ihan PPE:lta. Se olis se kolmas. Ja ne jotka on myyty sulle PPE:na antaa sun arvuutella, mitä ne on kärhöjään ;) Kyllä puutarhurointi on ihmeellistä.

   Delete
  3. No niin tosiaan! Ei käy aika pitkäksi ja aina riittää kummasteltavaa. Se on kiva juttu.

   Delete
 4. Replies
  1. Joo! Joo! Kiire on pienellä kissalla. RANSU

   Delete
 5. Kauheeta jos villahousut kastuu! :)

  ReplyDelete
 6. Mielenkiintoisia nuo kärhöt, kuin Hamletista " Ollakko vai eikö olla" :) toivottavasti saat sen oikean.
  Kuka sitä nyt sateessa viihtyy, ei suloinen Ransu ainakaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eipä sillä ole väliä, kun kaikki kärhöt on kauniita. Mutta näiden henkilöllisyyksien selvittäminen on kyllä kiintoisaa.

   Delete
 7. Noita kärhöongelmia voi tosiaan olla. Minulla on nyt myös yksi kärhöongelma. Joko se ratkeaa tai jää arvoitukseksi.
  Ransulle taisi tulla kova kiire. Voi toista. Meillä satoi eilen pari sellaista kuuroa, että olisin minäkin kyllä juossut niiden alta pakoon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kärhöjä on niin tuhottomasti, että näissä minunkin kärhöissä saattaa olla vaikka kuinka paljon vaihtoehtoja. Pitäisi olla kärhöasiantuntija, että tietäisi edes että niitä vaihtoehtoja on.

   Delete
 8. Jos nyt tuli hankittua "oikea" PPE niin arvoitus ratkeaa kun pääset omalla maalla vertaamaan kukintoja ensi kesänä :). Manulille tuli niin kiire että se näyttää jo ihan jänikseltä loikkiessaan sadetta pakoon. Sade on harvinaista nykyään et sitä pitää kyllä zoomata kans :-).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, lyhytkorva- ja pitkähäntäpupu. Kyllä oli virkistävä sade! Ja on sitä tullut lisääkin. Hyvä, niin pääsee istuttamaan :-)

   Delete
 9. Voi Lansu pikku manuli ♡ pusujapusuja. Pantteri oli tietty jahtaamassa vesirottia.
  Kuvissa puutarha näyttää niin vihreältä kuin kuivuutta ei olisi ollutkaan.
  Voihan PPE =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kävin antamassa pusuterveisesi kesken Ransun jalkapesun, se hieman häiriintyi mutta muisti sitten, mistä piti jatkaa.
   Ihmeesti nurtsi lähtee aina heti vihertämään, kun tulee kaksikin milliä vettä! Kuivia korsia kyllä riittää kukkapenkeissä, mutta olen niitä siivonnutkin.

   Delete
 10. Taisi olla hyvä ostos, ei kai kärhöjä voi olla missään puutarhassa liikaa. Kuten ei manuleitakaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kärhöjä ja manuleita puutarhan täydeltä :-)

   Delete
 11. Hauska kärhöongelma, oikeastaan tahtoisin ihan saman ;) Kiva, että saitte vettä mutta ❤ manuli ei saisi kastua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on positiivinen ongelma. Manuli on itsekuivuvaa sorttia, mutta se unohtaa sen aina, kun alkaa sataa.

   Delete
 12. Kiva postaus, tästä tuli hyvälle mielelle.

  ReplyDelete
 13. Sade on kyllä poikaa tään kuivuuden jälkeen..
  Kissat meilläkin ryntäävät sisäll ku ripotus alkaa.
  Ihana manuli ja hauskat kuvat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanalta tuntuu sade, kun sitä on toukokuusta asti odotellut. Laukkaavat kisut on hassuja!

   Delete
 14. Ku ostaa kukkimattoman kärhön, ei tiärä yhtää mitä saa. Nii useen laput on vaihtunu. Loppujen lopuksi aivan sama, kuhan pysyysivät hengis ja kukkiisivat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sanos muuta. Kärhö ku kärhö, kunhan kukkii.

   Delete
 15. Oikeastaan Ransu näyttää tuossa viimeisessä kuvassa kengurulta. Aivan ihana kuva, karvat vaan pöllyää, kun poika ravaa pois sateesta.
  Vitsi, kyllä tässä vielä yksi kärhö on hommattava tämän vuoden puolella. Ellet nyt sitten osta kaupasta niitä viimeisiäkkn PPE:ja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, kengurumanuli! Kaulurikarvat on menneet jakaukselle vauhdissa.
   Lupaan, että en enää rohmua lisää PPE:ja! Ainakaan tänä vuonna.

   Delete
 16. Sade sai manuliin vauhtia :) Kärhöt ovat tuollaisia, tarttuvat helposti mukaan. Minullakin kukkii nyt yksi kuolleista herännyt kärhö.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kun mahtavaa, heräsi kuolleista ja vielä kukkiikin!

   Delete
 17. Ihana juokseva manuli! Sehän suorastaan kaahailee:D

  ReplyDelete
 18. Kiitoksia jälleen ihanasta postauksesta, tulin tänne nimittäin saamaan henkistä hoitoa. Syksyn tunne jysähti päälle ja pahasti, mutta nyt jo vähän helpottaa! -PPE-kuvasi kiinnittivätkin huomiotani jo aiemmin. Ja Ransukuvissa on melkein äänikin mukana: romppoti romppoti Romppoti...

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi kun kiva kuulla! Sade ja tuuli, pimenevät illat, masentavaa kyllä.

   Delete
 19. Voi miten ihania ropleemeja Sinulla! Minäkin haluaisin tuollaisia kärhöropleemeja. Meillä ei ole vielä kumpaakaan kärhöä. Mutta yksi viinikärhö löytyy - Södertälje, jonka viime vuonna istutin luumupuun juurelle. Luumupuu ei kuki, mutta kärhö kukkii.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Älä muuta sano, ihana ropleemi, ei paremmasta väliä. Södertälje on niin kaunis myös, se minulla vaan menehtyi ja olen sitten hankkinut näitä muita.

   Delete
 20. Hauska ongelma ja ihana postaus! Kyllä tuon ekan on pakko olla Purpurea Plena ja tokan avantgarde :) Kiva kun sinulla on monta kärhöä pian, mikäs se parempi! Ei hyvänen aika mikä hölkkäasento Ransulla! Mikä tuon hulluuskohtauksen sai aikaan?? Tulee mieleen muuten meidän kuuluisat viimeiset sanat: siis kärhöjä en ainakaan tarvitse lisää" ja naps kärhö ostoskoriin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mitä ei kai meistä kumpikaan ole mennyt sellaista sanomaan? Tai jopa kumpikin? Eeeeiiiiii...
   Moni kärhö on nii pali parempi kuin vähä kärhö. Luin vieläpä, että viticellat kestävät kuivaakin paikkaa. Siitäpä sain hyviä ideoita siihen, mihin tän viimeisimmän istutan. Ja nyt on se ihana sitruunainenkin! Jee :-) Hyvä kun näytit sen.
   Ransulle vaan tuli kiire, kun alkoi sataa! Kissalaukka ;-)

   Delete
 21. Molemmat näyttävät joka tapauksessa kauniilta! Eikä kärhöjä voi koskaan kai olla liikaa;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ainakaan näitä ihania purppuraisia :-)

   Delete
 22. Kauniit kärhöt oli mitä oli, mutta manulin spurttikuva on paras ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Manulispurtti on niin hassu, kun se on tuollainen pyöreä karvakasa. Ihmeen aerodymaamiseksi se silti itsensä saa, kuin mikäkin barbapapa.

   Delete
 23. Voi tuota sisään kirmaavaa Ransua. Punaiset kärhösi ovat kauniita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kun tsuumaa kissan juoksuilmeitä kuvissa isommaksi, on ne lähes aina ihan hassuja. Niitä vain ei vauhdissa luonnossa huomaa.

   Delete
 24. Voi kastunutta manulia! On hankalaa olla manuli huonolla säällä!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!